آی پی امداد
abtahi

تحلیل ساده یکسوسازهای نیم موج و تمام موج

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
با سلام خدمت استاد غزال عزیز و همه همراهان
استاد من فکر میکنم منظور آقای aminreno در همان نقشه تایپیک منبع تغذیه تابلو روان که شما زحمت تحلیل آنرا کشیدید هم هست که در آن نقشه هم DB1 و DB2 هر کدام به یکسر ترانس وصل شدند و خروجی آنها با هم یکی شده و به +V میرود.
https://www.irantk.ir/threads/85779-تحلیل-و-عیب-یابی-تغذیه-سوئیچینگ-تابلوهای-روان
با سپاس فراوان

درود

اگه مقصودش این بود نمیگفت زیر ۱۰ امپر چون
اولا این تغذیه بالای ۴۰ آمپره نه زیر ۱۰ امپر
ثانیا تصویر برد این تغذیه را باید داشته باشم و اتفاقا قصد داشتم بعنوان معما مطرح کنم که دیود با جامپری موازی شده که ضعیفه و در این جریان زیاد مقاومت کافی رو داره
لذا اگه در دستگاه جوش مقاومت مدار استفاده شده اینجاکه جامپر هم استفاده شده و صرفنظر از این دلایل اساسا شیوه رفتار این آقا که تعمیرکاره و بعنوان صاحبنظر علمی مطرح میشه عمل پسندیده ای نیست وگرنه نیاز به اینهمه اتلاف وقت نبود
هر کسی اطلاعات خودشو داره و حقیقتا تصور میکردم حرفی برای گفتن داره و حیرت زده بودم که چطور تحصیل کرده که مدام دلیلش نمونه است .

و کسی بر وجود مقاومت سری در دیود موازی تردید نمیکنه زیرا یک جستجوی اینترنتی مشخص میکنه نظریه علمی است یا نه
ولی تحلیلش ساده نیست و با فرمول اثبات میکنن که قابل فهم نیست
اما جوری تحلیل کردم که بعید می بینم یک دیپلمه درک نکنه که ابتدا گفت پذیرفتم بعد که دید ۴ تا عکس و نقاشی داره نپذیرفتن اصل موضوع را هم زد به تنگش که قابل بشه

این شیوه های صحیحی نیست که با وقت دیگران بازی کنیم

تصویر را پیدا کنم تقدیم میکنم

سپاس و تقدیر

اینم تصویر پیوست که برای طرح معما ذخیره داشتم و با خودکار و فلش قرمز جامپر ضعیفی که بعنوان مقاومت استفاده شده مشخص کردم
اتفاقا شنت این تغذیه همین مقاومت با طول کوتاه تر و تعداد بیشتره
اگه اشتباه نکنم حدود ۵ یا ۶ عدد هست که در واقع ۱۲ عدد موازی محسوب میشه چون نصف این جامپر هستند
بنابرین سوال حسابی پاسخ حسابی داره اما ادعا با عکس کلنگی و ناحساب فقط برای فیلم خوبه که مردم را فیلم کنیم
اخه کجای تصاویر این آقا حرف حسابی داره
باور کنید جوری که نظر میداد و میگفت معلمی کردم تصور کردم استاد دانشگاهه و خیلی خوشحال بودم که حرفی برای گفتن داره و لااقل اگه خطایی داشتم خطاهای منو میتونه اصلاح کنه ولی هر چه گذشت مطمئن تر شدم حرفی نداره جز ادعای محض و بی دلیل
بهمین خاطر که تردید کردم ابتدا سوالشو شفاف کردم که بگه قبول داره یا نه و سپس ‌ازش مستند خواستم که اینم مستندش که نقاشی تحویل داده و ادعای فلان شرکت که من میگم و من دیدم و من نظر میدم شما هم قبول کنین.

اصولا بعید نیست شرکتی نه صرفه اقتصادی در نظر گرفته نه طول عمر نه هیچ دلیل دیگری نداشته و اشتباه کرده لذا خطای تولید ارتباطی به علم نداره
هر تعمیرکاری میدونه اصلاحات پس از تولید برای اصلاح خطاهای تولیده و امکان نداره تعمیرکاری خطای تولید و اصلاحات بعدی را ندیده باشه
این آقا تعمیرکار که هست یعنی نمیدونه خطای تولید حتی در بزرگترین شرکت های جهانی ، نقل و نباته اما بی رحم کمتر از صاحبنظر نیست
ا گه میگفت تعمیرکارم و اینو قبول ندارم هیچ اشکالی نداشت براش ثابت میکردم که قبول کنه ولی استفاده از روش های غیراخلاقی که بازیچه گیرآورده یکبار قبول دارم یکبار قبول ندارم روش پسندیده ای نیست و عاقبت خوبی نداره

IMG_20190930_154131_723.jpg

IMG_20190930_154108_408.jpg

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد این مدل یکسوساز با ترانس های سر وسط انجام میشه که هر دیود در نیم سیکل روشن میشه؟
بعد اینکه آیا این دو دیود موازی هستند؟ چون هر دیود به دو سر خروجی ترانس سری شده و فقط خروجی ها به هم یکی میشند

درود

احتمال داره تصویر چهارم همون موضوعی که فرمودید باشه و پایه های کناری مستقل از یکدیگر هر کدام به یک سیم ترانس متصل باشه چون تصویر واضحی نیست و دلیل دیگری برای تار بودن تصویر قابل تصور نیست .

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
درود

اگه مقصودش این بود نمیگفت زیر ۱۰ امپر چون
اولا این تغذیه بالای ۴۰ آمپره نه زیر ۱۰ امپر
ثانیا تصویر برد این تغذیه را باید داشته باشم و اتفاقا قصد داشتم بعنوان معما مطرح کنم که دیود با جامپری موازی شده که ضعیفه و در این جریان زیاد مقاومت کافی رو داره
لذا اگه در دستگاه جوش مقاومت مدار استفاده شده اینجاکه جامپر هم استفاده شده و صرفنظر از این دلایل اساسا شیوه رفتار این آقا که تعمیرکاره و بعنوان صاحبنظر علمی مطرح میشه عمل پسندیده ای نیست وگرنه نیاز به اینهمه اتلاف وقت نبود
هر کسی اطلاعات خودشو داره و حقیقتا تصور میکردم حرفی برای گفتن داره و حیرت زده بودم که چطور تحصیل کرده که مدام دلیلش نمونه است .

و کسی بر وجود مقاومت سری در دیود موازی تردید نمیکنه زیرا یک جستجوی اینترنتی مشخص میکنه نظریه علمی است یا نه
ولی تحلیلش ساده نیست و با فرمول اثبات میکنن که قابل فهم نیست
اما جوری تحلیل کردم که بعید می بینم یک دیپلمه درک نکنه که ابتدا گفت پذیرفتم بعد که دید ۴ تا عکس و نقاشی داره نپذیرفتن اصل موضوع را هم زد به تنگش که قابل بشه

این شیوه های صحیحی نیست که با وقت دیگران بازی کنیم

تصویر را پیدا کنم تقدیم میکنم

سپاس و تقدیر

اینم تصویر پیوست که برای طرح معما ذخیره داشتم و با خودکار و فلش قرمز جامپر ضعیفی که بعنوان مقاومت استفاده شده مشخص کردم
اتفاقا شنت این تغذیه همین مقاومت با طول کوتاه تر و تعداد بیشتره
اگه اشتباه نکنم حدود ۵ یا ۶ عدد هست که در واقع ۱۲ عدد موازی محسوب میشه چون نصف این جامپر هستند
بنابرین سوال حسابی پاسخ حسابی داره اما ادعا با عکس کلنگی و ناحساب فقط برای فیلم خوبه که مردم را فیلم کنیم
اخه کجای تصاویر این آقا حرف حسابی داره
باور کنید جوری که نظر میداد و میگفت معلمی کردم تصور کردم استاد دانشگاهه و خیلی خوشحال بودم که حرفی برای گفتن داره و لااقل اگه خطایی داشتم خطاهای منو میتونه اصلاح کنه ولی هر چه گذشت مطمئن تر شدم حرفی نداره جز ادعای محض و بی دلیل
بهمین خاطر که تردید کردم ابتدا سوالشو شفاف کردم که بگه قبول داره یا نه و سپس ‌ازش مستند خواستم که اینم مستندش که نقاشی تحویل داده و ادعای فلان شرکت که من میگم و من دیدم و من نظر میدم شما هم قبول کنین.

اصولا بعید نیست شرکتی نه صرفه اقتصادی در نظر گرفته نه طول عمر نه هیچ دلیل دیگری نداشته و اشتباه کرده لذا خطای تولید ارتباطی به علم نداره
هر تعمیرکاری میدونه اصلاحات پس از تولید برای اصلاح خطاهای تولیده و امکان نداره تعمیرکاری خطای تولید و اصلاحات بعدی را ندیده باشه
این آقا تعمیرکار که هست یعنی نمیدونه خطای تولید حتی در بزرگترین شرکت های جهانی ، نقل و نباته اما بی رحم کمتر از صاحبنظر نیست
ا گه میگفت تعمیرکارم و اینو قبول ندارم هیچ اشکالی نداشت براش ثابت میکردم که قبول کنه ولی استفاده از روش های غیراخلاقی که بازیچه گیرآورده یکبار قبول دارم یکبار قبول ندارم روش پسندیده ای نیست و عاقبت خوبی نداره

مشاهده فایل‌پیوست 159677

مشاهده فایل‌پیوست 159678

سپاس

درود

در مورد پست ۲۰۱ بدلایل زیر مطالبی با خطا اعلام کردم که جهت اطلاع علاقمندان ویرایش و اصلاح نکردم تا در پست جدید حتما مشاهده فرمایید و موجب گمراهی نشود .

تغذیه ای که برای من جهت تحلیل و تقدیم الگوریتم عیب یابی تغذیه تابلوهای مورد اشاره ارسال شد ادعای تولید کننده ۵ ولتی بیش از ۵۰ امپر بود زیرا در بالای نقشه ای که همراه تغذیه ارسال شد ۱۲ ولتی ۳۳ امپر تاکید شده که احتمالا در همان تاپیک قابل مشاهده است لذا طبق این ادعا و با توجه به کاهش ولتاژ تغذیه ۴۰۰ واتی که ارسال شده با ولتاژ ۵ ولت باید ۸۰ امپری باشد
اما البته هیچکدام از ادعاها صحیح نیست زیرا شماره دیود نقشه، ۱۵ امپری است که مجموعا در شرایط ایده آل قادر به تحمل ماکزیمم ۳۰ امپر در ۱۲ ولت است و لذا ۳۳ آمپر ۱۲ ولت ادعای کذبی بیش نیست و از مواردی است که خطاهای عمدی یا سهوی تولید کننده را ثابت میکنه.

ضمنا در همان تاپیک موضوع نقشه ۱۲ ولتی که موجب گمراهی اولیه من شد و همراه تغذیه ۵ ولتی ارسال شد بعنوان گله در پست های اول مطرح کرده ام
زیرا زمان قابل توجهی صرف رفع عیب کردم که بجای ۱۲ ولت ۵ ولت در خروجی داشت غافل از آنکه این تغذیه ۵ ولتی است و نقشه مربوط به تغذیه مشابه ولی ۱۲ ولتی است

ضمنا اگرچه این تغذیه با کلک های جالب و کم نظیر و هوشمندانه و زیرکی منحصر بفردی طراحی شده معذالک ملاحظه میفرمایید که دارای خطاهای تولید است زیرا بقیمت بسیار نازلی در بازار عرضه شده و بدیهی است که مثلا رعایت ولتاژ خازن ها و مقدار انها که در فرکانس بالا بایدکوچکتر و با تعداد بیشتر باشد نیز رعایت نشده زیرا با توجه به مبلغ عرضه ، مقرون بصرفه نبوده

بنابرین خطای تولید بهیچ عنوان ملاک ارزیابی اصول علمی نیست و اینکه مثلا خازن ۱۶ ولت در ولتاژ ۱۲ ولت تغذیه سوئیچینگ خطای محرزی است بعنوان ملاک قرار نمیگیره که بگوییم د این تغذیه این خازن را دیده ایم پس علمی است , خیر هر نمونه ای دلیل علمی بودن آن نیست بویژه که هر تعمیرکاری با اصلاحات بعدی تولیدات آشنایی کافی داره بنحوی که آش انقدر شور میشه که ناگزیر به اصلاح عاجل میشوند

اما آنچه موجب تنظیم این پست شد اشتباهی که در معرفی جامپر داشتم زیرا با توجه به زمان طولانی که از موضوع سپری شده و قصد داشتم معمایی مطرح کنم و فرصت حاصل نشد لذا در خصوص مقاومت سری با دیود که تصاویر دیگری تهیه کرده بودم اشتباه شد بطوریکه هفته گذشته این دو تصویر را در تصاویر آموزشی دیده بودم و با توجه به سوال مطروحه و پاسخ عاجلی که تقدیم کردم این خطا اتفاق افتاد.
و لذا معمایی که مترصد طرح آن بودم موضوعی متفاوت است و به موضوع این تاپیک ارتباطی نداره که بدینوسیله جهت پیشگیری از سوء برداشت اصلاح و عذرخواهی میکنم.

سپاس

آخرین ویرایش:

مجید89

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-12-14
799
4,106
شمال
با سلام خدمت استاد عزیزم
امیدوارم با گذشت زمان، از کدورت پیش اومده (از جناب امین رنو) فارغ شده باشید و کمی آرامش نصیبتون شده باشه
راستش آخر پست قبلی صحبت از معما شد یکم دلمو صابون زدم و منتظر معما شدم اما خب فعلاً که خبری نشده

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
با سلام خدمت استاد عزیزم
امیدوارم با گذشت زمان، از کدورت پیش اومده (از جناب امین رنو) فارغ شده باشید و کمی آرامش نصیبتون شده باشه
راستش آخر پست قبلی صحبت از معما شد یکم دلمو صابون زدم و منتظر معما شدم اما خب فعلاً که خبری نشده

درود

ضمن تشکر بابت حسن توجه
من عاشق تعمیرکار هستم ، هر تعمیرکاری باشه فرقی نداره و همیشه عشق و ارادتم را ابراز کردم و حقیقتا برای من بیش از استاد دانشگاه ارزشمند هستند
زیرا باوجودیکه محقق قابل و زحمتکشی هستند در جایگاه پایین تر از شایستگی خودشون هستند و بعنوان یک کاسب ساده محسوب میشن.

بهمین خاطر به هر تعمیرکاری مراجعه کردم خیلی بیشتر از درخواستش بهش اجرت دادم البته بندرت مراجعه میکنم و در هر زمینه ای سعی میکنم خودم حل کنم
اما تعمیرکار یا غیرتعمیرکار باید صداقت داشته باشه بویژه صداقت شغلی

من دیوونه مشکلات هستم و حاضرم مشکلات را بخرم
بنابرین اگه مسئله دشوار و معمایی مطرح بشه با آغوش باز میپذیرم و استقبال میکنم
اما بازیچه کسی نمیشم

بله این احتمال هست که انسان نظرش عوض بشه و الان موضوعی را بپذیره و کمی فکر کنه و مردد بشه و یا با دلایلی نظرش بکلی عوض بشه
دراینصورت نشانه بدی نیست و اتفاقا خیلی خوبه و نشون میده در حال تحقیقه

اما اینکه نظر دو پهلو مطرح کنه تا قادر باشه با باد همجهت بشه
و وقتی مقصود را حدس زدم و خواستار شفافیت شدم و بناگزیر و صراحتا میگه قبول کردم و سپس تقاضای مستند کردم و منتظر شدم و تصور کردم چند نقشه معتبر و دستگاه و مشخصات کامل قطعه و دستگاه ارسال میکنه ولی می بینه چیزی در چنته نیست آفلاین میشه و فرداش این عکس ها رو میفرسته و انکار هم میزنه به تنگش که ناتوانی خودشو جبران کنه و قابل بشه .

تمامی این رفتارها گویای اعمالی است که فاصله زیادی با صداقت داره
وگرنه هیچ اشکالی نداره که امروز و این لحظه نظرم اینه و لحظه بعد نظرم معکوس بشه
ولی کسی که نظرش صادقانه معگوس میشه بدون شک دلیلی داره و به دلایل جدیدی رسیده و باید بتونه مطرح کنه درغیراینصورت جز بازی کردن با دیگران هدفی نداشته
بویژه که در تاپیک دیگری گفتم در این خصوص اطلاعاتی ندارم و مکررا اعلام کرده همچنان منتظر نظر غزال هستیم

لذا همه این موارد گویای یک هدف مشخص هست و تردید ندارم پاسخشو میگیره

لذا اتفاقا بد نیست با توجه به علاقه ای که داری فرض کنیم موضوع مقاومت هنوز از سوی دانشمندان مشخص و قطعی نشده
و لذا اگه دوست داری خودت مدار ساده ای با دیود تست کن که خودمون با آزمایش به نتیجه قطعی برسیم و اگه دوست داری مدار آزمایشگاهی لازم را پیشنهاد کنم

سپاس

مجید89

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-12-14
799
4,106
شمال
سلام استاد عزیزم
چند روزی هست که توی تعمیرگاه یکی از دوستان که تعمیرات الکتریکی(لوازم خانگی) داره مشغول شدم و قراره توی کار تعمیر الکترونیک کمکش کنم و تجربه خودم هم بالاتر بره. روی همین حساب یکم سرم شلوغ بود و نتونستم مستمراً به انجمن سر بزنم. البته تا امشب مشغول آماده کردن فضا و مقدمات و... بودیم و تازه یکم شکل و شمایل تعمیرگاه الکترونیک داره به خودش میگیره. به هر حال اینا رو گفتم که برای تأخیرهام عذری آورده باشم

لذا اتفاقا بد نیست با توجه به علاقه ای که داری فرض کنیم موضوع مقاومت هنوز از سوی دانشمندان مشخص و قطعی نشده
و لذا اگه دوست داری خودت مدار ساده ای با دیود تست کن که خودمون با آزمایش به نتیجه قطعی برسیم و اگه دوست داری مدار آزمایشگاهی لازم را پیشنهاد کنم

خودتون میدونین که چقدر مشتاقم. من آماده هستم و بفرمایید چیکار کنم؟
البته شاید ابزار و تجهیزاتم به اندازه سایر دوستان نباشه

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام استاد عزیزم
چند روزی هست که توی تعمیرگاه یکی از دوستان که تعمیرات الکتریکی(لوازم خانگی) داره مشغول شدم و قراره توی کار تعمیر الکترونیک کمکش کنم و تجربه خودم هم بالاتر بره. روی همین حساب یکم سرم شلوغ بود و نتونستم مستمراً به انجمن سر بزنم. البته تا امشب مشغول آماده کردن فضا و مقدمات و... بودیم و تازه یکم شکل و شمایل تعمیرگاه الکترونیک داره به خودش میگیره. به هر حال اینا رو گفتم که برای تأخیرهام عذری آورده باشم

خودتون میدونین که چقدر مشتاقم. من آماده هستم و بفرمایید چیکار کنم؟
البته شاید ابزار و تجهیزاتم به اندازه سایر دوستان نباشه

درود

ابزار چندانی نمیخواد
یکی از روش های من برای درک سریع پاسخ بسیاری از پدیده و صحت و سقم فرمول ها که خیلی کمکتون میکنه اینه که:
غلو کنید
مثلا همین موضوع مقاومت سری با دیودهای موازی را با غلو بررسی و تحقیق میکنیم و اتفاقا ازآنجاکه فقط در تئوری و منابع علمی با این موضوع آشنا شدم خودمم علاقمندم با آزمایش عملی شما نتیجه را ببینم
حالا بنظر شما با چه مداری غلو کنیم که اختلاف ولتاژ دیودها زیادتر از اپسیلن باشه؟

سپاس

مجید89

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-12-14
799
4,106
شمال
درود

ابزار چندانی نمیخواد
یکی از روش های من برای درک سریع پاسخ بسیاری از پدیده و صحت و سقم فرمول ها که خیلی کمکتون میکنه اینه که:
غلو کنید
مثلا همین موضوع مقاومت سری با دیودهای موازی را با غلو بررسی و تحقیق میکنیم و اتفاقا ازآنجاکه فقط در تئوری و منابع علمی با این موضوع آشنا شدم خودمم علاقمندم با آزمایش عملی شما نتیجه را ببینم
حالا بنظر شما با چه مداری غلو کنیم که اختلاف ولتاژ دیودها زیادتر از اپسیلن باشه؟

سپاس

سلام صبح بخیر
استثنائاً و خوشبختانه امروز صبح وقتم آزاده و در خدمتم

تا جایی که من تا حالا دیدم شما معمولاً برای غلو توی مقدار مقاومت از مدار باز یا اتصال کوتاه استفاده کردین.
حالا منظورتون اینه که مداری ببندیم که مقاومت هم توش با دیود سری شده باشه یا فعلاً بدون مقاومت باید تست کنیم؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

سلام صبح بخیر
استثنائاً و خوشبختانه امروز صبح وقتم آزاده و در خدمتم

تا جایی که من تا حالا دیدم شما معمولاً برای غلو توی مقدار مقاومت از مدار باز یا اتصال کوتاه استفاده کردین.
حالا منظورتون اینه که مداری ببندیم که مقاومت هم توش با دیود سری شده باشه یا فعلاً بدون مقاومت باید تست کنیم؟

درود

باید بجای اینکه دو دیود موازی با اختلاف ولتاژ ناچیز داشته باشیم دو دیود با اختلاف ولتاژ بزرگتر نیاز داریم تا اثرات و عواقب اختلاف ولتاژ محسوس تر باشه.

سپاس

مجید89

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-12-14
799
4,106
شمال
استاد اگه بخوایم مداری شبیه مدار مورد بحث بکشیم باید توی یه شاخه فقط دیود یا دیود سری با یه مقاومت بذاریم و توی شاخه دیگه دیود رو با یه مقاومت یا پتانسیومتر سری کنیم. اینجوری اختلاف پتانسیومتر دو سر دیودها قابل کنترل میشه. فعلاً این اومده توی ذهنم کاملاً خام هست
(استاد ببخشین دیر کردم دختر کوچیکم لج آورده بود!! خخخ)

آخرین ویرایش:
بالا