آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,120
سلام و ممنون از پاسختون
دوست گرامی روی برد NDR نوشته و قطعه شبیه خازن هستش به شماره j7471

به نام خدا
امان از دست چینی ها دوست عزیز نام این قطعه وریستور هست
قطعهاي هيiهستن كه اكثر به شكل خازن عدسي بزرگ و معمولا به رنگ آبي هستن.
در ورودي مدار ها مي ذارنش تا اگر ولتاژ ورودي از يك حدي تجاوز كرد اين قطعه عمل كنه (در واقع بسوزه) و از صدمه به بقيه قطعات ديگه جلوگيري كنه.
مثلا در تلفنا برق گيري مي ذارن (معمولا حدود 120 ولت) تا اگر تلفن رو زدي تو برق اين قطعه شورت بشه!
در وسايل برقي مثل تلويزيون مدلي رو مي ذارن اگه اگر ولتاژ ورودي رفت بالا (مثلا خط دو فاز شد) اين قطعه بسوزه!

الان برای شما اینجوری که تو عکس معلومه انگار سالمه چون نترکیده و اگر خراب بشه صدرصد فیوز مدارتان را میسوزاند

آخرین ویرایش:

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,120

saeid125

کاربر
2008-11-27
56
322
به نام خدا
امان از دست چینی ها دوست عزیز نام این قطعه وریستور هست
قطعهاي هيiهستن كه اكثر به شكل خازن عدسي بزرگ و معمولا به رنگ آبي هستن.
در ورودي مدار ها مي ذارنش تا اگر ولتاژ ورودي از يك حدي تجاوز كرد اين قطعه عمل كنه (در واقع بسوزه) و از صدمه به بقيه قطعات ديگه جلوگيري كنه.
مثلا در تلفنا برق گيري مي ذارن (معمولا حدود 120 ولت) تا اگر تلفن رو زدي تو برق اين قطعه شورت بشه!
در وسايل برقي مثل تلويزيون مدلي رو مي ذارن اگه اگر ولتاژ ورودي رفت بالا (مثلا خط دو فاز شد) اين قطعه بسوزه!

الان برای شما اینجوری که تو عکس معلومه انگار سالمه چون نترکیده و اگر خراب بشه صدرصد فیوز مدارتان را میسوزاند

خیلی خیلی سپاسگزارم از کمکتون

saroveh

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-09-19
1,328
4,848
sari
سلام دوتا لامپ کم مصرف 60 واتی دارم که هر دو تا شون خازن های 22میکرو 400 ولتی خراب شده بودن خازنها رو تعویض کردم لامپ روشن نمیشن تمام دیود وترانزیستور ها رو هم ازمایش کردم سالمن ولی باز هم کار نمیکنن استاد می خواستم سوال کنم چگونه میشه حباب لامپ رو از نظر سالم بودن با اهم متر تست کرد و بغیر از خازن وترانزیستور ها چخرابی چه قطعاتی بیشتره با تشکر

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,120
سلام دوتا لامپ کم مصرف 60 واتی دارم که هر دو تا شون خازن های 22میکرو 400 ولتی خراب شده بودن خازنها رو تعویض کردم لامپ روشن نمیشن تمام دیود وترانزیستور ها رو هم ازمایش کردم سالمن ولی باز هم کار نمیکنن استاد می خواستم سوال کنم چگونه میشه حباب لامپ رو از نظر سالم بودن با اهم متر تست کرد و بغیر از خازن وترانزیستور ها چخرابی چه قطعاتی بیشتره با تشکر

به نام خدا
دوست عزیز توسط اداپتور 12 ولت ولتاژ بدهبد به دو سر فیلمان لامپ.باید فیلمان لامپ روشن شود
مقاومت های کم اهم که روی پایه های ترانزیستور قرار دارند را چک کنید
دیاک مدار را هم چک کنید

آخرین ویرایش:

Masoud_Y

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
2007-05-30
1,380
7,200

دوست عزیز در قسمت فیلمان لامپ و در هر دو طرف دو عدد خازن سرامیکی معمولا سبز رنگ به شماره های 222 و 472 و ... معمولا خراب میشوند و باعث میشوند لامپ روشن نشود

asad1

VIP PLUS
VIP PLUS
vip
کاربر
2010-10-01
188
1,046
با عرض سلام و خسته نباشید!
از دوستان کسی آدرس یا تلفنی برای خرید برد لامپ های کم مصرف سراغ داره لطفا راهنمایی کنن که بتونیم به تعداد ازشون بخریم چون تعمیر برد خود لامپ به دلیل فرسوده شدنش زیاد قابل اعتماد نیست و جواب نمیده.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
ببین عزیز در مورد دیاک پرسیدی باید بهت بگم که دیاک یک قطعه شبیه دیود هستش با رنگ ابی روشن ولی مثل دیود نیستش از هر طرف رو مدار ببیندیش موردی نداره و بیشتر در مداراتی که با برف فشار قوی و متوسط همون 220 ولت خانگی سروکار دارد استفاده میشه برا تست دیاک مولتیمتر رو رو رنج x10بزار و نباید از هیچ طرفی بهم راه بده دیاک معمولا در مدارات قدرت برای تحریک ترایاک استفاده میشه

در مورد لامپ کم مصرف هم چون تمام قطعات رو تست کردی وسالم بود یک بار هم فیلامان لامپ رو تست کن با مولتی متر اگه فیلامان سوخته باشه دیگه کاری نمیشه کرد و باید لامپ رو دور بندازی

سلام
معمولا یکی از فیلامان ها زودتر میسوزه و پس از آن جریان و ولتاژ لازم جهت صدمه زدن به فیلامان بعدی وجود ندارد و لذا سالم میماند

و من دوسر فیلامان سوخته را اتصال کوتاه میکنم که در برخی از لامپها مثل روز اولش کار میکنه و در برخی از آنها کمی دیر تر روشن میشه ولی روشن میشه و تا باباش درست و حسابی در نیاد دور نمی اندازمش و استفاده میکنم

تقریبا نصف لامپهای خونه و محل کارم تک فیلامانه و از موقعیکه تک فیلامان شده هنوز هیچکدومش باباش در نیومده و داره کار میکنه

بالا