باید کاتد هر دو تریستور بهم متصل باشه و هر دو به خروجی و نیز به ولتاژ 70- ولت
و گیت هر دو تریستو هم بهم متصل باشه و هر دو به B1
انجام دادم درسته
مقاومت پایه های UJT را خارج از مدار اعلام کن ( در 6 حالت ) و اگه ujt نو داری جایگزین کن.
سه حالت دو به دو پایه ها رو گرفتم به این ترتیب:
مقاومت بین امیتر- بیس1 ------> مدارباز
مقاومت بین امیتر-بیس 2 ------> مدار باز
مقاومت بین بیس1- بیس 2 -----> 4.82 کیلو
برای UJT دیگه ای که دارم هم به همین شکل هست با این تفاوت که بیس1-بیس2 ----> 5.2 کیلو اهم
پایه های خازن به کجا متصله ( برای پاسخ به سوالاتم هرگز و بهیچ عنوان به نقشه نگاه نکن و فقط از روی مدار ی که مونتاژ کردی بگو به کجا متصله )
به سر منفی پل دیود و سر ثابت پتانسیومتر
مدار را فقط با یک تریستور تست و گزارش کن
سپس فقط با تریستور بعدی تست کن
یعنی هر دفعه یکی از دو تریستور باشه و دیگری آزاد باشه .
از خازن 2.2 میکرو استفاده کن و اگه دو عدد داری با هم سری کن و بجای 1/ استفاده کن هرچند بازم خیلی بزرگه ولی فعلا که نداری چاره ای نیست.
احتمالا هر دو تریستور یا دیود هم سوخته
دو عدد
تریستور BT152 خریدم اما دیود ها سالم هستن.
استاد بعد از خرید قطعات جدید، مدار رو بستم دوباره،
خازن 100 نانو 400 ولت پلی استر گرفتم و تو مدار قرار دادم. حالا خیلی خیلی بهتر شده ولتاژ خروجی رو که با همون ولتمتر دیجیتالی تست میکنم بسیار بهتر شده به صورت منظم بالا میره، اما دو مشکل داره: یکی اینکه از حداقل ولتاژ ثابت(بدون پرش) 6 شروع میکنه و هنگامی که از حدود 60 رد شد پرش جرئی پیدا میکنه، و هنگامی که از 110 الی 120 بالاتر میره یهو میپره رو 246. و خروجی های بین 120 تا 246 رو به سختی میشه ازش گرفت.
لازم به ذکر هست که تمام این تست ها با همون ولتمتر دیجیتالی هست که قبلا در موردش صحبت کرده بودیم و میدونم که قابل اعتماد نیست. اما صرفا خواستم از این تست اطلاع داشته باشید.
در مرحله بعد یه خازن الکترولیتی
2.2 میکرو 400 ولت رو با مقاومت 40 کیلو سری کردم و خروجی رو از دو سر خازن گرفتم، و این بار تست ولتاژ خروجی گرفتم( باز هم با همون ولتمتر). اینبار پرش ها فوقالعاده بهتر شده و تمام ولتاژ های بین
23 تا 368 ولت رو به راحتی میشه تنظیم کرد.
در مرحله بعدی به جای خازن 2.2 الکترولیتی،
یه خازن پلی استر 27 ناو 400 ولت جایگزین کردم و با مقاومت 100+ 40 کیلو سری کردم تا تغییرات ولتاژ بهتر و سریع تر رخ بده و تاخیر نداشته باشه.
حالا از 15 تا 338 ولت خروجی دارم.
در مرحله بعدی باید با یک لامپ 100 وات و یا کمتر تغییرات خروجی رو میدیدم که متاسفانه این کار رو نکردم به دلیل زیر:
دو سر لامپ رو که با مولتی متر و در حالت بازر برای تست اتصال کوتاه قرار میدم، اتصال کوتاه هست. هر دو لامپ رشته ای که دارم اینطوریه. در حالی که یکی از لامپ ها رو از سالم بودنش اطمینان دارم. حالا واقعا دوس ندارم به دلیل اتفاق چن شب پیش، ریسک کنم و این لامپ رو به خروجی مدار بزنم. حتی میترسم به سرپیچ بزنم و تست کنم!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
فک میکنم عمده ترین علت پرش ها بر میگشت به همون خازن 0.1 که قبلا 2.2 قرار داده بودم.