آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
معمولا یکی از فیلامان ها زودتر میسوزه و دیگه ولتاژ بالایی تولید نمیشه که فیلامان دوم را بسوزونه
و من دوسر فیلامان سوخته را اتصال کوتاه میکنم که در برخی از لامپها مثل روز اولش کار میکنه و در برخی از آنها کمی دیر تر روشن میشه ولی روشن میشه و تا باباش درست و حسابی در نیاد دور نمی اندازمش و استفاده میکنم

تقریبا نصف لامپهای خونه و محل کارم تک فیلامانه و از موقعیکه تک فیلامان شده هنوز هیچکدومش باباش در نیومده و داره کار میکنه
سلام
استاد عزیز منظورتون اینه که وقتی فیلامان از داخل حباب قطع میشه شما رو برد دو سر اونفیلامان رو اتصال میکنید ؟؟؟
چون خود فیلامان یک مقاومتی داره درسته اگر اتصال کوتاه بشه مشکلی پیش نمیاد ؟؟؟
البته فکر کنم بشه مقاومت اون فیلامان سالم رو اندازه بگیریم و به همون اندزاه یک مقاومت پر وات به دو سر فیلامان سوخته موازی کنیم البته این روش رو من امتحان نکردم.
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
میشه یک آموزش کلی در مورد تعمیر لامپ های کم مصرف قرار بدید

سلام
دوست عزیزم
اولا نقشه یکی از لامپهای رایج کشور را پیدا نکردم که ارزش داشته باشه وقتی برای تحلیلش صرف کنم

ثانیا تجربه قابل توجهی در این خصوص ندارم و فقط لامپهای مورد استفاده خودم را تعمیر میکنم
و لذا احتمال نادرست بودن تحلیلم کم نیست
اما جناب آقای NICHICON اطلاعات ارزشمندی داره و من هم مشتاق هستم بدونم

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام
استاد عزیز منظورتون اینه که وقتی فیلامان از داخل حباب قطع میشه شما رو برد دو سر اونفیلامان رو اتصال میکنید ؟؟؟
چون خود فیلامان یک مقاومتی داره درسته اگر اتصال کوتاه بشه مشکلی پیش نمیاد ؟؟؟
البته فکر کنم بشه مقاومت اون فیلامان سالم رو اندازه بگیریم و به همون اندزاه یک مقاومت پر وات به دو سر فیلامان سوخته موازی کنیم البته این روش رو من امتحان نکردم.
با تشکر

در واقع دوسر فیلامان سرجای خودش باشه و اتصال کوتاه کنید
مقاومت فیلامان در زمان استارت موثره و بخشی از انرژی را هم تلف میکنه که برای استارت لازمه
با سلامت فیلامان ولتاژ نرمال تولید میشه و لامپ با ولتاژ نرمال بشرط سلامت فیلامانها روشن میشه

ولی با سوختن یک فیلامان نیاز به ولتاژ بیشتری در زمان استارت داریم که اگه اتصال کوتاه کنید تهیه میشه
و پس از استارت جریانی از فیلامان عبور نمیکنه که بودن و نبودنش مهم باشه

پس باید اتصال کوتاه کرد ( البته در انواعی که من دیدم و تعمیر کردم که زیاد ندیدم )

ضمنا تجربه زیادی ندارم ولی در مواردی که من دیدم افاقه کرده خوب هم کار کرده
بطوریکه تحریک شدم سالم ها رو هم تک فیلامان کنم (البته شوخی و جدی )

سپاس

sunboys

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2008-10-14
1,152
2,065
اراک
www.sunpc.ir
سلام یک لامپ کم مصرف بزرگ دارم میخوام تعمیرش کنم
فیوزش سوخته بود و همچنین دیود N4007S
که به جای فیوز یک سیم نازک وصل کردم و به جای دیودش N4007 انداختم
و زمانی که روشن کردم یک جرقه زد سیسم فیوز سوخت الان بازش کردم
با اهمتر تست بوق که میزنم منفی و مثبت به هم اتصال دارد تصویر هم پیوست کردم راهنمائی بفرمائید
در ضمن یکی از برق هاش وصله لون یکی را کجا لحیم کنم

پیوست‌ها

• 26.9 کیلوبایت بازدیدها: 577
  • 82.4 کیلوبایت بازدیدها: 583
آخرین ویرایش:

fkh52000

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-11-13
882
5,262
شیراز
با سلام
معمولا در لامپهای کم مصرف اکثرا خازن صافی 400 ولت
خراب میشه که میزنه بقیه قطعات رو میسوزونه بعد از
تعویض خازن دو تا ترانزیستور- مقاومتهای کم اهم- دیودها
و کلا همه قطعات رو چک کنید. برای جلوگیری از اسیب بیشتر
مدار میتوانید یک لامپ 100 وات بجای فیوز بگذاریدکه اگر
دستگاه خواست جریان بکشه و قطعات بسوزه جلو جریان را
بگیره.

jaxtor

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2008-06-29
1,664
18,390
سلام یک لامپ کم مصرف بزرگ دارم میخوام تعمیرش کنم
فیوزش سوخته بود و همچنین دیود N4007S
که به جای فیوز یک سیم نازک وصل کردم و به جای دیودش N4007 انداختم
و زمانی که روشن کردم یک جرقه زد سیسم فیوز سوخت الان بازش کردم
با اهمتر تست بوق که میزنم منفی و مثبت به هم اتصال دارد تصویر هم پیوست کردم راهنمائی بفرمائید
در ضمن یکی از برق هاش وصله لون یکی را کجا لحیم کنم

دوست عزیز بزرگترین اشتباه شما استفاده از سیم به جای فیوز بود که با این کار اسیب جدی به لامپ کم مصرف زدید به نظر من فیلامان لامپ را تست کنید که باید اهم داشته باشد اگر اهم نداشت لامپ را دور بیندازید زیرا دیگر بدرد نمی خورد در ضمن مراقب خطر برق گرفتگی هنگام کار با برق شهر باشید البته میتوانید اگر فیلامان سالم بود یک به بک قطعات مدار را چک کنید و تعمیرش کنید

با تشکر

sunboys

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2008-10-14
1,152
2,065
اراک
www.sunpc.ir
دوست عزیز بزرگترین اشتباه شما استفاده از سیم به جای فیوز بود که با این کار اسیب جدی به لامپ کم مصرف زدید به نظر من فیلامان لامپ را تست کنید که باید اهم داشته باشد اگر اهم نداشت لامپ را دور بیندازید زیرا دیگر بدرد نمی خورد در ضمن مراقب خطر برق گرفتگی هنگام کار با برق شهر باشید البته میتوانید اگر فیلامان سالم بود یک به بک قطعات مدار را چک کنید و تعمیرش کنید

با تشکر

میشه بفرمائید چطور فیلامان را چک کنم
من مولتی متر DEC 330FC دارم

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
دوست عزیز
مولتی متر رو در حالت تست دیود ( بازر صوتی ) قرار بده و پروب ها رو به دو سر فیلامان بزن اگر صدای بوق شنیدی سالم اند این کار رو رو هر دو طرف فیلامانها انجام بده
موفق باشی

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,120
به نام خدا
دوست عزیز و همشهری سلام
دو نقطه ای که باید سیم های برق شهر متصل شوند به برد را با علامت 1 و 2 مشخص کرده ام
مقاومت های کم اهم مدار شما معیوب است که این نشان دهنده خراب بودن ترانزیستور های 13009 شما میباشد
مقاومت ها +ترانزیستورها را در جا تعویض نمایید اهم مقاومت ها را نوشته ام برایتان
برای تست فیلمان لامپ های کم مصرف چون تو کار کامپیوتر هستید توسط یک پاور کامپتور دو سیم زرد و مشکی از یکی از خروجی های پاور را متصل کنید به یک طرف تیوپ لامپ
به صورت قرمز روشن میشود که این نشان دهنده سلامت فیلمان است
balast.jpg

آخرین ویرایش:

jaxtor

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2008-06-29
1,664
18,390

دوست عزیز برای تست فیلامان لامپ کم مصرف شما از دو روش می توانید استفاده کنید

1 - مولتی متر را در حالت اهم پایین قرار دهید و دو سر فیلامان لامپ را اندازه بگیرید مولتی متر باید اهم نشان دهد و نباید اتصال کوتاه یا صفر باشد

2 - از خروجی یک ترانس جریان مستقیم یا پاور کامپیوتر برق 12 ولت DC را به دو سر فیلامان میدهیم و فیلامان باید بصورت کم نور روشن شود که نشانه سالم بودن فیلامان هست

با تشکر

بالا