آی پی امداد
abtahi

درخواست راهنمایی درمورد منابع تغذیه سویچینگ

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
دست مریزاد استاد غزال فکرش نمیکردم به این اسونی متوجه بشم من پستها مطالعه کردم و تصمیم گرفتم ازین مدار ساده شروع کنم و این تغذیه سوئیچینگها یاد بگیرم چند سوال دیگر فکرم مشغول کرده اینه که 1-ایا جای خروجی ترانس عوض کنیم 9بره به دیود یکسوساز 7 زمین بشه تو ولتاز خروجی تاثیر داره یا نه و چرا؟2-در این مدار اگر ترانس سوخت چطور میتوانیم از یک ترانس دیگر از همین منابع جایگزین کنیم؟3-مقاومت 470 کیلو و دیود دی 3 چه نقشی دارند؟از بزرگواری شما ممنون

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,116
دست مریزاد استاد غزال فکرش نمیکردم به این اسونی متوجه بشم من پستها مطالعه کردم و تصمیم گرفتم ازین مدار ساده شروع کنم و این تغذیه سوئیچینگها یاد بگیرم چند سوال دیگر فکرم مشغول کرده اینه که 1-ایا جای خروجی ترانس عوض کنیم 9بره به دیود یکسوساز 7 زمین بشه تو ولتاز خروجی تاثیر داره یا نه و چرا؟2-در این مدار اگر ترانس سوخت چطور میتوانیم از یک ترانس دیگر از همین منابع جایگزین کنیم؟3-مقاومت 470 کیلو و دیود دی 3 چه نقشی دارند؟از بزرگواری شما ممنون

سلام

اگه میخوای به منابع سوئیچینگ مسلط بشی این تاپیک را از ابتدا با حوصله مطالعه کن قول میدم خیلی راحت مسلط بشی و هر منبعی داشته باشی میتونی به تغذیه متغیر تبدیل کنی
مثلا میشه با کلک ساده ای همین تغذیه را از حدود 3 ولت تا 13 ولت قابل تغییر ساخت

و میتونی بسادگی قطعات معیوب تغذیه را داخل مدار کشف کنی

البته درک پاسخ سوال اخیر شما کمی سنگین است و باید مراحل ابتدایی را گذرانده باشی
در هر صورت اگر در این مدار فقط دو سیم خروجی و یا فقط ورودی را جابجا کنید دیگه مدار جواب اصلی را نمیده زیرا در اینصورت از ولتاژ مضری که باید کشته شود استفاده میکنید و غالبا موجب صدمه دستگاه مربوطه و یا کاهش بازدهی آن میشه به عوامل مختلفی بستگی داره

اما اگه همزمان هم دو سر ورودی و هم دو سر خروجی جابجا شود هیچ تفاوتی با حالت اصلی ندارد و بخوبی کار میکند
بیش از این برای شما سودی نداره و کمی سنگینه ولی اگه اصرار داری بطور کامل تحلیل کنم
هرچند تصور میکنم با مطالعه دقیق این تاپیک خودت متوجه بشی

اتفاقا با سوال سوم ، درست وسط خال زدی چون D3 , R1=470K , خازن C3 همون ولتاژ مضر را در ورودی خفه میکنه

و پاسخ سوال دوم = بسادگی نمی تونی ترانس سوئیچینگ را تعویض کنی چون مقاومت سیم و ضریب القایی اولیه ترانس در این مدار بسیار حساسه و نباید کم یا زیاد بشه چون تاثیر سوء میذاره

اما هر بلایی بر سر تعداد دور و قطر ثانویه بیارید مهم نیست و فقط جریان خروجی این ثانویه (متناسب با قطر سیم ) و ولتاژ خروجی این ثانویه (متناسب با تعداد دور ) تغییر میکنه
یعنی اگه فضای کافی داشته باشه که 1000 دور مجزا به ترانس اضافه کنید متناسب با فرکانس و توان ترانس ، ولتاژ بالایی (بیش از 1000 ولت ) به شما میده
حتما این تاپیک را مو به مو مطالعه کن تا بسادگی مراد تو بگیری
سپاس

آخرین ویرایش:

naderi213

کاربر
2012-02-29
62
101
سلام و درود خدمت استاد غزال گرامی و عرض قدردانی به خاطر اینکه اطلاعاتتون رو در اختیار دیگران قرار میدید.
تو این مدار(نقشه ی منبع تغذیه ی ساده در پست13) قسمت ترانس رو من متوجه نشدم. خروجیه مثبت رکتی فایر به یک سر اولیه ی ترانس می ره و احتمالا خروجیه ای سی به سر دیگه (؟) این ای سی اسیلاتوره؟ اگه این جوری باشه تحلیل این قسمت رو توضیح می دین؟ ثانویه ی ترانس با این قسمته و قسمت پایین ترانس حکم چوک رو داره؟ اگه این طوره تغذیه ی ای سی که دیود d3 سر راهشه چه جوری تامین می شه؟ عذر خواهی می کنم از سوالاته پی در پی ام که اینجا مطرح کردم اگه امکان داره تحلیل قسمت اولیه ترانس رو توضیح بدین.
ممنونم , خسته نباشید

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,116
سلام و درود خدمت استاد غزال گرامی و عرض قدردانی به خاطر اینکه اطلاعاتتون رو در اختیار دیگران قرار میدید.
تو این مدار(نقشه ی منبع تغذیه ی ساده در پست13) قسمت ترانس رو من متوجه نشدم. خروجیه مثبت رکتی فایر به یک سر اولیه ی ترانس می ره و احتمالا خروجیه ای سی به سر دیگه (؟) این ای سی اسیلاتوره؟ اگه این جوری باشه تحلیل این قسمت رو توضیح می دین؟ ثانویه ی ترانس با این قسمته و قسمت پایین ترانس حکم چوک رو داره؟ اگه این طوره تغذیه ی ای سی که دیود d3 سر راهشه چه جوری تامین می شه؟ عذر خواهی می کنم از سوالاته پی در پی ام که اینجا مطرح کردم اگه امکان داره تحلیل قسمت اولیه ترانس رو توضیح بدین.
ممنونم , خسته نباشید

.سلام

لطف دارید
Copy of تغذیه viper22.jpg

تحلیل بسیار ساده تغذیه

من آزمایشی را با یک ترانس و یک باطری کوچک در تاپیک دیگری مطرح کردم که اگر پیدا کنید دقیقا درک میکنید که اگه یک باطری (مثلا 1/5 ولتی ) را به سیم پیچ 12 و یا 6 ولت ترانس متصل و قطع و وصل کنید در بقیه سیم پیچ های ترانس ولتاژی تولید میشود مثلا اگه دو سر اولیه (220 ولت) را با دست بگیرید موجب لرزش و برق گرفتگی مختصری میشود

و اگه این باطری را با یک کلید یا سوئیچ قطع و وصل کنید یک تغذیه سوئیچینگ ساخته اید

سوئیچینگ یعنی همین یعنی در ترانس فوق الذکر یکی از سیمهای باطری را با سوئیچ پر سرعتی قطع و وصل کنید چرا ؟

چون ترانس با متناوب کار میکنه و با کلک سوئیچ ، ولتاژ متناوب مصنوعی میسازیم و به ترانس میدهیم
یعنی هرچی کلیدمان سریعتر باشه فرکانس بیشتر میشه و ولتاژ بیشتری در بقیه سیم پیچ ها تولید میکنه

آی سی مدار درواقع همین سوئیچ یا کلیده که با کلید قرمز داخل آی سی اضافه کردم

پس در این نقشه باطری ما همون 310 ولته که با رکتیفایر ها درست کردیم که مثبتش مستقیما به یک سیم ترانس متصل شده و منفی هم با کلید توی آی سی قطع و وصل میشه و لذا مثبت 310 ولت از مسیر نقطه چین قرمز به منفی میره و لذا به ترانس جریان متناوب مصنوعی میدهیم

اگه منفی را مستقیم وصل کنیم و مثبت را با کلید قطع و وصل کننیم هم فرقی نمیکنه

اگه اینکار انجام بشه در بقیه سیم پیچ های ترانس ( متناسب با تعداد دور سیم پیچ ها ) ولتاژی بوجود میاد یعنی سیم پیچی که تعداد دورش بیشتر باشه ولتاژ بیشتری میده

اما پایه 3 آی سی (FB) چیه ؟ این پایه بجای دست شماست که تعیین میکنه کلید با چه سرعتی قطع و وصل کنه
مثلا اگه ولتاژ خروجی کم بشه دستور میده که کلید با سرعت بیشتری قطع و وصل کنه و ...

پایه 4 چیه ؟ این پایه برای غذا خوردن آی سی است که جون داشته بشه و بتونه کار کنه و هر موقع چند ولت بهش بدیم مثل خر کار میکنه

و ازآنجاکه غذا باید سالم و مناسب باشه و اگه سنگ و آشغال توش باشه بابای آی سی درمیاد و دیگه برامون کار نمیکنه لذا باید غذاشو چک کنیم که مریضش نکنه و لذا از آنجا که غذای مدار الکترونیک ولتاژ DC است که باید صاف و صوف باشه پس با D3 و یک خازن صافی (C4) آشغال های غذا رو جدا میکنیم یعنی ولتاژ متناوب حدود 13 ولت را یکسو و یا DC صاف درست کنیم و اونوقت می دیم به آی سی

و لذا آشپزخونه آی سی همین سیم پیچ پایین سمت چپه که برای تغذیه یا غذا خوردن این آی سی یا سوئیچ در نظر گرفتیم (حدود 13 ولت )
و سیم پیچ سمت راست هم محصول و هدف کاره که ولتاژ خروجی است (حدود 13 ولت میده)

اگه متوجه نشدید بفرمائید توضیح بیشتری بدم
و اگه متوجه شدی بفرمایید چرا دو تا 13 ولت مجزا درست کردن و هر دو را از یک سیم پیچ استفاده نکردن

سپاس

آخرین ویرایش:

rezayazari

کاربر vip
vip
کاربر
2011-11-30
5
4
باسلام استاد گرامی در تغذیه ی یک بورد تلویزیون بارس گراندیک یه ایسیه هشت بایه و ترانزیستور فت درکنارش قرار گرفته. تمام قطعات باور سلامتیش چک شده برد در حالت استنبای قرار میگیرد و هنگامی که استارت میشود 2ثانیه کار می کند. و دوباره به حالت استندبای میرود ازشما خواهش مندم مسیراستارت یک تغدیه را با نقشه شرح دهید از فرمان تا عمل کردن . متشکرم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,116
باسلام استاد گرامی در تغذیه ی یک بورد تلویزیون بارس گراندیک یه ایسیه هشت بایه و ترانزیستور فت درکنارش قرار گرفته. تمام قطعات باور سلامتیش چک شده برد در حالت استنبای قرار میگیرد و هنگامی که استارت میشود 2ثانیه کار می کند. و دوباره به حالت استندبای میرود ازشما خواهش مندم مسیراستارت یک تغدیه را با نقشه شرح دهید از فرمان تا عمل کردن . متشکرم

سلام
تغذیه تلویزیون های مختلف و اصول کلی آنها را در تاپیک زیر تحلیل کردم
http://www.irantk.ir/showthread.php?t=1904&p=189132&viewfull=1#post189132

و نحوه عیب یابی قطعات داخل مدار در تاپیک زیر
http://www.irantk.ir/showthread.php?t=36058&p=189444&viewfull=1#post189444

لذا تکرار مکرر مطالب ، شایسته نیست اما حتما ابهام خود را در تاپیک های فوق و ایراد تلویزیون خود را در بخش تلویزیون پارس منعکس فرمایید و از تجارب و اطلاعات اساتید محترم که بسیار بیشتر از حقیر است استفاده فرمایید

سپاس

آخرین ویرایش:

naderi213

کاربر
2012-02-29
62
101
سلام استاد؛ ممنون و سپاسگزارم از اینکه لطف کردید و جواب بنده رو دادید.
بله با توضیح کامل شما کاملا مطلب رو گرفتم. اما در مورد اینکه چرا 2 تا سیم پیچ اسفاده کرده تنها ایزوله بودن سمت خروجی و قسمت تغذیه ی آی سی که همون قسمت کنترل می شه به ذهنم می رسه و اینکه اگه از یه سیم پیچ استفاده بشه در حین مصرف خروجی 13 ولت توسط بار افت می کنه که ممکنه برای ای سی مضر باشه. (درسته؟)
ضمنا جسارت بنده رو ببخشین ولی منظورتون رو در پست 21 متوجه نشدم :که ولتاژ خروجی در شرایط متعارف و عادی 12 ولت است درنتیجه با دو مقاومت تقسیم ولتاژ ، ولتاژی به مقدار 2 ولت به ورودی 431 منتقل میشود و فرض کنید دراینحالت اگر کاتد 431 حدود 8 ولت (یعنی زینر 8 ولتی ) شود کوپلر نیمه فعال یا نیمه روشن میشود که حالت پایداری آی سی است ( نه فرمان کاهش میدهد نه فرمان افزایش )
اگه کاتد 431 حدود 8 ولت باشه چرا کوپلر نیمه فعال می شه؟ چرا زینر و چرا 8 ولتی؟
جسارتم رو ببخشید هنوز بخش قبلی تکمیل نشده سوال دیگه ای پرسیدم.
بخاطر زحمات و لطف بی دریغتون ممنونم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,116
سلام استاد؛ ممنون و سپاسگزارم از اینکه لطف کردید و جواب بنده رو دادید.
بله با توضیح کامل شما کاملا مطلب رو گرفتم. اما در مورد اینکه چرا 2 تا سیم پیچ اسفاده کرده تنها ایزوله بودن سمت خروجی و قسمت تغذیه ی آی سی که همون قسمت کنترل می شه به ذهنم می رسه و اینکه اگه از یه سیم پیچ استفاده بشه در حین مصرف خروجی 13 ولت توسط بار افت می کنه که ممکنه برای ای سی مضر باشه. (درسته؟)
ضمنا جسارت بنده رو ببخشین ولی منظورتون رو در پست 21 متوجه نشدم :که ولتاژ خروجی در شرایط متعارف و عادی 12 ولت است درنتیجه با دو مقاومت تقسیم ولتاژ ، ولتاژی به مقدار 2 ولت به ورودی 431 منتقل میشود و فرض کنید دراینحالت اگر کاتد 431 حدود 8 ولت (یعنی زینر 8 ولتی ) شود کوپلر نیمه فعال یا نیمه روشن میشود که حالت پایداری آی سی است ( نه فرمان کاهش میدهد نه فرمان افزایش )
اگه کاتد 431 حدود 8 ولت باشه چرا کوپلر نیمه فعال می شه؟ چرا زینر و چرا 8 ولتی؟
جسارتم رو ببخشید هنوز بخش قبلی تکمیل نشده سوال دیگه ای پرسیدم.
بخاطر زحمات و لطف بی دریغتون ممنونم

سلام و تشکر

اینکه فرمودید
با توضیح کامل شما کاملا مطلب رو گرفتم.

مایه مسرت است

درخصوص ضرورت دو سیم پیچ 13 ولت مجزا ، پاسخ شما ناصحیح است زیرا افت ولتاژ هر سیم پیچ به کلیه سیم پیچ های هر ترانس منتقل میشود و همگی متاثر میشوند چه ایزوله باشند چه نباشند
لذا بدلیل دیگری از دو سیم پیچ مجزای حدود 13 ولتی استفاده شده

درخصوص پست 21 و ابهام خود توضیح بیشتری بدهید تا سوال شما را درک کنم مفهومم نشد

ضمنا استدعا دارم نگران این موضوع نباشید که اگر خطای احتمالی اینجانب مطرح گردد ، موجب سرافکندگی و تحقیر اینجانب میشود بلکه همواره آرزوی قلبی اینجانب بوده و هست که هرچه سریعتر از خطاهای خود مطلع شوم و اطلاعات ناصحیحی را منتقل نکنم
نقد و چالش حدود 90 درصد

و سپاس و تقدیر حدود 10 درصد

عامل و انگیزه تلاش و ترقی میگردد

و لذا قویا مدیون دوستان و دشمنانی بوده و خواهم بود که مسبب چالش و طرح و تذکر موارد و اطلاع و آگاهی اینجانب از خطاها گردند.

ابهام خود را با شفافیت کامل تصریح و تشریح فرمایید
امیدوارم پیوسته شانس اطلاع از خطاها نصیبم گردد
سپاس

آخرین ویرایش:

naderi213

کاربر
2012-02-29
62
101
سلام استاد
اگر امکانش هست جواب دلیل وجود 2 سیم پیچ رو بفرمایید. در مورد ادامه ی پست قبلیتون من در این حد نیستم که خطای شما رو مطرح کنم منظورم این نبود که خطایی وجود داره بلکه من تحلیل این قسمت رو متوجه نمی شم. چرا کاتد رو 8 ولت گرفتید و چرا اپتوکوپلر نیمه فعال میشه؟ اگه طرز بیان بنده گستاخانه بود و باعث سوتفاهم شد پوزش می طلبم. من این چند وقت اخیر از مطالب ارزشمند شما بسیار استفاده کردم.
سپاس

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,122
.سلام

لطف دارید
مشاهده فایل‌پیوست 76883

تحلیل بسیار ساده تغذیه

من آزمایشی را با یک ترانس و یک باطری کوچک در تاپیک دیگری مطرح کردم که اگر پیدا کنید دقیقا درک میکنید که اگه یک باطری (مثلا 1/5 ولتی ) را به سیم پیچ 12 و یا 6 ولت ترانس متصل و قطع و وصل کنید در بقیه سیم پیچ های ترانس ولتاژی تولید میشود مثلا اگه دو سر اولیه (220 ولت) را با دست بگیرید موجب لرزش و برق گرفتگی مختصری میشود

و اگه این باطری را با یک کلید یا سوئیچ قطع و وصل کنید یک تغذیه سوئیچینگ ساخته اید

سوئیچینگ یعنی همین یعنی در ترانس فوق الذکر یکی از سیمهای باطری را با سوئیچ پر سرعتی قطع و وصل کنید چرا ؟

چون ترانس با متناوب کار میکنه و با کلک سوئیچ ، ولتاژ متناوب مصنوعی میسازیم و به ترانس میدهیم
یعنی هرچی کلیدمان سریعتر باشه فرکانس بیشتر میشه و ولتاژ بیشتری در بقیه سیم پیچ ها تولید میکنه

آی سی مدار درواقع همین سوئیچ یا کلیده که با کلید قرمز داخل آی سی اضافه کردم

پس در این نقشه باطری ما همون 310 ولته که با رکتیفایر ها درست کردیم که مثبتش مستقیما به یک سیم ترانس متصل شده و منفی هم با کلید توی آی سی قطع و وصل میشه و لذا مثبت 310 ولت از مسیر نقطه چین قرمز به منفی میره و لذا به ترانس جریان متناوب مصنوعی میدهیم

اگه منفی را مستقیم وصل کنیم و مثبت را با کلید قطع و وصل کننیم هم فرقی نمیکنه

اگه اینکار انجام بشه در بقیه سیم پیچ های ترانس ( متناسب با تعداد دور سیم پیچ ها ) ولتاژی بوجود میاد یعنی سیم پیچی که تعداد دورش بیشتر باشه ولتاژ بیشتری میده

اما پایه 3 آی سی (FB) چیه ؟ این پایه بجای دست شماست که تعیین میکنه کلید با چه سرعتی قطع و وصل کنه
مثلا اگه ولتاژ خروجی کم بشه دستور میده که کلید با سرعت بیشتری قطع و وصل کنه و ...

پایه 4 چیه ؟ این پایه برای غذا خوردن آی سی است که جون داشته بشه و بتونه کار کنه و هر موقع چند ولت بهش بدیم مثل خر کار میکنه

و ازآنجاکه غذای مدار الکترونیک ولتاژ DC یا مستقیمه پس باید با D3 و یک خازن صافی (C4) ولتاژ متناوب حدود 13 ولت را یکسو و یا DC درست کنیم و بهش بدیم

و لذا آشپزخونه آی سی همین سیم پیچ پایین سمت چپه که برای تغذیه یا غذا خوردن این آی سی یا سوئیچ در نظر گرفتیم (حدود 13 ولت )
و سیم پیچ سمت راست هم محصول و هدف کاره که ولتاژ خروجی است (حدود 13 ولت میده)

اگه متوجه نشدید بفرمائید توضیح بیشتری بدم
و اگه متوجه شدی بفرمایید چرا دو تا 13 ولت مجزا درست کردن و هر دو را از یک سیم پیچ استفاده نکردن

سپاس

به نام خدا
جنـــــــــــــــاب اســـــــــــــــــــــتاد غــــــــــــــــــــــــــــــزال عزیز
واقعا ممنون به خاطر این تحلیل بسیار ساده و روان
فکر نکنم از این ساده تر کسی بتونه تو هیچ کجای دنیا تغذیه رو تشریح کند
حتی خود جــــــــــــــــــــناب ادیسون!!!!!!
افرین احسن خسته نباشید ارزوی موفقیت و سلامت روز افزون

بالا