آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
ممنونم استاد عزیز
این هم لینک عکس مورد نظر اگر از خود مدار هم لازم بود بفرمایید تا بزارم
منتظر راهنمایی های شما هستم
موفق باشید
امپلی فایر نقشه

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنونم استاد عزیز
این هم لینک عکس مورد نظر اگر از خود مدار هم لازم بود بفرمایید تا بزارم
منتظر راهنمایی های شما هستم
موفق باشید
امپلی فایر نقشه

با سلام :
دوست عزيز با بررسي مجدد نقشه هيچ دليلي در طرح مدار و شماتيك مشاهده نشد يك بار ديگر مدار و قطعات مصرفي خود را با نقشه بررسي نماييد در حالت بدون سيگنال ولتاژ ترانزيستورها {مخصوصا بيس و كلكتور هر تزانزيستور } داغ كردن انها و....
در يكي از پست هاي قبلي يك اشتباه تايپي دارم كه بدينوسيله اصلاح ميكنم توان خروجي اين امپلي فاير در شرايط ايده ال حدود 70 وات ميباشد كه در تايپ اشتباهي حدود 200 وات نوشته شده كه همون 70 وات صحيح ميباشد .
در صورتيكه مشكل خود را حل كرده و ترانسي كه در پست قبلي بحث شد را به خروجي مدارتان وصل كنيد و يك سيگنال 6 كيلوهرتز ثابتي با دامنه حدود يك ولت به امپلي فاير اعمال كنيد در طرف خروجي ترانس بايد يك لامپ 60 واتي 220 ولتي با شدت متوسطي روشن شود .
اگر موفق به رفع عيب نشديد عكس واضحي از مدار به همراه ولتاژ ترانزيستورها را بزاريد تا بيشتر بررسي كنيم .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
من تمام تلاشم را روی این مدار انجام دادم اما نتوانستم نتیجه ای از اینمدار بگیرم
حدود 100بار تمام قطعات و سیم کشی ها را چک کردم اما متا سفانه هیچ مشکلی نداشته و مدار با
ولتاژ 25 ولت 6 آمپر خروجی حدود 10 ولت دارد .حتی یک لامپ 3 ولتی را هم روشن نمی کند فکر می کنم به خاطر جریان پایین باشد
در کل نتوانستم نتیجه دلخواه را از این مدار بگیرم.و از ادامه کار روی این مدار منصرف شدم
این هم عکس مدار
1256499639.jpg

استاد گرامی اگر برایتان مقدور است نقشه یک مدار کار امد و موثربا توان بالا را برای بنده بگزارید تا مشکل بنده حل شود.(ولتاژ منبع تغذیه نهایت تا 36 ولت8 آمپر)مداری که خودتان مطمن باشید که می توانم نتیجه لازم را از آن بگیرم .
ممنون از لطف شما استاد گرامی
منتظر راهنمایی های شما استاد گرامی هستم.
با تشکر
موفق باشید
میثم

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام :
دوست عزيز مدار تست شده و ايرادي ندارد مشكل شما در انتخاب قطعات مي باشد فرضا خازن خروجي كه انتخاب كرده ايد در توان مدار نيست {با توجه به شكل و اين كافي نيست كه ضرفيت را درست انتخاب كنيد و توان را در نظر نگيريد خازن ها هم مثل ساير قطعات در اندازههاي مختلف براي توان هاي متعدد ساخته شده اند } بايد از يك خازن به بزرگي حداقل به قطر سه يا چهار برابر اين خازن انتخاب نماييد هم چنين ترانزيستور ها را بايد روي رادياتور الومينيمي نصب كرده و با سيم رابط به مدار وصل كنيد و .....
اين احتمال ميرود كه با وصل اولين بار ولتاژ به مدار ترانزيستورهاي شما اسيب {نشتي } ديده است ويك مورد مهم اينكه با توجه به مونتاژي كه كرده ايد به نظر ميرسد بايد يك مقدار بيشتر تمرين كنيد تا قلق كار دست تون بياد و از طرفي نبايد متحمل خسارت شويد بهتر است همين مدار را {با توجه به سادگي } دوباره با دقت و تست قطعات و انتخاب دقيق تر بهينه كنيد تا نتيجه را از همين مدار { تا 70 درصد نيازتان } بگيريد يك امپلي فاير 70 واتي را نميشه به همين سادگي مونتاژ كرد يك مقدار از شكل ها در توانهاي
مختلف اماده شده كه در طول تاپيك ها موجود هستند مشاهده و ببينيد كه چطور و در چه اندازه اي از قطعات و با چه فاصله اي !!!! و چه مدار حاملي {منظور سيم هاي رابط بين قطعات از طريق مدار مسي يا سيم روكش دار } اگه اين مدار شما در همون وحله اول هم جواب درست ميداد طبعا در عرض يك دقيقه مي سوخت زيرا ترانزيستورهاي قدرت شما تا حدود 45 درجه سانتي گراد بايد در حالت نرمال داغ شوند و اين گرماي حاصله از طريق رادياتور الومينيمي كه استفاده ميكنيد بايد دفع گردد .
به هر حال باتوجه به تجربه اي كه نشان ميدهيد در صورتيكه از مدار پيچيده تر و ديگري {كه درخواست ميكنيد } بخواهيد بهره ببريد احتمال خسارت را در پيش خواهيد داشت مطمين باشيد كه همين مدار براي تست مورد نظر شما كافي خواهد بود به شرط سالم و صحيح كار كردنش .ارزش تمرين دوباره را داريد .
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: ana110

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
با سلام :
دوست عزيز مدار تست شده و ايرادي ندارد مشكل شما در انتخاب قطعات مي باشد فرضا خازن خروجي كه انتخاب كرده ايد در توان مدار نيست {با توجه به شكل و اين كافي نيست كه ضرفيت را درست انتخاب كنيد و توان را در نظر نگيريد خازن ها هم مثل ساير قطعات در اندازههاي مختلف براي توان هاي متعدد ساخته شده اند } بايد از يك خازن به بزرگي حداقل به قطر سه يا چهار برابر اين خازن انتخاب نماييد هم چنين ترانزيستور ها را بايد روي رادياتور الومينيمي نصب كرده و با سيم رابط به مدار وصل كنيد و .....
اين احتمال ميرود كه با وصل اولين بار ولتاژ به مدار ترانزيستورهاي شما اسيب {نشتي } ديده است ويك مورد مهم اينكه با توجه به مونتاژي كه كرده ايد به نظر ميرسد بايد يك مقدار بيشتر تمرين كنيد تا قلق كار دست تون بياد و از طرفي نبايد متحمل خسارت شويد بهتر است همين مدار را {با توجه به سادگي } دوباره با دقت و تست قطعات و انتخاب دقيق تر بهينه كنيد تا نتيجه را از همين مدار { تا 70 درصد نيازتان } بگيريد يك امپلي فاير 70 واتي را نميشه به همين سادگي مونتاژ كرد يك مقدار از شكل ها در توانهاي
مختلف اماده شده كه در طول تاپيك ها موجود هستند مشاهده و ببينيد كه چطور و در چه اندازه اي از قطعات و با چه فاصله اي !!!! و چه مدار حاملي {منظور سيم هاي رابط بين قطعات از طريق مدار مسي يا سيم روكش دار } اگه اين مدار شما در همون وحله اول هم جواب درست ميداد طبعا در عرض يك دقيقه مي سوخت زيرا ترانزيستورهاي قدرت شما تا حدود 45 درجه سانتي گراد بايد در حالت نرمال داغ شوند و اين گرماي حاصله از طريق رادياتور الومينيمي كه استفاده ميكنيد بايد دفع گردد .
به هر حال باتوجه به تجربه اي كه نشان ميدهيد در صورتيكه از مدار پيچيده تر و ديگري {كه درخواست ميكنيد } بخواهيد بهره ببريد احتمال خسارت را در پيش خواهيد داشت مطمين باشيد كه همين مدار براي تست مورد نظر شما كافي خواهد بود به شرط سالم و صحيح كار كردنش .ارزش تمرين دوباره را داريد .
با تشكر .
موفق باشيد .
استاد گرامی سلام وباز هم ممنون
چشم .با توجه به فرمایشات شما استاد گرامی بنده مجدد روی این مدار کار می کنم
اما استاد در رابطه با ترانزیستورها بنده رادیاتور تهیه کردم که روی این ترانزیستورها نسب کنم اما این ترانزیستورها حتی یک درجه هم گرم نمی شوند .وبرای خودم هم سوال است که چرا.؟کلیه ترانزیستورهای مدار رو یک بار تعویض کردم ولی باز هم نتیجه ای در بر نداشت.
در مورد خازن همان چیزی که در نقشه گفته شده بود نصب کردم.
استاد منظور شما از اینکه خنک کننده ها را با سیم به مدار متصل کنم چیست ؟؟میشه یه مقدار بیشتر توضیح بدید؟یعنی در به کار افتادن مدار موثر است
به نظر شما سیم کشیه برد ایراد دارد و ضعیف است؟
منتظر راهنمایی های شما استاد عزیز هستم

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: ana110

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
پیرو راهنمایی های ارزشمند شما استاد گرامی بنده تمامیه قطعات مدار رو تعویض همه ی آنها رو از قطعات مرغوب با توان بالا استفاده کردم حتی مقاومتها و مدار رو روی فیبر جدید بستم .روی ترانزیستورها هم خنک کننده نصب کردم. سیم کشی های مدار رو هم با سیمهایی با توان بالاتر سیم کشی کردم .مدار من تکمیل شد .ولی هنوز به ولتاژ نزدم .عکسی از اون تهیه کردم. و باتون می زارم
گفتم اول شما استاد گرامی عکس مدار رو ببینید اگر از لحاظ ظاهری و کیفیت قطععات مورد تایید شما بود بعد آن را به ولتاژ بزنم
1256556486.jpg

منتظر راهنمایی و نظرات شما استاد گرامی هستم
موفق باشید .با تشکر
MEYSAM

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام :
دوست عزيز اندازه مقاومتها و خازن وانچه در شكل مشخص هستند فعلا براي تست خوبه ولي براي كار مداوم بايد تفييراتي نيز داده بشه مخصوصا اگر بخواهيد همين مدار را يك مرحله اضافي تر تقويت كنيد {كه امكان پذير هست } مسله ديگر اينكه شكل فيزيكي قطعات و ارايش چيدن انها در شكل خوبه و وقت زيادي هم صرف كردين ولي متاسفانه هنوز مدار بندي {طرف سيم كشي مدار } را نميشه ملاحضه كرد لذا براي تكميل و محض احتياط ديتا و پين اووت ترانزيستور ها را براتون ميزارم وبه همراه انواعي از رادياتورها {هيت سينگ } يك بار ديگر پايه هاي ترانزيستورها را با شكل و نقشه منطبق كرده و ولتاژ را وصل كنيد بدون هيچ جريان در ورودي ترانزيستورها بايد كمي داغ شوند {قابل حس با دست } و با احتياط شروع به تست كنيد .
چند نكته ديگر كه به نظرم رسيد :
رعايت عايق كاري و استفاده از خمير سيلكون {جهت هدايت بهتر گرمايش } در نصب ترانزيستورها در صورت استفاده از هيت سينگ يك پارچه {براي كار مداوم كوچك هستند } و مراقبت از اتصال بدنه ترانزيستورها با همديگر در حال حاضر {پايه كلكتورها به فلز اتصال بدنه وصل ميباشند } .
ولتاژ را به تدريج از 12 ولت شروع كنيد اگر مدارتان ايرادي نداشته باشد بايد {به همراه نويز و به اصطلاح تودماغي } كار كند در اين صورت مرحله اي ولتاژ را تا حد 50 ولت نيز ميتوانيد بالا ببريد {تا 45 ولت } تحمل دارد و هر چه ولتاژ بالاتر باشد نتيجه توان بيشتر و بهتر خواهد بود به شرطي كه گرما را بتوانيد به بيرون از ترانزيستور هدايت كنيد .ترانزيستورهاي tip41 دارلينگتون ميباشند هنگام تست ولتاژ يا خود ترانزيستورها حتما اين نكته را مد نظر بگيريد .
اميدوارم نتيجه زحمات خود را به بهترين وجه گرفته باشيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 21.5 کیلوبایت بازدیدها: 231
  • 41 کیلوبایت بازدیدها: 239
  • 257.8 کیلوبایت بازدیدها: 18

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام و تشکر از لطف و راهنمایی شما
در رابطه با ترانزیستور 2n3904 من از سایت all data sheet نقشه پایه های این ترانزیستور رو گرفتم ولی معکوس دیتایی هستش که شما دادید و همین مسله من رو به شک انداخته لطفا بررسی بفرمایید استاد
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/11470/ONSEMI/2N3904.html
منتظر نظرات ارزشمند شما استاد گرامی هستم
با تشکر
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام و تشکر از لطف و راهنمایی شما
در رابطه با ترانزیستور 2n3904 من از سایت all data sheet نقشه پایه های این ترانزیستور رو گرفتم ولی معکوس دیتایی هستش که شما دادید و همین مسله من رو به شک انداخته لطفا بررسی بفرمایید استاد
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/11470/onsemi/2n3904.html
منتظر نظرات ارزشمند شما استاد گرامی هستم
با تشکر
meysam
با سلام :
ميثم جان ديتا شيت شما با انكه من گذاشتم فرق داره دليلش هم مشخصه و اين مشكلي هست كه اكثر طراحان و توليدكنندگان درگيرش هستند ولي راه حل چيست ؟
با توجه به توليدات كارخانجات در شكل فيزيكي ترانزيستورهاي مختلف و از طرفي شما كه از فروشگاهي خريد ميكنيد كه حتي مارك سازنده را نداريد و..... {مثل موتورلا با ناسيونال و زيمينس و...}
توسط اهمتر بايد خودتان پايه هاي بيس و اميتر را تست و مشخص كنيد در اين مورد مقاله كاملي توسط دوست بزرگوار اقاي راشدين در تاپيك تست قطعات موجود ميباشد در صورت نياز به تاپيك فوق مراجعه كنيد .
از انجايي كه تشخيص دادم بر احتمال اينكه در استفاده از پايه ها ي ترانزيستورها به مشكل برنخوريد و با اطمينان كار كنيد {چون مدار فوق بارها تست و مونتاژ شده است } اين ديتا شيت ها را اپ كردم .حتما با مشخص كردن دقيق پايه ها و اطمينان از صحت انها را در مدار قرار دهيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mmelecom

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز من مدار رو به باطریه 12 ولت زدم و همان واکنشی را نشان داد که شما فرمودید ترانزیستورها اندکی گرم شد و صدای تو دماغی فقط:
استاد ترانزیستوی که در شکل با فلش مشخص کرده ام(در شماتیک ردیف بالا از چپ به راست دومین ترانزیستور tip 41 بعد از 2n3904 یا همان Q5) به شکل غیر متعارف و خیلی خیلی زیاد داغ می کند به شکلی که دست اگر با ان برخورد کند تاول می زند نمی دانم چرا مدار رو همچک کردم و همه چیز درست است و مشکلی در مدار نیست اما نمی دانم داغ کردن بیش از اندازه این ترانزیستور با ولتاژ 12 ولت برای چیست .آیا واقا حرارتی در این سطح با این ولتاژ طبیعی است یا مشکلی در مدار می تواند وجود داشته باشد؟؟؟نظر شما چیست استاد؟؟؟؟لطفا راهنمایی بفرمایید؟؟؟
راستی استاد کار R10 (پتانسیومتر1K)در مدار چیست؟
من یک عکس از پشت مدار هم قرار می دهم
1256530301.jpg

1256566965.jpg

استاد منتظر راهنمایی شما هستم
موفق باشید.با تشکر
meysam

آخرین ویرایش:
بالا