آی پی امداد
abtahi

درخواست راهنمایی درمورد منابع تغذیه سویچینگ

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد زمانی که فت تغذیه خاموش هست باتوجه به خاصیت سلف اولیه ترانس 5 مثبت 1000 و 1 منفی 1000 میشود و دیود هم در گرایش مستقیم قرار میگیرد و حلقه تشکیل میشود لذا وجود خازن و مقاومت برای کاهس جریان است چه تاثیری دارد ؟نمیشد مثه بوبین رله فقط یک دیود موازی بشه؟
در مداری سوئیچینگ که روش داشتم کار میکردم در خروجی سیم پیچ جای دو سر را عوض کردم کاری به اولیه نداشتم دراین مدار مثلا جای 9 و 7 عوض شود دیدم ولتاژها در هر مرحله روی دیود خروجی فرق کرد یکی مثلا 12 ولت شد و دیگری 8 ولت چون به ورودی رگولاتور 5 میرفت از مرحله خروجی با 12 ولت استفاده کردم دلیلش چیه مگر سیم پیچ فرق داره؟

سلام

پاسخ 1
بله در مواردی میشه مانند دیود رله فقط از یک دیود استفاده کرد اما با توجه به اینکه از یکطرف دلیلی نداره که ولتاژهای کوچک مثلا 100 ولتی که خسارتی به قطعات ولتاژ بالا وارد نمیکنه را هم حذف کنیم و از طرفی در ترانس هرگونه جریانی موجب القاء متقابل میشه و کشتن بیش ار حد هم خرابکاری میکنه مانند مار خطرناکی که کشته اید و خودش داره می میره ولی شما باز هم مدام توی سرش بکوبید که ممکنه خون یا قطره ای از زهرش بطرف شما بپره و کار دستتون بده پس وقتی بی خطر شده نباید زور الکی بزنیم

و از طرف دیگه مجبورید دیود گرانتر و ولتاژ بالاتر و جریان بالاتر هم استفاده کنید مضافا که عمرش هم کمتر میشه
بنابرین دیود موصوف را یا با زینر و یا با مقاومت و خازن سری میکنند که قسمت بی خطر را الکی نکشند و خطری به جون نخرند

پاسخ 2 - من در همین تاپیک قبلا پاسخ داده ام که تعویض دوسر اولیه یا ثانویه به تنهایی درست نیست اما اگر هر دو همزمان تعویض شوند فرقی نمیکنه و مانعی نداره
چون دلیلشو قبلا عرض کردم دیگه تکرار نمیکنم

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد خدا خیرتان دهد دوباره مزاحمتان شدم در همین نقشه اگر خروجی ترانس ثانویه را به جای یک دیود فرکانس بالا d1 نیم موج به 4 دیود فرکانس بالا پل تمام موج دهیم چه اتفاقی میوفتد ؟
استاد در مورد بعضی از منابعی که با سوختن چک همراه است مشکل ساز میشود آیا میتوان از چک پاورهای دیگر یا چوک 5 ولت استندبای پاور کامپیوتر استفاده کرد؟در زمینه تعویض چوک راهکاری دارید؟

سلام

پاسخ 1 -
استاد عزیزم جناب آقای رجبی قبلا پاسخ حکیمانه ای به این سوال داده اند بطوریکه فقط در پاورهایی میتونید از پل دیود و یا یکسوسازی تمام موج استفاده کنید که سیگنال مثبت و منفی قرینه باشند درغیراینصورت مواجه با اشکال است

پاسخ 2- ترانس سوئیچینگ بسادگی قابل تعویض نیست و حتما باید مشابه باشد بطوریکه علاوه بر ظرفیت سلفی و تعداد دور ، رعایت مقاومت سیم پیچ اولیه هم مهم است و لذا تطبیق تصادفی این سه مورد خیلی بعیده ( برخلاف ترانس فرکانس پایین که این مصیبت ها رو نداره)

سپاس

آخرین ویرایش:

naderi213

کاربر
2012-02-29
62
101
سلام استاد غزال - خسته نباشید
نقشه رو که فرمودید کشیدم با برنامه ی MULTISIM فقط هر چی تلاش کردم نتونستم اینجا نمایش بدم. راهنمایی می فرمایید چیکار کنم؟
سپاس

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام استاد غزال - خسته نباشید
نقشه رو که فرمودید کشیدم با برنامه ی MULTISIM فقط هر چی تلاش کردم نتونستم اینجا نمایش بدم. راهنمایی می فرمایید چیکار کنم؟
سپاس

سلام

لذا در یکی از آپلود سنتر ها آپلود کنید مثلا آپلود سنتر آسمان و آدرس را اعلام فرمایید تا بردارم
اگه نتونستید آیمیلم را پیام خصوصی کنم ایمیل فرمایید

سپاس

آخرین ویرایش:

naderi213

کاربر
2012-02-29
62
101
reciever.jpg

استاد غزال عزیز
عرض سلام و ادب
مداری رو که فرموده بودید رو نقشه اش رو در اوردم , اگه ایراد زیاد داره به بزرگی خودتون ببخشید.
این مدار مربوط به /////////////////// SR-X550D می باشد و دارای 6 خروجی 5و3و12و30و24و7 ولت میباشد که بنده فقط 5 ولت (ولتاژ حلقه فیدبک) رو کشیدم. ایا تقسیم ولتاژی رو که خدمتتون عرض کردم درسته؟ دلیل اینکه بعد از مقاومت R9 ولتاژ 2.3 هست چیه؟ ضمنا 431و اپتو کوپلر و خازن C6وC10 رو عوض کردم نتیجه نداد. ولتاژ خروجی 4.7 ولت فیکس شده و بقیه ی ولتاژها به غیر از 3 ولت از حد مجاز کمتر هستند. اگر همچون همیشه لطف کنید و راهنمایی کنید ممنون میشم.
ضمنا در مورد ترانس برعکس گفتم؟ برای حفاظت بار از خطاهای ورودی 2 سیم پیچ مجزا داریم؟
سپاس

آخرین ویرایش توسط مدیر:

~H03in~

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-08-20
900
7,090
با سلام 
 استاد غزال جا دارد همینجا برای چندمین بار از زحمات گرانبهای شما که بدون چشمداشت است (حتی بدون چشمداشت تشکر از پست) تشکر و قدردانی کنم و از خداوند منان برای شما بهترینها را آرزومندم. 

قبل از جواب و تحلیل شما وظیفه دونستم مطالبی رو خدمت عزیزان عرض کنم نقشه بسیار کاربردی و ساده ایست از طریق همین نقشه میتوانیم  پی به جایگزینی اکثر آی سی های تغذیه (بجز یکسری مثلا tny ها بدون دستکاری ترانس یا .........) با آی سی 5l0380r ببریم و به نظر من یک آی سی مادر هست که در اکثر دستگاههایی که آی سی تغذیه اش پیدا نمیشود از این آی سی(یا آی سی های همخوانواده)  استفاده و جایگزین میکنم.
 جا دارد در اینجا توضیحاتی در مورد پایه های آی سی 5l0380r بدم
پایه ای که به امیتر کوپلر میرود fb یا فیدبک هست
پایه ای که به سیم پیچ بالا سر پایین میرود درین هست
 پایه ای که به مقاومت 10 اهم میرود vcc + ولتاژ استارت است که استارتش از طریق مقاومت 270 کیلو و بعد از راه اندازی vcc از طریق سیم پیچ پایین سمت چپ از طریق دیود d1 بعد از یکسوسازی و صاف شدن از طریق خازن c2 است
و پایه ای که به منفی خازن اصلی c3 یا سیم پیچ پایینی سمت چپ پایه آخر میرود GND است.

یا علـــــــــــــــــــی

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
مشاهده فایل‌پیوست 77514

استاد غزال عزیز
عرض سلام و ادب
مداری رو که فرموده بودید رو نقشه اش رو در اوردم , اگه ایراد زیاد داره به بزرگی خودتون ببخشید.
این مدار مربوط به ////////////////SR-X550D می باشد و دارای 6 خروجی 5و3و12و30و24و7 ولت میباشد که بنده فقط 5 ولت (ولتاژ حلقه فیدبک) رو کشیدم. ایا تقسیم ولتاژی رو که خدمتتون عرض کردم درسته؟ دلیل اینکه بعد از مقاومت R9 ولتاژ 2.3 هست چیه؟ ضمنا 431و اپتو کوپلر و خازن C6وC10 رو عوض کردم نتیجه نداد. ولتاژ خروجی 4.7 ولت فیکس شده و بقیه ی ولتاژها به غیر از 3 ولت از حد مجاز کمتر هستند. اگر همچون همیشه لطف کنید و راهنمایی کنید ممنون میشم.
ضمنا در مورد ترانس برعکس گفتم؟ برای حفاظت بار از خطاهای ورودی 2 سیم پیچ مجزا داریم؟
سپاس

سلام
دوست خوبم
خیلی زحمت کشیده اید و تصور نمیکردم تا این حد نقشه را بکشید
ولی خیلی کار ارزشمندی انجام داده اید و اگه ولتاژ های دیگر را هم بکشید بعنوان نقشه تغذیه این دستگاه قابل استفاده میشود.

اما در مورد مشکل شما
1- بدون تردید نحوه اتصال R26 , R6 به گیت 431 را اشتباه کرده اید لطفا بررسی و اصلاح فرمایید احتمالا باید وسط این دو مقاومت به گیت متصل بشه

2- کلیه قطعات متصل به 5 ولت و 431 را کامل بکشید.

3- فعلا برای رفع مشکل شما نیاز به تکمیل بقیه نقشه نیست ولی چون فرمودید 3 ولت درست است کلیه قطعات مربوط به 3 ولت هم لازم است که مشخص کنید و بکشید.

4- جهت دیود کوپلر اشتباه است و با اهم متر مشخص کنید و پس از اطمینان اصلاح کنید و همچنین کلکتور و امیتر کوپلر را اشتباه کشیده اید و لذا جابجا کنید

5- بدنه را هم در قطعات مربوطه کوپلر مشخص نکرده اید و احتمالا انتهای R6 به بدنه یا گراند متصل میشه ( البته گراند داخلی دستگاه یعنی فلزات آن یا منفی خازنهای الکترولیت)
5- آند کاتد 431 را هم جابجا کشیدید ( یعنی باید جای پایه های آند کاتد را عوض کنید و شماره پایه های 431 را مشخص کنید که مطمئن تر شوم )

قبل از موارد فوق ، فعلا ولتاژ خروجی بریج ( بزرگترین خازن تغذیه یعنی C3 ) را اعلام کنید.

خیلی عالی است بازم بابت زحماتتون ممنونم
حتما بزودی درست میشه

ضمنا 2.3 ولت بعد از R9 دلیلش تقسیم ولتاژه
و پاسخ شما در مورد ترانس بازم درست نیست عرض کردم پاسخ صحیح در پاسخ قبلی شما بود ولی مورد نظر شما نبود
به نحو دیگری سوال میکنم اگر بدنه اولیه ترانس ( که با برق شهر مرتبطه) و بدنه دستگاه ، ایزوله نباشند چه اشکالی پیش میاد ؟
سپاس

آخرین ویرایش توسط مدیر:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
با سلام
استاد غزال جا دارد همینجا برای چندمین بار از زحمات گرانبهای شما که بدون چشمداشت است (حتی بدون چشمداشت تشکر از پست) تشکر و قدردانی کنم و از خداوند منان برای شما بهترینها را آرزومندم.

قبل از جواب و تحلیل شما وظیفه دونستم مطالبی رو خدمت عزیزان عرض کنم نقشه بسیار کاربردی و ساده ایست از طریق همین نقشه میتوانیم پی به جایگزینی اکثر آی سی های تغذیه (بجز یکسری مثلا tny ها بدون دستکاری ترانس یا .........) با آی سی 5l0380r ببریم و به نظر من یک آی سی مادر هست که در اکثر دستگاههایی که آی سی تغذیه اش پیدا نمیشود از این آی سی(یا آی سی های همخوانواده) استفاده و جایگزین میکنم.
جا دارد در اینجا توضیحاتی در مورد پایه های آی سی 5l0380r بدم
پایه ای که به امیتر کوپلر میرود fb یا فیدبک هست
پایه ای که به سیم پیچ بالا سر پایین میرود درین هست
پایه ای که به مقاومت 10 اهم میرود vcc + ولتاژ استارت است که استارتش از طریق مقاومت 270 کیلو و بعد از راه اندازی vcc از طریق سیم پیچ پایین سمت چپ از طریق دیود d1 بعد از یکسوسازی و صاف شدن از طریق خازن c2 است
و پایه ای که به منفی خازن اصلی c3 یا سیم پیچ پایینی سمت چپ پایه آخر میرود GND است.

یا علـــــــــــــــــــی

سلام
خیلی خیلی لطف دارید
بابت اظهار لطف شما بینهایت سپاسگزارم
و بابت اطلاعات صحیح و شایسه و دقیقی که در مورد این نقشه مطرح فرمودید بیشتر از پیش متشکرم

naderi213

کاربر
2012-02-29
62
101
reciever.jpg

عرض ادب خدمت استاد
لطف دارید استاد فرمایشات شما مایه ی دلگرمی است. یکبار دیگه نگاه کردم نحوه اتصال R6 , R26 به همین شکل است فقط مقاومت R26 پنج رنگ و R6 چهار رنگ است. جهت کلکتور و امیتر کوپلر جسارتا از روی دیتا شیت همین بود.( آیا با اهم متر میشه کلکتور امیتر کوپلر رو مشخص کرد؟ مثل دیود عمل می کنه؟ اگه اینطوره من 4 تا کوپلر دارم هیچکدوم با اهم متر نشون نمی ده- ضمنا دیتا شیت پایه ی یک رو همون سمت حفره دار ای سی مشخص کرده که آند می باشد و پایه ی 2 کاتد) کلکتور و امیتر اشتباه بود که اصلاح شد. آند 431 زمین شده که این هم اصلاح شد. پایه های 431 هم جسارتا درست رسم شده . از روی دیتا شیت رسم کردم. ولتاژ 2 سر بریج 316 ولت است.
ولتاژ بعد از R9 با حساب من 3ولت میشه نه3.3 ولت. اشتباه حساب می کنم؟
اگر بدنه ی اولیه ترانس از بدنه دستگاه ایزوله نباشه برق گرفتگی پیش میاد (؟)
ممنون از راهنماییتون

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
مشاهده فایل‌پیوست 77524

عرض ادب خدمت استاد
لطف دارید استاد فرمایشات شما مایه ی دلگرمی است. یکبار دیگه نگاه کردم نحوه اتصال R6 , R26 به همین شکل است فقط مقاومت R26 پنج رنگ و R6 چهار رنگ است. جهت کلکتور و امیتر کوپلر جسارتا از روی دیتا شیت همین بود.( آیا با اهم متر میشه کلکتور امیتر کوپلر رو مشخص کرد؟ مثل دیود عمل می کنه؟ اگه اینطوره من 4 تا کوپلر دارم هیچکدوم با اهم متر نشون نمی ده- ضمنا دیتا شیت پایه ی یک رو همون سمت حفره دار ای سی مشخص کرده که آند می باشد و پایه ی 2 کاتد) کلکتور و امیتر اشتباه بود که اصلاح شد. آند 431 زمین شده که این هم اصلاح شد. پایه های 431 هم جسارتا درست رسم شده . از روی دیتا شیت رسم کردم. ولتاژ 2 سر بریج 316 ولت است.
ولتاژ بعد از R9 با حساب من 3ولت میشه نه3.3 ولت. اشتباه حساب می کنم؟
اگر بدنه ی اولیه ترانس از بدنه دستگاه ایزوله نباشه برق گرفتگی پیش میاد (؟)
ممنون از راهنماییتون

سلام

عالی بود و خیلی خیلی عالی شد

1- کلکتور امیتر کوپلر الان درست شده

2- جهت دیود کوپلر هم با توجه به بدنه ای که به آند 431 متصل کردید الان درست شده چون قبلا ولتاژ مثبت ازطریق 431 به کاتد کوپلر میرسید که اشتباه بود ولی حالا بدنه از طریق 431 به کاتد کوپلر میرسه که درست شده

3- جهت 431 هم با توجه به اتصال همین بدنه درست شده چون قبلا آند 431 به ولتاژ مثبت متصل بود درحالیکه باید به بدنه مرتبط باشه ولی حالا به بدنه متصل کردید که درست شده

ولی هنوز نحوه اتصال قطعات جهت تامین ولتاژ آند کوپلر درست نیست
و توی کت من نمیره
ضمنا مطمئن شوید و ببینید مشترک یا وسط R26 و R6 به جایی متصل نیست ؟
برای تشخیص اتصال قطعات به چشم خود اطمینان نکنید و از اهم متر استفاده کنید

احتمالا ابتدای R26 به D30 ( طرف دیگر R9 ) متصله ( یعنی در نقشه اگر ابتدای R26 از این طرف R9 ( اینجایی که کشیدید ) جدا بشه و به اون طرف R9 که به D30 هم متصله متصل بشه . اینجوری توی کت من میره

درهرصورت ابتدا فیش ولتاژها را از مین دستگاه جدا کنید و ولتاژها را تست کنید
اگر تاثیری نداشت یک مقاومت حدود 470 اهم بین کلکتور امیتر کوپلر نگهدارید ببینید ولتاژها کم میشه یا نه ؟

نتیجه را اعلام فرمایید تا آزمایش بعدی مشخص بشه

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا