آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
پاسخ : مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجی

با سلام :
بنده هم از متن فوق سر در نیاوردم .
هر چند که چنین ارایشی توصیه نمی شود !!! رایجترین مدار درخواستی شما طبق شکل زیر باشد .
دانلود کنید :
[hide] [/hide]
[hide][/hide]
[hide]مشاهده فایل‌پیوست 2BALAST.rar[/hide]
موفق باشید .
 

mehran2

کاربر
2009-12-30
5
9
اگر امکان داردیک مدار میکسر رادیویی عملی جهت آزمایش در آزمایشگاه مخابرات هنرستان قراردهیدبا تشکر
 

6466

کاربر
2011-10-17
66
139
با سلام
استاد یه مدار می خوام که به وسیله اون بتونم با استفاده از برق220ولت 800 ال ای دی رو روشن کنم .ال ای دی از نوع لیزری .و در رنگهای مختلف .
ممنون از شما
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
اگر امکان داردیک مدار میکسر رادیویی عملی جهت آزمایش در آزمایشگاه مخابرات هنرستان قراردهیدبا تشکر
با سلام :
یک مقاله عملی و اموزشی در مورد گیرنده های موج AM برای پروزه شما :
ابتدا تهیه کادر انتن { در مثال برای موج متوسط AM } که پوشش فرکانسی ان از حدود 500 کیلو هرتز تا 2 مگاهرتز خواهد بود .
برای اینکار ابتدا به یک کادر انتن هسته فریتی نیاز دارید :

[hide] هسته این انتن ممکن هست از نوع مکعب مستطیلی یا گرد استوانه ای { مفتولی } باشد البته قطر این هسته زیاد مهم نیست ولی هر چه بزرگتر بهتر { در تعداد دور تاثیر گذار خواهد بود .
بعد از تهیه هسته فریت باید انرا به شرح زیر سیم پیچی کنید :
1 = ابتدا باید یک لوله مقوایی { ترجیحا کاغذ پرشمال } یا پلاستیکی نازک { مثل بدنه ماژیک } که هسته بتواند در داخل ان بطور روان بازی کند بطول حدود ده سانتی تهیه کنید .
2 = با استفاده از سیم شماره 20 الی 25 لاکی از یک طرف لوله بطور مرتب و بغل هم در یک ردیف صاف شروع بع سیم پیچی کنید تا برسید به حدود 75 دور حال انتهای این سیم را با استفاده از چسب محکم کنید تا باز نشود { این سیم پیچ اصلی کادر انتن موج متوسط میباشد }
3 = دوباره از بغل همون سیم انتهایی قبلی سر سیم از همون نوع را محکم کرده و حدود 5 الی 7 دور دیگر مانند قبلی در ادامه سیم پیچی کنید و انتهای سیم دوم را نیز در لوله با چسب محکم کنید { این سیم پیچ دوم در حقیقت همون سیم پیچ کوپلینگ کادر انتن میباشد } .
4 = کادر انتن اماده شده باید شکلی مانند شکل یک داشته باشد :

1.JPG با این توضیح که ممکن هست شما اماده انرا نیز از فروشگاه های قطعات رادیو تلویزیون ابتیاع کنید یا اگر دستی اقدام کرده اید سیم های مورد استفاده شما از این نوع { پوشش عایق با ابریشمی } که در عکس مشاهده میکنید نباشد که چندان تاثیری در کار کرد مدار نخواهد داشت .
اگر اماده انرا تهیه کرده اید به استاندارد رنگ سر سیم های ان توجه کنید که به شرح زیر میباشد :
الف : سیم ابتدایی سیم پیچ کادر به رنگ بدنه سیم { ابریشمی } خواهد بود شما میتونید دست ساخت خود را با استفاده از روکش نازک سیم های تلفن به رنگ نارنجی در اورید .
ب : سر انتهایی سیم پیچ کادر به رنگ مشگی خواهد بود که دست ساخت خود را نیز مانند مثال قبلی مشگی کنید .
پ : ابتدای سیم کوپلینگ به رنگ قرمز میباشد شما هم میتونید رنگی کنید .
ت : انتهای سیم پیچ کوپلینک به رنگ سبز خواهد بود .... شما هم میتونید رنگی کنید .
در موقع مونتاژ - رعایت محل وصل و لحیم کاری رنگ سر سیم ها باید توجه کافی مبذول دارید .
میتونید با استفاده از یک عدد دیود سیگنالی فرضا به شماره 1N60 مثل شکل زیر کادر انتن را تست کنید و با جابجایی کل سیم پیچ در حول هسته چند ایستگاه فرستنده محلی را دریافت کنید { درست مثل یک رادیو گوشی که بدون نیاز به برق یا باتری یک گیرنده محلی کار میکند }
2.JPG اگر گوشی کریستالی ندارید میتونید بجای ان از ورودی اسپیکر کامپیوتر یا هر امپلی فایر دیگر استفاده و صدای دریافتی فرستنده های محلی را بشنوید ......
خروجی سیگنال کادر انتن برای استفاده در یک گیرنده استاندارد بهتر است مقداری تقویت گردد تا سلکتویته ان بهتر گردد مدار زیر شامل بوستر تقویت این قسمت میباشد . 3.JPG همچنین مدار تکمیل تر در صورت نیاز : 4.JPG البته در مدارات اموزشی کیفیت انچنانی هم مورد نیاز نیست و همینقدر که مدار در نهایت جواب دهد کافیست لذا به سراغ تشریح یک مدار استاندارد رفته و پروژه را ادامه میدهم تا از موضوع خارج نشویم .
حال مدار شکل زیر را ببینید : 5.JPG قسمتی که با کادر قرمز رنگ مشخص شده همون کادر انتن و کادر ابی رنگ در حقیقت یک تیر و دو نشان { هم نقش مقداری تقویت کنندگی و هم چنین نقش میکسر مدار را به عهده دارد } کرده که از نظر فضای حجمی مدار و اقتصادی بودنش ایده خوبی هست کادر سبز رنگ به همراهی کادر ابی رنگ در مجموع سه کار اساسی به عهدهدارد که : الف = تقویت کننده ب = اوسیلاتور پ = میکسر .
حال به تشریح مدار میپردازیم :
از کادر انتن که بگذریم در کاربرد ترانزیستور فوق در این مدار چنان ارایشی داده شده که یک اختلاف 90 درجه ای بین سیگنال ورودی و خروجی { c ترانزیستور } ایجاد میکند اینکار موجب میشود با ایجاد 90 درجه دیگر یک اوسیلاتور هم شکل یافته و موجب نوسان سیم پیچ اولیه اوسیلاتور که در امیتروثانویه در کلکتور{ با توجه به نقاط شروع و ختم سیم پیچها } طوری قرار گرفته که نوسان و فرکانس این اوسیلاتور هم باید طوری محاسبه شود که با فرکانس مرکزی حدود 1 مگاهرتز بتواند پهنای باندی + و منهای 500 کیلو هرتز را تعمیم دهد لذا با توجه به تنها متغیر این مدار تانک که یک خازن هم محور { هم محور شامل دو خازن 300 پیکو فارادی که در یک نقطه { سیم وسط } مشترک بوده و با چرخش تنها محور ان هر دو خازن به یک مقدار تغییر ظرفیت خواهد داد } حدود 300 پیکوفارادی میباشد در نتیجه این خازن ها در کمترین مقدار خود حدود فرکانس ورودی + 500 کیلوهرتز { پایین ترین فرکانس محدوده موج am } و در بیشترین مقدار خود حدود500 - 500 1کیلو هرتز { در استاندارد 1600 کیلو هرتز } که فرکانس نهایی موج فوق میباشد در تانک اوسیلاتور تولید خواهد کرد { 500 کیلوهرتز الی 1600 کلو هرتز } . از اونجا که ورودی مدار { بیس ترانزیستور } نیز دارای سیگنال دریافتی از انتن میباشد لذا بستگی به ظرفیت سیم پیچ ها و فرکانس تولید شده در اوسیلاتور << در خروجی ترانس اوسیلاتور L5 یک سیگنال ثابت 500 کیلوهرتز { در استاندارد 455 کیلوهرتز } را خواهیم داشت لذا متوجه میشویم که به رغم ورودی سیگنال 500 الی 1600 کیلوهرتز از طبقه RF - ANT خروجی فقط ثا بت و 455 کیلوهرتز را داریم زیرا ترانسفورمر IF موجود در قسمت دوم خروجی { کلکتور ترانزیستور } برای 455 کیلو هرتز تنظیم شده است .
در بعضی از میکسر ها دیده شده که فرکانس اوسیلاتور از فرکانس RF کسر و در نوعی از میکسر ها برعکس یعنی فرکانس اوسیلاتور با RF جمع میشود .
تهیه سیم پیچ اوسیلاتور :
قسمت تیونینگ که با L4 مشخص شده شامل یک ترانسفرمر اوسیلاتور موج متوسط AM { استاندارد رنگ قرمز داده شده } عبارت است از حدود 75 دور سیم شماره ./05 که از ما بین دور 5 و 70 ان یک سیم وسط انشعاب گرفته شده و به امیتر کوپلینگ میشود و قسمت دوم ان L3 عبارت از 5 الی 7 دور از همان سیم که در اخرین قسمت { رویه سیم پیچ ابتدایی L4 } پیچیده میشود .... اماده این ترانس بصورت تجارتی به رنگ قرمز و معمولا با کد { AM/OSC } قابل ابتیاع میباشد .
ترانسفرمر خروجی L5 نیز قسمت اولیه ان شامل 125 دور از همان سیم اوسیلاتور و در قسمت زیرین هسته ترانس فوق پیچیده میشود و خروجی نیز به تعداد 10 دور در قسمت فوقانی { روی سیم پیچ اولی 125 دوری } پیچیده خواهد شد ... اماده این ترانس نیز با نام ای اف زرد موج متوسط و معمولا با کد { 1[SUP]ST[/SUP] IF YE.. } در بازار تجارت قابل دسترسی میباشد .
با توجه به فرکانس کاری مدار فوق در انتخاب ترانزیستور نیز مشکلی نیست خیلی از ترانزیستور های } ترانزیستور یونیورسال ان پی ان TUN } مثل BC 184 میتوان بهره برد .
سایر قطعات خازن و مقاومت ها برای بایاس و کوپلینگ بین طبقات میباشند که مقادیر انها نیز در شکل مشخص میباشند .
کل مدار فوق با ولتاژ تغذیه باتری حدود 4.5 الی 6 ولت کارایی خوبی خواهد داشت .
خروجی IF فوق یک بار دیگر در یک طبقه دومی تقویت و بعد از عبور از صافی هایی در نهایت اشکار شده و AF در یک تقویت نهایی به بلندگو اعمال میشود .
در صورت نیاز میتوانید مدار کامل زیر را مونتاژ و از نتیجه زحمات خود لذت ببرید . MW.gif [/hide]
[hide][/hide]
[hide][/hide]
[hide][/hide]
[hide]مشاهده فایل‌پیوست MIXER AM.rar [/hide]
موفق باشید .
 

shoghal

کاربر vip
vip
کاربر
2007-07-02
19
46
با عرض سلام آقاي رجبي من يك آمپلي فاير 200 وات دارم كه مي خوام به 20 بلند گوي 10 واتي وصل كنم چه مچينگي استفاده كنم آيا بصورت آماده چيزي تو بازار هست ؟ اگه خودم بخوام انو بپيچم تعداد دور سيم پيچ اوليه و ثانويه چند دور بايد باشه تا خروجي 100ولت بده ؟ در ضمن باند ها مچينگ دار هستند و بايد به خروجي 100 ولت وصل بشن .
سپاسگزارم
 

6466

کاربر
2011-10-17
66
139
با سلام
استاد یه مدار می خوام که به وسیله اون بتونم با استفاده از برق220ولت 800 ال ای دی رو روشن کنم .ال ای دی از نوع لیزری .و در رنگهای مختلف .
ممنون از شما
استاد اگه میشه جواب من رو هم بدید
 

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
استاد اگه میشه جواب من رو هم بدید
با سلام :
دوست عزیز پست شما را دیده ام سوال تامل برانگیز هست و ناقص ؟؟
اگر هدف فقط روشن کردن 800 ال ای دی با برق شهر هست ؟؟؟ خب با سری کردن و موازی کردن تعدادی ال ای دی این امر امکان پذیر هست که نرم افزار محاسباتی انرا در بخش معرفی نرم افزارها در اموزش گام به گام اپلود کرده ام مراجعه و نسبت به نوع ال ای دی ها با یک کلیک محاسبات لازم را براتون انجام میده .
ولی اگر هدف افکت گذاری روی ال ای دی ها باشد همین مدارات ساده که با ایسی های cmos مثل cd4017 و..... در سایت زیاد هست میتونید از اونا استفاده کنید همچنین روش هایی هم برای تقویت جریان خروجی برای هر تعداد ال ای دی هم اپلود کرده ام .... سوال تکراری بود .
درصورتیکه مدار میکرو کنترلی نیاز دارید ؟؟؟؟ فرضا تابلو روان و اینا ؟؟؟؟ باید به برنامه نویس مراجعه کنید و طبق سفارشی که برای نمایش کاراکتر با ال ای دی ... براتون اینکار را انجام دهد .
در ضمن چندین مدار افکت گذاری روی ال ای دی ها در سطح سایت اپلود شده است میتونید با ترتیب قرار گرفتن ال ای دی های فوق { ابتکاری } به درخواست خود برسید .
........ توضیح بیشتر بزارید تا مشخص بشه که چی نیاز دارید .
با تشکر .
موفق باشید .


 

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با عرض سلام آقاي رجبي من يك آمپلي فاير 200 وات دارم كه مي خوام به 20 بلند گوي 10 واتي وصل كنم چه مچينگي استفاده كنم آيا بصورت آماده چيزي تو بازار هست ؟ اگه خودم بخوام انو بپيچم تعداد دور سيم پيچ اوليه و ثانويه چند دور بايد باشه تا خروجي 100ولت بده ؟ در ضمن باند ها مچينگ دار هستند و بايد به خروجي 100 ولت وصل بشن .
سپاسگزارم
با سلام :
این امپلی فایر 200 واتی شما با چه ولتاژی کار میکند و اگر ولتاژ و امپدانس خروجی انرا دارید و همچنین فاصله دور ترین بلندگو با سیستم ؟؟ اینجا بزارید تا در خدمت باشم .
موفق باشید .
 

6466

کاربر
2011-10-17
66
139
با سلام :دوست عزیز پست شما را دیده ام سوال تامل برانگیز هست و ناقص ؟؟ اگر هدف فقط روشن کردن 800 ال ای دی با برق شهر هست ؟؟؟ خب با سری کردن و موازی کردن تعدادی ال ای دی این امر امکان پذیر هست که نرم افزار محاسباتی انرا در بخش معرفی نرم افزارها در اموزش گام به گام اپلود کرده ام مراجعه و نسبت به نوع ال ای دی ها با یک کلیک محاسبات لازم را براتون انجام میده .ولی اگر هدف افکت گذاری روی ال ای دی ها باشد همین مدارات ساده که با ایسی های cmos مثل cd4017 و..... در سایت زیاد هست میتونید از اونا استفاده کنید همچنین روش هایی هم برای تقویت جریان خروجی برای هر تعداد ال ای دی هم اپلود کرده ام .... سوال تکراری بود . درصورتیکه مدار میکرو کنترلی نیاز دارید ؟؟؟؟ فرضا تابلو روان و اینا ؟؟؟؟ باید به برنامه نویس مراجعه کنید و طبق سفارشی که برای نمایش کاراکتر با ال ای دی ... براتون اینکار را انجام دهد . در ضمن چندین مدار افکت گذاری روی ال ای دی ها در سطح سایت اپلود شده است میتونید با ترتیب قرار گرفتن ال ای دی های فوق { ابتکاری } به درخواست خود برسید ......... توضیح بیشتر بزارید تا مشخص بشه که چی نیاز دارید .با تشکر .موفق باشید .
با سلام استاد عزیز من مداری میخوام که بتونم با اون 800تا ال ای دی رو روشن کنمنیاز به افکت نیست هدف فقط روشن کردن 800 تا ال ای دی با کیفیت خوبدر این زمینه لطفا کمکم کنید
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: pedram

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام استاد عزیز من مداری میخوام که بتونم با اون 800تا ال ای دی رو روشن کنمنیاز به افکت نیست هدف فقط روشن کردن 800 تا ال ای دی با کیفیت خوبدر این زمینه لطفا کمکم کنید
با سلام :
با دو روش میتوان ال ای دی های شما را با برق 220 ولت روشن کرد :
الف : سری کردن با هر ال ای دی یک مقاومت 86 الی 120 کیلواهمی تمام ال ای دی ها را موازی و به برق شهر وصل کنید .
ب : حدود 70 الی 80 ال ای دی را مستقیما با هم سری کرده { مجموعا حدود 10 سری میشه } سپس همه سری ها را با هم موازی و به برق شهر وصل کنید .
اینکه مقدار مقاومت ها و یا تعداد ال ای دی ها را دقیق نگفتم بستگی به ولتاژ کار انها دارد که باید از دیتا شیت انها دراورده و دقیق محاسبه کنید .
شماره ال ای دی مصرفی را بزارید بیشتر و بهتر در خدمت تون باشم .
موفق باشید .
 
بالا