آی پی امداد
abtahi

تاپيك پرسش و پاسخ در مورد آمپلیفایرها

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام دوست خوبم

بهتر بود مدار مربوطه را قتبل مشاهده میساختید
اما مدار مربوطه دارای ایرادات عمده است ار قبیل

1- فقط از بلندگو در قبال dc با شرایط تاخیر اولیه و نهایی حفاظت میکند
2- تاخیر فعالیت در صورت ورود dc وابسته به عواملی مانند ثابت زمانی 235 میکرو و 22کیلو و نیز 270 کیلو و 47 میکرو است

3- غیر فعال شدن آن به عواملی از جمله 270 کیلو و 47 میکرو وابسته است و لذا باید مقاومت کوچکی با 47 میکرو موازی و به تبع آن 10 کیلو نیز کاهش یابد

من حیث المجموع با قطعات بیشتری (نسبت به آن محافظ ساده) بصورت ناقص و با ضعفهای قابل توجه محافظت میکند.

چه دلیلی موجب چشم پوشی شما از محافظ ساده و جستجوی پیوسته و تست دیگر مدارها شده ؟

سپاس
سلام
استاد عزیز
من از مدار محافظ چشم پوشی نکردم دو نمونه از آن ساخه و بر روی آمپلی فایرم نصب کرده ام.
اما این مدار همانطور که میدانید فقط اورلود و محافظ اتصال کوتاه است اما تاخیر و محافظ دی سی ندارد اگر یک مداری که این دو وظیفه تاخیر و dc پروتکشن را انجام بدهد به مدار اضافه کنم یک محافظ کامل میشه لذا دلیل اینکه چند مدار رو تست کردم می خوام ببینم کدوم بهتر هست که بتونم در کنار او مدار محافظ ازش استفاده کنم.
منبع این مدار هم یکی از سرویس منوال های دستگاههای صوتی هست.

فرمودید که موازی با خازن 47 میکرو یک مقاومت کوچک موازی کنم شما چه مقداری را پیشنهاد میدهید .؟؟؟

یک سوال هم خارج از مبحث بپرسم :
میشه محافظ رو طوری طراحی کرد که به جای اینکه توسط مقاومت شنت جریان غیر مجاز رو کنترل کنه اهم باند ها رو کنترل کنه در صورت اتصال کابل باند ها ( حتی با ولوم بسته ) ورودی آمپلیفایر رو صفر کنه؟؟؟
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,111
سلام
استاد عزیز
من از مدار محافظ چشم پوشی نکردم دو نمونه از آن ساخه و بر روی آمپلی فایرم نصب کرده ام.
اما این مدار همانطور که میدانید فقط اورلود و محافظ اتصال کوتاه است اما تاخیر و محافظ دی سی ندارد اگر یک مداری که این دو وظیفه تاخیر و dc پروتکشن را انجام بدهد به مدار اضافه کنم یک محافظ کامل میشه لذا دلیل اینکه چند مدار رو تست کردم می خوام ببینم کدوم بهتر هست که بتونم در کنار او مدار محافظ ازش استفاده کنم.
منبع این مدار هم یکی از سرویس منوال های دستگاههای صوتی هست.

فرمودید که موازی با خازن 47 میکرو یک مقاومت کوچک موازی کنم شما چه مقداری را پیشنهاد میدهید .؟؟؟

یک سوال هم خارج از مبحث بپرسم :
میشه محافظ رو طوری طراحی کرد که به جای اینکه توسط مقاومت شنت جریان غیر مجاز رو کنترل کنه اهم باند ها رو کنترل کنه در صورت اتصال کابل باند ها ( حتی با ولوم بسته ) ورودی آمپلیفایر رو صفر کنه؟؟؟
با تشکر

سلام
دوست عزیزم
اولا کی گفته قادر به محافظت از dc نیست اگر اینطور فکر میکردید چرا بفکر حل مشکل برنیامدید
خیر قادر به حفاظت از dc,,ac هست
ثانیا کی گفته نمیشه تاخیری براش تعریف کرد
مضافا اگر تاخیر میخواهید پس چرا مترصد حذف تاخیر مدار جدید شده اید ؟

درخصوص تشخیص اهم بلندگو بارها سوال فرمودید و بارها پاسخ دادم ولی دلیل قانع کننده ای نداشتید که چرا باید لقمه را دور سر چرخاند ؟
دلیل ارائه کنید من هم لقمه را دور سرم می چرخانم

درخصوص مقاومت موازی باید محاسبه کرد و همزمان با 10 کیلو و قدرت ترانزیستورهای مربوطه و غیره تغییر داد ولی بجای 47 میکرو از 4.7 میکرو استفاده کنید و پاسخ آنرا ببینیدکه موجب بروز عوارض تازه نگردد

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام بر استاد عزیز

ازآنجاکه قطع خروجی در آمپلیفایرهای پرقدرت بویژه قطع ناگهانی آمپلیفایر فعال و بویژه با ولوم بالا ، مضر است لذا از مقاومت متوسط 22 اهم استفاده میکنیم تا موجب قطع ناگهانی آن نگردد و جریان مربوطه بمقدار بی ضرری کاهش یابد و خازن سری هم مانع عبور dc از بلندگو میشود
باین ترتیب اگر جریان غیرمجاز سیگنال صوتی در آمپلیفایر سالم موجب بروز پروتکت شود دراینصورت صدای ضعیفی شنیده میشود و اگر اوت پوت صدمه ببیند و dc هم وارد بلندگو شود پس از پروتکت ، ولتاژ dc بکلی از بلندگو حذف میشود و از بلندگو حفاظت میکند ولی سیگنال صوتی ضعیف ومعیوب احتمالی (اگر داشته باشد) از بلندگو عبور میکند وشنیده میشود
شما فرمودید قادر به محافظت از dc هست بوسیله مقاومت 22 اهم و خازن 22 میکرو تا اینجا صحیح.
سوال: آیا خازن 22 میکرو نباید در مسیر سیگنالی که به طرف بلندگو می رود باشد منظورم اینه که منفی خازن به مثبت بلندگو وصل شود و مثبت خازن به مسیر خروجی به عبارت دیگر خازن بین بلندگو و مقاومت 0.5 اهمی قرار گیرد ؟؟؟؟
من تصور میکردم منظور شما از حفاظت دی سی این است که با ورودی دی سی به قسمت to amp رله غیر فعال شود اما حالا متوجه شدم منظورتون حفاظت از طریق خازن22 میکرو هست.

ثانیا کی گفته نمیشه تاخیری براش تعریف کرد

یعنی میشه کاری کرد که همین مدار با تاخیر بلندگو رو وصل کنه پس اگر اشتباه نکنم باید یک سری تغییرات در مدار و پایه های رله انجام بگیره ؟ درسته ؟؟
منتظر راهنمایی شما هستم

مضافا اگر تاخیر میخواهید پس چرا مترصد حذف تاخیر مدار جدید شده اید ؟
من خواهان حذف تاخیر مدار فوق نشده بودم نوشته من این بود که یک مدار آنتی پلاپ باید در زمانی که آمپلی فایر رو روشن میکنیم با تاخیر چند ثانیه ای بلندگو رو وصل کنه و زمانی که خاموش میکنیم سریع بلندگو رو قطع کنه . من مشکلم تو قسمت دوم هست یعنی مدار من با تاخیر بلندگو رو وصل میکنه اما به جای اینکه سریع همزمان با خاموش شدن آمپلی فایر بلندگو رو قطع کنه با تاخیر قطع میکنه و این باعث میشه یک صدای تق بلند در باندها شنیده بشه حال خواسته من این بود که چه طور میشه این تاخیر حالت دوم حذف بشه لینک مدار:
http://redhue.ir/images/06406110986654758497.jpg

نمونه مداری هم که از تلفیق دو مدار محافظ ساختم :

پیوست‌ها

• 63.9 کیلوبایت بازدیدها: 104

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
دوست عزیزم
باید سر و ته پتانسیومتر با اهم کمتر از 500 را به ابتدا و انتهای 5/ اهمی متصل کنید و از سر وسط و یکطرف پتانسیومتر در جهت مناسب استفاده و به ورودی کوپلر متصل کنید تا جریان دلخواه قابل تنظیم باشد .

سپاس
سلام مجدد
استاد با توجه به توضیحات شما شماتیک کشیدم. لطفا" یک نگاهی بفرمایید تا اگر اشکالی هست برطرف کنم
فکر کنم مقاومت 100 اهمی حذف بشه درسته ؟؟

پیوست‌ها

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,111
سلام بر استاد عزیز

شما فرمودید قادر به محافظت از dc هست بوسیله مقاومت 22 اهم و خازن 22 میکرو تا اینجا صحیح.
سوال: آیا خازن 22 میکرو نباید در مسیر سیگنالی که به طرف بلندگو می رود باشد منظورم اینه که منفی خازن به مثبت بلندگو وصل شود و مثبت خازن به مسیر خروجی به عبارت دیگر خازن بین بلندگو و مقاومت 0.5 اهمی قرار گیرد ؟؟؟؟
من تصور میکردم منظور شما از حفاظت دی سی این است که با ورودی دی سی به قسمت to amp رله غیر فعال شود اما حالا متوجه شدم منظورتون حفاظت از طریق خازن22 میکرو هست.

یعنی میشه کاری کرد که همین مدار با تاخیر بلندگو رو وصل کنه پس اگر اشتباه نکنم باید یک سری تغییرات در مدار و پایه های رله انجام بگیره ؟ درسته ؟؟
منتظر راهنمایی شما هستم

من خواهان حذف تاخیر مدار فوق نشده بودم نوشته من این بود که یک مدار آنتی پلاپ باید در زمانی که آمپلی فایر رو روشن میکنیم با تاخیر چند ثانیه ای بلندگو رو وصل کنه و زمانی که خاموش میکنیم سریع بلندگو رو قطع کنه . من مشکلم تو قسمت دوم هست یعنی مدار من با تاخیر بلندگو رو وصل میکنه اما به جای اینکه سریع همزمان با خاموش شدن آمپلی فایر بلندگو رو قطع کنه با تاخیر قطع میکنه و این باعث میشه یک صدای تق بلند در باندها شنیده بشه حال خواسته من این بود که چه طور میشه این تاخیر حالت دوم حذف بشه لینک مدار:

نمونه مداری هم که از تلفیق دو مدار محافظ ساختم :

سلام
دوست عزیزم

بن نقل از من فرمودید
شما فرمودید قادر به محافظت از dc هست بوسیله مقاومت 22 اهم و خازن 22 میکرو تا اینجا صحیح
.

اولا کجا چنین مطلبی مطرح کردم

این محافظ بدون مقاومت و خازن فوق قادر به محافظت dc , ac هست و تمهید فوق علاوه بر محافظت از بلندگو از آمپلیفایر سالم نیز حفاظت میکند و از تحمیل فشار به آن ناشی از قطع ناگهانی بلندگو جلوگیری میکند و لذا پاسخ زیر را در پست 626 مطرح کردم
اساسا محافظ بطور کلی بلندگو را قطع میکند و وجود خازن بدلیل ضعف محافظ در این خصوص نیست بلکه اضافه کردن مقاومت موجب بروز این ضعف میشود که ولتاژ DC میتواند بواسطه مقاومت ، از بلندگو عبور کند و لذا با اضافه کردن خازن رفع میشود و مانع از عبور DC میگردد

بارها فرمودید این و آن میشه و همواره عرض کردم اجرای هر خواسته معقولی با الکترونیک مقدوره
ممکنه من قادر نباشم ولی هر خواسته معقولی قابل اجراست .

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,111
سلام مجدد
استاد با توجه به توضیحات شما شماتیک کشیدم. لطفا" یک نگاهی بفرمایید تا اگر اشکالی هست برطرف کنم
فکر کنم مقاومت 100 اهمی حذف بشه درسته ؟؟

سلام
100 اهمی را حذف و با سر وسط پتانسیومتر سری کنید

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
100 اهمی را حذف و با سر وسط پتانسیومتر سری کنید

سپاس
سلام دوست عزیزم جناب غزال
ضمن تشکر
طبق توضیحات شما مدار رو تغییر دادم لطف بفرمایید یک نگاهی بفرمایید تا اگر صحیح است به مدار اضافه کنم. فقط ممکنه تاثیر افزایش یا کاهش پتانسیومتر در مدار را توضیح مختصری دهید؟؟
این را هم اضافه کنم مشکل تاخیری که در عدم سریع خاموش شدن مدار محافظ همزمان با مدار آمپلی فایر که داشتم رو حل کردم اون خازن بزرگ 1000 میکرو فاراد آبی رنگ که به عنوان صافی قرار داده بودم رو به 47 میکرو کاهش دادم که مشکل حل شد.
با تشکر

پیوست‌ها

آخرین ویرایش:

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
دوست عزیزم
بارها فرمودید این و آن میشه و همواره عرض کردم اجرای هر خواسته معقولی با الکترونیک مقدوره
ممکنه من قادر نباشم ولی هر خواسته معقولی قابل اجراست .

سپاس
دوست گرامی
گاها" اگر سوالات نامعقولی میپرسم ناشی از عدم شناخت کامل من در رشته الکترونیک هست و می دانید که من در این رشته تحصیل نکردم به هر حال به بزرگواری خود ما را ببخشید.
با تشکر

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,111
سلام دوست عزیزم جناب غزال
ضمن تشکر
طبق توضیحات شما مدار رو تغییر دادم لطف بفرمایید یک نگاهی بفرمایید تا اگر صحیح است به مدار اضافه کنم. فقط ممکنه تاثیر افزایش یا کاهش پتانسیومتر در مدار را توضیح مختصری دهید؟؟
این را هم اضافه کنم مشکل تاخیری که در عدم سریع خاموش شدن مدار محافظ همزمان با مدار آمپلی فایر که داشتم رو حل کردم اون خازن بزرگ 1000 میکرو فاراد آبی رنگ که به عنوان صافی قرار داده بودم رو به 47 میکرو کاهش دادم که مشکل حل شد.
با تشکر

سلام
درسته
پتانسیومتر بخش دلخواه از افت ولتاژ 5/ اهمی را به کوپلر میدهد

فرمودید با کاهش 1000 میکرویی آبی حل شد ولی نقشه شما در لینک زیر چنین خازنی ندارد

قطعا مربوط به تغذیه قبلی این مدار است و منظور شما عکس برد است و در عکس مشخص نمیشود مربوط به چه بخشی است
معذالک شما بجای رفع ایراد شیر فرعی ، شاه لوله را زودتر قطع میکنید که نشتی و ایرادات شیر فرعی دیده نشود ولی ایراد به قوت خود باقی است
ولی در هر صورت کار شما انجام میشود و خوب است

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
درسته
پتانسیومتر بخش دلخواه از افت ولتاژ 5/ اهمی را به کوپلر میدهد

فرمودید با کاهش 1000 میکرویی آبی حل شد ولی نقشه شما در لینک زیر چنین خازنی ندارد

قطعا مربوط به تغذیه قبلی این مدار است و منظور شما عکس برد است و در عکس مشخص نمیشود مربوط به چه بخشی است
معذالک شما بجای رفع ایراد شیر فرعی ، شاه لوله را زودتر قطع میکنید که نشتی و ایرادات شیر فرعی دیده نشود ولی ایراد به قوت خود باقی است
ولی در هر صورت کار شما انجام میشود و خوب است

سپاس
بله کاملا" حق باشماست
چون مدار با ولتاژ 12 ولت کار میکرد و در اون مدارشماتیک قسمت تغذیه وجود نداشت لذا اومدم یک تغذیه نیم موج در مدار تعبیه کردم که به یکی از خروجی های ترانس آمپلی فایر که ولتاژ 15 ولت ac میداد وصل کردم. اما خازن صافی این تغذیه رو خیلی بالا گرفتم و فکر میکردم مثل خازن تغذیه آمپلی فایر هر چقدر بیشتر باشه بهتره و وقتی برق آمپلیفایر قطع میشد تا خازن میومد دشارژ بشه زمانی طول میکشید که همین باعث دیر خاموش شدن مدار محافظ میشد لذا خازن رو به 47 میکرو کاهش دادم و مشکل حل شد .
با تشکر

بالا