- 2007-05-09
- 5,028
- 106,712
سلام مجدد آقای رجبی از اینکه به سرعت به سوالاتم جواب دادید بسیار ممنونم اون مداری که پیچیده تر بود را حتما تست میکنم ولی حالا یه کم میخام باهاتون مشورت بکنم
1- نظر من اینه : که اگر وسط ظهر که معمولا هیچ گونه امواجی(منظورم ایستگاهای دور و موج AM هست) نیست ما بیایم و توسط دستگاه های پیشرفته امواج را تقویت کنیم بلاخره ایستگاه هایی را میگیریم که حتما در اون صورت نسبت نویز به سیگنال یکی از مشکلات مهم ما خواهد بود بلاخره اگر امواج ایستگاهی وجود نداشته باشه میگیم نیست و از خیرش میگذریم
ولی اگر باشه ولی ضعیف باشه خوب اینا میشه تقویت کرد حالا تا جایی که نسبت نویز به سیگنال به ما اجازه بده حالا آیا مداری هست که این کار را برای ما انجام بده ؟
و ایا از نظر عملی همچین چیزی شدنی هست؟
2- من در تست های این مدار به این نتیجه که شما هم فرمودید رسیدم (محدود کردن سلکتیو کادر آنتن برای افزایش گیرندگی در یک فرکانس خاص ) با این فکر که بیام برای تمام طیف این کار را انجام بدم اومدم یه خازن واریابل موازی با خازن واریابل کادر آنتن نصب کردم و در واقع اسمه اونا "ولوم تمرکز آنتن" گذاشتم ایا به نظر شما کار منتقی تر و اصولی تر میشه در این باره انجام داد؟
3 - در دیتاشیت آی سی ذکر شده سیگنال ورودی تا مقدار کم نظیر 30 دسی بل ! تقویت میشه
ایا مداره مشابه داخلی آی سی را میشه پیاده کرد برای اینکه عمل تقویت را بالاتر برد ؟
ویا اینکه میشه از یک ای سی دیگه (TDA1220) که فقط قسمت تقویتش را استفاده کنیم به مدار اضافه کنیم ؟
و ایا ای سی هایی که مخصوص این کار هستند وجود دارن ؟
4- من از همین مدار و با تغییر در اسیلاتور و انتن برای موج SW محدوده تقریبا 4 تا 11 مگاهرتز میخوام استفاده کنم درواقع یک رادیو 2 موج .
از دیگرا پرسیدم ولی قانع نشدم که از چه اسیلاتوری باید استفاده کنم
اسیلاتور موج AM قرمز رنگ هستش ولی موج SW را نمیدونم میشه بگید چه رنگی یا اگه رنگی نداره به فرشنده باید چی بگم؟
5- در خروجی صدا که پایه 9 آی سی هست نوشته شده AFC out این چیه و میشه باهاش چه کار کرد
6- من اگه بخام در رادیویی که دارم میسازم چراغ TUNE داشته باشم ( با زیاد شده قدرت موج دریافتی نورش بیشتر بشه) باید چه مدار و به چه نحوی قرار بدم به نظرم AFC out برای همینه درسته ؟
و اگه امکان داره یه توضیح کلی درمورد این رادیوی 2 موجی که تمام تلاشم را برای ایدآل شدنش میکنم بدهید
بخاطر سوالات زیادم معضرت میخام و به خاطر زحماتی که برای جوانان می کشید تشکر میکنم
با سلام :
- نسبت سیگنال به نویز >> پارامتری هست که در هر حالت و تحت هر شرایطی باید مراعات بشه و به نسبت در نوع مدارات حد و حدودی داره که نباید تجاوز بشه . مسلما وقتی سیگنالی نیست پس تقویت ان هم مقدور نیست . سیگنالهای ضعیف را میتوان در هر اندازه ای و بدلخواه تقویت کرد باید جنبه های دیگر جانبی را نیز در نظر گرفت که فرضا تقویت یک سیگنالی به قیمت حاصل خواهد شد و اینکه ارزش تقویت چنین سیگنالی با بازده ان می ارزه یا نه { تقریبا همون جنبه اقتصادی } .
- موازی کردن یک خازن متغیر دیگر به خازن اصلی سلکتیو مدار را بالا نمیبرد بلکه وابسته تر میکند برای مثال اگر خازن اصلی در کمترین مقدار خود باشد و خازن اضافه شده را در بیشترین مقدار قرار دهید در حقیقت خازن اصلی را از مدار حذف میکنید و بالعکس هم همینطور{ صرف نظر از ضرفیت حداقل ان } و این کارایی قابل توجهی نخواهد داشت . البته در شرایطی میتوان خازن اضافه شده تنظیم دقیق گذاشت به شرطی که دارای ضرفیت کمتر و مناسبی را داشته باشد .
- با توجه به رنج {گام } موج کوتاه رنگ بوبین های اوسیلاتوردر موج کوتاه تعریف استانداردی ندیده ام معمولا بیرنگ { به رنگ سیم و لوپیای خودشون هستند } ولی چنین بوبین هایی با کد های استانداردی تعریف شده که در انتخاب انها باید به نحوه خواندن و درک کدها اشنایی کامل داشته باشید متاسفانه اندک فروشندگانی {قدیمی و با تجربه ها } با چنین کد ها اشنایی دارند و معمولا تا 4 باند کوتاه 1و2و3و4 و در گیرنده های تجارتی و با کیفیت تا 10 موج {فقط برای باند کوتاه } دیده شده که از سلکتیو بهتری برخوردار هستند .
- AFC به معنی { اتوماتیک فرکانس کنترل } هست و مداریست که پایداری گیرنده را در روی یک فرستنده دریافت شده تامین میکند و عملکرد ان : با دریافت یک سیگنال از طرف فرستنده و اشکار سازی لول { دامنه } ان و مقایسه با یک ولتاژ مرجعع از فبل تعریف شده و جمع و جبری این دو سیگنال >> یک ولتاژ دی سی تولید شده و به مدار تیونینگ اعمال میشود که به اتوماتیک فرکانس دریافتی را در بهترین { بیشترین لول } ثابت و پایدار میکند . توجه کنید که این مدار AFC در فرکانس های HF به بالا { موج کوتاه تا ردیف های UHF کاربرد دارد و بنا بدلایلی برای AM مناسب نیست و بازده خیلی کمتره } .
از همین مدار AFC میتوان با تقویت مستقیمش یک لامپ یا ال ای دی و یا یک میتر عقربه ای را تحریک کرده و بهترین حالت گیرندگی یک ایستگاه را بصری و صمعی استفاده کرد .
- در بخش اموزش گام به گام در مورد گیرنده های رادیویی و انواع ان تاپیک مفصل و مصور ومستقلی هست مراجعه و مطالعه کنید .
سوالی باشه در خدمتیم .
موفق باشید .