با سلام به استاد عزیزم جناب غزال
استاد مداری که به عنوان محافظ به کمک هم راه انداختیم رو روی یک آمپلی فایر نصب کردم ولی یک مشکلی دارم اگر بخواهم از این مدار استفاده کنم باید یک ترانس 12 ولت کوچک خریده و در دستگاه جاسازی کنم آیا امکانش هست تا از ولتاژ ac ترانس خود دستگاه برای این کار استفاده کنم ؟؟؟ یعنی با استفاده از یک مقاومت کم اهم ولتاژ 12 ولت مدار رو تامین کنم و با یک دیود و خازن یکسوسازی را انجام دهم؟؟؟ با تشکر
ولتاژ ac ترانس 30-0-30 دوبل می باشد
لینک مدار
http://www.irantk.ir/showthread.php?t=396&page=53
پست شماره 523
دوست خوبم
روش اول - استفاده از رگلاتور
با توجه به اینکه ماکزیمم ولتاژ شما 42 ولت است و در مرز حداکثر ولتاژ ورودی رگلاتورهاست لذا اگر رگلاتوری با حداکثر ورودی 50 ولت پیدا کردید از روش اول و در غیر اینصورت از روش دوم و سوم و چهارم استفاده کنید
ورودی رگلاتور 12 ولت را به 42 ولت یکسو شده بدهید و از خروجی آن استفاده کنید
تذکر : ورودی رگلاتورها توسط سازنده تعیین میشود و غالبا تا 35 الی 40 ولت است اما هرچه از ولتاژ کمتری در ورودی رگلاتور استفاده کنید قادر به دریافت جریان بیشتری هستید (
چند ولت بیشتر از خروجی )
مثلا در رگلاتور 12 ولت 1 آمپری = اگر حدود 15 ولت به ورودی بدهید قادر به دریافت 1 آمپر هستید
اما بدلایل علمی اگر 30 ولت به ورودی بدهید با 5/ آمپر هم بشدت داغ میکند و فقط در جریانهای پایین قابل استفاده میشود
روش دوم = استفاده از ترانس دستگاه با تمهیدات لازم
1- یکی از دیواره های قرقره ترانس برق دستگاه را بشکنید تا سیم ردیف های مختلف دیده شود (
سیمهای ضخیم در ترانس شما مربوط به ثانویه و سیمهای نازک مربوط به اولیه است)
2- ولتمتر را روی ac گذاشته و یک پروب را به سر وسط ثانویه متصل کنید و پروب دیگر را به سوزن تیز متصل کنید
3- سوزن را روی سیمهای ضخیم و در ردیف های مختلف فشار دهید که با حداقل خراش از شارلاک عبور کند و به سیم متصل شود و ولتاژ آنرا بخوانید
4- با تکرار مراتب فوق سیمی که ولتاژ دلخواه را دارد پیدا کنید
5- با جسم غیر فلزی که خراش و صدوه ای به شارلاک سیم ها نزند ، سیم دلخواه را کمی بسمت بیرون بکشید که با سیمهای دیگر فاصله بگیرد (
اگر پاره شد که نمیشود اشکالی ندارد و ترمیم میکنید )
6- شارلاک قسمت کوچکی از این سیم را با تیغ ، بتراشید و یک سیم به آن لحیم و پس از یکسوسازی استفاده کنید (
روی قسمت زخمی شده را هم با جسب آهن عایق کنید البته من عایق نمیکنم و یا با لنت میپوشانم ولی شما با چسب بپوشانید تا به مهارت برسید )
روش سوم = ازآنجاکه ترانس شما بزرگ است و قطعا فاصله خالی دارد لذا براحتی و بدون باز کردن هسته ترانس حدود 20 دور سیم شارلاکدار دور ترانس بپیچید و با دو روش زیر استفاده کنید
(
سیم شارلاکدار را از ثانویه ترانس های سوخته که غالبا اولیه آنها میسوزد و یا از مغازه های سیم پیچی تهیه کنید و با هر ضخامتی تهیه کنید برای مقصود شما اشکالی ندارد)
الف) ولتاژ 20 دور را اندازه گیری کنید تا مقدار دور بر ولت بدست آید و مشخص شود با پیچیدن چند دور ، به ولتاژ دلخواه میرسید و لذا باید چند دور اضافه یا کم کنید
ب) اگر با محاسبه فوق مشخص شد که به تعداد دور لازم زیادی نیاز دارید (
مثلا 100 دور که با توجه به توان ترانس شما بعید است ) و یا اگر ترانس شما فضای کافی برای تعداد دور بیشتر را ندارد دراینصورت همین 20 دور را با 30 ولت ac بصورت برعکس سری کنید تا ولتاژ ac کم شود و باین ترتیب برای هر رگلاتوری مناسب میگردد و سپس میتوانید از روش اول استفاده کنید
روش 4 = تقسیم ولتاژ که من نمی پسندم
مقاومت 520 و 320 اهمی را سری کرده و به 42 ولت تغذیه متصل و از سر وسط آن در بی باری 16 ولت بگیرید و استفاده کنید که در زمان استفاده (
متناسب با جریان) کم میشود
اگر جریان مورد نیاز ، ولتاژ را خیلی کم کرد مقدار هر دو مقاومت را نصف کنید (
260 و 160 اهم )
سپاس