آی پی امداد
abtahi

درخواست راهنمایی درمورد منابع تغذیه سویچینگ

tahaali9095

مدیر تعمیرات مانیتور LED ، LCD ، CRT و پلاسما
مدیر تالار
2012-01-26
4,620
26,899
مشهد
سلام
دوست خوبم
ایرادات مدار شما محدود به یکی و دو تا نیست از جمله همین مقاومت 5/ مگا که قطعا در شرایط دیگری قرار دارد و در این مدار فقط برای خنداندن من بکار می آید و اثر دیگری ندارد
ضمنا موضوع را در تاپیک مستقلی مطرح فرمایید
سپاس
با سلام
این مدار همانطور که در پست 177 ذکر شد ، مدار منبع تغذیه مانیتور crt, برند BENQ میباشد که قبلا در مسیر زیر جهت تعمیرات آن پست زده ام
http://www.irantk.ir/showthread.php?t=33659&page=2
لذا از شما دوست گرانقدر خواهشمندم در صورت امکان به پست تعمیراتی مانیتور نگاهی انداخته و منتظر کمکهای خردمندانه چنابعالی کما فی السابق هستم
با تشکر فراوان

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,116
با سلام
این مدار همانطور که در پست 177 ذکر شد ، مدار منبع تغذیه مانیتور crt, برند BENQ میباشد که قبلا در مسیر زیر جهت تعمیرات آن پست زده ام
http://www.irantk.ir/showthread.php?t=33659&page=2
لذا از شما دوست گرانقدر خواهشمندم در صورت امکان به پست تعمیراتی مانیتور نگاهی انداخته و منتظر کمکهای خردمندانه چنابعالی کما فی السابق هستم
با تشکر فراوان

سلام
دوست عزیزم
پست مورد اشاره شما را مطالعه کردم که خوشبختانه استاد اساتید جناب صابری عزیز مترصد حل مشکل شماست که من انگشت کوچیک ایشان هم نیستم البته ازآنجاکه تجربه چندانی ندارید

مهمترین مشکل شما در انتقال اطلاعات و استفاده از توصیه هاست
والا وجود و توجه ایشان عمده مشکلات را در پست های اول حل میکنه​

سپاس

hamed000

کاربر
2010-08-11
1
3
با سلام خدمت جناب آقای غزال
من یکی دو روزه که پیگیرانه این تاپیک رو دارم میخونم. لازم دونستم که از شما تشکر کنم. واقعا هم اطلاعات بالایی دارین و هم به زبان خیلی ساده قادر به انتقال مفاهیم هستین. من خودم رشته ام برق بوده. الکترونیک صنعتی هم پاس کردم اما چیزی بلد نبودم (و نیستم). واقعا از مطالبتون ممنونم.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,116
خیلی ممنون غزال بابت راهنمایی که کردید

استاد گرامی سلام من هم یک مشکلی با پاور کامپیوتر دارم برای من هم لطف میکنید وقت بزارید؟

با سلام خدمت جناب آقای غزال
من یکی دو روزه که پیگیرانه این تاپیک رو دارم میخونم. لازم دونستم که از شما تشکر کنم. واقعا هم اطلاعات بالایی دارین و هم به زبان خیلی ساده قادر به انتقال مفاهیم هستین. من خودم رشته ام برق بوده. الکترونیک صنعتی هم پاس کردم اما چیزی بلد نبودم (و نیستم). واقعا از مطالبتون ممنونم.

سلام
دوستان عزیز و گلم
بابت ابراز لطف شوق انگیز شما بینهایت سپاسگزارم و امیدوارم شایسته محبت های شما باشم

در شرایط حاضر مشغله کمر شکنی دارم و فرصت مطالعه محبت های شما را هم نداشتم و بموجب پیام خصوصی بزرگوارانه جناب آقای hamed000 عزیز به این تاپیک سر زدم و با الطاف شما مواجه شدم که مجددا مراتب سپاس خود را تقدیم میکنم

در اسرع وقت که از مشغله های عدیده فارغ شدم حتما جبران مافات میکنم و در حد بضاعت ناچیزم ، پاسخگو خواهم بود و رضایت آن عزیزان ارجمندم را جلب میکنم

سپاس و صد سپاس

ICT-ELEC

کاربر
2011-09-10
109
323
سلام استاد غزال محترم ضمن سپاس چرا در بعضی از منابع سوئیچینگ از دیود زنر در میسر برگشت در کنار فتوکوپلر استفاده میشود ولی در دیگر منابع نمی شود ایا میتوانیم با تغییر دادن ولت زنر ولتاز خروجی را زیاد کم کنیم؟

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,116
سلام استاد غزال محترم ضمن سپاس چرا در بعضی از منابع سوئیچینگ از دیود زنر در میسر برگشت در کنار فتوکوپلر استفاده میشود ولی در دیگر منابع نمی شود؟

سلام
دوست خوبم
شما کلیه سوالات را بصورت کلی مطرح میکنید
بنظر میرسه برای ارسال تصویر یا فایل با مشکلی مواجه هستید

لذا با توجه به علاقه ای که دارید باید ابتدا این ضعف را رفع کنید که بسهولت مرتفع میگردد

اگر با موبایل نیز تصویری از مدار بگیرید و از طریق بلوتوث به کامپیوتر منتقل کنید بسادگی قابل ارسال میشود
درهرصورت اینگونه سوالات کلی در 10 صفحه هم بطور کامل قابل پاسخگویی نیست

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,116

57_1283373661.jpg

سلام
حالا سوال قابل پاسخگویی شد
وظیفه کوپلر در بخش تغذیه سوئیچینگ و در این تاپیک مفصلا تشریح شده بطوریکه روشن شدن دیود کوپلر موجب کاهش مقاومت کلکتور امیتر کوپلر میشود و لذا فرمان لازم را به آی سی میفرستد

مثلا در این تغذیه (در مدار مورد نظر شما ) دیود کوپلر زمانی روشن میشود که ولتاژ خروجی بالاتر از نرمال شود و لذا با روشن شدن دیود کوپلر فرمان کاهش ولتاژ بواسطه کاهش مقاومت کلکتور امیتر صادر میشود و لذا ولتاژ خروجی آنقدر کم میشود که به نرمال برسد و دیود کوپلر نیمه روشن گردد که در اینحالت پایدار میشود

اما اگر ولتاژ خروجی کمتر از نرمال شود دیود کوپلر زیادی خاموش میشود و لذا مقاومت کلکتور امیتر بسیار زیاد میشود و فرمان افزایش ولتاژ به آی سی صادر میشود چون ولتاژی به پایه فرمان آی سی نمیرسد و می فهمد که ولتاژ خروجی کم شده

حالا اگر دیود زینر سری در این مدار نبود دراینصورت بمحض آنکه ولتاژ خروجی اندکی بیشتر از 1/5 ولت شود (چون دیود کوپلرها غالبا با 1/5 الی 2 ولت روشن میشه ) کوپلر را روشن کرده و فرمان کاهش ولتاژ صادر میشود که به 1/5 ولت برگردد و لذا خروجی روی 1/5 ولت ثابت می ماند

اما با وجود زینر 12 ولتی در این مدار مادامیکه ولتاژ خروجی کمتر از 13/5 = 12+1/5 نشود اساسا جریانی از کوپلر عبور نمیکند اما بمحض آنکه ولتاژ خروجی بیشتر از 13/5 ولت شود کوپلر را روشن و فرمان کاهش ولتاژ صادر میشود تا بمقدار 13/5 ولت برگردد

فقط زمانیکه خروجی 13/5 ولت است دیود نه روشن و نه خاموش است و لذا عکس العملی نشان نمیدهد و حالت پایداری است

بنابرین هر زینر دیگری بجای زینر 12 ولتی بگذارید ولتاژ خروجی 1/5 ولت بیشتر از ولتاژ زینر خواهد شد

مثلا اگر از زینر 4/5 ولتی استفاده کنید ولتاژ خروجی همیشه 6 ولت خواهد شد و
اگر از زینر 7/5 ولتی استفاده کنید ولتاژ خروجی 9 ولت میشود و قس علیهذا
( البته مشخصه کوپلر تعیین کننده است که دیود کوپلر با چند ولت روشن میشه که معمولا با 1/5 الی 2 ولت روشن میشه و در هرصورت در این مدار

ولتاژ خروجی = ولتاژ زینر + ولتاژ کوپلر

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا