آی پی امداد
abtahi

مشکل: جوش ندادن اينوتر جوش سه فاز es2500

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام خدمت شما
بعد از سوختن 4 عدد فت از مدا خارجشون کردم و 4 تا دیگه که از مدار خارج کرده بوده به مدار وصل کردم بعد از اطمینان از رفع اتصالی دستگاه را روشن کردم ولی تغییری نکرده بود
در داخل کارگاه یک فاز از همکار تهیه کرده و دو فاز به ورودی اینورتر دادم و مشکل افت ولتاز هم حل شده و روی خازن بزرگ 580 ولت رو دارم
این نکته رو میگم فقط دوست دارم منو نزنی باشه باشه
نادم بودم که برد فرمان را چکاب کردم دیدم یکی از ترانزیستور های 8050 که روی برد کوچک است و قبلا تعویض نشده در اوردم ودیدم ترانزیستور معیوب است البته جزو چهار ترانزیستور کنار هم نیست جهت اطلاع و یک عدد دیود 4148 که به سوکتی که مال ترانس جریان وصله نشتی داره الان که دستگاه را تست میکنم ولتاز خروجی 11 ولت هستش و ولتاز خازن سری با دیود نیز 1 ولت افزایش پیدا کرده امر بفرمایید

سلام

آیا دیود و ترانزیستور معیوب را تعویض کردی ؟
آیا ترانس اضافی کماکان سری بوده و دراینحالت ولتاژ خروجی 11 ولته ؟

سپاس

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: ali_esf

Prid

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-01
309
816
سلام

دراینصورت برد کوچکی که خوابیده و حاوی ترانس کوچک است را بدرستی بررسی نکرده بودی و در قطعات آن خرابی وجود داره

فقط چند دیود و مقاومت داره ولی چند دیود آن براحتی دیده نمیشه
عیب در این برد بوده و تاکید کرده بودم قطعات آنرا تست کنید.

سپاس

سلام
هر لحظه بیشتر مطمئن میشم که دستگاه سالمه و نکته کوچکی رعایت نمیشه
فازها را جابجا کن ببین تاثری داره یا نه ؟
تردید نکن که هر عیبی باشه درست میشه
ضمنا با توجه به پست اخیر ، فت ها و خازن سرامیکی سالمه و اگه عیبی باشه میتونه ترانس باشه که با تست ترانس خارجی بیشتر مشخص میشه
ولی مورد جالبیه و نکته آموزنده ای داره
من بسیاری از اطلاعاتم را که در هیچ کتابی و کلاسی پیدا نمیشه با سماجت روی چنین مواردی بدست آوردم

سپاس

سلام

سپاس بعد تعویض دیود وترانزیستور ولتاز افزایش پیدا کرده
ترانس سری اضافی در مدار نبوده وقتی این تست را انجام دادم

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام

سپاس بعد تعویض دیود وترانزیستور ولتاز افزایش پیدا کرده
ترانس سری اضافی در مدار نبوده وقتی این تست را انجام دادم

سلام

با سه فاز ولتاژ خروجی را تست کن
و نظر به اینکه 4 فت ضعیف نصبه با حداقل آمپر یک لحظه کوتاه اقدام به جوشکاری کن

اگر ولتاژ کماکان کم بود مربوط به PWM و لذا مربوط به برد کوچک اسیلاتوره
کشیدن نقشه برد تغذیه وقت زیادی نمیگیره اگر تغذیه را بکشی میتونم بررسی کنم و قاطعانه بگم وجود 3 فاز ضروریه یا نه

اگر کشیدن نقشه برات سخته باید با همین وضعیت ادامه بدیم ولی با توجه به پشتکارت در هر صورتی حتما حتما درست میشه

آیا برد تغذیه شما این شکلیه ؟
DSC01138.JPG

آخرین ویرایش:

Prid

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-01
309
816
سلام

با سه فاز ولتاژ خروجی را تست کن
و نظر به اینکه 4 فت ضعیف نصبه با حداقل آمپر یک لحظه کوتاه اقدام به جوشکاری کن

اگر ولتاژ کماکان کم بود مربوط به PWM و لذا مربوط به برد کوچک اسیلاتوره
کشیدن نقشه برد تغذیه وقت زیادی نمیگیره اگر تغذیه را بکشی میتونم بررسی کنم و قاطعانه بگم وجود 3 فاز ضروریه یا نه

اگر کشیدن نقشه برات سخته باید با همین وضعیت ادامه بدیم ولی با توجه به پشتکارت در هر صورتی حتما حتما درست میشه

آیا برد تغذیه شما این شکلیه ؟
مشاهده فایل‌پیوست 88962با تشکر از لطفتون شما که هستین پشتم قرص قرصهimage_04.jpg
الان که خروجی رو از اینورتر میگیرم سه فاز رو دقیقا دارم فقط موج مربعی که اونم تو پل دیود dc میشه فقط به ورودی ترانس تغذیه 380 ولت موج مربعی وارد میشه که در خروجی هم 14 ولت دوبل مربعی خواهیم داشت درسته تو ای عکسی که گذاشتم سه فاز وارد یک پل دیود صنعتی یک پارچه میشه و خروجی به دو سر خازن وصل میشه ولتاز خروجی پایین مدار ربطی به بودن 4 فت در مدار که نیست پس یعنی ولتاز سوییچ پایینه یا فرکانس سوییچ درسته:boos::72000000:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام

عجب نقشه ای
اینو خاله قزی هم میدونه که 3 فاز به دیود پل میره نیاز به زحمت نبود

جوش 3 فاز.jpg

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام

آیا مطمئنی خروجی اینورتر مربعی است ؟

ازآنجاکه هیچ گونه اطلاعاتی از این مدل نداریم و ازطرفی همه بخش ها سالمه ولی کار نمیکنه لذا باید متغیرها را کم کنیم و بهمین خاطر بدنبال پیدا کردن نکته مربوطه هستم و لذا ممکنه مجهز به محافظی باشه که اختلال ولتاژ 3 فاز موجب کاهش اتوماتیک ولتاژ خروجی بشه
و لذا یا باید نقشه تغذیه را بکشی که ببینم وجود 3 فاز سینوسی واجبه یا نه
و یا باید از با 3 فاز سینوسی تست کنی تا از این جهت مطمئن باشیم که برق ورودی فاقد اشکاله

من بر اساس وضعیت و نتایج تست ها یی که شما اعلام میکنی نظر میدم

برد کوچک خوابیده را بدقت بررسی کردی یا نه ؟
البته با گزارش اخیر شما که ولتاژ خروجی داری و کمه عیب مربوط به برد اسیلاتوره

پایه 9 آی سی 3525 به کلکتور ترانزیستور 8050 متصله ( لوکیشن این ترانزیستور چیه آیا Q1 است ؟)
امیتر همین ترانزیستور به شاسی یا گراند متصله ( پایه 1 و 10 آ سی 3525 هم گرانده)
این ترانزیستور را پیدا کن
یک پتانسیومتر 100 کیلو و یک مقاومت 10 کیلو را سری کن و بین بیس این ترانزیستور و 5 ولت قرار بده
یعنی 5 ولت از طریق این دو قطعه سری به بیس بره

حالا پتانسیومتر را تغییر بده و ببین ولتاژ خروجی دستگاه (11 ولت) تغییر میکنه یا نه ؟ ( باید کمتر بشه )

سپاس

آخرین ویرایش:

Prid

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-01
309
816
سلام

ازآنجاکه هیچ گونه اطلاعاتی از این مدل نداریم و ازطرفی همه بخش ها سالمه ولی کار نمیکنه لذا باید متغیرها را کم کنیم و بهمین خاطر بدنبال پیدا کردن نکته مربوطه هستم و لذا ممکنه مجهز به محافظی باشه که اختلال ولتاژ 3 فاز موجب کاهش اتوماتیک ولتاژ خروجی بشه
و یا باید از با 3 فاز سینوسی تست کنی تا از این جهت مطمئن باشیم که برق ورودی فاقد اشکاله

پایه 9 آی سی 3525 به کلکتور ترانزیستور 8050 متصله ( لوکیشن این ترانزیستور چیه آیا Q1 است ؟)
یک پتانسیومتر 100 کیلو و یک مقاومت 10 کیلو را سری کن و بین بیس این ترانزیستور و 5 ولت قرار بده

حالا پتانسیومتر را تغییر بده و ببین ولتاژ خروجی دستگاه (11 ولت) تغییر میکنه یا نه ؟ ( باید کمتر بشه )

سپاس[/QUOTE
با عرض سلام وخسته نباشيد اقا غزال گل وگلاب
من هر سري با اينورتر تست ميكنم براي اطمينان با برق سه فاز هم تست ميكنم ولتاژي كه حدود ١٠ تا ١٢ ولت با استفاده از اينورتر در خروجي داشتم با تست توسط برق سه فاز شهري خروجي صفره و لامپ پروتكت هم روشن نميشه البته خاطر نشان كنم اين ولتاژ ١٠ تا ١٢ ولتي ولتاژ كاذبه و با تست توسط انبر كوچكترين جرقه اي هم نميزنه
برد كوچك رو دوباره از رو ناچاري در اوردم وتمام ديودها را ازاد كردم وتست كردم هيچ يك از ديود ها چه زنر چه ٤١٤٨ مشكلي نداشتند
لوكيشن اون ترانزيستور ٨٠٥٠ كه فرموديد q8 ميباشد كه پايه بيسش به اپتوكوبلر ميره وپايه كلكتور هم به پيه ٩ اي سي ميره
ازمايش شما را انجام دادم و يك سر ولوم رو به ٥ ولت و سر مقاومت كه به ولوم سري كردم به بيس وصل كردم ولي با تغيير دادن ولوم ولتاژ خروجي هيچ تغييري نميكرد وبا برق شهر كه تست كردم خروجي اصلا ولتاژي نداريم كه تغييري داشته باشه
درضمن اون سيمي كا دور چوك پيچيديم دو سر خروجيش رو به اسيلوسكوپ وصل كردم پالس مربعي با فركانس ١٠٠ كيلو هرتز رو داشتم حتي پراب اسلوسكوپ رو به پايه گيت و سورس فت هاي خروجي وصل كردم در اونجا هم پالس مربعي رو داشتم
شما امر بفرماييد

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام

سپاس[/QUOTE
با عرض سلام وخسته نباشيد اقا غزال گل وگلاب
من هر سري با اينورتر تست ميكنم براي اطمينان با برق سه فاز هم تست ميكنم ولتاژي كه حدود ١٠ تا ١٢ ولت با استفاده از اينورتر در خروجي داشتم با تست توسط برق سه فاز شهري خروجي صفره و لامپ پروتكت هم روشن نميشه البته خاطر نشان كنم اين ولتاژ ١٠ تا ١٢ ولتي ولتاژ كاذبه و با تست توسط انبر كوچكترين جرقه اي هم نميزنه
برد كوچك رو دوباره از رو ناچاري در اوردم وتمام ديودها را ازاد كردم وتست كردم هيچ يك از ديود ها چه زنر چه ٤١٤٨ مشكلي نداشتند
لوكيشن اون ترانزيستور ٨٠٥٠ كه فرموديد q8 ميباشد كه پايه بيسش به اپتوكوبلر ميره وپايه كلكتور هم به پيه ٩ اي سي ميره
ازمايش شما را انجام دادم و يك سر ولوم رو به ٥ ولت و سر مقاومت كه به ولوم سري كردم به بيس وصل كردم ولي با تغيير دادن ولوم ولتاژ خروجي هيچ تغييري نميكرد وبا برق شهر كه تست كردم خروجي اصلا ولتاژي نداريم كه تغييري داشته باشه
درضمن اون سيمي كا دور چوك پيچيديم دو سر خروجيش رو به اسيلوسكوپ وصل كردم پالس مربعي با فركانس ١٠٠ كيلو هرتز رو داشتم حتي پراب اسلوسكوپ رو به پايه گيت و سورس فت هاي خروجي وصل كردم در اونجا هم پالس مربعي رو داشتم
شما امر بفرماييد

سلام

چه خوب که اسکوپ داری کاش زودتر میگفتی ولی نباید روی گیت مربعی باشه
دامنه چند ولته و اگه تصویر سیگنال را ارسال کنی خیلی خوبه

فرمودید بیس Q8 به کوپلر میره که تابحال ندیدم و اشکال همینجاست
رایطه پایه 6 آی سی 3140 و کوپلر و Q8 و پایه 9 و 16 آی سی 3525 را روی کاغذ بکش و تصویرش را ارسال کن
ولتاژ پایه 6 آی سی 3140 و پایه 9 و 16 آی سی 3525 را اعلام کن

اما اگه امیتر Q8 به بدنه متصله دراینصورت اگه بیس امیتر را اتصال کوتاه کنی دستگاه باید راه بیافته ولی بهیچ وجه جوشکاری نکن و فقط با 4 فت تست کن

اون ولتاژی که با اینورتر میده بواسطه شکل موج نامناسب و هارمونیک های اینورتره که با موج مربعی بسادگی از طریق فضا در قطعات دستگاه القا میشه بطوریکه صعود و نزول موج مربعی دارای تمام فرکانسها هست و نویز وحشتناکی در محیط منتشر میکنه

ضمنا برای پاسخگویی روی گزینه پاسخ با نقل قول کلیک کن و پس از انتهای آن که هیچ حروف و کلمه ای نیست ، تایپ کن که پاسخ را مجزا و مطالعه را تسریع کنه

سپاس

آخرین ویرایش:

Prid

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-01
309
816
سلام

چه خوب که اسکوپ داری کاش زودتر میگفتی ولی نباید روی گیت مربعی باشه
دامنه چند ولته و اگه تصویر سیگنال را ارسال کنی خیلی خوبه

فرمودید بیس Q8 به کوپلر میره که تابحال ندیدم و اشکال همینجاست
رایطه پایه 6 آی سی 3140 و کوپلر و Q8 و پایه 9 و 16 آی سی 3525 را روی کاغذ بکش و تصویرش را ارسال کن
ولتاژ پایه 6 آی سی 3140 و پایه 9 و 16 آی سی 3525 را اعلام کن

اما اگه امیتر Q8 به بدنه متصله دراینصورت اگه بیس امیتر را اتصال کوتاه کنی دستگاه باید راه بیافته ولی بهیچ وجه جوشکاری نکن و فقط با 4 فت تست کن

اون ولتاژی که با اینورتر میده بواسطه شکل موج نامناسب و هارمونیک های اینورتره که با موج مربعی بسادگی از طریق فضا در قطعات دستگاه القا میشه بطوریکه صعود و نزول موج مربعی دارای تمام فرکانسها هست و نویز وحشتناکی در محیط منتشر میکنه

ضمنا برای پاسخگویی روی گزینه پاسخ با نقل قول کلیک کن و پس از انتهای آن که هیچ حروف و کلمه ای نیست ، تایپ کن که پاسخ را مجزا و مطالعه را تسریع کنه

سپاس

با سلام و تشکر فراوان خدمت شما
ولتاز پایه 9 ایسی 3525 3/8 ولت و پایه 16 ایسی 5ولت می باشد ولتاز پایه 6 ای سی 3140 صفر میباشد
پایه بیس امیتر را نیز اتصال کوتاه کردم ولی هیچ تغییری نکرد بله امیتر این ترانزیستور به بدنه متصله
نقشه رو با دست کشیدم دیگه باید ببخشید نرم افزار پروتیوس تو سیستم نداشتم 20140415_203110.jpg20140415_214507.jpg

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام و تشکر فراوان خدمت شما
ولتاز پایه 9 ایسی 3525 3/8 ولت و پایه 16 ایسی 5ولت می باشد ولتاز پایه 6 ای سی 3140 صفر میباشد
پایه بیس امیتر را نیز اتصال کوتاه کردم ولی هیچ تغییری نکرد بله امیتر این ترانزیستور به بدنه متصله
نقشه رو با دست کشیدم دیگه باید ببخشید نرم افزار پروتیوس تو سیستم نداشتم مشاهده فایل‌پیوست 89116مشاهده فایل‌پیوست 89117

سلام
بسیار عالی
با مشاهده تاپیک دیدم پاسخم حذف شده و لذا مجددا تقدیم میکنم
1- دامنه را اعلام نکردی ؟
2- نقشه اتصالات کلکنور امیتر کوپلر صحیح نیست و نمیتونه کار کنه بررسی کن
3- درحالیکه در اسکوپ در حال مشاهده سیگنال هستی دیود کوپلر را اتصال کوتاه کن ببین در سیگنال مذکور موثره ؟

4- اگر موثر نبود یک مقاومت 10 کیلو بین پایه 16 و 9 قرار بده و ببین تاثیری داره یا نه
5- اگه بازم موثر نشد از 4/7 کیلو و سپس 1 کیلو استفاده کن و نتیجه را اعلام کن

همین نقشه روی کاغذ عالیه زیرا اطلاع از مدار مورد هدف است نه خوشکلی نقشه
فقط ایراد آنرا رفع کن و اتصالات ورودی کوپلر را هم بکش که ببینم از کجا فرمان میگیره و چکار میکنه

پشتکارت قابل تحسینه و بزودی درست میشه

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا