آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
با سلام :
یکی از همون مدارات را که مورد پسند شماست انتخاب و لینک انرا بزارید تا برای 6 ولت هم تغییرات لازم را راهنمایی کنم .
موفق باشید .
با سلام
استاد من یک سری مدار پیدا کردم هر کدوم که از نظر شما مناسب بود رو بفرمایید تا قطعاتش رو تهیه کنم لازم به ذکر است ترانسی که من دارم 9 ولت و نوع باتری هم شارژی از نوع سرب اسید با ولتاژ 6 و 4آمپر ساعت است
1) http://talkingelectronics.com/projects/BatteryCharger-12vSLA/BatteryCharger-12vSLA.html

2) http://powersupply88.com/612-volt-lead-acid-battery-charger.html

3) http://www.aaroncake.net/circuits/charger2.asp?showcomments=all
با تشکر

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام : اگر اسیلوسکوپ دارید .... باید روی پایه یک vc ایسی شکل موج اوسیلاتور داخلی را ببنید هم چنین در خروجی ایسی پایه 4 شکل موج مربعی هم فرکانس با vc را داشته باشید در صورتیکه اوسیلاتور داخلی درست کار میکنه { فرکانس و دامنه شکل ها بستگی به ولتاژ کار مدار و قطعات استفاده شده دارد } مدار شما سالم هست و مشکل پیش امده ممکن هست در انتخاب ایسی باشد این ایسی در پسوندهای مختلفی برای ولتاژ های پاین و بالاتر تولید شده که امکان دارد از نوع ولتاژبالاتر استفاده میکنید { این یک احتمال } . نوع و شماره دیود مشخص نیست زیرا اگر نوع شاتکی نباشد اینهم به نوبه خود میتوند امواج خروجی را شکسته در نتیجه همون ولتاژ ورودی را در خروجی ایجاد کند . ننوشتین که وقتی خروجی به یک و خرده ای افت میکنه همزمان ایا ورودی دارای ولتاژ کافی هست یا نه ممکن هست منبع {باتری } شما توان کافی راه اندازی مدار را ندارد . این مدارات با ترانس برق شهری { تبدیل } و اداپتور جواب نمیدهد حتما باید از باتری مناسب استفاده شود . پایه های استفاده شده ایسی نیز مشخص نیست توصیه میکنم دیتا شیت ایسی که ابتیاع کرده اید را بطور کامل با کلیه حروف و اعداد { پیشوندو شماره و پسوند کامل } تهیه کرده و با شماتیک های توصیه شده توسط سازنده مدار خود را انطباق دهید . در ضمن مقدار مقاومت های فوق وقتی دقیق نیاز هست که در خروجی ولتاژ دقیقی نیاز باشد با مقدار اندک تغییر در ظرفیت انها فقط در خروجی ولتاژی نزدیک به مدار ظاهر خواهد شد و نقش اساسی در کار کرد مدار ندارد . این هم شکلی از پین کد ایسی فوق جهت تطبیق پایه های استفاده شده : دانلود کنید موفق باشید .

پیوست‌ها

• 21.4 کیلوبایت بازدیدها: 125

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام استاد من یک سری مدار پیدا کردم هر کدوم که از نظر شما مناسب بود رو بفرمایید تا قطعاتش رو تهیه کنم لازم به ذکر است ترانسی که من دارم 9 ولت و نوع باتری هم شارژی از نوع سرب اسید با ولتاژ 6 و 4آمپر ساعت است 1) با تشکر
با سلام :
اتفاقا یکی از این شماتیک ها را برای 6 ولت تغییر داده و عملا مونتاژ کرده ام و مشکلی ندارد که در سایتمون هم اپلود کرده ام .
مدار ساده و کم هزینه و کارامد .
تنها پتانسومتر مدار را طوری تنظیم کنید که در شارژ کامل باتری { در اسیدی ها 7.2 ولت و در انواع دیگر نسبت به کاتالوگ انها } ال ای دی مدار روشن { چشمک} زند .
دریافت کنید :
موفق باشید .

پیوست‌ها

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
با سلام :
تنها پتانسومتر مدار را طوری تنظیم کنید که در شارژ کامل باتری { در اسیدی ها 7.2 ولت و در انواع دیگر نسبت به کاتالوگ انها } ال ای دی مدار روشن { چشمک} زند .
با سلام به استاد عزیز جناب رجبی و ضمن تشکر یک سری سوال برام پیش اومده که تقاضای راهنمایی دارم
1) LED موجود در مدار آیا با پایان یافتم شارژ روشن میشود یا خاموش ؟
2) برای تنظیم پتانسیومتر 100 اهمی موجود در مدار میشه یک مقداری بیشتر توضیح دهید و اینکه میشه این پتانسیو متر رو با اهم متر تنظیم کرد ؟
3) در صورتی که نتونستم تریستور BRX49 موجود در مدار رو پیدا کنم آیا مشابهی برای این تریستور وجود داره که در صورت نیاز تهیه کنم ؟
4) استاد من میخواهم برای این باتری 6 ولت 4 آمپر از 3 عدد ال ای دی 10 میلی متری استف اده کنم اما ولتاژ و جریان این نوع ال ای دی ها رو نیمدونم چقدر هست تا براش مقاومت مناسب تهیه کنم ممکنه در این مورد هم منو راهنمایی کنید

tiro

کاربر
2011-06-20
20
403
به نام خدا با سلام خدمت دوستان گرامی و استاد عزیز آقای رجبی من یه مدار میخوام که بتونه آبیاری اتوماتیک انجام بده!!!:dubbio00::dubbio00: منظورم اینه که مداری که با میکرو طراحی شده باشه سر راه پمپ آب قرار بگیره و پمپ آب رو به طور اتوماتیک در یه ساعت خاص با یه مدت مشخص روشن کنه بعد خاموش کنه و همین کار رو بتونه تکرار کنه؟؟ حداقل اگه بتونین کمکم کنید خودم طراحیش کنم بازم ممنون میشم اما خودم یه دانشجوی سال دوم برقم!! یا حداقل یه نمونه از این مدل مدارها داشته باشید بذارید خیلی ممنون میشم با تشکر از همکاری گرم شما

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
به نام خدا با سلام خدمت دوستان گرامی و استاد عزیز آقای رجبی من یه مدار میخوام که بتونه آبیاری اتوماتیک انجام بده!!!:dubbio00::dubbio00: منظورم اینه که مداری که با میکرو طراحی شده باشه سر راه پمپ آب قرار بگیره و پمپ آب رو به طور اتوماتیک در یه ساعت خاص با یه مدت مشخص روشن کنه بعد خاموش کنه و همین کار رو بتونه تکرار کنه؟؟ حداقل اگه بتونین کمکم کنید خودم طراحیش کنم بازم ممنون میشم اما خودم یه دانشجوی سال دوم برقم!! یا حداقل یه نمونه از این مدل مدارها داشته باشید بذارید خیلی ممنون میشم با تشکر از همکاری گرم شما
با سلام : شما در مقصد محل { پمپ } به تلفن دسترسی { موجود در حال کار } دارید ؟؟ اگه دارید با یک پروژه کامل و عملی که تست شده و اکنون هم در حال کار هست . در خدمتون هستم . البته از طریق تلفن همراه هم امکان پذیر هست ولی شاید مقرون به صرف تون نباشه . منتظر جواب موفق باشید .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام به استاد عزیز جناب رجبی و ضمن تشکر یک سری سوال برام پیش اومده که تقاضای راهنمایی دارم
1) LED موجود در مدار آیا با پایان یافتم شارژ روشن میشود یا خاموش ؟
2) برای تنظیم پتانسیومتر 100 اهمی موجود در مدار میشه یک مقداری بیشتر توضیح دهید و اینکه میشه این پتانسیو متر رو با اهم متر تنظیم کرد ؟
3) در صورتی که نتونستم تریستور BRX49 موجود در مدار رو پیدا کنم آیا مشابهی برای این تریستور وجود داره که در صورت نیاز تهیه کنم ؟
4) استاد من میخواهم برای این باتری 6 ولت 4 آمپر از 3 عدد ال ای دی 10 میلی متری استف اده کنم اما ولتاژ و جریان این نوع ال ای دی ها رو نیمدونم چقدر هست تا براش مقاومت مناسب تهیه کنم ممکنه در این مورد هم منو راهنمایی کنید

با سلام :
فکر کنم اساس و اصول کار مدار فوق را مختصر تشریح کنم دیگه جای سوالی براتون نخواهد ماند .
برق شهری توسط ترانس 220 ولت به حدود 7.5 ولت { برای شارژ باتری 12ولتی حدود 14 ولت } با جریان 4 امپر کاهش داده میشه .
یک سر سیم خروجی ترانس مستقیما به منفی باتری وصل میشه { فرق نمیکنه که کدام سر سیم باشه }.
طرف دیگر سیم خروجی توسط یک دیود 4 امپری که باید از 50 ولت کمتر نباشه بطور نیم پل یکسو میشه { دیود 1N5404} .
ولتاژ یکسوشده فوق به سر آند تریستور BT136 اعمال میشه و خروجی کاتد ان مستقیما به مثبت باتری تحت شارز وصل میشه .
حال چنانکه تریستور فوق تریگر { روشن } بشه جریان برق توسط تریستور فوق به باتری اعمال و شارژ شروع میشه .
برای تریگر تریستور فوق به یک ولتاژی که حدود 0.3 ولت بیشتر از کاتد ان باشد نیاز داریم و این ولتاژ توسط دو مقاومت 47 اهمی 2 واتی { توجه کنید که این دو مقاومت را میتوان به یک مقاومت 22 اهم 5 وات تقلیل داد ولی به دلیل استفاده از دو تلرانس و تقلیل حرارتی و دوام بیشتر مقاومت و... مونتاژ طبق طرح توصیه میشود } که یک دیود معمولی 1N4001 ~ 4004 به عنوان بافر {سپر یا همون سوپاپ } در راس ان وجود دارد از سر مثبت دیود اصلی D1 { ولتاژ این نقطه طبعا بیش از مثبت باتری تحت شارژ خواهد بود } تامین میشود و در ازای هر سیکل مثبت برق شهر موجب تریگر تریستور و شارز انجام میگیرد .
مادامیکه ولتاژ باتری کمتر از ولتاژ سر دیود D1 هست این ال ای دی با توجه به همین اختلاف ولتاژ روشن خواهد شد لذا این ال ای دی صرفا زمانی روشن هست که باتری تحت شارز هست .مقاومت 100 اهمی مسیر ال ای دی بخاطر محدود سازی جریان برای ال ای دی استفاده شده است .
تا این مرحله – مدار در حال شا رژ باتری میباشد .....
برای قطع جریان شارژ بایستی به صورتی تریستور BT136 خاموش گردد .
[hide]
دو راه برای خاموشی تریستور وجود دارد :

الف : ولتاژ دو سر آند و کاتد را به صفر برسانیم { با اتصال کوتاه لحظه ای آند به کاتد } .
ب : قطع جریان مسیر بین آند و کاتد
اگر به نقشه دقت کنید متوجه خواهید شد که ولتاژ تریگر تریستورBT136 که توسط دو مقاومت .... تامین می شد توسط دو مقاومت هم اهم و هم توان دیگری و توسط یک تریستور دوم BRX49 { توجه کنید این تریستور از نوع فرکانسی هست و سرعت قطع و وصل ان سریع میباشد } در صورت تریگر شدن تریستور دوم زمین خواهد شد { ولتاژ تریگر تریستور BT 136 توسط همون دو مقاومت 47 اهمی و سویچ شدن تریستور دوم BRX 49 از مقدار خود کاهش یافته بطوریکه در این حالت ولتاژ این نقطه باید کمتر از ولتاژ باتری گشته } و در نتیجه تریستور اصلی خاموش خواهد شد .
مورد مهم اینکه این تریستور دوم چه زمانی تریگر میشود به عبارتی چطور عمل شارژ متوقف می شود :
زمانی ظرفیت باتری 6ولتی به حد شارژ مجاز خواهد رسید که ولتاژ دو سر ان حدود 7.2 ولت برسد . { درباتری های 12 ولتی به 14.4 ولت }
توجه کنید بین خط مثبت باتری و منفی ان از راه تقسیم مقاومتی توسط R1 , R2 , R3 که R2 یک پتانسیومتر 100اهمی خطی هست
با توجه به مقدار اهمی مقاومت ها { در حالت شارژ کامل باتری } در سر پایین پتانسیومتر نسبت به منفی حدود 2.7 ولت خواهد بود در همین حالت ولتاژ سر بالایی ان 4.5 ولت میباشد به عبارتی ولتاژ دو سر پتانسیومتر در شارژ کامل باتری حدود 1.8 ولت میباشد و این برای تنظیم حداقل و حداکثر ولتاژ خروجی شارژ برای باتری های متفرقه { اسیدی و نیکل کاد و ... ولتاژهای متفرقه ای دارند } میباشد .
LED :
گفتیم که ال ای دی با توجه به شرحی که رفت هنگام شارژ و تا زمانیکه ولتاژ باتری کمتراز خروجی ترانس باشد روشن خواهد بود مسلما وقتی ولتاژ باتری در اثر شارژ شدن با خروجی ترانس معادل شود طبعا ال ای دی مذبور نیز بدون ولتاژ خواهد بود و اصولا باید خاموش گردد . ولی با توجه به نقش مدار کنترلی تریستور دوم و هنگامیکه جریان شارژ قطع گردد در این لحظه مجددا ولتاژ دو سر باتری و ترانس اختلاف ایجاد خواهد شد { در اثر تحت شارژ ولتاژ باتری بالا رفته و با قطع جریان شارژ باتری به ولتاژ نامی خود بر خواهد گشت } و چون این سیکل کاری با فرکانس برق شهری 50 هرتز در حال تکرار میباشد لذا ال ای دی فوق بعد از شارژ کامل باتری به حالت چشمک زدن در خواهد امد .
در مورد ال ای دی های 10 میلی متری با توجه به تعدد انواع انها بهتر است به دیتا شیت انها مراجعه و طبق پیشنهاد سازنده استفاده کنید .
بجای تریستور دوم BRX XX میتونید از هر تریستوری با جریان تحمل 4 امپر استفاده کنید مثلا همون نوع اول هم میشه بکار گرفت ولی بدلیل سرعت سویچینگ توصیه میکنم این تریستور را از نوع فرکانسی انتخاب کنید .
[/hide]
موفق باشید

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
سلام
با تشکر از سایت پر بار و آموزنده درخواست مدار آنالوگی رو داشتم که با فشار دادن هر یک از دکمه های آی آر ریموت یه عکس العمل متفاوت نشون بده مثلا یا ترکیبی از چندتا ال ای دی.
جزاکم الله خیرا

با سلام :
عزیزم شما به یک مدار دیکودر ای ار ریموت IR REMOT نیاز دارید و با توجه به پروتکل IR ریموت ها که متفاوت هستند در نتیجه با یک مدار نمیتوان تمام ریموت ها را به نحوی که درخواست نموده اید { با فشار هر دگمه ای نمایش عکس ال.... متفاوت ... } تست یا بکار بگیرید ولی میتونید نوعی از ریموت که مد نظر تون هست بزارید تا نسبت به درخواست تان مدار دیکودر انرا براتون بزارم .
موفق باشید .

tiro

کاربر
2011-06-20
20
403
با سلام : شما در مقصد محل { پمپ } به تلفن دسترسی { موجود در حال کار } دارید ؟؟ اگه دارید با یک پروژه کامل و عملی که تست شده و اکنون هم در حال کار هست . در خدمتون هستم . البته از طریق تلفن همراه هم امکان پذیر هست ولی شاید مقرون به صرف تون نباشه . منتظر جواب موفق باشید .

با سلام
ممنون از جوابتون
تلفن نیست ولی موبایل هست
حالا اگه میشه لطف کنید پروژه رو بذارید ممنون میشم
حدودا" هزینه اش چقدر میشه؟
من یه کلیب تو اینترنت دیدم که یه موتور سه فاز رو با یه xmega کنترل میکرد به نظره خودم اگه بتونم پمپ رو روشنش بکنم بتونم با برنامه نویسی {و دو تا ساعت یکی برای وقتی که باید روشن بشه و یکی دیگه برای تایمرش (زمان روشن بودنش) (یا توسط یه lcd با کی برد) } موتور رو کنترل کنم

لطفا پروژه رو هم برای تلفن و هم برای موبایل بذارید

و نظرتون راجع پیشنهاد بالا چیه؟و چطوری میشه همچین کاری انجام داد؟
:dubbio00:

با تشکر ویژه

پیوست‌ها

بالا