آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

ic1

کاربر
2013-07-08
66
107
با سلام

یه لامپی هست که یه طرف فیلامان سوخته و یه طرفش سالمه .

میخواستم مقاومتی رو موازی کنم .

حالا سوال :

حالا مقاومت رو باید در بالاست موازی کنم و در جای پین های فیلمان ؟

یا مقاومت رو فقط جای سیم های فیلامان موازی کنم ؟

یا با هر دو ؟

امیدوارم مفهوم سوالم رو رسوندم

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با سلام

یه لامپی هست که یه طرف فیلامان سوخته و یه طرفش سالمه .

میخواستم مقاومتی رو موازی کنم .

حالا سوال :

حالا مقاومت رو باید در بالاست موازی کنم و در جای پین های فیلمان ؟

یا مقاومت رو فقط جای سیم های فیلامان موازی کنم ؟

یا با هر دو ؟

امیدوارم مفهوم سوالم رو رسوندم

سلام

سیم های فیلامان در محل خودش باشه و با یک تکه سیم دو سر فیلامان یا دو پین محل فیلامان را اتصال کوتاه کن

سپاس

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,472
5,532
سلام

با مورد اخیر که فرمودی مقاومت کلکتور امیتر بینهایت شده احتمالا فت است ولی باور نمیکنم و جهت اطمینان با اهم متر عقربه ای تست کن

البته دقیقا بخاطرم نمونده ولی فت با شارژ پایه ها مقاومتی بین سورس و درین پیدا میکنه و با شورت و تخلیه پایه ها مجددا اهمش بینهایت میشه

که الان فت دم دست ندارم تست دقیقشو بگم ولی بشرح زیر انجام بده تا فردا در تعمیرگاه تست کنم و تست دقیق مربوطه را اعلام کنم

یک سیم را به کلکتور و دیگری را به بیس متصل کن سپس اهم کلکتور امیتر را در دو جهت اندازه گیری کن ( سیم ها را جابجا و مجددا تست کن )

یک سیم را به امیتر و دیگری را به بیس متصل کن سپس اهم کلکتور امیتر را در دو جهت اندازه گیری کن ( سیم ها را جابجا و مجددا تست کن )

اگر در یکی از حالات فوق مقاومتی بین کلکتور امیتر ظاهر شد دراینصورت پایه ها را شورت کن که تخلیه بشه و سپس اهم کلکتور امیتر را تست کن اگه با شورت کردن پایه ها ، بینهایت شد دراینصورت بدون تردید فت است

ضمنا هر آزمایشی راا روی لامپ سالم انجام بده تا ابتدا ترانزیستور مطلوب پیدا بشه

آیا فقط دو فیلامان داره یا چهار تا
ضمنا از 13009 لامپ دیگر استفاده کن ببین پاسخش چیه و ترانزیستور خریداری شده را بجای 13009 استفاده کن ببین چطوره

ولی بنظر میاد ترانزیستوری که بجای 13007 خریدی 13007 نیست
آیا فقط یکبار و یک مدل 13007 خریدی و تست کردی ؟

سپاس
با سلام
هر چقدر دنبال اهم متر عقربه ای خودم که از دوره محصلی گرفته بودم گشتم پیدا نکردم.به ناچار با دیجیتال تست کردم.
یک سیم را به کلکتور و دیگری را به بیس متصل کن سپس اهم کلکتور امیتر را در دو جهت اندازه گیری کن ( سیم ها را جابجا و مجددا تست کن )
دراین حالت ازیک طرف با اهم متر دیجیتال و در حالت تست دیود 527اهم راه داد
یک سیم را به امیتر و دیگری را به بیس متصل کن سپس اهم کلکتور امیتر را در دو جهت اندازه گیری کن ( سیم ها را جابجا و مجددا تست کن )
در این حالت با تعویض جای سیم اهم متر نسبت به حالت قبل دو تا پایه 537اهم راه داد
اگر در یکی از حالات فوق مقاومتی بین کلکتور امیتر ظاهر شد دراینصورت پایه ها را شورت کن که تخلیه بشه و سپس اهم کلکتور امیتر را تست کن اگه با شورت کردن پایه ها ، بینهایت شد دراینصورت بدون تردید فت است
با شورت کردن در هیچ کدوم ازحالات مقدار مقاومت بینهایت نشد یعنی هیچ تغییری نکرد.
آیا فقط دو فیلامان داره یا چهار تا
داری 2فیلیمان هست
ضمنا از 13009 لامپ دیگر استفاده کن ببین پاسخش چیه و ترانزیستور خریداری شده را بجای 13009 استفاده کن ببین چطوره
متاسفانه فعلاًفقط یک لامپ 105 وات سالم دردسترسه که اون هم از 13007استفاده کرده.
آیا فقط یکبار و یک مدل 13007 خریدی و تست کردی ؟
بله یکبار حدود 20عدد خریدم
با عرض پوزش فراوان به عللت مشغله زیاد هنوز نتونستم نقشه لامپ رو تقدیم کنم ولی حدود 6ماه قبل هم این مشکل رو داشتم که بنده به اشتباه فکر میکردم که یک فیلیمان نور بیشتر و دیگری نور کمتر داره که در همون زمان نقشه رو تقدیم کردم که دوباره قرار میدم.
0.jpg

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
840
2,845
سلام

سیم های فیلامان در محل خودش باشه و با یک تکه سیم دو سر فیلامان یا دو پین محل فیلامان را اتصال کوتاه کن

سپاس
با سلام
استاد عزیز و گرامی
این روش رو من رو چند تا لامپ تست کردم. با برخی خوب چواب میده ولی یه صدای وزوز هم همیشه داره و ب برخی هم اصلا" جواب نمیده اگرم جواب بده لامپ در مدت کوتاهی می سوزه.

و یه سوال:
دلیل کم نور و پورنور شدن لامپ کم مصرف بعد از یه مدت کار کردن و گرم شدن چی می تونه باشه. من خازن 400 ولتی رو تعویض کردم اما بازم همین جوری هست . لامپ از نوع 42 وات حقیقی ایرانی با مارک نما نور می باشد.
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با سلام
استاد عزیز و گرامی
این روش رو من رو چند تا لامپ تست کردم. با برخی خوب چواب میده ولی یه صدای وزوز هم همیشه داره و ب برخی هم اصلا" جواب نمیده اگرم جواب بده لامپ در مدت کوتاهی می سوزه.

و یه سوال:
دلیل کم نور و پورنور شدن لامپ کم مصرف بعد از یه مدت کار کردن و گرم شدن چی می تونه باشه. من خازن 400 ولتی رو تعویض کردم اما بازم همین جوری هست . لامپ از نوع 42 وات حقیقی ایرانی با مارک نما نور می باشد.
با تشکر

سلام

دوست عزیز و خوبم
من بهیچ عنوان در لامپ کم مصرف فعالیت شغلی ندارم و لذا تجربه کافی هم ندارم ولی در تمام لامپ هایی بدستم رسیده و یک فیلامانش قطع بوده با روش فوق برای خودم درست کردم و مدت طولانی است که از آنها استفاده میکنم و تعدادی هم یدکی کنار گذاشتم چون توی شهر من هر کسی وسیله دورانداختنی داره غالبا به تعمیرگاه من تحویل میده و بخاطر ندارم لامپ کم مصرف خریده باشم
البته بدیهی است که با اتصال یک فیلامان کمی دیرتر روشن بشه

اما با توجه به نقشه هایی که بررسی کردم در برخی از لامپ ها اتصال یک فیلامان جواب نمیده که به دو دلیله

1- طراحی مدار آن بگونه ای است که جواب نمیده و این طراحی بیشتر در لامپ های بالای 20 وات دیده میشه که با اتصال یک فیلامان جواب نمیده ولی در هر صورت لامپ غیرقابل استفاده شده و این تست ضرری نداره مضافا که همین حباب تک فیلامان با مدار دیگری جواب میده و قابل استفاده است

2- در لامپ هایی که حبابش ضعیف شده باشه که دراینصورت اگر دو فیلامان هم میداشت بسادگی روشن نمیشد و نور خوبی نداشت

ضعیف شدن حباب
1- بواسطه طول عمر
2- استفاده ناصحیح و اعمال ولتاژ نامناسب بطوریکه ولتاژ بیش از ولتاژ نرمال موجب خرابی گاز داخل لامپ میشه و طول عمر آنرا کم میکنه

گاز لامپ های قدیمی هم پس از مدتی که طول عمرش به پایان میرسه خراب میشه و فیلامان را میسوزونه
البته اطلاعات من در علم شیمی کمتر از ضعیفه و شما صاحب نظر هستید ولی تصور میکنم نظرم منطقی و درست باشه

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با سلام
هر چقدر دنبال اهم متر عقربه ای خودم که از دوره محصلی گرفته بودم گشتم پیدا نکردم.به ناچار با دیجیتال تست کردم.

دراین حالت ازیک طرف با اهم متر دیجیتال و در حالت تست دیود 527اهم راه داد

در این حالت با تعویض جای سیم اهم متر نسبت به حالت قبل دو تا پایه 537اهم راه داد

با شورت کردن در هیچ کدوم ازحالات مقدار مقاومت بینهایت نشد یعنی هیچ تغییری نکرد.

داری 2فیلیمان هست

متاسفانه فعلاًفقط یک لامپ 105 وات سالم دردسترسه که اون هم از 13007استفاده کرده.

بله یکبار حدود 20عدد خریدم
با عرض پوزش فراوان به عللت مشغله زیاد هنوز نتونستم نقشه لامپ رو تقدیم کنم ولی حدود 6ماه قبل هم این مشکل رو داشتم که بنده به اشتباه فکر میکردم که یک فیلیمان نور بیشتر و دیگری نور کمتر داره که در همون زمان نقشه رو تقدیم کردم که دوباره قرار میدم.
مشاهده فایل‌پیوست 100197

دوست بسیار عزیزم

این دو پایه های که اهمشو اعلام میفرمایید کدوم دو پایه است
من باید منظور شما را بفهمم

آیا نشتی کلکتور امیتر که فرمودید از بین رفته مجددا ظاهر شده؟
ثانیا ممکنه اهم مت دیجیتال قادر به تست نباشه لذا چون فراموشم شده بود خودم تست کنم سعی میکنم امشب تست و دقیقتر اعلام کنم

اگر با 13007 یا 13009 دیگری تست نکردی حتما دو عدد با مارک دیگر بخر و تست کن

سپاس

sami222

کاربر
2011-05-19
53
123
ببخشید منم دوتا سوال داشتم :biggrins:
آیا چوک هایی که تو مدار لامپ های کم مصرف هست رو میشه با یکدیگر تعویض کرد (اگر از نظر اندازه یکی باشند) ظرفیت و مقاومتشون یکی هست؟ نوار آبی زرد سفید قرمز رنگ دور چوک ها نشونه تفاوتشون هست؟
بجای تانزیستورهای 13007 و 13003 میشه کلا 13005 تو مدار استفاده کرد؟
ممنونم:biggrins:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
ببخشید منم دوتا سوال داشتم :biggrins:
آیا چوک هایی که تو مدار لامپ های کم مصرف هست رو میشه با یکدیگر تعویض کرد (اگر از نظر اندازه یکی باشند) ظرفیت و مقاومتشون یکی هست؟ نوار آبی زرد سفید قرمز رنگ دور چوک ها نشونه تفاوتشون هست؟
بجای تانزیستورهای 13007 و 13003 میشه کلا 13005 تو مدار استفاده کرد؟
ممنونم:biggrins:

سلام
فقط اگر ترانس ها مربوط به یک مدل باشه میشه بجای همدیگه استفاده کرد ولی درغیراینصورت تعداد دور و ضخامت سیم ها باید مشابه باشند که شما نمیدونی و لذا احتمالش ضعیفه که مشابه باشن

درمورد ترانزیستور ها استاد اسدی تجربیات خوبی دارن و پاسخ میدن

سپاس

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,512
12,146
سلام
فقط اگر ترانس ها مربوط به یک مدل باشه میشه بجای همدیگه استفاده کرد ولی درغیراینصورت تعداد دور و ضخامت سیم ها باید مشابه باشند که شما نمیدونی و لذا احتمالش ضعیفه که مشابه باشن

درمورد ترانزیستور ها استاد اسدی تجربیات خوبی دارن و پاسخ میدن

سپاس

به نام خدا
استاد شکسته نفسی میکنید
شما استاد ما هستید
ما درس باید پس بدیم پیش شما
13003=40W
13005=70W
13009=100W
اگر ترانزیستور روی لامپ ها 13007 باشند چون ترانزیستورهای استفاده شده روی لامپ کیفیتشون خوب نیست وبتای پایینی دارند
شما میتوانید از ترانزیستور 13005 شرکت ST استفاده نمایید که اگر اصلی باشد بتای بین 26 تا 32 دارد و به راحتی جای13007 مدار شما کار میکند
به جای 13003هم میتوانید 13005 بزنید
ولی به جای 13009 فقط 13009
در مورد فریت ها یا همون چک های مدار هم استاد درست گفتند
به رنگاشونم توجه نکن چون استانداردی ندارند وهمینجوری با بیل داره تولید میشه هرکه هرچی گیرش میاد داره استفاده میکنه:apologetic:

sami222

کاربر
2011-05-19
53
123
من میخوام یه مدار لامپ کم مصرف کپی کنم و بجای چوک خاص از چوک مدارات معیوب استفاده کنم :blushsmi:
اگه اندازه چوک ها یکی باشند اونوقت مشخصات یعنی مقاومت و ظرفیت هانری چوک دیگه همین؟
ربطی به قطر و تعدا دور سیم داره؟

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: jfrras
بالا