با سلام
استاد عزیز و گرامی
این روش رو من رو چند تا لامپ تست کردم. با برخی خوب چواب میده ولی یه صدای وزوز هم همیشه داره و ب برخی هم اصلا" جواب نمیده اگرم جواب بده لامپ در مدت کوتاهی می سوزه.
و یه سوال:
دلیل کم نور و پورنور شدن لامپ کم مصرف بعد از یه مدت کار کردن و گرم شدن چی می تونه باشه. من خازن 400 ولتی رو تعویض کردم اما بازم همین جوری هست . لامپ از نوع 42 وات حقیقی ایرانی با مارک نما نور می باشد.
با تشکر
سلام
دوست عزیز و خوبم
من بهیچ عنوان در لامپ کم مصرف فعالیت شغلی ندارم و لذا تجربه کافی هم ندارم ولی در تمام لامپ هایی بدستم رسیده و یک فیلامانش قطع بوده با روش فوق برای خودم درست کردم و مدت طولانی است که از آنها استفاده میکنم و تعدادی هم یدکی کنار گذاشتم چون توی شهر من هر کسی وسیله دورانداختنی داره غالبا به تعمیرگاه من تحویل میده و بخاطر ندارم لامپ کم مصرف خریده باشم
البته بدیهی است که با اتصال یک فیلامان کمی دیرتر روشن بشه
اما با توجه به نقشه هایی که بررسی کردم در برخی از لامپ ها اتصال یک فیلامان جواب نمیده که به دو دلیله
1- طراحی مدار آن بگونه ای است که جواب نمیده و این طراحی بیشتر در لامپ های بالای 20 وات دیده میشه که با اتصال یک فیلامان جواب نمیده ولی در هر صورت لامپ غیرقابل استفاده شده و این تست ضرری نداره مضافا که همین حباب تک فیلامان با مدار دیگری جواب میده و قابل استفاده است
2- در لامپ هایی که حبابش ضعیف شده باشه که دراینصورت اگر دو فیلامان هم میداشت بسادگی روشن نمیشد و نور خوبی نداشت
ضعیف شدن حباب
1- بواسطه طول عمر
2- استفاده ناصحیح و اعمال ولتاژ نامناسب بطوریکه ولتاژ بیش از ولتاژ نرمال موجب خرابی گاز داخل لامپ میشه و طول عمر آنرا کم میکنه
گاز لامپ های قدیمی هم پس از مدتی که طول عمرش به پایان میرسه خراب میشه و فیلامان را میسوزونه
البته اطلاعات من در علم شیمی کمتر از ضعیفه و شما صاحب نظر هستید ولی تصور میکنم نظرم منطقی و درست باشه
سپاس