- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
با سلام خدمت استاد غزال عزیز
استاد سپاسگزارم از اینکه به سوالها با لطف فراوان پاسخ میدهید واز خدا میخواهم همیشه شاد و سرزنده باشید.
در خصوص اتصال منفی و یا مثبت به بدنه در یکی از تایپیکها فرمودید در قدیم در تابلوهای صنعتی ولتاژ مثبت(مثلا +24 ولت) به بدنه وصل میشد و الان منفی را به بدنه وصل میکنند.
البته من خودم در یک دستگاه قدیمی این مورد را مشاهده کردم که مثبت به بدنه وصل بود.
اگه ممکنه در این خصوص هم توضیح بفرمائید.
با سپاس فراوان
درود
خودتان توضیح فرمودید
اساسا حرکت مثبت و منفی یک قرارداد است و اندیشمندان و صاحبنظران و اهل فن ، حرکت مثبت بسمت منفی و یا منفی بسمت مثبت را ناصحیح و خطا میدانند اما برای حل مسائل و توجیه رفتار و عملکرد سیستم ها ناگزیر به استفاده از مفاهیم مفروض و غیرواقعی هستیم شبیه i و j در اعداد موهومی که کمک شایان توجهی به حل مسائل مربوطه میکنه.
لذا همانطور که جاذبه مونث و مذکر دال بر حرکت مرد بسوی زن یا زن بسوی مرد نیست و نیرویی موجب جاذبه هر دو میشه اما این باور ناصحیح غالب بر حقایق شده که پسر بسوی دختر و مرد بسوی زن و هر موجود نر بسوی ماده میرود و ازآنجاکه لطمه ای به تحلیل وقایع نمیزند لذا همین باور غلط در فیزیک و الکتریک و بقیه علوم هم پذیرفته شده وگرنه هم قطب s با نیرویی N را جذب میکند و هم N قطب S را
اما نیاز هر دو برای انجام فعل لازمه و برق گرفتگی زمانی حادث میشه که هر دو سیم مثبت و منفی به یک موجود زنده متصل شده باشد
شاید بسیارانی اطلاع نداشته باشند که سیم مشکی بعنوان نول و منفی قرارداد شده و قرمز بعنوان فاز و مثبت .
درحالیکه سیم مشکی هم قادر به انتقال فاز و یا مثبت هست و رنگ عایق سیم کوچکترین اثری بر جریان نداره
همین الان میتونی تست کنی
روی یک صندلی خشک بایست و درحالیکه هیچیک از نقاط بدن شما با زمین یا دیوار مرتبط نباشه ، با خیال راحت به سیم فاز دست بزن و از دوست و اقوام بخواه تا با فازمتر روی نقاط بدن شما تست کنند
خواهید دید فازمتر روی بدن و صورت و موی شما هم روشن میشه ولی شما برق گرفتگی احساس نمیکنی چون فقط فاز بشما متصله و نول را از خودت قطع کردی و صندلی خشک را بین خودت و زمین که نول هست ، قرار دادی
حالا اگه روی همین صندلی ، در یک دست فاز و در دست دیگه نول را بگیری یا به دیوار دست بزنی ، قادر به کنترل چهچهه خود نیستی چون هر دو سیم منبع را به خودت متصل کردی و جریان الکتریکی مسیری از طریق بدن شما پیدا میکنه و عبور جریان قابل توجه موجب احساس برق گرفتگی میشه
ضمنا در گذشته دور مثبت را بعنوان گراند به شاسی بسیاری از دستگاهها متصل میکردند و خودم بسیاری از آنها را تعمیر کردم.
سپاس
آخرین ویرایش: