.سلام
لطف دارید
مشاهده فایلپیوست 76883
تحلیل بسیار ساده تغذیه
من آزمایشی را با یک ترانس و یک باطری کوچک در تاپیک دیگری مطرح کردم که اگر پیدا کنید دقیقا درک میکنید که اگه یک باطری (مثلا 1/5 ولتی ) را به سیم پیچ 12 و یا 6 ولت ترانس متصل و قطع و وصل کنید در بقیه سیم پیچ های ترانس ولتاژی تولید میشود مثلا اگه دو سر اولیه (220 ولت) را با دست بگیرید موجب لرزش و برق گرفتگی مختصری میشود
و اگه این باطری را با یک کلید یا سوئیچ قطع و وصل کنید یک تغذیه سوئیچینگ ساخته اید
سوئیچینگ یعنی همین یعنی در ترانس فوق الذکر یکی از سیمهای باطری را با سوئیچ پر سرعتی قطع و وصل کنید چرا ؟
چون ترانس با متناوب کار میکنه و با کلک سوئیچ ، ولتاژ متناوب مصنوعی میسازیم و به ترانس میدهیم
یعنی هرچی کلیدمان سریعتر باشه فرکانس بیشتر میشه و ولتاژ بیشتری در بقیه سیم پیچ ها تولید میکنه
آی سی مدار درواقع همین سوئیچ یا کلیده که با کلید قرمز داخل آی سی اضافه کردم
پس در این نقشه باطری ما همون 310 ولته که با رکتیفایر ها درست کردیم که مثبتش مستقیما به یک سیم ترانس متصل شده و منفی هم با کلید توی آی سی قطع و وصل میشه و لذا مثبت 310 ولت از مسیر نقطه چین قرمز به منفی میره و لذا به ترانس جریان متناوب مصنوعی میدهیم
اگه منفی را مستقیم وصل کنیم و مثبت را با کلید قطع و وصل کننیم هم فرقی نمیکنه
اگه اینکار انجام بشه در بقیه سیم پیچ های ترانس ( متناسب با تعداد دور سیم پیچ ها ) ولتاژی بوجود میاد یعنی سیم پیچی که تعداد دورش بیشتر باشه ولتاژ بیشتری میده
اما پایه 3 آی سی (FB) چیه ؟ این پایه بجای دست شماست که تعیین میکنه کلید با چه سرعتی قطع و وصل کنه
مثلا اگه ولتاژ خروجی کم بشه دستور میده که کلید با سرعت بیشتری قطع و وصل کنه و ...
پایه 4 چیه ؟ این پایه برای غذا خوردن آی سی است که جون داشته بشه و بتونه کار کنه و هر موقع چند ولت بهش بدیم مثل خر کار میکنه
و ازآنجاکه غذای مدار الکترونیک ولتاژ DC یا مستقیمه پس باید با D3 و یک خازن صافی (C4) ولتاژ متناوب حدود 13 ولت را یکسو و یا DC درست کنیم و بهش بدیم
و لذا آشپزخونه آی سی همین سیم پیچ پایین سمت چپه که برای تغذیه یا غذا خوردن این آی سی یا سوئیچ در نظر گرفتیم (حدود 13 ولت )
و سیم پیچ سمت راست هم محصول و هدف کاره که ولتاژ خروجی است (حدود 13 ولت میده)
اگه متوجه نشدید بفرمائید توضیح بیشتری بدم
و اگه متوجه شدی بفرمایید چرا دو تا 13 ولت مجزا درست کردن و هر دو را از یک سیم پیچ استفاده نکردن
سپاس