آی پی امداد
abtahi

مشکل: جوش ندادن اينوتر جوش سه فاز es2500

Prid

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-01
309
816
سلام

4 تا IGBT که نصب کردید دو تا دو تا بصورت شبه پوش پوله یعنی کل 20 تا درواقع دو تا دسته شبه پوش پوله
بعبارتی در هر دو دسته پوش پول سورس یکی به درین دیگری متصله و این دو دسته بصورت مشابه استفاده شده

ببین دو تایی که داغ میکنه سورس و درین این دو تا بهم متصله یا نه

ضمنا کلی فکر و برداشت کردم و نهایتا تصور میکنم اینکه فرمودید:
البته زنري كه روي برد كوچك است ٥ ولت ميباشد

منظورتون اینه که آزمایش را با زینر 5 ولتی انجام دادید که درسته و لذا منظورتون ولتاژ موجود روی زینر نبوده بلکه مشخصه زینر بوده

سیگنال گیت سورس هر 4 تا IGBT را با ذکر لوکیشن ارسال کنید
مثلا سیگنال Q8 اینه و Q9 اینه و ...
( مراقب باش بدنه اسکوپ در دو IGBT برق بالایی داره )

باز هم یک نکته کوچک و ظریفی وجود داره که قطعا خطایی شبیه ولتاژ زینره و باید پیدا کنیم که تعمیر کامل بشه

سپاس

با سلام شکل موجی گیت سورس 4 عدد igbt به شرح زیر می باشد image_12.jpgimage_14.jpgimage_15.jpgimage_16.jpg

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046

سلام

دیگه مشخص شد چه مرضی داره

سیگنال گیت سورس Q09 خرابه که مربوط به برد کوچک یا خرابی خازن زیر است

یک خازن و مقاومت آجری سری به سورس گیت Q09 متصله ( مانند 3 تای دیگر ) این خازن عدسی را تست کن اگه با تست درست بود این خازن را با خازن ترانزیستور مجاور جابجا کن ببین سگنال Q09 درست میشه و اون یکی خراب میشه یا نه ؟

اگه مربوط به این خازن نبود
بدنه اسکوپ را به سورس Q09 متصل و پروب را از گیت بسمت عقب روی تک تک قطعات مربوطه از جمله روی زینر مربوطه ( 5 ولتی ) تست و اعلام کن

این گزارش شما خوب بود منتظر گزارش ناقص بودم که لوکیشن را ننویسی یا ....

سپاس

آخرین ویرایش:

Prid

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-01
309
816
سلام

4 تا IGBT که نصب کردید دو تا دو تا بصورت شبه پوش پوله یعنی کل 20 تا درواقع دو تا دسته شبه پوش پوله
بعبارتی در هر دو دسته پوش پول سورس یکی به درین دیگری متصله و این دو دسته بصورت مشابه استفاده شده

ببین دو تایی که داغ میکنه سورس و درین این دو تا بهم متصله یا نه

ضمنا کلی فکر و برداشت کردم و نهایتا تصور میکنم اینکه فرمودید:
البته زنري كه روي برد كوچك است ٥ ولت ميباشد

منظورتون اینه که آزمایش را با زینر 5 ولتی انجام دادید که درسته و لذا منظورتون ولتاژ موجود روی زینر نبوده بلکه مشخصه زینر بوده

سیگنال گیت سورس هر 4 تا IGBT را با ذکر لوکیشن ارسال کنید
مثلا سیگنال Q8 اینه و Q9 اینه و ...
( مراقب باش بدنه اسکوپ در دو IGBT برق بالایی داره )

باز هم یک نکته کوچک و ظریفی وجود داره که قطعا خطایی شبیه ولتاژ زینره و باید پیدا کنیم که تعمیر کامل بشه

سپاس

سلام

قرار بود با 300 ولت dc تست کنی تا احتمال خسارت کمتر بشه که با این وجود بحمدالله خسارتی نداشته

اما مقصود شما از دو طبقه دیگر چیه

سیگنال گیت سورس اونیکه داغ میکنه و اونیکه داغ نمیکنه ارسال کن

چه زمانی طول کشید که igbt داغ شد ?

ولتاژ زینر صفر ولته یعنی چی ؟ اگر مقصود شما ولتاژ dc است ، صفر ولت نیست ولی 5 ولت هم نیست مگر سوخته باشه (سیگنال دو سر زینر مهمه )

سپاس

سلام
دوست خوبم
استدعا دارم شرمنده نفرمایید ولی متاسفانه توصیه ها را گزینشی و بدلخواه اجرا میکنید وگرنه نتایجی که بعد از 190 پست باور فرمودید من مدام تکرار میکردم و شما اجرا نمیکردید و لذا چاره ای جز اتتظار برای تغییر عقیده شما و یا انصراف از ادامه کار نداشتم که خوشبختانه اجرا فرمودید

اگر نگران خسارت احتمالی هستید نباید چنین دستگاههایی را جهت تعمیر بپذیرید زیرا دستگاههای پرقدرت گاها با خسارت قابل توجهی همراه است و بهمین دلیل اجرت کلانی دارد

ازطرفی خرید فت یا IGBT پرقدرت و وجود آن در تعمیرگاه اینورتر از آب و غذا هم ضروری تره ولی در این مدت و علیرغم نیاز حیاتی برای ایندستگاه ، حاضر به خرید آن نشدید تا تکلیف مشخص بشه

سپاس

سلام

دیگه مشخص شد چه مرضی داره

سیگنال گیت سورس Q09 خرابه که مربوط به برد کوچک یا خرابی خازن زیر است

یک خازن و مقاومت آجری سری به سورس گیت Q09 متصله ( مانند 3 تای دیگر ) این خازن عدسی را تست کن اگه با تست درست بود این خازن را با خازن ترانزیستور مجاور جابجا کن ببین سگنال Q09 درست میشه و اون یکی خراب میشه یا نه ؟

اگه مربوط به این خازن نبود
بدنه اسکوپ را به سورس Q09 متصل و پروب را از گیت بسمت عقب روی تک تک قطعات مربوطه از جمله روی زینر مربوطه ( 5 ولتی ) تست و اعلام کن

این گزارش شما خوب بود منتظر گزارش ناقص بودم که لوکیشن را ننویسی یا ....

سپاس
با عرض سلام
یک معذرت خواهی به خاطر اعلام نتیجه پست قبلی به شما بدهکارم
خازن سری با مقاومت q9 را بیرون مدار با خازن سنج تست کردم و ظرفیتشم 220 پیکو میباشد با یک خازن از طبقه دیگر جابجا کردم فرقی نکرد بعد ازمایش بعدی شما را انجام دادم و گراند اسکوپ را به سورس q9 و گیره اسکوپ را به قطعات مرتبط با گیت q9 زدم و دیدم همه جا سیگنال دارم تا ورودی مقاومت گیت متوجه شدم مقاومت گیت سوخته باید ببخشید سهل انگاری کردم متوجه نشدم البته مقاومت دو وات بود چطور سوخت و کی سوخته بود متوجه نشدم الان روی هر چهار igbt سیگنال دارم و الان دستم روی هر چهار igbt میزارم و دستگاهو روشن میکنم هر چهار عدد عرض 3 تا 4 ثانیه داغ میشن تا اونجایی که دستو میسوزونه
سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با عرض سلام
یک معذرت خواهی به خاطر اعلام نتیجه پست قبلی به شما بدهکارم
خازن سری با مقاومت q9 را بیرون مدار با خازن سنج تست کردم و ظرفیتشم 220 پیکو میباشد با یک خازن از طبقه دیگر جابجا کردم فرقی نکرد بعد ازمایش بعدی شما را انجام دادم و گراند اسکوپ را به سورس q9 و گیره اسکوپ را به قطعات مرتبط با گیت q9 زدم و دیدم همه جا سیگنال دارم تا ورودی مقاومت گیت متوجه شدم مقاومت گیت سوخته باید ببخشید سهل انگاری کردم متوجه نشدم البته مقاومت دو وات بود چطور سوخت و کی سوخته بود متوجه نشدم الان روی هر چهار igbt سیگنال دارم و الان دستم روی هر چهار igbt میزارم و دستگاهو روشن میکنم هر چهار عدد عرض 3 تا 4 ثانیه داغ میشن تا اونجایی که دستو میسوزونه
سپاس

سلام

بمحض آنکه دیدی کمی داغ میکنه خاموش کن زیرا بدون جوشکاری باید خنک باشه

با زینرهای مختلف ولتاژ بالاتر ( 6 و 8 و 9و ... ) تست کن و مرز کاهش ولتاژ خروجی را پیدا کن

یعنی مثلا با زینر 6 ولتی می بینی ولتاژ انبر خروجی 60 ولته
با 8 ولت همون 60 ولته
و ولتاژ زینر را آنقدر بالا ببر تا ولتاژ خروجی اندکی کم بشه مثلا با زینر 10 ولتی 55 ولت میشه که مرز تغییر ولتاژه سپس ببین در این مرز تغییر ولتاژ داغ کردنش درست میشه یا نه ؟

اگر زینر سوخته خودش را داری ببین از دو طرف چند اهمه ؟
با چه ولتاژی تست میکنی ( 300 ولت dc یا 3 فاز )
سپاس

آخرین ویرایش:

Prid

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-01
309
816
سلام

بمحض آنکه دیدی کمی داغ میکنه خاموش کن زیرا بدون جوشکاری باید خنک باشه

با زینرهای مختلف ولتاژ بالاتر ( 6 و 8 و 9و ... ) تست کن و مرز کاهش ولتاژ خروجی را پیدا کن

یعنی مثلا با زینر 6 ولتی می بینی ولتاژ انبر خروجی 60 ولته
با 8 ولت همون 60 ولته
و ولتاژ زینر را آنقدر بالا ببر تا ولتاژ خروجی اندکی کم بشه مثلا با زینر 10 ولتی 55 ولت میشه که مرز تغییر ولتاژه سپس ببین در این مرز تغییر ولتاژ داغ کردنش درست میشه یا نه ؟

اگر زینر سوخته خودش را داری ببین از دو طرف چند اهمه ؟
با چه ولتاژی تست میکنی ( 300 ولت dc یا 3 فاز )
سپاس
با سلام
با زنر 5 ولت كه روي دستگاه بود igbt داغ ميكرد و خروجي 58 ولت بود زنر ٦/٨ جايگزين شد ولتاژ خروجي 57 ولت شد و igbt ها هنوز داغ ميكردند زنر 8/2 ولت جايگزين شد خروجي 55 ولت شد و igbt ها چند ثانيه ديرتر داغ شدند زنر ٩ ولت جايگزين كردم ولتاژ خروجي ٣ ولت شد و igbt ها خيلي كم گرم شدند زنر 10 ولت جايگزين كردم ولتاژ خروجي صفر ولت و igbtها داغ نكردند
به دستگاه دو فاز وصل كردم و روي خازن بزرگ 500 ولت dc دارم
در ضمن زنر سوخته از دو طرف صفر اهمه
با تشكر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام
با زنر 5 ولت كه روي دستگاه بود igbt داغ ميكرد و خروجي 58 ولت بود زنر ٦/٨ جايگزين شد ولتاژ خروجي 57 ولت شد و igbt ها هنوز داغ ميكردند زنر 8/2 ولت جايگزين شد خروجي 55 ولت شد و igbt ها چند ثانيه ديرتر داغ شدند زنر ٩ ولت جايگزين كردم ولتاژ خروجي ٣ ولت شد و igbt ها خيلي كم گرم شدند زنر 10 ولت جايگزين كردم ولتاژ خروجي صفر ولت و igbtها داغ نكردند
به دستگاه دو فاز وصل كردم و روي خازن بزرگ 500 ولت dc دارم
در ضمن زنر سوخته از دو طرف صفر اهمه
با تشكر

سلام

خازن بزرگ تغذیه را بمقدار 300 ولت dc کاهش بده و دوباره با این ولتاژ تست کن
قرار بود با 300 ولت dc تست کنی

آیا ورودی برق دستگاه 3 سیمه یا 4 سیم
چطور فهمیدی 3 فازه ؟
خازنهای تغذیه چند ولتی است یعنی روی خازن چند ولت نوشته ؟

سپاس

Prid

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-01
309
816
با سلام استاد يعني من دستگاه سه فازو از تك فاز تشخيص نمي دم دستگاه يك خازن mkt استوانه اي بزرگ ٨٠٠ ولتي داره كه سه فاز ورودي وارد يك پل ديود سه فاز شده و خرجي پل ديود با اين خازن متصل ميشود ورودي دستگاه چهار سيمه شامل سه فاز و يك سيم ارت كه به بدنه دستگاه متصل ميشهبا تغذيه 300 ولتي هم تست كردم فقط igbt ها يك مقداري كمتر داغ ميكنه

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام استاد يعني من دستگاه سه فازو از تك فاز تشخيص نمي دم دستگاه يك خازن mkt استوانه اي بزرگ ٨٠٠ ولتي داره كه سه فاز ورودي وارد يك پل ديود سه فاز شده و خرجي پل ديود با اين خازن متصل ميشود ورودي دستگاه چهار سيمه شامل سه فاز و يك سيم ارت كه به بدنه دستگاه متصل ميشهبا تغذيه 300 ولتي هم تست كردم فقط igbt ها يك مقداري كمتر داغ ميكنه

سلام

عزیزم جسارتی نکردم ازآنجاکه کلیه بخش های دستگاه سالمه و کار نمیکنه
و همانطور که مطمئن بودید زینر 15 ولتی است و هنوز هم برای من مشخص نشده چند ولتیه و گاها نکات ریزی رعایت نمیشه یا فراموش میشه و همین نکات بسیار ریز مایه مصیبت میشه
لذا باید هر احتمالی را بررسی کرد

1- آیا سیمی که فرمودید ارت است فقط به بدنه متصل شده یا وارد تغذیه هم میشه ؟
2- اگر هر دستگاه دیگری در دسترس دارید سیگنال سورس گیت را از حیث فرکانس با یکدیگر مقایسه کنید
یعنی ببین پهنای یک سیکل در دستگاه سالم و ایندستگاه برابر است یا نه ( تکفاز هم باشه مانعی نداره )

اگر برابر نباشند قطعا پهنای یک سیکل ایندستگاه بیشتر از دستگاه سالم است (هر چند تابحال با کاهش فرکانس مواجه نشدم ولی بررسی آن ضروری است و اگر اینطور باشه قطعا خازن یا مقاومتی را در برد کوچک اشتباها جابجا لحیم کردید که موجب کاهش فرکانس شده و احتمال این حادثه زیاده )

igbt ها بدون جوشکاری باید خنک خنک باشه .

سپاس

Prid

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-01
309
816
سلام

عزیزم جسارتی نکردم ازآنجاکه کلیه بخش های دستگاه سالمه و کار نمیکنه
و همانطور که مطمئن بودید زینر 15 ولتی است و هنوز هم برای من مشخص نشده چند ولتیه و گاها نکات ریزی رعایت نمیشه یا فراموش میشه و همین نکات بسیار ریز مایه مصیبت میشه
لذا باید هر احتمالی را بررسی کرد

1- آیا سیمی که فرمودید ارت است فقط به بدنه متصل شده یا وارد تغذیه هم میشه ؟
2- اگر هر دستگاه دیگری در دسترس دارید سیگنال سورس گیت را از حیث فرکانس با یکدیگر مقایسه کنید
یعنی ببین پهنای یک سیکل در دستگاه سالم و ایندستگاه برابر است یا نه ( تکفاز هم باشه مانعی نداره )

اگر برابر نباشند قطعا پهنای یک سیکل ایندستگاه بیشتر از دستگاه سالم است (هر چند تابحال با کاهش فرکانس مواجه نشدم ولی بررسی آن ضروری است و اگر اینطور باشه قطعا خازن یا مقاومتی را در برد کوچک اشتباها جابجا لحیم کردید که موجب کاهش فرکانس شده و احتمال این حادثه زیاده )

igbt ها بدون جوشکاری باید خنک خنک باشه .

سپاس
با سلام
سیگنال گیت دستگاه را با یک دستگاه تک فاز مقایسه کردم پهنای پالس دستگاه سه فاز بیشتر از این دستگاه بود با فرکانس متر اندازه گرفتم دستگاه تکفاز فرکانس کاریش 107 کیلو هرتز و دستگاه سه فاز 98 کیلو هرتز می باشد
در ضمن چند دستگاه رو برای مطمین شدن ولتاز گیتشون موقعی که دستگاه روشنه میگیرم 5 ولته در حالت بی باری ولی دستگاه سه فاز موقعی که 60 ولت رو در خروجی داشته باشیم 14 ولت روی گیت داریم مگه نباید هنگامی که جوشکاری میکنیم به نسبت امپر جوشکاری ولتاز گیت افزایش پیدا کنه البته این ولتاز توسط ولت متر گرفتم ولتاز بالای گیت باعث نمیشه در حالت بی باری فت به حالت اشباع در بیاد و داغ کنه

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
با سلام
سیگنال گیت دستگاه را با یک دستگاه تک فاز مقایسه کردم پهنای پالس دستگاه سه فاز بیشتر از این دستگاه بود با فرکانس متر اندازه گرفتم دستگاه تکفاز فرکانس کاریش 107 کیلو هرتز و دستگاه سه فاز 98 کیلو هرتز می باشد
در ضمن چند دستگاه رو برای مطمین شدن ولتاز گیتشون موقعی که دستگاه روشنه میگیرم 5 ولته در حالت بی باری ولی دستگاه سه فاز موقعی که 60 ولت رو در خروجی داشته باشیم 14 ولت روی گیت داریم مگه نباید هنگامی که جوشکاری میکنیم به نسبت امپر جوشکاری ولتاز گیت افزایش پیدا کنه البته این ولتاز توسط ولت متر گرفتم ولتاز بالای گیت باعث نمیشه در حالت بی باری فت به حالت اشباع در بیاد و داغ کنه

سلام

دراینصورت همانطور که حدس زدم با جابجایی ناصحیح قطعات اسیلاتور ، فرکانس کم شده و بتبع آن جریان شدیدی میکشه
قطعات متصل به آی سی 3525 را با دستگاه دیگری مقایسه کنید که اشتباه در همین قسمت اتفاق افتاده

ضمنا انتخاب جریان کم یا زیاد هیچ تاثیری در دامنه سیگنال گیت نداره
و اصولا در بی باری هیچگونه اثری در دیوتی سایکل و زمان روشن بودن گیت هم نداره

بلکه فقط در لحظه جوشکاری زمان روشن بودن را تغییر میده یعنی در جریان زیاد زمان روشن بودن زیاده و در جریان کم زمان روشن بودن کمه یعنی درحالیکه پهنای سیکل یا زمان تناوب ثابته ، فقط پهنای روشن بودن تغییر میکنه

بعبارت دیگر در جریان کم سیگنال سوزنی میشه و در جریان زیاد تقریبا مربعی (البته در زمان جوشکاری )

بعبارتی وقتی دامنه سیگنال 5 ولت میشه اگه فورا صفر بشه جریان کم میده و اگه در یک زمانی 5 ولت بمونه و بعدا صفر بشه جریان بیشتری میده فقط همین ( البته در بی باری هیچگونه تاثیری بر سیگنال نداره و همیشه ثابته - میتونی روی دستگاه سالم ببینی )

ضمنا فرکانس با ولتمتر قابل اندازه گیری نیست
ولی سیگنال دو دستگاه را از حیث مقدار دامنه پیک تو پیک و مقدار دامنه مثبت و مقدار دامنه منفی گزارش نکردید.

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا