آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
سلام خدمت همکاران و اساتید گرامی .
نیاز به یک مدار واتر سویچ هر چقدر ساده بهتر ، با رله خروجی 12 ولت دارم . ممنون میشم اگر در اختیار بنده قرار دهید .
میخواهم برای منبعی کوچک آب استفاده کنم به اینکه آب به سطح مورد نظر رسید رله پمپ آب را قطع کند ...
با سلام :
دو مدار تقدیم شما :
اولی ساده و فقط قادر هست که تا اب مخزن به محل نصب سنسور برسد رله عمل کرده و تا زمانیکه ریست نکرده اید رله پمپ یا هر استفاده کننده دیگری را قطع خواهد کرد .
[hide] [/hide]
[hide][/hide]
[hide]مشاهده فایل‌پیوست Circuit Diagram.rar[/hide]
اما مدار دوم کامل و فول اتوماتیک میباشد و نیازی به ریست ندارد عملکرد این مدار ما بین فاصله دو سنسور که نصب شده میباشد بطوریکه در حداقل وصل و در حداکثر { سنسور بالایی } قطع خواهد کرد .
موفق باشید .

پیوست‌ها

• 28.6 کیلوبایت بازدیدها: 730

latifk200

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-09-28
592
5,977
بندرترکمن
با سلام :
دو مدار تقدیم شما :
اولی ساده و فقط قادر هست که تا اب مخزن به محل نصب سنسور برسد رله عمل کرده و تا زمانیکه ریست نکرده اید رله پمپ یا هر استفاده کننده دیگری را قطع خواهد کرد .
hidden content may not be quoted
اما مدار دوم کامل و فول اتوماتیک میباشد و نیازی به ریست ندارد عملکرد این مدار ما بین فاصله دو سنسور که نصب شده میباشد بطوریکه در حداقل وصل و در حداکثر { سنسور بالایی } قطع خواهد کرد .
موفق باشید .

سلام و درود مجدد خدمت شما همکار گرامی .

خب اگر آب پایین تر از سطح مورد نظر رفت این مدار دوباره می تواند رله را فعال کند یا اینکه هر بار باید دکمه ریست فشار داده شود؟

در مورد ترانزیستور مدار دوم به شماره MPSA65 امروز بنده چند جا را گشتم حتی از فروشگاهی که در پاساژ امجد تهران خرید خود را انجام میدادم نتونستم تهیه کنم ، یه جورایی این شماره برای آن ها نا آشنا بود . میخواستم بپرسم آیا شماره مشابهی دارد ؟ که جایگزین کنم .
ممنونم از اینکه وقت میذارین و جواب میدین واقعا بنده نوازی میکنید .
متشکرم .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
سلام و درود مجدد خدمت شما همکار گرامی .

خب اگر آب پایین تر از سطح مورد نظر رفت این مدار دوباره می تواند رله را فعال کند یا اینکه هر بار باید دکمه ریست فشار داده شود؟

در مورد ترانزیستور مدار دوم به شماره MPSA65 امروز بنده چند جا را گشتم حتی از فروشگاهی که در پاساژ امجد تهران خرید خود را انجام میدادم نتونستم تهیه کنم ، یه جورایی این شماره برای آن ها نا آشنا بود . میخواستم بپرسم آیا شماره مشابهی دارد ؟ که جایگزین کنم .
ممنونم از اینکه وقت میذارین و جواب میدین واقعا بنده نوازی میکنید .
متشکرم .

با سلام :
برای راه اندازی موتور هر بار باید ریست شود .{ خب مدار ساده ایست در نتیجه کارایی و بازده پایین تر } .
این نقشه ساده تر از قبلی ولی با همون امکانات کمتری .... فایل پیوست دانلود کنید .
ترانزیستور فوق یک عدد دارلینگتون هست و مشابهات زیادی دارد و اصولا هر ترانزیستور PNP دارلینگتونی میتوان جایگزینش کرد با این وجود اگر بازم مشابه پیدا نکردید !!!! از دو عدد ترانزیستور به شماره MPSA92 طبق شکل پیوستی استفاده کنید .
[hide] [/hide]
[hide][/hide]
[hide][/hide]
[hide]مشاهده فایل‌پیوست DARLINGTON.rar[/hide]
موفق باشید .

پیوست‌ها

• 7.2 کیلوبایت بازدیدها: 712
  • 3.7 کیلوبایت بازدیدها: 714

reza388

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2006-10-09
297
659
با سلام خدمت اساتید
دوستان من یک باطری 24 ولت 40 امپر دارم حال نیاز به یک خروجی با 7.5 ولت 2 امپر دارم ممنون میشوم مداری بگدارید که کارم راه بیافتد.
ممنون

jfrras

مدير انجمن تخصصی الکترونیک
مدیر تالار
2007-04-13
3,122
74,158
48
ایران
با سلام خدمت اساتید
دوستان من یک باطری 24 ولت 40 امپر دارم حال نیاز به یک خروجی با 7.5 ولت 2 امپر دارم ممنون میشوم مداری بگدارید که کارم راه بیافتد.
ممنون

سلام دوست عزیز
با این مدار سویچینگ می تونید از 12 تا 40 ولت ورودی بدید خروجی قابل تنظیم 3 تا 11 ولت 3 آمپر دریافت کنید.
توجه داشته باشید خازن های ورودی رو 63 ولت در نظر بگیرید

[hide]99014.jpg[/hide]
این هم نمونه ساخته شده !
99008.jpg

reza388

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2006-10-09
297
659
با سلام
مدار ساده تری نیست در ضمن برای تغییر ولتاژ در این مدار باید چکار کرد ؟
ممنون

jfrras

مدير انجمن تخصصی الکترونیک
مدیر تالار
2007-04-13
3,122
74,158
48
ایران
با سلام
مدار ساده تری نیست در ضمن برای تغییر ولتاژ در این مدار باید چکار کرد ؟
ممنون

سلام
دوست عزیز ساده ترین مداری که میشه برای کار شما در نظر گرفت همینه .با پتانسیومتر و ولوم موجود در مدار ولتاژ مورد نظر خودتون رو میزان کنید .

رسول21

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2009-09-04
200
414
با سلام جناب رجبی من نقشه مدار فلاشر دو کاناله که اکثرا برای فلارهای نئون استفاده میشه رو لازم دارملازم به توضیحه که از ایسی555 و دوتا ترایاک bta1bویه ترانزیستورbdاستفاده میشه در ظمن مدار فوق یه ولوم هم داره که زمان چشمک زدن بین دو کانال رو کم و زیاد هم میکنه تو نت هر چی گشتم پیداش نکردم فقط یه توضیح کارکرد شو دارم که میزارم من برای تعمیرش میخام چون مقاومتهاش قابل خوندن نیستند اینم طرز کار مدار:
شرح کار علمی مدار
مدار فلاشر از یک مولتی ویبراتور استابل که با استفاده از آی سی تایمر555 طراحی گردیده تشکیل یافته.امواج خروجی این مولتی ویبراتور بر روی صفحه اسیلوسکپ به شکل مربع هایی فاقد یک ضلع می باشند و اصطلاحاً به آنها امواج مربعی می گویند.بر ق شهر توسط ترانس کاهنده Tبه ولتاژ 6 یا 9 تبدیل می شود و توسط دو دیود رکتیفایر D1وd2 یکسو می شود(این یکسو ساز،یکسو ساز تمام موج می باشد)و توسط خازن الکترولیت (شیمیایی)C1صاف شده و تغذیه مدار را تامین می کند تغییرات ولتاژ در اثر شارژ خازن C2 از مسیر R2وr3 وvol باعث تحریک آی سی و در نتیجه تغییر حالت خروجی مدار می شود.فرکانس (سرعت چشمک زدن)توسط ظرفیت خازن C2 و مقدارVOL تعیین می گردد.خروجی آی سی از طریق R6 مستقیماً به گیت تریاک(نیمه هادی چهار لایه)مربوط به کانال 2 متصل شده و سیکلهای مثبت باعث تحریک این گیت می شود.سیکلهای منفی خروجی آی سی توسط ترانزیستور مع*** شده و از طریق مقاومت R4 واقع بر کلکتور Q به گیت تریاک مربوط به کانال 2 ،اتصال یافته است.R5 جریان خروجی آی سی را محدود می کند تا به بیس Q آسیب نرسد.R4 تامین کننده ولتاژ بیس Q می باشد.(در دیجیتال عمل ترانزیستور Qرا اصطلاحاً(نات)،(NOT)گویند. پایه های 8 و 1 تغذیه آی سی را تشکیل می دهند و به ترتیب به مثبت و منفی اتصال یافته اند پایه 4 ریست یا بازگرداننده به حالت اول است که در اینجا با توجه به مدار مولتی ویبراتور به مثبت اتصال یافته پایه 2 تریگرآی سی و پایه 6 آستانه می باشد.همچنین پایه 7 تخلیه آی سی است.(این پایه خازن را پس از تغییر حالت تخلیه می کند

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
با سلام جناب رجبی من نقشه مدار فلاشر دو کاناله که اکثرا برای فلارهای نئون استفاده میشه رو لازم دارملازم به توضیحه که از ایسی555 و دوتا ترایاک bta1bویه ترانزیستورbdاستفاده میشه در ظمن مدار فوق یه ولوم هم داره که زمان چشمک زدن بین دو کانال رو کم و زیاد هم میکنه تو نت هر چی گشتم پیداش نکردم فقط یه توضیح کارکرد شو دارم که میزارم من برای تعمیرش میخام چون مقاومتهاش قابل خوندن نیستند اینم طرز کار مدار:
شرح کار علمی مدار
مدار فلاشر از یک مولتی ویبراتور استابل که با استفاده از آی سی تایمر555 طراحی گردیده تشکیل یافته.امواج خروجی این مولتی ویبراتور بر روی صفحه اسیلوسکپ به شکل مربع هایی فاقد یک ضلع می باشند و اصطلاحاً به آنها امواج مربعی می گویند.بر ق شهر توسط ترانس کاهنده Tبه ولتاژ 6 یا 9 تبدیل می شود و توسط دو دیود رکتیفایر D1وd2 یکسو می شود(این یکسو ساز،یکسو ساز تمام موج می باشد)و توسط خازن الکترولیت (شیمیایی)C1صاف شده و تغذیه مدار را تامین می کند تغییرات ولتاژ در اثر شارژ خازن C2 از مسیر R2وr3 وvol باعث تحریک آی سی و در نتیجه تغییر حالت خروجی مدار می شود.فرکانس (سرعت چشمک زدن)توسط ظرفیت خازن C2 و مقدارVOL تعیین می گردد.خروجی آی سی از طریق R6 مستقیماً به گیت تریاک(نیمه هادی چهار لایه)مربوط به کانال 2 متصل شده و سیکلهای مثبت باعث تحریک این گیت می شود.سیکلهای منفی خروجی آی سی توسط ترانزیستور مع*** شده و از طریق مقاومت R4 واقع بر کلکتور Q به گیت تریاک مربوط به کانال 2 ،اتصال یافته است.R5 جریان خروجی آی سی را محدود می کند تا به بیس Q آسیب نرسد.R4 تامین کننده ولتاژ بیس Q می باشد.(در دیجیتال عمل ترانزیستور Qرا اصطلاحاً(نات)،(NOT)گویند. پایه های 8 و 1 تغذیه آی سی را تشکیل می دهند و به ترتیب به مثبت و منفی اتصال یافته اند پایه 4 ریست یا بازگرداننده به حالت اول است که در اینجا با توجه به مدار مولتی ویبراتور به مثبت اتصال یافته پایه 2 تریگرآی سی و پایه 6 آستانه می باشد.همچنین پایه 7 تخلیه آی سی است.(این پایه خازن را پس از تغییر حالت تخلیه می کند
با سلام :
{ با اینکه زحمت کشیدین ولی نیازی به توضیح عملکرد 555 نبود }
فکر کنم مقاومت های مربوط به سویچ {تریاک } سوخته باشه وگرنه بقیه قطعات 555 زیر 12ولت نمی تونه اسیب ببینه .
نقاومتی که در گیت قرار میگیره مقداری از 100 اهم الی 1 کیلواهمی و مقاومت بین گیت و کاتد حدود 330 اهم کافیست اما برای پاسخ دقیقتر یا شماتیک مدار را بزارید تا براتون دقیق محاسبه کنم یا حداقلش عکس واضحی از پشت و روی مدار بزارید تا بررسی شود .
موفق باشید .

بالا