آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز من مدار رو به باطریه 12 ولت زدم و همان واکنشی را نشان داد که شما فرمودید ترانزیستورها اندکی گرم شد و صدای تو دماغی فقط:
استاد ترانزیستوی که در شکل با فلش مشخص کرده ام(در شماتیک ردیف بالا از چپ به راست دومین ترانزیستور tip 41 بعد از 2n3904 یا همان q5) به شکل غیر متعارف و خیلی خیلی زیاد داغ می کند به شکلی که دست اگر با ان برخورد کند تاول می زند نمی دانم چرا مدار رو همچک کردم و همه چیز درست است و مشکلی در مدار نیست اما نمی دانم داغ کردن بیش از اندازه این ترانزیستور با ولتاژ 12 ولت برای چیست .آیا واقا حرارتی در این سطح با این ولتاژ طبیعی است یا مشکلی در مدار می تواند وجود داشته باشد؟؟؟نظر شما چیست استاد؟؟؟؟لطفا راهنمایی بفرمایید؟؟؟
راستی استاد کار r10 (پتانسیومتر1k)در مدار چیست؟
من یک عکس از پشت مدار هم قرار می دهم

استاد منتظر راهنمایی شما هستم
موفق باشید.با تشکر
meysam
با سلام يك زحمتي بكشيد و در نقشه اصلي شماره ترانزيستور را بزاريد ؟
با تشكر

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد دقیقا متوجه منظور شما از نقشه اصلی نشدم .اما در شماتیک ترانزیستور مورد نظر رو با فلش مشخص کردم و روی فیبر هم اسم تمام ترانزیستورها رو نوشتم
1256595101.jpg

1256517441.jpg

منتظر راهنمایی شما هستم
با تشکر .موفق باشید
MEYSAM

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام :
دليل داغ شدن اين ترانزيستور
درست نبودن مقدار مقاومت r2 {3.9k}
عدم تنظيم دقيق پتانسيومتر r10 {1k}
سوختگي يا قطعي مقاومت r6 {0.47}
خرابي يا غلط بودن پايه هاي ترانزيستور{q3 }
بين بيس و اميتر ترانزيستور q6 , q5 هر كدام ولتاژي حدود 1الي 1.2 ولت داشته باشيد بيشتر از اين صدمه خواهد زد .
اگر ممكنه فعلا رادياتور اين ترانزيستور را بزرگتر كنيد .
با تشكر .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
با تشکر استاد
همه موارد ذکر شده چک شد و درست بود.به جز تنظیم دقیق پتانسومتر که از نحو ه ی ان بی اطلاع هستم
استاد کار پتانسیومتر r10 درمدار چیست ؟؟؟و تنظیم دقیق آن در وضعیت مطلوب به چه شکلی می باشد؟؟؟؟
استاد اگر q3مشکل داشته باشد نبایددستگاه عمل تقویت را انجام دهد درست است؟؟اما این کار را انجام می دهد و آلا ن تنها مشکل ان داغ شدن ترانزیستور است
منتظر راهنمایی شما استاد عزیز هستم.
موفق باشید
با تشکر
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با تشکر استاد
همه موارد ذکر شده چک شد و درست بود.به جز تنظیم دقیق پتانسومتر که از نحو ه ی ان بی اطلاع هستم
استاد کار پتانسیومتر r10 درمدار چیست ؟؟؟و تنظیم دقیق آن در وضعیت مطلوب به چه شکلی می باشد؟؟؟؟
استاد اگر q3مشکل داشته باشد نبایددستگاه عمل تقویت را انجام دهد درست است؟؟اما این کار را انجام می دهد و آلا ن تنها مشکل ان داغ شدن ترانزیستور است
منتظر راهنمایی شما استاد عزیز هستم.
موفق باشید
با تشکر
meysam

با سلام :
اصولا هر تقويت كننده پوش پول يك نقطه كاري دارد بدين معني كه خروجي را درحالت بي باري در محدوده نصف ولتاژ منبع تغذيه تنظيم و نگه ميدارند حالا با ورود سيگنال به امپلي فاير و تقويت ان توسط امپلي فاير اين ولتاژخروجي در قبال سيگنالهاي مثبت ورودي به نقطه صفر و در قبال سيگنالهاي منفي به حدود ولتاژ منبع تغذيه صعود و در نوسان خواهد بود {دليل اختلاف فاز 180 درجه اي در امپلي فاير فوق نيز همين امر است } وبدين صورت عمل تقويت كنندگي انجام ميگيرد.
نقش پتانسيومتر در اين مدار تعيين نقطه كار است با توجه به مطالب بالا بايد ولتاژ خروجي را بدون بار و قبل از خازن {ولتمتر در حالت dc} توسط اين پتانسيومتر در نقطه نصف ولتاژ منبع تنظيم كنيد تا با اعمال سيگنال در ورودي اين ولتاژ تا محدوده تغذيه اعمالي به مدار متغيير {تقويت } گردد .
اگر به هر دليلي نتوانيد با تنظيم اين پتانسيومتر ولتاژ خروجي را تنظيم كنيد در مونتاژ مدار يا قطعات مشكل داريد كه بايد بررسي گردد .
باتشكر .
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: meysamm

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
ترانزیستر q5 در مدار با اینکه قطعه نو بود سوخته بود و همین امر باعث داغ شدن اون می شد.با تعویض این ترانزیستور و وصل کردن باطری 12 ولت به مدار همه ترانزیستورها به نرمی گرم میشونددر حد خیلی کم .
در این وضعیت به خروجیه امپلی فایر 2بلند گوی 8 اهمی متصل کردم و ورودی را چک کردم.صدای حاصله خیلی بیشتر از قبل و در حد بلندگوهای pc هنگامی که در ماکسیمم صدار قرار می گیرند شده است .البته وقتی ورودیه امپلی فایر را تا آخر باز می کنم بلند گوها جواب نمیدهند.در کل صدای خیلی بلند البته با کمی هوم(تودماغی).
استاد از راهنمایی های شما کمال تشکر رو دارم.
حال از اینجا به بعد برای به دست آوردن نتیجه مطلوب چه کاری باید انجام بدهم؟؟؟؟

با تشکر از شما استاد گرامی
منتظر راهنمایی شما استادعزیز هستم
موفق باشید
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام
ترانزیستر q5 در مدار با اینکه قطعه نو بود سوخته بود و همین امر باعث داغ شدن اون می شد.با تعویض این ترانزیستور و وصل کردن باطری 12 ولت به مدار همه ترانزیستورها به نرمی گرم میشونددر حد خیلی کم .
در این وضعیت به خروجیه امپلی فایر 2بلند گوی 8 اهمی متصل کردم و ورودی را چک کردم.صدای حاصله خیلی بیشتر از قبل و در حد بلندگوهای pc هنگامی که در ماکسیمم صدار قرار می گیرند شده است .البته وقتی ورودیه امپلی فایر را تا آخر باز می کنم بلند گوها جواب نمیدهند.در کل صدای خیلی بلند البته با کمی هوم(تودماغی).
استاد از راهنمایی های شما کمال تشکر رو دارم.
حال از اینجا به بعد برای به دست آوردن نتیجه مطلوب چه کاری باید انجام بدهم؟؟؟؟

با تشکر از شما استاد گرامی
منتظر راهنمایی شما استادعزیز هستم
موفق باشید
meysam
با سلام :
با تبريك از موفقيت تان .
استفاده از مچينگ طبق شرح هاي قبلي و بالا بردن ولتاژ خروجي تا محدوده 100 ولتي
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: meysamm

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
ممنونم استاد گرامی.اگر راهنمایی های ارزشمند شما نبود من نمی تونستم موفقیتی کسب کنم
استاد عزیز راجع به مچینگ.ترانسی که در مرحله قبل محاسبه کردید برای 150 وات بود .ولی خروجی این مدار 70 وات هستش .ترانس برای این خروجی به چه صورت هستش؟؟؟؟
ولتاژ رو هم تغییر میدم .استاد ولتاژ 6 باطری هر باطری 6 ولت 4.5 .نظر شما در این رابطه؟؟؟؟
برای این ولتاژ و این وات چه نوع ترانسی مورد استفاده قرار می گیرد با چه مشخصاتی؟؟؟؟
ممنون از شما استاد گرامی
موفق باشید
meysam

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنونم استاد گرامی.اگر راهنمایی های ارزشمند شما نبود من نمی تونستم موفقیتی کسب کنم
استاد عزیز راجع به مچینگ.ترانسی که در مرحله قبل محاسبه کردید برای 150 وات بود .ولی خروجی این مدار 70 وات هستش .ترانس برای این خروجی به چه صورت هستش؟؟؟؟
ولتاژ رو هم تغییر میدم .استاد ولتاژ 6 باطری هر باطری 6 ولت 4.5 .نظر شما در این رابطه؟؟؟؟
برای این ولتاژ و این وات چه نوع ترانسی مورد استفاده قرار می گیرد با چه مشخصاتی؟؟؟؟
ممنون از شما استاد گرامی
موفق باشید
meysam
با سلام :
باتري همون 5 عدد 6 ولتي 4/5 امپر بيشتر استفاده نكنيد {فعلا } .
ترانس يك مبدلي هست كه هر چي به ورودي ان دهيد به نسبت تبديلي خودش در خروجي اش تحويل ميده {در حد ظرايب و توان } لذا فعلا همون ترانس تغذيه كه گفته بودي انرا وارونه به مدار وصل كنيد و از خروجي حدود 100 ولت استفاده كنيد .
چون قرار بود در فركانس هاي مختلف كار كنيد لذا ادامه كار به عهده خودتان .... هر مشكلي برخورديد تا حد توان در خدمت خواهم بود .
وقتي از كار و تحقيق خود تا حدودي نتيجه گرفتيد انوقت نوبت اصلاح مچينگ خواهد بود كه نسبت به فركانس كار و توان و ولتاژ موجود تان انرا تهيه ميكنيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
من مدار رو به 5 باطریه 6 ولتی که هر کدام 4.5 آمپر برق داشت 30 ولت 22 آمپر وصل کردم .صدا خیلی خیلی زیاد شده است اما ترانزیستورها تا آن حد داغ می شوند که سیم هایی که به رادیاتور آنها برخورد کرد را آب می کنند.به رادیاتورها سیلیکون زدم ولی کفاف نکرد و باز هم تانزیستورها تا حد غیر قابل تحملی داغ می شوند.با این مشکل چه کار کنم؟؟؟؟
استاد به خروجیه آمپلی فایر یکترانس 12 ولت 3آمپر 3 سر به صورت معکوس وصل کرد اما در خروجیه ترانس ولتاژی نداره چرا استاد؟؟؟؟
بازم ممنون از راهنمایی های شما استاد عزیز.
موفق باشید
meysam

بالا