آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
با سلام
هر چقدر دنبال اهم متر عقربه ای خودم که از دوره محصلی گرفته بودم گشتم پیدا نکردم.به ناچار با دیجیتال تست کردم.

دراین حالت ازیک طرف با اهم متر دیجیتال و در حالت تست دیود 527اهم راه داد

در این حالت با تعویض جای سیم اهم متر نسبت به حالت قبل دو تا پایه 537اهم راه داد

با شورت کردن در هیچ کدوم ازحالات مقدار مقاومت بینهایت نشد یعنی هیچ تغییری نکرد.

داری 2فیلیمان هست

متاسفانه فعلاًفقط یک لامپ 105 وات سالم دردسترسه که اون هم از 13007استفاده کرده.

بله یکبار حدود 20عدد خریدم
با عرض پوزش فراوان به عللت مشغله زیاد هنوز نتونستم نقشه لامپ رو تقدیم کنم ولی حدود 6ماه قبل هم این مشکل رو داشتم که بنده به اشتباه فکر میکردم که یک فیلیمان نور بیشتر و دیگری نور کمتر داره که در همون زمان نقشه رو تقدیم کردم که دوباره قرار میدم.
مشاهده فایل‌پیوست 100197

سلام

تست دقیق فت
که وعده کرده بودم بشرح زیر است

حتما باید با اهم متر عقربه ای بشرح زیر تست کنید با دیجیتال نمیشه

اهم متر را در بالاترین رنج اندازه گیری مقاومت قرار دهید

اگر فت تیپ منفی است فقط باید در حالتی که مشکی اهم متر به راست (سورس) و قرمز به وسط (درین) متصل میشه ، اهمی داشته باشه و 5 حالت دیگر بینهایت باشه

اما اگر قرمز را به سورس ( پایه راست) و مشکی را به درین (وسط) متصل کرده اید نشتی کم یا زیاد داره دراینصورت دوپایه سمت چپ را شورت کنید و مجددا تست کنید اگر نشتی غیر عادی دو پایه سمت راست رفع شد و فقط در یک حالت اهم داشت دراینصورت کاملا سالمه

اگر میخواهید ببینید قطعه شما فت تیپ منفی است یا نه بشرح زیر عمل کنید

1- مشکی را به چپ (گیت) و قرمز را به وسط(درین) متصل کنید و دیگه پایه ها را لمس نکنید

2- حالا اگه دو پایه سمت راست (سورس درین) از دو طرف نشتی داره دراینصورت فت تیپ منفی است.

3- برای رفع نشتی غیرنرمال ، یک لحظه دو پایه سمت چپ را شورت کنید که دراینصورت دیگه دو پایه سمت راست (سورس درین) از یکطرف نشتی داره و نشتی یکطرف رفع میشه .

البته اهم متر عقربه ای در بالاترین رنج اهم باشه
و اگر اهم متر شما قادر به اندازه گیری بالاتر از 1 مگا اهم نباشه نشتی برخی از فت ها را با حرکت بسیار ناچیز عقربه می بینید

برای تیپ مثبت سیم های اهم متر عقربه ای را برعکس حالت فوق استفاده کنید

سپاس ..

آخرین ویرایش:

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
با سلام
دوستان و اساتید گرامی به نظر شما در لامپ کم مصرف105 واتی که از ترانزیستور 13007مانند شکل اول استفاده شده میتوان از ترانزیستور 13007مانند شکل دوم استفاده کرد؟
مشاهده فایل‌پیوست 98911
مشاهده فایل‌پیوست 98912
مطمئناً میشه استفاده کرد.
ولییییییییییییییییییییی جواب نمیده!!!!!!!!!!!!ومن دارم از تعجب شاخ در میارم!!!!!!
قضیه از این قراره که یه لامپ کم مصرف 105وات به دستم رسید و بعد از تعویض المانهای سوخته و اتصال به برق دو تا فیلمانها با نور کمی روشن میشن چندین بار برد رو بررسی کردم ولی بیفایده بود به ترانزیستور شک کردم که شمارش 13007 بود و نمونه قویتر 13009نصب کردم ولی بی فایده بود!!!!!!!!یه نمونه لامپ از همون نوع و سالم تهیه کردم و ترانزیستور اون رو روی لامپ معیوب قرار دادم که لامپ روشن شد.چندین بار هم ترانزیستور 13007رو تعویض کردم گفتم شاید ترانزیستور مشکل داشته باشه ولی جواب نداد.به نظر اساتید راه حل چیه؟علت چیه؟
با تشکر
با سلام
وتشکر ازهمه دوستان و اساتید به ویژه جناب غزال که وقت گذاشتن و پیگیر مشکل حقیر شدن.
متاسفانه تو این زمانه به چشم خودت هم نمیتونی اعتماد کنی.((البته بلانصبت دوستان و اساتیدی که بدون چشم داشت راهنمایی کردند:rose:)) بعد از کلی ضررمثل خرید چند نوع فت و خرید مولتی متر عقربه ای (البته مولتی متر عقربه ای نیاز کار بود ولی این بهانه شد برای خریدش)و.................... ترانزیستور رو از یه مغازه دیگه خریدم هم 13007 و هم 13009 که قیافه ظاهریش شبیه ترانزیستور اصلی مداره که تو تصویر قرار دادم یعنی لبه هاش گرد نیست. که با هر کدومش لامپ به راحتی روشن شد!!!!!!!!!!!!!!!!:155::blinksmi:::e0220::
حالا بنده میخوام توی اون چند تا لامپی هم که از13007استفاده شده به جاش از 13009استفاده کنم.به نظرشما که مشکل نداره؟

آخرین ویرایش:

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,121
با سلام
وتشکر ازهمه دوستان و اساتید به ویژه جناب غزال که وقت گذاشتن و پیگیر مشکل حقیر شدن.
متاسفانه تو این زمانه به چشم خودت هم نمیتونی اعتماد کنی.((البته بلانصبت دوستان و اساتیدی که بدون چشم داشت راهنمایی کردند:rose:)) بعد از کلی ضررمثل خرید چند نوع فت و خرید مولتی متر عقربه ای (البته مولتی متر عقربه ای نیاز کار بود ولی این بهانه شد برای خریدش)و.................... ترانزیستور رو از یه مغازه دیگه خریدم هم 13007 و هم 13009 که قیافه ظاهریش شبیه ترانزیستور اصلی مداره که تو تصویر قرار دادم یعنی لبه هاش گرد نیست. که با هر کدومش لامپ به راحتی روشن شد!!!!!!!!!!!!!!!!:155::blinksmi:::e0220::
حالا بنده میخوام توی اون چند تا لامپی هم که از13007استفاده شده به جاش از 13009استفاده کنم.به نظرشما که مشکل نداره؟

به نام خدا
دوست عزیز مشکلی نداره و بهتر هم هست
چون ترانزیستور 13007 واتش کمتر از 13009 می باشد
ولی از نظر اقتصادی گرون تر میباشد
یا علی

sami222

کاربر
2011-05-19
53
123
من میخوام یه مدار لامپ کم مصرف کپی کنم و بجای چوک خاص خود مدار از چوک مدارات معیوب استفاده کنم :blushsmi:
اگه اندازه چوک ها یکی باشند اونوقت مشخصات چوک یعنی مقاومت و ظرفیت هانری چوک دیگه همین؟ قطر و تعدا دور سیم چی؟
پس جواب من کو؟ :48000000:

sami222

کاربر
2011-05-19
53
123
پاسخ شما قبلا در پست 475 و 476 تقدیم شده

بله بود ولی هنوز منده! :devil:
1.سلف دایره ای کوچیک که دورنش سه تا سیم رنگی که هست و گاها دو سه دوری دورن هسته فریت پیچیده شده است نقشش چیه؟ اگه دور اون سیم هارو یه دور زیاد یا کم کنیم چی میشه؟
2. در جایگزینی یک چوک با چوک دیگر اگه اندازه فیزیکی چوک و قطر سیم ها تقریبا یکی باشه، اونوقت اگر ظریت سیم پیچ ها (هانری) یکی بود میشه با یکدیگر جایگذینشون کرد؟ مقاومتشون مهم هست؟

خییییییییلی ممنون

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
بله بود ولی هنوز منده! :devil:
1.سلف دایره ای کوچیک که دورنش سه تا سیم رنگی که هست و گاها دو سه دوری دورن هسته فریت پیچیده شده است نقشش چیه؟ اگه دور اون سیم هارو یه دور زیاد یا کم کنیم چی میشه؟
2. در جایگزینی یک چوک با چوک دیگر اگه اندازه فیزیکی چوک و قطر سیم ها تقریبا یکی باشه، اونوقت اگر ظریت سیم پیچ ها (هانری) یکی بود میشه با یکدیگر جایگذینشون کرد؟ مقاومتشون مهم هست؟

خییییییییلی ممنون

سلام

عزیزم بازم همون سوال را مطرح کردی
چوک و ترانس جدید لامپ کم مصرف باید دقیقا با همون مشخصات قبلی تهیه بشه
یعنی قطر سیم و تعداد دور و جنس سیم و لذا مقاومت سیم و اندازه هسته و جنس هسته و ضریب القایی و همه و همه باید یکسان باشه

در مورد سیم پیچی که فرمودید تاپیک زیر را مطالعه کن
http://www.irantk.ir/irantk56688/

سپاس

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,121
سلام

عزیزم بازم همون سوال را مطرح کردی
چوک و ترانس جدید لامپ کم مصرف باید دقیقا با همون مشخصات قبلی تهیه بشه
یعنی قطر سیم و تعداد دور و جنس سیم و لذا مقاومت سیم و اندازه هسته و جنس هسته و ضریب القایی و همه و همه باید یکسان باشه

در مورد سیم پیچی که فرمودید تاپیک زیر را مطالعه کن
http://www.irantk.ir/irantk56688/

سپاس

به نام خدا
دقیق و کامل توضیح دادند
و همه پارامترها را مد نظر قرار دادند و از این دقیق تر نمیشود

sami222

کاربر
2011-05-19
53
123
دوستان 13003 ترانزیستوری مگه توانش چقدر هست که رفته بودم یه مغازه الکتریکی آشنامون دیدیم یه عالمه مدار لامپ کم مصرف تازه چینی برای توان های 50-60-70 آورده بود که روش 13003 کوچیک ترانزیستوری بود!!!
پس چرا رو مدارت مشابه 13007 و 13005 میذارن؟؟؟

2014-09-23
15
21
سلام
2 عدد لامپ کم مصرف دارم یکی 50 وات اون یکی 60 وات
مشکل هردو مثل هم هستش
نورش کم زیاد میشه جیز جیز صدا میده باز کردم خازن بزگ ظاهر سالمی داره چه چیزایی باید چک کنم؟؟؟؟؟؟

بالا