آی پی امداد
abtahi

درخواست راهنمایی درمورد منابع تغذیه سویچینگ

arshia hm

کاربر
2008-06-02
190
1,853
سلام
از بابت بزرگواری و محبتی و وقتی که گذاشتید برای پاسخ به سوالات من حقیر بینهایت سپاسگذارم این موضوع و مخصوصا" تحلیل این مدار برام بخوبی جا افتاد و اقعا" هیچ جا به این نحو به سوالاتم پاسخ داده نشده بود و چقدر استادانه و صبورانه و در عین حال به زبان ساده و کامل مطالب رو بیان می کنید که این نشان از دانش عمیق شما از الکترونیک می باشد خدا بهتون سلامتی شادی و عزت و افتخار بده که به حق شایسته استادی هستید و من هم افتخار این رو دارم که شاگرد استاد بزرگواری چون شما باشم
در مدارات دیگه که به جای آی سی از ترانزیستور فت به همراه ترانزیستور دیگر استفاده می شود کمی ابهامایتی دارم که در تصویر زیر عنایت داشته باشید تا خدمتتون مطرح کنم:
simple_smps_3.png
ترانزیستور kc507‌برای چیست آیا صرفا" برای تقویت جریان خروجی از اپتوکوپلر و تهیه ولتاژ گیت فت می باشد و یا نه عملکرد دیگری دارد در بیشتر مدارات تغذیه دیده ام که از این نحو و ساختارا ستفاده می شود ولتاز از طریق 470 , 1 کیلو به گیت مرسه ٰحالا با تحریک بیس ترانزیستور ولتاژ در سر گیت تغییر می کنه یعنی میزان مقاومت c و e تغییر می کنه و به اینصورت ولتاژ ce تغییر می کنه در اصلمیزان ولتاژ گیت تغییر می کنه و به دنبال آن میزان اتصال درین به شاسی و بدین ترتیب جریان خروجی کنترل میشه؟درسته استاد؟

آخرین ویرایش:

ورداده

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-02-09
734
3,845
سلام-استاد غزال دوقانون مهم فیزیک کلاسیک را بدون اینکه صریحا اسمی از انها ببری حلاجی واکاوی وملموس تحلیل کردی 1- برای هر عمل عکسالعملی است برابر باان ودرجهت مخاف ان میدانیمp=vi=fv این همانطور که مستضحر هستی رابطه مکانیک باالکتریسیته را بیان میکنددرفرمولpتوان است ومیتواند کار(w) برزمان (T) همباشد v اول درفرمول ولتاژ است اما v دوم در ان سرعت است i جریان f هم نیرو البته این شکل ساده شده ی فرمول است والا باید از امکانات ریاضی از قبیل توابع مثلثاتی-انتگرال-ومعادلات دیفرانسیل به کار گرفته شود 2-قانون دوم اگر در یک سلف جریان تغییر کند چه تدریجی چه دفعتا سلف با تغییر جریان مخالفت میکندو ولتاژی باقطب مخالف در دو سر سلف ایجاد میشود اولی قانون سوم نیوتن انگلیسی ودومی قانون لنز روسی سرفراز و پایدار باشید ازهمکاربزرگوارarshia hm متشکرم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام
از بابت بزرگواری و محبتی و وقتی که گذاشتید برای پاسخ به سوالات من حقیر بینهایت سپاسگذارم این موضوع و مخصوصا" تحلیل این مدار برام بخوبی جا افتاد و اقعا" هیچ جا به این نحو به سوالاتم پاسخ داده نشده بود و چقدر استادانه و صبورانه و در عین حال به زبان ساده و کامل مطالب رو بیان می کنید که این نشان از دانش عمیق شما از الکترونیک می باشد خدا بهتون سلامتی شادی و عزت و افتخار بده که به حق شایسته استادی هستید و من هم افتخار این رو دارم که شاگرد استاد بزرگواری چون شما باشم
در مدارات دیگه که به جای آی سی از ترانزیستور فت به همراه ترانزیستور دیگر استفاده می شود کمی ابهامایتی دارم که در تصویر زیر عنایت داشته باشید تا خدمتتون مطرح کنم:
مشاهده فایل‌پیوست 66023
ترانزیستور kc507‌برای چیست آیا صرفا" برای تقویت جریان خروجی از اپتوکوپلر و تهیه ولتاژ گیت فت می باشد و یا نه عملکرد دیگری دارد در بیشتر مدارات تغذیه دیده ام که از این نحو و ساختارا ستفاده می شود ولتاز از طریق 470 , 1 کیلو به گیت مرسه ٰحالا با تحریک بیس ترانزیستور ولتاژ در سر گیت تغییر می کنه یعنی میزان مقاومت c و e تغییر می کنه و به اینصورت ولتاژ ce تغییر می کنه در اصلمیزان ولتاژ گیت تغییر می کنه و به دنبال آن میزان اتصال درین به شاسی و بدین ترتیب جریان خروجی کنترل میشه؟درسته استاد؟

سلام
دوست بسیار عزیزم
1- ازآنجاکه مدار مورد اشاره شما قدیمی و بدون آی سی و با تعداد اندک ترانزیستور طراحی شده و مانند آی سی های تغذیه نیست که با مجموعه فراوانی از قطعات رفتار پایه ها را محدود به امر دلخواه و قابل پیش بینی میکنند بطوریکه با عناوین و اسامی استاندارد (مانند fb , .. ) توسط سازنده اعلام میشود ولی محدودیتی برای رفتار ترانزیستورها قابل پیش بینی نیست و لذا مستلزم صرف وقت قابل توجه است

2- ازآنجاکه تابحال نمونه این نقشه را تحلیل نکرده ام و عملا نیز ندیده ام و مورد آزمایشم قرار نگرفته

3- مهمتر از همه ازآنجاکه چنین مداری در عصر حاضر کاربردی ندارد

4-- علامت زینر BA159 حکایت دارد که نقشه معتبری نیست زیرا دیود معروفی است و زیاد استفاده کرده ام و زینر نیست
بطوریکه علامت دیودهای بریج درست است اما سه دیود یکسوساز را با علامت زینر مشخص کرده

5- جریان فیوز ( 2/5A ) بسیار ناصحیح است زیرا تغذیه 12 ولت 5 آمپری بمیزان 60 وات میدهد (در حداکثر توان خروجی) و با احتساب تلفات و جریان اولیه شارژ خازن ، اگر فیوزی متناسب با 100 وات هم منظور کنیم چندان مناسب نیست ( حدود 5/ آمپر ) و لذا فیوز 1 آمپر هم خیلی زیاد است چه رسد به 2/5 آمپر
فیوز 5 آمپری در تلویزیون 90 وات بواسطه ضد مغناطیس است که فقط لحظه اول استفاده میشود

لذا هرچند تحلیل هر مداری مفید است اما با توجه به عدم اعتبار این نقشه ، صرف وقت قابل توجه برای آن مقرون بصرفه نیست

بنابمراتب با تحلیل سطحی و بدون قاطعیت لازم و با احتمال 90 درصد عرض میکنم

1- مقاومت 22/ علاوه بر حفاظت فت ، جهت کنترل جریان نیز استفاده شده بطوریکه اگر جریان بیش از حد مجاز شود افت ولتاژ آن از طریق 47 اهم بهbe ترانزیستور kc507 منتقل میشود و آنرا روشن کرده و موجب خاموشی فت میشود و لذا در جریان غیرمجاز مدام ریپ میزند (پروتکت )

2- دیود BA159 اساسا زینر نیست که خازن 47 میکرو را شارژ و تغذیه خروجی کوپلر را مهیا میکند
حالا اگر ولتاژ خروجی بزرگتر از حدود 13 ولت شود ( زیرا دیود کوپلر متفاوت با دیود معمولی است و تصور نمیکنم با 1 ولت هم روشن شود چه رسد به 8/ )
و اگر این کوپلر با 8/ روشن شود چنانچه خروجی تغذیه بالاتر از 12 ولت شود مازاد آن از زینر عبور کرده و کوپلر را روشن میکند و لذا خروجی کوپلر ولتاژ لازم را به بیس ترانزیستور میدهد و فت را خاموش میکند
فت که خاموش شد ، ترانزیستور هم خاموش میشود و دوباره تغذیه روشن شده و لذا مدام ریپ میزند

ولذا تصور نمیکنم این مدار قادر به تنظیم ولتاژ باشد و فقط محافظ جریان و ولتاژ دارد
البته با احتمال 90 درصد
اما اگر قادر به تنظیم ولتاژ باشد هم به همین صورت عمل میکند فقط باید دید با روشن شدن کوپلر و ترانزیستور چه تغییری در فرکانس یا دامنه میدهد

سعی کنید نقشه های کاربردی و جدید و معتبر مانند تغذیه دستگاههای جدید را تحلیل کنید

همیشه موفق و موید باشید و درود و درود

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام-استاد غزال دوقانون مهم فیزیک کلاسیک را بدون اینکه صریحا اسمی از انها ببری حلاجی واکاوی وملموس تحلیل کردی 1- برای هر عمل عکسالعملی است برابر باان ودرجهت مخاف ان میدانیمp=vi=fv این همانطور که مستضحر هستی رابطه مکانیک باالکتریسیته را بیان میکنددرفرمولpتوان است ومیتواند کار(w) برزمان (T) همباشد v اول درفرمول ولتاژ است اما v دوم در ان سرعت است i جریان f هم نیرو البته این شکل ساده شده ی فرمول است والا باید از امکانات ریاضی از قبیل توابع مثلثاتی-انتگرال-ومعادلات دیفرانسیل به کار گرفته شود 2-قانون دوم اگر در یک سلف جریان تغییر کند چه تدریجی چه دفعتا سلف با تغییر جریان مخالفت میکندو ولتاژی باقطب مخالف در دو سر سلف ایجاد میشود اولی قانون سوم نیوتن انگلیسی ودومی قانون لنز روسی سرفراز و پایدار باشید ازهمکاربزرگوارarshia hm متشکرم

آفرین

اصولا قوانین تمام علوم دنیا مشابهند چه سیالات و چه مکانیک و چه الکترونیک و ...
منتها برخی از علوم ملموس و قابل هضمند و برخی بد هضم
ولی نهایتا که جا می افتد می بینی ای بابا این که همان قانون ساده و پیش پا افتاده است

من در جوانی و دوران دانشجویی پاسخ مسئله های اساتید برجسته و نامی را در کلاس فورا با حدس میگفتم (البته با خطای قابل اغماض ) و اساتیدم مبهوت میشدند و با مسئله های مختلف آزمایشم میکردند که پاسخم تصادفی نبوده باشد و لذا ابتدا فکر میکردند نابغه هستم ولی وقتی تحلیلم را می گفتم می فهمیدند آنها لقمه را دور سر میچرخانده اند والا نیاز به نبوغ و استعداد ویژه نداره

خوشحالم که راهی برای شما باز کردم
موفق و موید باشید

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام دوست بزرگوارم arshia hm عزیز

تصاویر و متن پست 150 را بسیار عالی ویرایش کردید ولی یک تصویر را حذف فرمودید و خواننده با مطالعه پاسخ بعدی من متوجه مطالبم نمیشود و تصویر سوم الان تصویر دوم است

لذا اگر هر 4 تصویر باشد و حذف نشود و طبق توصیه پست 156 من ویرایش کنید خیلی بهتر است
و یا اساسا همانگونه که در پست 156 توصیه کردم همان تصاویر باشد و در پست جدیدی تصاویر اصلاحی را ارسال کنید

ضمنا تصویر دوم کنونی پست 150 باوجودیکه کاملا درسته اما اگر همانطور که در پست 156 توصیه کرده بودم جریان را بصورت حلقه در ترانس و زینر و D1 بچرخانید که جریان در این سه قطعه دور بزند خیلی گویاتر است
البته علامت + و - هم باشد

زیرا جریان از پایین ترانس بسمت D1 و از D1 بسمت زینر و از زینر بسمت ترانس میرود و مجددا از پایین ترانس بسمت D1 دور میزند تا ولتاژ دو سر سلف بتدریج از 180 ولت بسمت صفر ولت برسد
البته وقتی ولتاژ سلف کمتر از 180 بشود زینر خاموش و قطع میشود و جریانی از زینر عبور نمیکند ولی با مرور زمان و بدون جریان کشی بسمت صفر ولت افت میکند

بسیار بسیار عالی شده و معلومه خیلی خیلی خوب درک کردی که داستان چیه

arshia hm

کاربر
2008-06-02
190
1,853
سلام
پست 150 به صورت زیر اصلاح و تکمیل می شود
در زمانی که فت روشن می باشد
t1_7.jpg
اولیه ترانسفورمر بالایی 310 ولت و پایین 0 ولت می باشد چون از طریق درین به گراند وصل می باشد و حال اگر توجه به دیود زنر بکنیم در بایاس مستقیم میباشد برای اینکه جریان از بجای عبور از ترانسفورمر از این دیود زنر عبور نکند چون مسیر با مقاومت کمتر می باشد و به پایه درین و در نهایت به آ

پیوست‌ها

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
بسیار بسیار بسیار عالی

فقط در تصویر پنجم داخل ابر سفیدی که 180 نوشتی بنویس VZ+310 و جریان زیر ابر نباید باشد زیرا فقط و فقط جریان در سلف و زینر و D1 دور میزند و نمیتواند بیرون از این حلقه برود ولی ولتاژ روی درین ( در زمان خاموشی فت ) از 490 شروع شده و کم کم پایین می آید و وقتی ولتاژ القایی سلف از بین رفت ولتاژ درین 310 ولته

یعنی در زمانیکه فت خاموش شود روی درین 490 ولته و بتدریج کم میشه تا به 310 ولت میرسه و همین 310 میمونه تا فت روشن بشه که صفر ولت میشه

پس ولتاژ درین یا صفر ولته و یا اینکه بین 310 الی 490

ولتاژ دیگری نمیتونه روی درین باشه
180 نمیتونه بشه ، 180 ولت نسبت به شاسی نیست بلکه نسبت به سر بالایی ترانسه
اگر بجای سلف یک باطری 180 ولتی تصور کنی اشتباه نمیکنی
اگر سر منفی باطری 180 ولتی به بریج (یا C2) وصل باشه و سر مثبت باطری به درین متصل باشه دراینصورت ولتاژ درین 180 ولت نیست بلکه 310+180 است

فقط اینو هنوز متوجه نشدی بقیه بیسته

arshia hm

کاربر
2008-06-02
190
1,853
استاد گرفتم
درسته فت خاموشه اما ولتاژ 310 ولت رو داریم چون برق دستگاه که قطع نشده به اضافه ولتاژ القایی که ماکزیمم 180 ولت هست (بخاطر زنر در بایاس مع*** )که ناشی از خاموشی فت هست که به تدریج کم می شه تا این ولتاژ القایی از بین می ره و همین 310 ولت می مونه
ممنون الحق و الانصاف که خوب متوجه شدم :32000000:

arshia hm

کاربر
2008-06-02
190
1,853
استاد
می خواستم این مدار رو تو نرم افزار پروتوس تحلیل بکنم اما آی سی VIPER22 رو نداشت یا من پیدا نکردم امکانش هست در این خصوص هم راهنمایی بفرمائید و همچنین نحوه اضافه کردن کتابخانه ها به پروتوس رو و یا اگه محیط نرم افزار بهتری برای این کار سراغ دارین رو اعلام بفرمائید ممنون می شم
استاد خیلی اذیت شدین بابت همه چیز از شما سپاسگذارم
بابت وقت باارزشی که گذاشتید و پاسخ های که دادین که خیلی از این پاسخ ها نیاز به تایپ های طولانی داشت و بزرگوارانه وقت گذاشتید و این زحمت رو کشیدید و چقدر دلسوزانه با زبان ساده مفاهیم رو تشریح کردید ممنون و سپاسگذارم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد گرفتم
درسته فت خاموشه اما ولتاژ 310 ولت رو داریم چون برق دستگاه که قطع نشده به اضافه ولتاژ القایی که ماکزیمم 180 ولت هست (بخاطر زنر در بایاس مع*** )که ناشی از خاموشی فت هست که به تدریج کم می شه تا این ولتاژ القایی از بین می ره و همین 310 ولت می مونه
ممنون الحق و الانصاف که خوب متوجه شدم :32000000:

سلام دوست عزیز و سخت کوش
حالا درست و حسابی گرفتی و تکمیله
اما این مطالب نظری یک هزارم آزمایش عملی نیست و اگه عملا در آزمایش ببینی ضمن لذت بی انتها ، چنان وارد خون میشه که پرده علوم دیگه هم باز میشه و با الکترونیک میشه بنایی و معماری و مکانیکی و لوله کشی گاز و آب و غیره کرد خیلی بهتر از متخصصش

پاسخ پست 169
من بندرت از نرم افزار استفاده میکنم به دو دلیل
1- در مواردی حتی در مدار های ساده هم گیج میشه و پاسخ غلط میده (برخلاف آزمایش عملی که پاسخ واقعی میده)
با این وجودخیلی خیلی مفید و کار آمده ولی نه برای من

2- اصولا حرف آخر را عمل و آزمایش میزنه
چون قویترین نرم افزارها هم بر اساس اطلاعات شما پاسخ میده
ولی نمونه عملی بر اساس واقعیات ، که ممکنه فکرشو نکنی که چقدر موثره

مثلا در مواردی ( درحالیکه تمام محاسبات و معادلات شما درسته ) طول مقاومت ، مهمترین نکته ای است که باید قبل از هر چیزی رعایت کنید والا پاسخ صحیح را محال میکنه که در هیچ کتاب و منبعی وجود نداره و نمیدونی که چقدر موثره و فقط در عمل و با بروز مشکل تجربه میکنی

لذا استفاده از نرم افزار شبیه تخیل و تجسم حوری بهشتی است
ولی آزمایش عملی خود حوری بهشتی و چیز دیگری است

خیلی خوشحالم که به مورد نظرم رسیدی و تصاویر ارسالی کاملا صحیح شد
همیشه موفق و موید باشی و بی نهایت ممنون و سپاس

بالا