آی پی امداد
abtahi

تاپيك پرسش و پاسخ در مورد آمپلیفایرها

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
استاد عزیزم جناب غزال
ضمن تشکر
راستش برام استفاده از روشهای دوم و سوم مقدور نیست.
در مورد استفاده از دیود زنر من موافقم. یک مدار هم به ذهن خودم رسیده خواستم نظرتون رو در مورد این مدار بدونم.
سپاس.

پیوست‌ها

• 12.4 کیلوبایت بازدیدها: 126

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,111
سلام
استاد عزیزم جناب غزال
ضمن تشکر
راستش برام استفاده از روشهای دوم و سوم مقدور نیست.
در مورد استفاده از دیود زنر من موافقم. یک مدار هم به ذهن خودم رسیده خواستم نظرتون رو در مورد این مدار بدونم.
سپاس.

دوست خوبم

اولا ولتاژ DC تمام موج در تغذیه دستگاه دارید که از همین 30 ولت متناوب تهیه شده و لذا استفاده از نیم موج با قطعات اضافی قابل توجیه نیست و از تمام موج آماده استفاده کنید.

ثانیا : زینر در مدار شما با وجود 270 اهم و 42 ولت ( ناشی از 30 ولت متناوب ) تحت فشار است و با زینر های ضعیف موجود در بازار ، طول عمری نخواهد داشت و لذا نیاز به زینر وات بالا دارد که بسختی پیدا میکنید

بنابرین همانطور که عرض کردم اگر اصرار دارید از زینر استفاده کنید از روش پست 620 ( ادغام زینر و روش 4 ) استفاده کنید یعنی ابتدا ولتاژ را با تقسیم ولتاژ کمتر کنید و سپس از رگلاتور و یا از زینر و مقاومت کوچکتر استفاده کنید که هم زینر تحت فشار نباشد و هم مقاومت داخلی این منبع کوچکتر شود
توان دو مقاومت تقسیم ولتاژ باید قابل توجه باشد
سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
مشاهده فایل‌پیوست 61949
سوال

بمنظور مشارکت احتمالی و تقویت قوه خلاقیت کاربران علاقمند
آیا کسی میداند جهت تجهیز بیشتر این محافظ آمپلیفایر

چرا لازم است خازن حدود 22 میکرو را با مقاومت حدود 22 اهم سری و به دو سر کنتاکت بسته رله متصل کنیم ؟
سلام
استاد گرامی
کسی پیدا نشد که جواب سوال را پیش بینی کند اگر ممکن هست پاسخ را بفرمایید تا بهره ببریم.
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,111
سلام
استاد گرامی
کسی پیدا نشد که جواب سوال را پیش بینی کند اگر ممکن هست پاسخ را بفرمایید تا بهره ببریم.
با تشکر

سلام دوست عزیزم

فرمودید
کسی پیدا نشد که جواب سوال را پیش بینی کند
ولی قطعا کسی پیدا نشد مشارکت کند
اساسا جز موارد خاصی که مشخص میگردد سوال ها خطاب به کاربران محترم و بمنظور تبادل نظر و استمرار دیالوگ و کشف و رفع نقاط ضعف مطرح میشود و بدیهی است که پاسخگویی اساتید محترم موجب توقف فوری دیالوگ و اختلال هدف میگردد و لذا کاربری پیدا نشد مشارکت کند ( نه پیش بینی ) زیرا مبتدی ترین افراد هم لااقل قادر به پیش بینی ناصحیح هستند
اما پاسخ
ازآنجاکه قطع خروجی در آمپلیفایرهای پرقدرت بویژه قطع ناگهانی آمپلیفایر فعال و بویژه با ولوم بالا ، مضر است لذا از مقاومت متوسط 22 اهم استفاده میکنیم تا موجب قطع ناگهانی آن نگردد و جریان مربوطه بمقدار بی ضرری کاهش یابد

و خازن سری هم مانع عبور dc از بلندگو میشود
باین ترتیب اگر جریان غیرمجاز سیگنال صوتی در آمپلیفایر سالم موجب بروز پروتکت شود دراینصورت صدای ضعیفی شنیده میشود

و اگر اوت پوت صدمه ببیند و dc هم وارد بلندگو شود پس از پروتکت ، ولتاژ dc بکلی از بلندگو حذف میشود و از بلندگو حفاظت میکند ولی سیگنال صوتی ضعیف ومعیوب احتمالی (اگر داشته باشد) از بلندگو عبور میکند وشنیده میشود

و لذا خازن و مقاومت مذکور با مزایای فوق پیش بینی شده
مضافا که با میزان و نوع و کیفیت صدای بلندگو ، موجبات تشخیص و تمایز و تفکیک عیب را مهیا میسازد​

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام دوست و استاد عزیزم جناب غزال

لذا کاربری پیدا نشد مشارکت کند ( نه پیش بینی ) زیرا مبتدی ترین افراد هم لااقل قادر به پیش بینی ناصحیح هستند

کاملا" حق با شماست

اما پاسخ
ازآنجاکه قطع خروجی در آمپلیفایرهای پرقدرت بویژه قطع ناگهانی آمپلیفایر فعال و بویژه با ولوم بالا ، مضر است لذا از مقاومت متوسط 22 اهم استفاده میکنیم تا موجب قطع ناگهانی آن نگردد و جریان مربوطه بمقدار بی ضرری کاهش یابد و خازن سری هم مانع عبور dc از بلندگو میشود.
پس با این حساب با افزوده شدن این دو قطعه مدار باعث حفاظت بلندگو از جریان dcهم می شود

استاد تو برخی از دستگاهها دیدم که بین بلندگو و خروجی پروتکتور یک مقاومت کم اهم وات بالا قرار میدهند این کار به چه علت است ؟؟؟
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,111
سلام دوست و استاد عزیزم جناب غزال

کاملا" حق با شماست

پس با این حساب با افزوده شدن این دو قطعه مدار باعث حفاظت بلندگو از جریان dcهم می شود

استاد تو برخی از دستگاهها دیدم که بین بلندگو و خروجی پروتکتور یک مقاومت کم اهم وات بالا قرار میدهند این کار به چه علت است ؟؟؟
با تشکر

سلام دوست خوبم

اساسا محافظ بطور کلی بلندگو را قطع میکند و وجود خازن بدلیل ضعف محافظ در این خصوص نیست بلکه اضافه کردن مقاومت موجب بروز این ضعف میشود که ولتاژ DC میتواند بواسطه مقاومت ، از بلندگو عبور کند و لذا با اضافه کردن خازن رفع میشود و مانع از عبور DC میگردد

در مورد مقاومت کم اهمی که فرمودید نمیدانم
باید نقشه ارائه کنید در حد بضاعتم تحلیل کنم من اساسا تابحال جز محافظی که در این تاپیک مطرح فرمودید نقشه محافظ دیگری ندیده ام یا به چشم مشتری دقت نکردم

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام به دوستان و اساتید عزیز
من مدار زیر که به عنوان dc پروتکشن و turn on delay بلندگو هست رو ساختم . زمانی که به مدار ولتاژ میدم رله بعد از 5 ثانیه فعال میشه اما زمانی که ولتاژش رو قطع میکنم باید سریع غیر فعال بشه اما بعد از 3 ثانیه غیر فعال میشه که این برای بلندگو خطرناک هست به نظرتون امکانش هست تا کاری کنیم که خازن 47 میکرو سریعتر تخلیه بشه تا وقتی ولتاژ مدار رو قطع میکنیم همزمان رله هم قطع شود تا صدای خاموش شدن آمپلی فایر به بلندگو وارد نشه ؟؟
با تشکر
لینک مدار

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
استاد عزیز جناب غزال
در مدار محافظ فایل پیوست 61949
آیا میتوان قبل از مقاومت 100 اهمی از یک پتانسیومتر 500 اهمی برای کنترل جریانی که به سمت پایه 1 اپتوکوپلر می رود استفاده کرد .

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,111
سلام
استاد عزیز جناب غزال
در مدار محافظ فایل پیوست 61949
آیا میتوان قبل از مقاومت 100 اهمی از یک پتانسیومتر 500 اهمی برای کنترل جریانی که به سمت پایه 1 اپتوکوپلر می رود استفاده کرد .

سلام
دوست عزیزم
باید سر و ته پتانسیومتر با اهم کمتر از 500 را به ابتدا و انتهای 5/ اهمی متصل کنید و از سر وسط و یکطرف پتانسیومتر در جهت مناسب استفاده و به ورودی کوپلر متصل کنید تا جریان دلخواه قابل تنظیم باشد .

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,111
سلام به دوستان و اساتید عزیز
من مدار زیر که به عنوان dc پروتکشن و turn on delay بلندگو هست رو ساختم . زمانی که به مدار ولتاژ میدم رله بعد از 5 ثانیه فعال میشه اما زمانی که ولتاژش رو قطع میکنم باید سریع غیر فعال بشه اما بعد از 3 ثانیه غیر فعال میشه که این برای بلندگو خطرناک هست به نظرتون امکانش هست تا کاری کنیم که خازن 47 میکرو سریعتر تخلیه بشه تا وقتی ولتاژ مدار رو قطع میکنیم همزمان رله هم قطع شود تا صدای خاموش شدن آمپلی فایر به بلندگو وارد نشه ؟؟
با تشکر
لینک مدار

سلام دوست خوبم

بهتر بود مدار مربوطه را قابل مشاهده میساختید
اما مدار مربوطه دارای ایرادات عمده است ار قبیل

1- فقط از بلندگو در قبال dc (با تاخیر اولیه و نهایی) حفاظت میکند
2- تاخیر فعالیت در صورت ورود dc وابسته به عواملی مانند ثابت زمانی 235 میکرو و 22کیلو و نیز 270 کیلو و 47 میکرو است

3- غیر فعال شدن آن به عواملی از جمله 270 کیلو و 47 میکرو وابسته است و لذا باید مقاومت کوچکی با 47 میکرو موازی کنید و به تبع آن 10 کیلو نیز کاهش یابد و ...

من حیث المجموع با قطعات بیشتری (نسبت به آن محافظ ساده) بصورت ناقص و با ضعفهای قابل توجه محافظت میکند.

چه دلیلی موجب چشم پوشی شما از محافظ ساده و جستجوی پیوسته و تست دیگر مدارها شده ؟

سپاس

بالا