آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838

با سلام :
یکی از بهترین مداراتی که نیاز شما و خیلی ها را در این مورد حل میکنه در ضمن باتری بک اپ نیز دارد در صورت نیاز میتونید از باتری های قابل شارژ بهره بگیرید { 9 ولت } و با حذف دیود D2 شارژ هم میکنه و همچنین میتونید از باتری فوق صرف نظر و مستقیما از برق شهر استفاده کنید قطعه {
LDR } همون فوتو سل شماست .
منظور هم برای لامپ اضطراری و هم چنین برای اتوماتیک کردن لامپ با حداقل قطعات که هم بصورت فلاشر و ثابت ....
دانلود : hidden content may not be quoted
موفق باشید .
با سلام به استاد عزیز جناب رجبی
استاد سال نو مبارک . انشاا... که سال خوبی داشته باشید.
جناب رجبی مداری که به عنوان فتوسل معرفی کردید پتانسیومتر R5 رو نتونستم گیر بیارم ؟؟ الان از چی میتونم به جاش استفاده کنم ؟ لینک شماتیک مدار http://www.irantk.ir/irantk1280-127/ پست شماره 1267
استاد این مدار را هم تو نت پیدا کردم نظرتون چیه ؟

54895704097510099116.jpg

برای تغذیه مدار هم میخواهم از شماتیک زیر بهره ببرم لطفا" نظرتون رو بفرمایید با تشکر

66675091916658806341.jpg

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
با سلام به استاد عزیز جناب رجبی
استاد سال نو مبارک . انشاا... که سال خوبی داشته باشید.
جناب رجبی مداری که به عنوان فتوسل معرفی کردید پتانسیومتر R5 رو نتونستم گیر بیارم ؟؟ الان از چی میتونم به جاش استفاده کنم ؟ لینک شماتیک مدار http://www.irantk.ir/irantk1280-127/ پست شماره 1267
استاد این مدار را هم تو نت پیدا کردم نظرتون چیه ؟

برای تغذیه مدار هم میخواهم از شماتیک زیر بهره ببرم لطفا" نظرتون رو بفرمایید با تشکر
با سلام :
مداری که براتون انتخاب کرده بودم دارای امکانات و دقت بیشتری نسبت به این مدار شما دارد { مدار انتخابی شما در صورت استفاده از حتی 358 بازم در خروجی ریپل خواهد داشت } پتانسیومتر r5 هم خیلی مهم نیست در صورتیکه از فلاشر مدار صرف نظر کنید میتونید از یک مقاومت ثابت بجای ان استفاده کنید مقدار این مقاومت بستگی به مورد نیاز از 10 کیلو الی 5 مگا اهم میتونه باشه { یک روش خوب اینکه خازن 22000 میکرو را به 100 میکرو تقلیل داده و از یک مقاومت ثابت 10 کیلویی بجای پتانسیومتر فوق استفاده کنید } .
طرح انتخابی شما نیز ساده و کاربردی هست ولی توصیه میکنم بجای ایسی 741 از یک ایسی LM358 که در همون اندازه و همون قیمت و شکل میباشد { با توجه به ورودی و خروجی پایه ها } بکار بندید - بازده کارکرد ایسی 741 که در حال حاضر در بازار ایران موجود هستند نامرغوب و احیانا کار نمیده ولی 358 جایگزین خوبی هست چنانکه در خروجی ریپل { لرزش هنگام قطع یا وصل } داشتید به موازات مقاومت R6 یک خازن 47 میکروفاراد اضافه کنید بطوریکه قطب منفی خازن به سیم منفی وصل شود .
مدار منبع تغذیه تقریبا معادل همون هست که براتون گذاشته بودم و مشکل کاربردی نیز ندارد میتونید استفاده کنید .
موفق باشید .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
{ یک روش خوب اینکه خازن 22000 میکرو را به 100 میکرو تقلیل داده و از یک مقاومت ثابت 10 کیلویی بجای پتانسیومتر فوق استفاده کنید } .

با سلام مجدد
استاد طبق توصیه شما مدار رو تغییر دادم لطفا" یک نگاه کنید تا مشکلی نداشته باشد. قسمت های قرمز رنگ اصلاح شده اند.
99119165102871264792.jpg

استاد این بحث فلاش زدن مدار قضیه اش چیه ؟
در مورد تغذیه مدار که از برق شهر استفاده شده آیا احتیاج نبوده تا برق متناوب شهر به صورت دو نیم موج دی سی شود ؟ چون الان فقط با یک دیود 4007 دی سی میشود.
و سوال آخر اینه اگر به خروجی مدار لامپ کم مصرف متصل شود مشکلی ایجاد نمی کند؟؟
با تشکر

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
با سلام مجدد
استاد طبق توصیه شما مدار رو تغییر دادم لطفا" یک نگاه کنید تا مشکلی نداشته باشد. قسمت های قرمز رنگ اصلاح شده اند.
استاد این بحث فلاش زدن مدار قضیه اش چیه ؟
در مورد تغذیه مدار که از برق شهر استفاده شده آیا احتیاج نبوده تا برق متناوب شهر به صورت دو نیم موج دی سی شود ؟ چون الان فقط با یک دیود 4007 دی سی میشود.
و سوال آخر اینه اگر به خروجی مدار لامپ کم مصرف متصل شود مشکلی ایجاد نمی کند؟؟
با تشکر

با سلام :
تغییرات درسته فقط اگر رله با لرزش قطع وصل بشه از خازن 47 میکرو نیز استفاده کنید .
- گاها برای صرفه جویی در مصرف برق شاید لازم باشد که چراغ فوق به صورت تناوبی { زمان قابل تنظیم توسط مقاومت 5 و خازن فوق } روشن و خاموش شود در این صورت همین مدار قادر است { با فلش زدن زمانی یا چشمک } چنین ریتم هایی به خروجی اعمال کند .
- با حذف مقاومت یک و دیود یک و خازن یک میتونید مدار تغذیه انتخابی خود را به این مدار وصل کنید که نوع انتخابی شما بهتر از مدار تغذیه شماتیک پیشنهادی بنده خواهد بود { مدار تغیه خود را به دو سر دیود زینر 9 ولتی وصل کنید } .
- در چنین مداراتی نیازی به یکسوسازی کامل نیست زیرا ایسی 555 با چنین ولتاژ یکسو شده ای نتیجه یکسان با تمام پل خواهد داشت .
- بار خروجی میتواند هر نوع لامپ { رشته ای یا کم مصرف و... } باشد فقط اگر کم مصرف یا مهتابی فلورسنت بکار گیرید باید حتما از فلش زدن صرف نظر کنید .
موفق باشید .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838

تغییرات درسته فقط اگر رله با لرزش قطع وصل بشه از خازن 47 میکرو نیز استفاده کنید .

با سلام
استاد تو این مدار از رله استفاده نشده از ترایاک bt136 استفاده شده

- با حذف مقاومت یک و دیود یک و خازن یک میتونید مدار تغذیه انتخابی خود را به این مدار وصل کنید که نوع انتخابی شما بهتر از مدار تغذیه شماتیک پیشنهادی بنده خواهد بود { مدار تغیه خود را به دو سر دیود زینر 9 ولتی وصل کنید } .

استاد رجبی من تغییرات لازم رو دادم فقط تو عکس اون قسمتی رو که با دایره مشخص کردم رو نمی دونم به کجا وصل کنم البته مدار تغذیه ای که خودم قرار دادم فکر کنم بیشتر به درد رله میخوره تا ترایاک ؟
بر روی تصویر کلیک کنید

- بار خروجی میتواند هر نوع لامپ { رشته ای یا کم مصرف و... } باشد فقط اگر کم مصرف یا مهتابی فلورسنت بکار گیرید باید حتما از فلش زدن صرف نظر کنید .

اگر بخواهیم کلا" از فلاش زدن صرف نظر کنیم ( چون من میخواهم از لامپ کم مصرف استفداده کنم ) چه تغییراتی باید در مدار بدهیم ؟
با تشکر

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: aramis

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711

با سلام
استاد تو این مدار از رله استفاده نشده از ترایاک bt136 استفاده شده

استاد رجبی من تغییرات لازم رو دادم فقط تو عکس اون قسمتی رو که با دایره مشخص کردم رو نمی دونم به کجا وصل کنم البته مدار تغذیه ای که خودم قرار دادم فکر کنم بیشتر به درد رله میخوره تا ترایاک ؟
بر روی تصویر کلیک کنید
http://redhue.ir/viewer.php?file=39093187181461277852.jpg
اگر بخواهیم کلا" از فلاش زدن صرف نظر کنیم ( چون من میخواهم از لامپ کم مصرف استفداده کنم ) چه تغییراتی باید در مدار بدهیم ؟
با تشکر
با سلام :
راستش ابتدا فکر کردم مدار نسبتا پیشرفته تری نیاز دارید !!! حال که مشخص شد فقط یک لامپ را کنترل میکنید همین مدار ساده شده براتون کافی خواهد بود .
در مورد اون خازن هم منظور در صورتیکه از مدار انتخابی خودتون که رله ای بود ....
دانلود کنید .
[hide] [/hide]
[hide][/hide]
[hide][/hide]
[hide]مشاهده فایل‌پیوست automatic_-night-light-circuit.rar[/hide]
موفق باشید .

پیوست‌ها

shoghal

کاربر vip
vip
کاربر
2007-07-02
19
46
با سلام و عرض تبريك بمناسبت عيد نوروز آقاي رجبي اگه ممكنه پاسخ پست 1291 رو بديد .
سپاسگزارم

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
با سلام :
راستش ابتدا فکر کردم مدار نسبتا پیشرفته تری نیاز دارید !!! حال که مشخص شد فقط یک لامپ را کنترل میکنید همین مدار ساده شده براتون کافی خواهد بود

با سلام مجدد
استاد خیلی لطف کردید بله مورد مصرف من فقط یک لامپ کم مصرف هست که داخل راهرو کنار درب ورودی هست و می خواستم تا شبها این لامپ به صورت اتوماتیک روشن بشه . راستش من دیروز رفته بودم و قطعات مدار ( البته مدار قبلی که با 555 بود ) تهیه کردم که شما فرموده بودید منبع تغذیه پیشنهادی خودم رو ببندم که اونم قطعاتش رو تهیه کردم
البته منظورم همین مدار هست :

استاد با توجه به اینکه مقاومت 10 کیلوی 10 وات رو تهیه نکردم خواستم با تائید شما از همین مدار استفاده کنم البته من مدار رو به این صورت تغییر دادم که خواهش می کنم یک نگاه بفرمایید تا اگر مشکلی بود حل کنم و در غیر این صورت مونتاژ رو شروع کنم و به امید خدا اگر موفق شدم نتیجش رو همین جا اعلام می کنم.
استاد قسمتهای قرمز رنگ رو اضافه کردم
با تشکر از وقتی که میزارین و به سوالات رسیدگی میکنید
بر روی تصویر کلیک کنید

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
با سلام مجدد
استاد خیلی لطف کردید بله مورد مصرف من فقط یک لامپ کم مصرف هست که داخل راهرو کنار درب ورودی هست و می خواستم تا شبها این لامپ به صورت اتوماتیک روشن بشه . راستش من دیروز رفته بودم و قطعات مدار ( البته مدار قبلی که با 555 بود ) تهیه کردم که شما فرموده بودید منبع تغذیه پیشنهادی خودم رو ببندم که اونم قطعاتش رو تهیه کردم
البته منظورم همین مدار هست :
استاد با توجه به اینکه مقاومت 10 کیلوی 10 وات رو تهیه نکردم خواستم با تائید شما از همین مدار استفاده کنم البته من مدار رو به این صورت تغییر دادم که خواهش می کنم یک نگاه بفرمایید تا اگر مشکلی بود حل کنم و در غیر این صورت مونتاژ رو شروع کنم و به امید خدا اگر موفق شدم نتیجش رو همین جا اعلام می کنم.
استاد قسمتهای قرمز رنگ رو اضافه کردم
با تشکر از وقتی که میزارین و به سوالات رسیدگی میکنید
بر روی تصویر کلیک کنید

با سلام :
میتونید همین مدار را مونتازو استفاده کنید مسله ای که در این روش شبهه می بینم اینکه خط منفی به خروجی منتقل میشود یعنی ولتاژخروجی شما بصورت نیم سیکل { خط منفی } خواهد بود که انهم فکر نمیکنم در روشنایی لامپ کم مصرف تاثیر گذار باشه ....مونتاز کنید .
موفق باشید .

2elyas

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-01-30
405
1,560
سلام خدمت دوست عزیزم آقای رجبی من یه مدار 12ولت به +37 و-37 با قدرت با نقشه مدار pcb میخواستم اگه ممکنه لطف کنید .با تشکر

بالا