- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
استاد زمانی که فت تغذیه خاموش هست باتوجه به خاصیت سلف اولیه ترانس 5 مثبت 1000 و 1 منفی 1000 میشود و دیود هم در گرایش مستقیم قرار میگیرد و حلقه تشکیل میشود لذا وجود خازن و مقاومت برای کاهس جریان است چه تاثیری دارد ؟نمیشد مثه بوبین رله فقط یک دیود موازی بشه؟
در مداری سوئیچینگ که روش داشتم کار میکردم در خروجی سیم پیچ جای دو سر را عوض کردم کاری به اولیه نداشتم دراین مدار مثلا جای 9 و 7 عوض شود دیدم ولتاژها در هر مرحله روی دیود خروجی فرق کرد یکی مثلا 12 ولت شد و دیگری 8 ولت چون به ورودی رگولاتور 5 میرفت از مرحله خروجی با 12 ولت استفاده کردم دلیلش چیه مگر سیم پیچ فرق داره؟
سلام
پاسخ 1
بله در مواردی میشه مانند دیود رله فقط از یک دیود استفاده کرد اما با توجه به اینکه از یکطرف دلیلی نداره که ولتاژهای کوچک مثلا 100 ولتی که خسارتی به قطعات ولتاژ بالا وارد نمیکنه را هم حذف کنیم و از طرفی در ترانس هرگونه جریانی موجب القاء متقابل میشه و کشتن بیش ار حد هم خرابکاری میکنه مانند مار خطرناکی که کشته اید و خودش داره می میره ولی شما باز هم مدام توی سرش بکوبید که ممکنه خون یا قطره ای از زهرش بطرف شما بپره و کار دستتون بده پس وقتی بی خطر شده نباید زور الکی بزنیم
و از طرف دیگه مجبورید دیود گرانتر و ولتاژ بالاتر و جریان بالاتر هم استفاده کنید مضافا که عمرش هم کمتر میشه
بنابرین دیود موصوف را یا با زینر و یا با مقاومت و خازن سری میکنند که قسمت بی خطر را الکی نکشند و خطری به جون نخرند
پاسخ 2 - من در همین تاپیک قبلا پاسخ داده ام که تعویض دوسر اولیه یا ثانویه به تنهایی درست نیست اما اگر هر دو همزمان تعویض شوند فرقی نمیکنه و مانعی نداره
چون دلیلشو قبلا عرض کردم دیگه تکرار نمیکنم
سپاس
آخرین ویرایش: