آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام ممنون از جوابتون تلفن نیست ولی موبایل هست حالا اگه میشه لطف کنید پروژه رو بذارید ممنون میشم حدودا" هزینه اش چقدر میشه؟ من یه کلیب تو اینترنت دیدم که یه موتور سه فاز رو با یه xmega کنترل میکرد به نظره خودم اگه بتونم پمپ رو روشنش بکنم بتونم با برنامه نویسی {و دو تا ساعت یکی برای وقتی که باید روشن بشه و یکی دیگه برای تایمرش (زمان روشن بودنش) (یا توسط یه lcd با کی برد) } موتور رو کنترل کنم لطفا پروژه رو هم برای تلفن و هم برای موبایل بذارید و نظرتون راجع پیشنهاد بالا چیه؟و چطوری میشه همچین کاری انجام داد؟:dubbio00: با تشکر ویژه
با سلام : پروژه مورد بحث از یک اشکار ساز dtmf استفاده میکنه و اسا س کار بدین طریق که شما با گرفتن یک شماره از راه دور توسط تلفن مبدا - این مدار کنترلی در مقصد را با گرفتن رمزی که قبلا به مدار داده اید در اختیار میگیرین و سپس با گرفتن اعدادی توسط شماره گیر تلفن مبدا - در مقصد این مدار کارهایی لازم از پیش تعریف شده را براتون انجام میده . درمدار پروژه فوق از میکرو PIC بهره برده شده که نویز پذیری ان در کاربرد های صنعتی در حداقل هستش فقط کافیست که یک خط تلفن در مقصد داشته باشید البته توسط یک مدار دیگری مثل سیم 3000 یا بالاتر میشه از یک همراه { مثل ایرانسل و.... } نیز بهره برد . البته فایلی که شما اپ کردین تصویری و ظاهرا یک تایمر ساده ایست ....که مشکلات زیادی داره از جمله هنگام نیاز باید اپراتوری در محل حاضر باشد .... نویز پذیری شدید که منجر به کار افتادن نا بهنگام و خسارات ..... و عدم اطلاع از وضعیت مدار هنگام غیر حضور در مقصد و ....... پروژه فوق با توجه به طولانی بودن ان - بزودی در بخش پروژه های میکروکنترل اماده و اپلود میکنم . موفق باشید .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: tiro

tiro

کاربر
2011-06-20
20
403
البته توسط یک مدار دیگری مثل سیم 3000 یا بالاتر میشه از یک همراه { مثل ایرانسل و.... } نیز بهره برد . البته فایلی که شما اپ کردین تصویری و ظاهرا یک تایمر ساده ایست ....که مشکلات زیادی داره از جمله هنگام نیاز باید اپراتوری در محل حاضر باشد

با سلام
اگه میشه یه کم قسمت مدار همراه رو بیشتر توضیح بدین؟؟
چیزی من گفتم منظورم این بود که اپراتور یکی از ساعت ها رو روی یک ساعت مشخص تنظیم کنه مثلا 5 عصر و تایمر رو روی 30 دقیقه تنظیم میکنه و این به طور متوالی تکرار بشه
یعنی ساعت 5 عصر هر روز پمپ به مدت 30 دقیقه روشن بشه:dubbio00:
و اگه میشه یه کم در مورد نویز پذیریش بیشتر توضیح بدین؟
و بیصبرانه منتظر آپلود مدارتون هستم (هر چه زودتر عالی تر) و اگه میشه لینکشو رو تو این صفحه بذارید

واقعا متشکرم از پاسخ سریعتون

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
با سلام :
اتفاقا یکی از این شماتیک ها را برای 6 ولت تغییر داده و عملا مونتاژ کرده ام و مشکلی ندارد که در سایتمون هم اپلود کرده ام .
مدار ساده و کم هزینه و کارامد .
تنها پتانسومتر مدار را طوری تنظیم کنید که در شارژ کامل باتری { در اسیدی ها 7.2 ولت و در انواع دیگر نسبت به کاتالوگ انها } ال ای دی مدار روشن { چشمک} زند .
دریافت کنید :
موفق باشید .
با سلام مجدد
استاد من قطعات لازم برای ساخت اون مدار شارژر رو تهیه کردم
فقط ترانس قبلی اون باتری شارژی 9 ولت هست . حالا برای این مدار هم از همون ترانس استفاده کنم ؟؟
آیا تریستور یا ترایاک موجود در مدار به هیت سینک احتیاج داره؟
با تشکر

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام مجدد
استاد من قطعات لازم برای ساخت اون مدار شارژر رو تهیه کردم
فقط ترانس قبلی اون باتری شارژی 9 ولت هست . حالا برای این مدار هم از همون ترانس استفاده کنم ؟؟
آیا تریستور یا ترایاک موجود در مدار به هیت سینک احتیاج داره؟
با تشکر
با سلام :
توجه کنید که ولتاژ خروجی ترانس با حد اکثر ولتاژ باتری باید منطبق باشد .
بهتر است از ترانس 7.5 ولتی استفاده کنید اگر بخواهید این ترانس 9 ولتی را بکار بندید ممکن هست در طول زمان باتری اسیب ببیند حتی استفاده از ترانس 6 ولتی مناسب تر از ترانس 7.5 ولتی میباشد . زیرا >> 6× 0.4 = { پیک تو پیک } 2.4 v >> + 6 { ولتاژباتری } = 8.2 ولت که مقدار حدود 0.8 ولت در تربستور سویچ افت میکنه و 7.4
ولت که در دو سر باتری باید موجود باشد .
تریستور فوق تا 4 امپر نیازی به رادیات ندارد ولی بیشتر از این ها باید هیت سینگ بزارید .

موفق باشید .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: m-j

mahdi.73

کاربر
2011-11-09
22
50
با سلام : اگر اسیلوسکوپ دارید .... باید روی پایه یک vc ایسی شکل موج اوسیلاتور داخلی را ببنید هم چنین در خروجی ایسی پایه 4 شکل موج مربعی هم فرکانس با vc را داشته باشید در صورتیکه اوسیلاتور داخلی درست کار میکنه { فرکانس و دامنه شکل ها بستگی به ولتاژ کار مدار و قطعات استفاده شده دارد } مدار شما سالم هست و مشکل پیش امده ممکن هست در انتخاب ایسی باشد این ایسی در پسوندهای مختلفی برای ولتاژ های پاین و بالاتر تولید شده که امکان دارد از نوع ولتاژبالاتر استفاده میکنید { این یک احتمال } . نوع و شماره دیود مشخص نیست زیرا اگر نوع شاتکی نباشد اینهم به نوبه خود میتوند امواج خروجی را شکسته در نتیجه همون ولتاژ ورودی را در خروجی ایجاد کند . ننوشتین که وقتی خروجی به یک و خرده ای افت میکنه همزمان ایا ورودی دارای ولتاژ کافی هست یا نه ممکن هست منبع {باتری } شما توان کافی راه اندازی مدار را ندارد . این مدارات با ترانس برق شهری { تبدیل } و اداپتور جواب نمیدهد حتما باید از باتری مناسب استفاده شود . پایه های استفاده شده ایسی نیز مشخص نیست توصیه میکنم دیتا شیت ایسی که ابتیاع کرده اید را بطور کامل با کلیه حروف و اعداد { پیشوندو شماره و پسوند کامل } تهیه کرده و با شماتیک های توصیه شده توسط سازنده مدار خود را انطباق دهید . در ضمن مقدار مقاومت های فوق وقتی دقیق نیاز هست که در خروجی ولتاژ دقیقی نیاز باشد با مقدار اندک تغییر در ظرفیت انها فقط در خروجی ولتاژی نزدیک به مدار ظاهر خواهد شد و نقش اساسی در کار کرد مدار ندارد . این هم شکلی از پین کد ایسی فوق جهت تطبیق پایه های استفاده شده : دانلود کنید موفق باشید .

با سلام...
با تشکر از این که اینقدر با حوصله به مشکلات و درخواست ها پاسخ میدین!!

• :11677:
اینو میتونم با اسیلوسکوپ مدرسه امتحانش کنم البته بعد امتحانا!!!
درباره این که میگین پسوند ایسی مهم هست این ایسی که من گرفتم LT1070 CT هست که توی دیتاشیت اون چند نوع CT&HIVT&IT و... بود که اونا برای سوییچینگ برای ولت بالاست که همین CT برای این کار مناسبه اتفاقا اولین مداری که برای این مثال زده بود همین بود!!!
پین های ایسی هم توی اون بود و با دقت و درست توی مدار گذاشتم...
دیود هم in4007 هست...
بله در زمان افت ورودی دارای ولتاژ کافی هست من از منبع تغذیه 0تا30 2امپر استفاده میکنم...با باتری هم امتحان کردم نشد
نمیدونم چه اشکالی داره...

• :47000000:

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: FARBOD_B

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام...
با تشکر از این که اینقدر با حوصله به مشکلات و درخواست ها پاسخ میدین!!

• :11677:
اینو میتونم با اسیلوسکوپ مدرسه امتحانش کنم البته بعد امتحانا!!!
درباره این که میگین پسوند ایسی مهم هست این ایسی که من گرفتم LT1070 CT هست که توی دیتاشیت اون چند نوع CT&HIVT&IT و... بود که اونا برای سوییچینگ برای ولت بالاست که همین CT برای این کار مناسبه اتفاقا اولین مداری که برای این مثال زده بود همین بود!!!
پین های ایسی هم توی اون بود و با دقت و درست توی مدار گذاشتم...
دیود هم in4007 هست...
بله در زمان افت ورودی دارای ولتاژ کافی هست من از منبع تغذیه 0تا30 2امپر استفاده میکنم...با باتری هم امتحان کردم نشد
نمیدونم چه اشکالی داره...

• :47000000:
با سلام :
سعی کنید حتما از دیود شاتکی {فرکانسی } استفاده کنید همونطورکه میبینید دیودهای معمولی قادر به پاسخ دهی زمان های کوتاه نیستند در نتیجه ولتاژ منبع را به صورت دی دس با افت حدود 0.8 ولت به خروجی هدایت میکنند و مدار از کارمیافته .
موفق باشید .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mahdi.73

mahdi.73

کاربر
2011-11-09
22
50
سلام دوباره!!
مهندس شد!!!
کار کرد! نمیدونم چیجوری ولی شد با همون دیود معمولی!

یه دنیا تشکر!!

• :wubsmile:

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: FARBOD_B

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
این ال ای دی صرفا زمانی روشن هست که باتری تحت شارز هست .

زمانی ظرفیت باتری 6ولتی به حد شارژ مجاز خواهد رسید که ولتاژ دو سر ان حدود 7.2 ولت برسد .

سلام به استاد عزیز جناب رجبی
استاد مدار شارژر رو مونتاژ کردم این هم همون نقشه مدار :

این هم تصاویری از مدار مونتاژی:

ولتاژ ac ترانس 9 ولت هست و آمپرش رو نمی دونم چون چراغ شارژیه از همین ترانس برای شارژ استفاده می کرد . ولی استاد ال ای دی مدار روشن نشده من فکر کنم زمانی روشن بشه که باتری شارژ کامل بشه البته با توجه به اینکه منبع مدار یعنی این سایت :
http://www.aaroncake.net/circuits/charger2.asp?showcomments=all
گفته که : An LED indicates when the battery is fully charged.
نظر شما چیه ؟؟؟:dubbio00:
استاد شما گفته بودید زمانی ظرفیت باتری به حد مجاز خواهد رسید که ولتاژ دو سر باتری به 7.2 برسد . من از همون موقعی که باتری رو به شارژ زدم ولت مت رو هم به دو سر باتری وصل کردم ولتاژ کم کم پایین میاد به نظر من سیکل شارژینگ داره درست انجام میشه چون هنوز به 7.2 ولت نرسیده .
در مورد تنظیم پتانسیومتر 100 اهمی هم الان در حالت وسط هست نظر شما چیه ؟؟
با تشکر

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
سلام به استاد عزیز جناب رجبی
استاد مدار شارژر رو مونتاژ کردم این هم همون نقشه مدار :
http://redhue.ir/images/27208379840306464719.jpghttp://redhue.ir/images/27208379840306464719.jpg

این هم تصاویری از مدار مونتاژی:
http://redhue.ir/images/62812231937167179398.jpghttp://redhue.ir/images/62812231937167179398.jpg

http://redhue.ir/images/75091548878628260010.jpghttp://redhue.ir/images/75091548878628260010.jpg

ولتاژ ac ترانس 9 ولت هست و آمپرش رو نمی دونم چون چراغ شارژیه از همین ترانس برای شارژ استفاده می کرد . ولی استاد ال ای دی مدار روشن نشده من فکر کنم زمانی روشن بشه که باتری شارژ کامل بشه البته با توجه به اینکه منبع مدار یعنی این سایت :
گفته که : ////////////////////
نظر شما چیه ؟؟؟:dubbio00:
استاد شما گفته بودید زمانی ظرفیت باتری به حد مجاز خواهد رسید که ولتاژ دو سر باتری به 7.2 برسد . من از همون موقعی که باتری رو به شارژ زدم ولت مت رو هم به دو سر باتری وصل کردم ولتاژ کم کم پایین میاد به نظر من سیکل شارژینگ داره درست انجام میشه چون هنوز به 7.2 ولت نرسیده .
در مورد تنظیم پتانسیومتر 100 اهمی هم الان در حالت وسط هست نظر شما چیه ؟؟
با تشکر
با سلام :
اول اینکه ترانس شما با توجه به شکل و حجم ان امپر کمتر و احتمالا در حدود یک امپر باشد که برای باتری های بزرگتر توان لازم را نخواهد داشت .
دوم اینکه ولتاژ خروجی ترانس تقریبا به دو سر باتری اعمال میشه در نتیجه 9 ولت برای شارژ باتری 6 ولتی هم توصیه نمیشود و با توجه به اینکه امپر ترانس شما پایین هست لذا در ابتدای شروع شارژ با افت ولتاژ خروجی ترانس و بعد از شارژ کامل با ولتاژ بیش از حد مجاز باتری مواجه خواهید شد که از عمر باتری کاسته میشود .
در مورد ال ای دی : با توجه به ارایش مدار ... در ابتدای شروع شارژ همونطور که اشاره کردم باید ال ای دی نیز با استفاده از اختلاف ولتاز ... باید روشن گردد { ممکن هست نور ان ضعیف یا سوسو زند ولی با شارژ شدن کامل باتری که موجب سویچ شدن Q2 میشه در نتیجه خروجی ترانس تقریبا و مستقیم روی ال ای دی خواهد بود که باید کاملتر روشن گردد .
سایت فوق در مورد این مدار کپی از یک منبع دیگه ای گرفته که در مورد ال ای دی یک مقداری اغراق شده البته در تغییر مقدار مقاومت ها ی کنترلی و بکار گیری در 6 ولت تاثیری هم در روشن شدن ال ای دی خواهد داشت ولی انچه مسلم هست !! اگر با افت ولتاژ خروجی ترانس مواجه نشوید { که فکر میکنم با این ترانس شما مواجه میشوید } ال ای دی از بدو شروع باید روشن گردد و در رفته رفته تا زمان شارژ کامل باتری روشنایی ان بیشتر میشود .
پتانسیومتر نیز با توجه به ولتاژ 9 ولتی ممکن هست تاثیر چندانی در عملکرد مدار نداشته باشد در ضمن اگر از مدار فوق برای مدت طولانی اسنفاده خواهید کرد توصیه میشود دیود زینر و پتانسیومتر فوق را با توان بیشتری انتخاب کنید .
نتیجه این چند تست را نیز برای تحقیق بیشتر بزارید :
باتری خالی هست قبل از وصل شارژر ولتاژ دو سر ترانسی که بکار برده اید را در حالت AC بگیرید شارژر را وصل کرده ببینید ایا با افت ولتاژ مواجه میشوید یانه ؟
بعد از شارژ کامل باتری - ممکن هست ولتاژ باتری شما بیش از 7.2 ولت برسه ایا چنین خواهد بود یانه .
در صورت امکان مدار فوق را با یک ترانس 7.5 ولتی 4 امپر نیز تست و نتیجه را بزارید .
موفق باشید .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام استاد رجبی
من رفتم یک باتری نو هم خریدم و حدود 8 ساعت زیر شارژ بود اما باز هم اون چراغ ال ای دی روشن نشد

نتیجه این چند تست را نیز برای تحقیق بیشتر بزارید :
باتری خالی هست قبل از وصل شارژر ولتاژ دو سر ترانسی که بکار برده اید را در حالت AC بگیرید شارژر را وصل کرده ببینید ایا با افت ولتاژ مواجه میشوید یانه ؟
ولتاژ ترانس قبل از وصل در حالت ac نه ولت هست بعد از وصل شارژر به مدار افت ولتاژ در ترانس وجود داره
بعد از شارژ کامل باتری - ممکن هست ولتاژ باتری شما بیش از 7.2 ولت برسه ایا چنین خواهد بود یانه .
ولتاژ بعد از شارژ کمتر از 7.2 بود
استاد نظرتون در مورد این مدار چی هست من نظرم اینه که این مدار رو هم تست کنم فقط در حال حاضر ترانس 9 ولت دوبل ندارم اما تک دارم میتونم از ترانس تک استفاده کنم؟
http://redhue.ir/images/72728692529211081261.jpg

بالا