آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

ic1

کاربر
2013-07-08
65
106
بهتر است عکسهای باکیفیت و روشن از زیر و روی برد مدارچاپی آن با علامتگذاری قطعات تعویضی روی عکس قرار بدی
معمولا یک دیاک هم دارد آنرا هم عوض کن

با سلام

همون بالاستی که تعمیر کرده بودم با یه حباب دیگه امتحان کردم و بدون هیچ مشکلی روشن شد !!

اما با حباب خودش با چندتا روشن خاموش ، روشن میشد و کمی هم سو سو میزد !

مثل انکه نیم سوز شده بود . فیامان هم قسمت بالاش گرم میرد

اصلا میشه فیلامان نیم سوز شده باشه؟

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
به نام خدا
دوست عزیز 22 اهم ها رو تبدیل کنید به 10 اهم یا 12 اهم
و بهتره نیم اهم ها رو هم یک اهم کنید
با سلام وتشکر
دوست و استاد گرامی فرمایشات شما رو انجام دادم ولی نور لامپ کمتر شد!!!ببینید از امیتر یک ترانزیستور یه مقاومت 0.5اهم 1وات رفته به منفی خازن صافی و از پایه امیتر ترانزیستور دیگه یه مقاومت 0.5اهم 1وات رفته به کلکتور ترانزیستور قبلی که من این مقاومت رو 1اهم گذاشتم تغییر نکرد حالا از بیس ترانزیستور اولی که گفتم یه مقاومت 22اهم 1 وات رفته به منفی خازن صافی و از پایه بیس ترانزیستور دوم که گفتم یه مقاومت 22 اهم 1وات رفته به کلکتور ترانزیستور دوم.
من به جای دو تا مقاومت 22اهم که گفتم مقاومت 37اهم گذاشتم که لامپ با نوری نزدیک به نور ایده آل خودش روشن شد ولی بعد از 1دقیقه ترانزیستور و مقاومت ترکید.
ضمناً بین پایه های کلکتور و امیتر ترانزیستور دیود 4007و دیود فرکانسی گذاشتم ولی جواب نداد.

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,310
ایران
باسلام

7.png
نوشته اصلی توسطic1
8.png

با سلام

همون بالاستی که تعمیر کرده بودم با یه حباب دیگه امتحان کردم و بدون هیچ مشکلی روشن شد !!

اما با حباب خودش با چندتا روشن خاموش ، روشن میشد و کمی هم سو سو میزد !

مثل انکه نیم سوز شده بود . فیامان هم قسمت بالاش گرم میرد

اصلا میشه فیلامان نیم سوز شده باشه؟​

بنظر من واژه نیم سوز در علم الکترونیک یا الکترومکانیک وجود ندارد یا کاملا معیوب است یا سالم است

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
با سلام وتشکر
دوست و استاد گرامی فرمایشات شما رو انجام دادم ولی نور لامپ کمتر شد!!!ببینید از امیتر یک ترانزیستور یه مقاومت 0.5اهم 1وات رفته به منفی خازن صافی و از پایه امیتر ترانزیستور دیگه یه مقاومت 0.5اهم 1وات رفته به کلکتور ترانزیستور قبلی که من این مقاومت رو 1اهم گذاشتم تغییر نکرد حالا از بیس ترانزیستور اولی که گفتم یه مقاومت 22اهم 1 وات رفته به منفی خازن صافی و از پایه بیس ترانزیستور دوم که گفتم یه مقاومت 22 اهم 1وات رفته به کلکتور ترانزیستور دوم.
من به جای دو تا مقاومت 22اهم که گفتم مقاومت 37اهم گذاشتم که لامپ با نوری نزدیک به نور ایده آل خودش روشن شد ولی بعد از 1دقیقه ترانزیستور و مقاومت ترکید.
ضمناً بین پایه های کلکتور و امیتر ترانزیستور دیود 4007و دیود فرکانسی گذاشتم ولی جواب نداد.
اساتید خیلی خیلی کم لطف شدن!!!:69000000::155:::e0220::

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,121
اساتید خیلی خیلی کم لطف شدن!!!:69000000::155:::e0220::

به نام خدا
دوست عزیز مقاومت هایی رو که گفتم دقیقا همان مقدار را قرار دادید یعنی 10 اهم 1 اهم

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
به نام خدا
دوست عزیز مقاومت هایی رو که گفتم دقیقا همان مقدار را قرار دادید یعنی 10 اهم 1 اهم
با سلام وتشکر
بله یکبار 10 اهم به تنهایی و یک بار 1 اهم به تنهایی و یک بار هردو با هم.لازم به ذکره که اگه لامپ با همون قطعات یعنی مقاومت های اصلی وترانزیستور خریداری شده و نور فیلیمان  کم روشن بمون بعد از 1 دقیقه  ترانزیسترها و مقاومت میسوزه!!!ولی با ترانزیستور لامپ سالم دیگه که جایگزین میکنم ساعتها کار میکنه!!!!!!!!!!!!!!
:174:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,101
با سلام وتشکر

سلام

پایه کلکتور و امیتر را اشتباه گرفتی
امکان نداره بین کلکتور امیتر مقاومت 22 اهم باشه اگه اینطور باشه دودش درمیاد

اگه نقشه بکشی و ارسال کنی حل میشه
ضمنا اگه در تست ترانزیستور خارج از مدار ، اهمی بین کلکتور امیتر داشته باشی ترانزیستور خرابه

سپاس

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,448
5,512
با سلام
دوستان و اساتید گرامی به نظر شما در لامپ کم مصرف105 واتی که از ترانزیستور 13007مانند شکل اول استفاده شده میتوان از ترانزیستور 13007مانند شکل دوم استفاده کرد؟
مشاهده فایل‌پیوست 98911
مشاهده فایل‌پیوست 98912
مطمئناً میشه استفاده کرد.
ولییییییییییییییییییییی جواب نمیده!!!!!!!!!!!!ومن دارم از تعجب شاخ در میارم!!!!!!
قضیه از این قراره که یه لامپ کم مصرف 105وات به دستم رسید و بعد از تعویض المانهای سوخته و اتصال به برق دو تا فیلمانها با نور کمی روشن میشن چندین بار برد رو بررسی کردم ولی بیفایده بود به ترانزیستور شک کردم که شمارش 13007 بود و نمونه قویتر 13009نصب کردم ولی بی فایده بود!!!!!!!!یه نمونه لامپ از همون نوع و سالم تهیه کردم و ترانزیستور اون رو روی لامپ معیوب قرار دادم که لامپ روشن شد.چندین بار هم ترانزیستور 13007رو تعویض کردم گفتم شاید ترانزیستور مشکل داشته باشه ولی جواب نداد.به نظر اساتید راه حل چیه؟علت چیه؟
با تشکر

با سلام
ترتیب پایه ها رو رعایت کردم چون از لامپ سالم 2تا ترانزیستور جدا کردم با اهمتر با دقت بیس،امیتر،کلکتور رو تشخیص دادم به جز این که نمونه اصلی از قوانین رایج تشخیص پایه ها پیروی نکنن!!!

با سلام وتشکر فراوان از توجه شما
هر دو تا ترانزیستور، اصلی لامپ کم مصرف سالم و ترانزیستور خریداری شده رو با اهم متر دیجیتال در حالت تست دیود قرار دادم که نتیجه به شرح زیر شد.
جدول تست ترانزیستور اصلی

پراب قرمزپراب مشکیمقدار مقاومت
BC527
BE537
CE0
[SUP]E[/SUP][SUP]C[/SUP][SUP]541[/SUP]
EB0
CB0

جدول تست ترانزیستور خریداری شده
پراب قرمزپراب مشکیمقدار مقاومت
BC550
BE563
CE0
EC0
EB0
CB0
همانطور که ملاحضه میفرمایید در تست ترانزیستور اصلی پایه E به C راه میده !!!!!در صورتی که ترانزیستور سالمه و لامپ رو روشن میکنه.آیا ممکنه که با نصب یک دیود در پایه ترانزیستور خریداری شده این کار رو انجام داد.
با تشکر

سلام

پایه کلکتور و امیتر را اشتباه گرفتی
امکان نداره بین کلکتور امیتر مقاومت 22 اهم باشه اگه اینطور باشه دودش درمیاد

اگه نقشه بکشی و ارسال کنی حل میشه
ضمنا اگه در تست ترانزیستور خارج از مدار ، اهمی بین کلکتور امیتر داشته باشی ترانزیستور خرابه

سپاس
با سلام
جناب استاد غزال خیلی وقته که منتظر شما هستم خیلی کم لطف شدید!والا من هم دانش آموز خوبی هستم
در اولین فرصت نقشه رو تقدیم میکنم.
استاد گرامی مقاومت 22اهم بین کلکتور و امیتر نیست این مقاومت بین بیس و امیتر قرار داره.
در پست های قبلی که قرار دادم مفصل در موردش عرض کردم.یه لامپ 105وات نو و سالم برداشتم ترانزیستورش رو تست کردم که طبق جدول بالا پایه امیتر به کلکتور راه میده من هم میدونم که نشانه معیوب بودن ترانزیستور 13007 هستش ولی لامپ روشن میشه و روشن میمونه.ترانزیستور اصلی که باز کردم و ترانزیستور خریداری شده رو در کنار هم و با اهم متر دیجیتال در حالت تست دیود آزمایش کردم ترتیب پایه های هر دو یکی هستش به جز امیتر به کلکتور که در ترانزیستور اصلی راه میده و در ترانزیستور خریداری شده راه نمیده.
خواهشاً راهنمایی فرمایید.

آخرین ویرایش:

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,121
به تام خدا
دوست عزیز این راه دادن ترانزیستور اصلی فقط به علت این میباشد
که داخل ترانزیستور دیود موجود میباشد.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,101
با سلام وتشکر

در پست 449 فرمودید
از پایه بیس ترانزیستور دوم که گفتم یه مقاومت 22 اهم 1وات رفته به کلکتور ترانزیستور دوم.

یعنی 22 اهم بین بیس کلکتور
ترانزیستوری هم که خریدی 13007 نیست
اگه رشت هستی برو از آقای غفاری بگیر

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا