آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
در پست 449 فرمودید
از پایه بیس ترانزیستور دوم که گفتم یه مقاومت 22 اهم 1وات رفته به کلکتور ترانزیستور دوم.

یعنی 22 اهم بین بیس کلکتور
ترانزیستوری هم که خریدی 13007 نیست
اگه رشت هستی برو از آقای غفاری بگیر

سپاس

با سلام و تشکر
اشتباه تایپی کردم منظورم این بود 

از پایه بیس ترانزیستور دوم که گفتم یه مقاومت 22 اهم 1وات رفته به کلکتور ترانزیستور اول.
پس نظر شما هم اینه که ترانزیستور دیوددار هستش؟؟؟
 اتفاقاً پیش آقای غفاری هم رفتم که گفت بله اونهایی که با پسوند Dهستش دیود دار هستن که به ذهن خودم رسید که از ایشون سوال کنم آیا میشه دستی بین این دو تا پایه دیود قرار داد چون خودم چند تا ترانزیستور 13007و13009 داشتم  که گفتن احتمالاً جواب میده و من گفتم که 4007استفاده کردم ولی ایشون فرمودند که باید از دیود فرکانسی استفاده کنی که چند تا دیود فرکانسی از خودشون که معرفی کردن گرفتم ولی جواب نداد.این دفعه ازش خود ترانزیستور دیود دار رو میگیرم ببینم چی میشه و نتیجه رو قرار میدم.ضمناً خود آقای غفاری دیتا شیت ترانزیستور دیود دار رو برام نشون داد که از شکل خود ترانزیستور عکس گرفتم که آپلود میکنم.
ABCD0001.JPG

آخرین ویرایش:

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,121
به نام خدا
دوست عزیز هیچ فرقی نمیکنه که این دیود تو مدار باشه یا نه
اگر هم قرار میدند تاثیری تو روشنایی لامپ و مدار بالاست ندارد
فقط برای حفاظت از ترانزیستور ها می باشد

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
با سلام و تشکر
اشتباه تایپی کردم منظورم این بود

از پایه بیس ترانزیستور دوم که گفتم یه مقاومت 22 اهم 1وات رفته به کلکتور ترانزیستور اول.
پس نظر شما هم اینه که ترانزیستور دیوددار هستش؟؟؟
اتفاقاً پیش آقای غفاری هم رفتم که گفت بله اونهایی که با پسوند Dهستش دیود دار هستن که به ذهن خودم رسید که از ایشون سوال کنم آیا میشه دستی بین این دو تا پایه دیود قرار داد چون خودم چند تا ترانزیستور 13007و13009 داشتم که گفتن احتمالاً جواب میده و من گفتم که 4007استفاده کردم ولی ایشون فرمودند که باید از دیود فرکانسی استفاده کنی که چند تا دیود فرکانسی از خودشون که معرفی کردن گرفتم ولی جواب نداد.این دفعه ازش خود ترانزیستور دیود دار رو میگیرم ببینم چی میشه و نتیجه رو قرار میدم.ضمناً خود آقای غفاری دیتا شیت ترانزیستور دیود دار رو برام نشون داد که از شکل خود ترانزیستور عکس گرفتم که آپلود میکنم.
مشاهده فایل‌پیوست 99783

سلام

بعیده که ترانزیستور اصلی لامپ دیود دار باشه احتمالا اشتباه میکنی
مگه ترانزیستور اصلی لامپ اهم یکطرفه CE داره ؟
تصور میکنم ترانزیستوری که خریده بودی اهم یکطرفه CE داره .

اول اینو روشن کن تا بهت بگم چکار کنی

آیا D13007K متعلق به لامپ سالم است ؟ این ترانزیستور بدون دیود است
البته استاد اسدی در این زمینه تجربیات ارزنده تری داره

سپاس

آخرین ویرایش:

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
با سلام وتشکر فراوان از توجه شما
هر دو تا ترانزیستور، اصلی لامپ کم مصرف سالم و ترانزیستور خریداری شده رو با اهم متر دیجیتال در حالت تست دیود قرار دادم که نتیجه به شرح زیر شد.
جدول تست ترانزیستور اصلی

پراب قرمزپراب مشکیمقدار مقاومت
BC527
BE537
CE0
[SUP]E[/SUP][SUP]C[/SUP][SUP]541[/SUP]
EB0
CB0

جدول تست ترانزیستور خریداری شده
پراب قرمزپراب مشکیمقدار مقاومت
BC550
BE563
CE0
EC0
EB0
CB0
همانطور که ملاحضه میفرمایید در تست ترانزیستور اصلی پایه E به C راه میده !!!!!در صورتی که ترانزیستور سالمه و لامپ رو روشن میکنه.آیا ممکنه که با نصب یک دیود در پایه ترانزیستور خریداری شده این کار رو انجام داد.
با تشکر

سلام

بعیده که ترانزیستور اصلی لامپ دیود دار باشه احتمالا اشتباه میکنی
مگه ترانزیستور اصلی لامپ اهم یکطرفه CE داره ؟
تصور میکنم ترانزیستوری که خریده بودی اهم یکطرفه CE داره .

اول اینو روشن کن تا بهت بگم چکار کنی

آیا D13007K متعلق به لامپ سالم است ؟ این ترانزیستور بدون دیود است
البته استاد اسدی در این زمینه تجربیات ارزنده تری داره

سپاس
با تشکر 
 بله D13007Kمتعلق به لامپ سالم هست که بنده برای تست جدا کردم و این ترانزیستور دیود دار است یعنی همانطور که در جدول مشخص کردم CEاز یک طرف به هم راه میده.

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
با تشکر
بله D13007Kمتعلق به لامپ سالم هست که بنده برای تست جدا کردم و این ترانزیستور دیود دار است یعنی همانطور که در جدول مشخص کردم CEاز یک طرف به هم راه میده.

عزیزم D13007 دیود دار نیست
اگه پسوندش D باشه دیود داره این پیشوندش D داره
ترانزیستور بدون دیود تهیه کن
به آقای غفاری بگو 13007 میخوام خودش میدونه چی بهت بده

سپاس

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,121
به نام خدا
با اجازه استاد غزال عزیز
متاسفانه چون این لامپ ها چینی می باشند هیچ حساب کتابی ندارند
و چون این ترانزیستور ها رو از شرکت های نا معتبر چینی خریداری میکنند هیچ گونه مشخصاتی و دیتاشیتی از ترانزیستور با توجه به شمارش نمیتوان پیدا نمود
ولی من دیود دار زیاد دیدم
که بین ce قرار میدهند

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
به نام خدا
با اجازه استاد غزال عزیز
متاسفانه چون این لامپ ها چینی می باشند هیچ حساب کتابی ندارند
و چون این ترانزیستور ها رو از شرکت های نا معتبر چینی خریداری میکنند هیچ گونه مشخصاتی و دیتاشیتی از ترانزیستور با توجه به شمارش نمیتوان پیدا نمود
ولی من دیود دار زیاد دیدم
که بین ce قرار میدهند

سلام

هرچند همیشه تاکید کردم تجربه ای در لامپ کم مصرف ندارم ولی آقا فرزاد باور نمیکردن و گلایه داشتن خصوصا که چند سال هم همشهری ایشون شده بودم و حق مضاعف دارن

لذا تردیدی بر تجربیات ارزنده شما نیست ولی تصور میکنم در گزارش جدول خطایی اتفاق افتاده باشه یعنی ترانزیستور اصلی و خریداری شده را جابجا گزارش کردن

و در غیر اینصورت اگه d13007k ترانزیستور لامپ سالم باشه و کلکتور امیترش برخلاف دیتاشیت دارای اهم یکطرفه باشه دراینصورت دیود داره ولی باورم نمیشه

درهرصورت اگه دیود دار باشه همانطور که فرمودید با اتصال یک دیود معگوس به کلکتور امیتر حل میشه

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
سلام

اگه لامپ سالم را داری فعلا نقشه نمیخواد ، ترانزیستور های متفرقه را روی لامپ سالم نصب و تست کن

ضمنا 4 تا ترانزیستور داره یا دو تا ؟
شماره دیود فرکانس بالا که با ce موازی میکنی اعلام کن و باید کاتد به کلکتور متصل بشه

سپاس

آخرین ویرایش:

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
سلام

اگه لامپ سالم را داری فعلا نقشه نمیخواد ، ترانزیستور های متفرقه را روی لامپ سالم نصب و تست کن

ضمنا 4 تا ترانزیستور داره یا دو تا ؟
شماره دیود فرکانس بالا که با ce موازی میکنی اعلام کن و باید کاتد به کلکتور متصل بشه

سپاس
با سلام وتشکر
بله لامپ سالم دارم.ترانزیستور 13007 لامپ سالم رو جدا کردم و به جاش ترانزیستور13009خریداری شده رو گذاشتم که مشاهده شد نورش 1/4ترانزیستور اصلی هست البته همراه با لرزش که دوتا فیلیمان نور دارن ولی گاز داخل حباب نمیتونه نور تولید کنه!
یه تست دیگه هم کرده ترانزیستور لامپ سالم رو که جدا کرده بودم دوباره تست کردم.ولی این بار امیتر به کلکتور توی هیچ کدوم از 2تا ترانزیستور راه نمیداد!!!!!!!!!!!!::Eyecrazy::::Eyecrazy::::Eyecrazy:: در صورتی که دفعه قبل بارها با دقت تست کردم.
لامپ 105 وات مورد نظر کلاً دوتا ترانزیستور 13007 بدون هیت سینگ داره ولی چند تا لامپ 105 وات دیگه هم دارم که از ترانزیستور 13009 و روی هیت سینگ استفاده شده!!!که اگه همون 13007 لامپ اصلی رو روش نصب کنم کار میکنه.
شماره دیود HER207بود
متاسفانه هنوز فرصت نشد که نقشه رو بکشم و تقدیم کنم.
با عرض پوزش

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
با سلام وتشکر
بله لامپ سالم دارم.ترانزیستور 13007 لامپ سالم رو جدا کردم و به جاش ترانزیستور13009خریداری شده رو گذاشتم که مشاهده شد نورش 1/4ترانزیستور اصلی هست البته همراه با لرزش که دوتا فیلیمان نور دارن ولی گاز داخل حباب نمیتونه نور تولید کنه!
یه تست دیگه هم کرده ترانزیستور لامپ سالم رو که جدا کرده بودم دوباره تست کردم.ولی این بار امیتر به کلکتور توی هیچ کدوم از 2تا ترانزیستور راه نمیداد!!!!!!!!!!!!::Eyecrazy::::Eyecrazy::::Eyecrazy:: در صورتی که دفعه قبل بارها با دقت تست کردم.
لامپ 105 وات مورد نظر کلاً دوتا ترانزیستور 13007 بدون هیت سینگ داره ولی چند تا لامپ 105 وات دیگه هم دارم که از ترانزیستور 13009 و روی هیت سینگ استفاده شده!!!که اگه همون 13007 لامپ اصلی رو روش نصب کنم کار میکنه.
شماره دیود HER207بود
متاسفانه هنوز فرصت نشد که نقشه رو بکشم و تقدیم کنم.
با عرض پوزش

سلام

با مورد اخیر که فرمودی مقاومت کلکتور امیتر بینهایت شده احتمالا فت است ولی باور نمیکنم و جهت اطمینان با اهم متر عقربه ای تست کن

البته دقیقا بخاطرم نمونده ولی فت با شارژ پایه ها مقاومتی بین سورس و درین پیدا میکنه و با شورت و تخلیه پایه ها مجددا اهمش بینهایت میشه

که الان فت دم دست ندارم تست دقیقشو بگم ولی بشرح زیر انجام بده تا فردا در تعمیرگاه تست کنم و تست دقیق مربوطه را اعلام کنم

یک سیم را به کلکتور و دیگری را به بیس متصل کن سپس اهم کلکتور امیتر را در دو جهت اندازه گیری کن ( سیم ها را جابجا و مجددا تست کن )

یک سیم را به امیتر و دیگری را به بیس متصل کن سپس اهم کلکتور امیتر را در دو جهت اندازه گیری کن ( سیم ها را جابجا و مجددا تست کن )

اگر در یکی از حالات فوق مقاومتی بین کلکتور امیتر ظاهر شد دراینصورت پایه ها را شورت کن که تخلیه بشه و سپس اهم کلکتور امیتر را تست کن اگه با شورت کردن پایه ها ، بینهایت شد دراینصورت بدون تردید فت است

ضمنا هر آزمایشی راا روی لامپ سالم انجام بده تا ابتدا ترانزیستور مطلوب پیدا بشه

آیا فقط دو فیلامان داره یا چهار تا
ضمنا از 13009 لامپ دیگر استفاده کن ببین پاسخش چیه و ترانزیستور خریداری شده را بجای 13009 استفاده کن ببین چطوره

ولی بنظر میاد ترانزیستوری که بجای 13007 خریدی 13007 نیست
آیا فقط یکبار و یک مدل 13007 خریدی و تست کردی ؟

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا