آی پی امداد
abtahi

تاپيك پرسش و پاسخ در مورد آمپلیفایرها

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
با سلام به استاد عزیزم جناب غزال

در نقشه 200 وات از مقایسه کننده استفاده شده که برای من قابل توجیه نشد و نمیتوانم تایید کنم
منظورتون از مقایسه کننده چی هست ؟؟
من آپ آمپی تو نقشه 200 وات ندیدم

ضمنا قبل از مونتاژ باید نمونه ای تهیه و بابت تطبیق امپدانس با پری تست کنید و سپس اقدام به مونتاژ فرمایید و یا همزمان با آن پری آمپلیفایر مخصوص آنرا هم مونتاژ کنید
استاد بالاخره باید مونتاژ کنم و بعد تست کنم که با پری تطبیق هست یا نه چون نمونه های ساخته شده از این مدارها را ندارم
یک مداری که مربوط به شرکت مونتاربو هست و یکی از شرکت های داخلی هم از روش کپی زده رو دارم اگر تمایل دارید اون مدار رو هم نشون بدم تا نظرتون رو بفرمایید گرچه تو اون مدار هم از ترانزیستورهای خروجی با تیپ مثبت و منفی استفاده شده.
استاد اتفاقا" مدار آمپلی فایر اون دستگاه اکو هم قبل از اینکه من دلو رودشو در بیارم از ترانزیستور های منفی با شماره S2530 استفاده شده بود الان 4 تا از اون ترانزیستورها رو دارم که سالم هستند به نظرتون میشه تو یک مداری که در خروجی از تیپ منفی استفاده کرده مورد استفاده قرار بگیرند ؟؟؟؟ البته من نتونستم دیتا شیت این شماره رو پیدا کنم .

و تجربه من میگوید بهترین آمپلیفایر های پرقدرت ، دارای چوک خروجی هستند و گرنه درصورت مواجهه با کوچکترین ناهنجاری بسرعت میسوزند
آیا این آمپلی فایر ها هنوز هم تولید می شوند ؟؟؟

با تشکر و سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113

منظورتون از مقایسه کننده چی هست ؟؟
من آپ آمپی تو نقشه 200 وات ندیدم

استاد بالاخره باید مونتاژ کنم و بعد تست کنم که با پری تطبیق هست یا نه چون نمونه های ساخته شده از این مدارها را ندارم
یک مداری که مربوط به شرکت مونتاربو هست و یکی از شرکت های داخلی هم از روش کپی زده رو دارم اگر تمایل دارید اون مدار رو هم نشون بدم تا نظرتون رو بفرمایید گرچه تو اون مدار هم از ترانزیستورهای خروجی با تیپ مثبت و منفی استفاده شده.
استاد اتفاقا" مدار آمپلی فایر اون دستگاه اکو هم قبل از اینکه من دلو رودشو در بیارم از ترانزیستور های منفی با شماره S2530 استفاده شده بود الان 4 تا از اون ترانزیستورها رو دارم که سالم هستند به نظرتون میشه تو یک مداری که در خروجی از تیپ منفی استفاده کرده مورد استفاده قرار بگیرند ؟؟؟؟ البته من نتونستم دیتا شیت این شماره رو پیدا کنم .

آیا این آمپلی فایر ها هنوز هم تولید می شوند ؟؟؟

با تشکر و سپاس

سلام
دوست عزیزم
1- گردو گرد است اما هر گردی گردو نیست و متشابها هر آپ امپی بعنوان مقایسه کننده و تفاضلی و غیره قابل استفاده است اما الزام عکس آن صادق نیست ( هر مقایسه کننده ای آپ امپ نیست)

2- اگر با این دلیل که نتوانستید اتومبیلی برای تست تهیه کنید ، میخواهید بصورت شانسی اتومبیل گالانت را مونتاژ و سپس تست کنید که مناسب با شرایط شما و گاراژ شما و غیره هست یا نه ؟ که خوشتان می آید یا نه ؟ ؟ ؟
چنین تستی مقدور است اما دراینصورت احتمال رضایت شما تقریبا حدود صفر است.

3- اگر من مجبور باشم بین آمپلیفایر (با تیپ مثبت ) و گیوتین یکی را انتخاب کنم گیوتین را انتخاب میکنم که شاهد گرفتاریها و مصیبتهای بعدی نباشم

4- اگر اوراقی آمپلیفایر اصلی را در اختیار دارید کمترین تردیدی نکنید که باید در اولویت انتخاب قرار دهید و اگر دیدید ضعفهای بزرگ و غیرقابل اصلاح دارد گزینه های بعدی را انتخاب کنید ( پذیرش ضعفهای کوچک هم مقرون بصرفه است )

5- بدیهی است که در عصر حاضر شرکتهای دیوانه ، آمپلیفایر با چوک خروجی تولید میکنند زیرا صرفنظر از اینکه حجم و وزن مشتری پسندی ندارد ، طول عمرش هم موجب ورشکستگی شرکت میشود

اصولا کاهش طول عمر محصولات بعنوان راز بقاء سازنده و لذا بعنوان علم و مهندسی جدیدی مورد توجه خاص سازنده هاست

بنابمراتب ابتدا اصلاح آمپلیفایری که اوراق کرده اید در اولویت گزینه های انتخابی قرار دهید

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
دوست عزیزم
1- گردو گرد است اما هر گردی گردو نیست و متشابها هر آپ امپی بعنوان مقایسه کننده و تفاضلی و غیره قابل استفاده است اما الزام عکس آن صادق نیست ( هر مقایسه کننده ای آپ امپ نیست)

2- اگر با این دلیل که نتوانستید اتومبیلی برای تست تهیه کنید ، میخواهید بصورت شانسی اتومبیل گالانت را مونتاژ و سپس تست کنید که مناسب با شرایط شما و گاراژ شما و غیره هست یا نه ؟ که خوشتان می آید یا نه ؟ ؟ ؟
چنین تستی مقدور است اما دراینصورت احتمال رضایت شما تقریبا حدود صفر است.

3- اگر من مجبور باشم بین آمپلیفایر (با تیپ مثبت ) و گیوتین یکی را انتخاب کنم گیوتین را انتخاب میکنم که شاهد گرفتاریها و مصیبتهای بعدی نباشم

4- اگر اوراقی آمپلیفایر اصلی را در اختیار دارید کمترین تردیدی نکنید که باید در اولویت انتخاب قرار دهید و اگر دیدید ضعفهای بزرگ و غیرقابل اصلاح دارد گزینه های بعدی را انتخاب کنید ( پذیرش ضعفهای کوچک هم مقرون بصرفه است )

5- بدیهی است که در عصر حاضر شرکتهای دیوانه ، آمپلیفایر با چوک خروجی تولید میکنند زیرا صرفنظر از اینکه حجم و وزن مشتری پسندی ندارد ، طول عمرش هم موجب ورشکستگی شرکت میشود

اصولا کاهش طول عمر محصولات بعنوان راز بقاء سازنده و لذا بعنوان علم و مهندسی جدیدی مورد توجه خاص سازنده هاست

بنابمراتب ابتدا اصلاح آمپلیفایری که اوراق کرده اید در اولویت گزینه های انتخابی قرار دهید

سپاس

سلام بر دوست عزیز جناب غزال
ضمن تشکر وسپاس
عرض به حضورتون که برای من امکان استفاده از اوراقی آمپلی فایر قبلی وجود نداره چون میکسر اون آمپلی رو هم عوض کردم. به هر حال بگذریم.....
شما فرمودید که اگر مدار دیگری رو انتخاب کنم شانس رضایت من تقریبا" صفر هست شما اگر جای من بودید چه کار انجام میدادید؟؟؟؟؟؟

استاد من چند تا مدار که از ترانزیستورهای منفی در خروجی بهره برده خدمتتون ارائه می کنم نظرتون رو در رابطه با این مدار ها بفرمایید

مدار اول :http://www.hqew.net/circuit-diagram/100W-Mosfet-Audio-Amplifier-Circuit-with-IRFP250N-only_3097.html

مدار دوم و سوم به صورت فایل pdf می باشد

پیوست‌ها

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
سلام بر دوست عزیز جناب غزال
ضمن تشکر وسپاس
عرض به حضورتون که برای من امکان استفاده از اوراقی آمپلی فایر قبلی وجود نداره چون میکسر اون آمپلی رو هم عوض کردم. به هر حال بگذریم.....
شما فرمودید که اگر مدار دیگری رو انتخاب کنم شانس رضایت من تقریبا" صفر هست شما اگر جای من بودید چه کار انجام میدادید؟؟؟؟؟؟

استاد من چند تا مدار که از ترانزیستورهای منفی در خروجی بهره برده خدمتتون ارائه می کنم نظرتون رو در رابطه با این مدار ها بفرمایید

مدار اول :http://www.hqew.net/circuit-diagram/100W-Mosfet-Audio-Amplifier-Circuit-with-IRFP250N-only_3097.html

مدار دوم و سوم به صورت فایل pdf می باشد

سلام دوست عزیزم

حقیقتا نمیدانم با چه زبانی بگویم ولی تصور میکنم توصیه ای برای قبل از مونتاژ باقی نمانده و تا زمان مونتاژ و نصب ، اطلاعات دیگری ندارم که برای شما مفید باشد

اگر میخواهید شانسی و تصادفی اقدام به مونتاژ کنید در صورت رعایت نکاتی که عرض کردم هر نقشه ای که دارای منبع معتبری است انتخاب کنید تفاوتی نمیکند زیرا درحالیکه در شرایط مناسب فاقد ضعف و ایراد است معذالک ممکن است با شرایط شما ناهماهنگ و دارای ایرادات عمده ای باشد که پس از مونتاژ مشخص میشود

لذا پس از انتخاب تصادفی و مونتاژ ، صرفا بمنظور کاهش ایرادات احتمالی قادر به اظهار نظر هستم و درخدمتم

سپاس

سفیر امید

VIP+ افتخاری
کاربر
2006-11-29
1,064
10,059
با سلام خدمت دوستان یه آمپلی فایر به نام hymer که فکر کنم مدلش has82میباشد واسه تعمیر اومده که متاسفانه از خروجی صدانداریم ولی در بیس بلندگو صدا میباشد متاسفانه ای سی امپلی فایر این دستگاه رو نمیتونم تشخیص بدم چون ورودی بلندگوها تقریبا میشه گفت ازطریق مقاومت 220کیلو باورودی line inمشترک میباشد واز انجا هم به ای سی های به شماره njm4558l که تعداد5 عدد هست متصل میباشد
در ضمن امپلی فایر قسمت بلندگو بیس در یه مدار دیگه میباشد عکس پشت ورو این مدار رو قرار میدم تا دوستان راهنمائی کنند ممنون

پیوست‌ها

• 69.3 کیلوبایت بازدیدها: 132
  • 61 کیلوبایت بازدیدها: 128
  • 20.7 کیلوبایت بازدیدها: 129
  • 45.3 کیلوبایت بازدیدها: 135
  • 48.6 کیلوبایت بازدیدها: 132

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
دوست عزیز
متاسفانه این عکس ها هیچ کمکی نمیکنه شما باید از برد آمپلی عکس قرار دهید شماره آیسی های بکار رفته را ذکر کنید و مشکل رو واضح تر بیان کنید چون من شخصا" متوجه نشدم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
با سلام خدمت دوستان یه آمپلی فایر به نام hymer که فکر کنم مدلش has82میباشد واسه تعمیر اومده که متاسفانه از خروجی صدانداریم ولی در بیس بلندگو صدا میباشد متاسفانه ای سی امپلی فایر این دستگاه رو نمیتونم تشخیص بدم چون ورودی بلندگوها تقریبا میشه گفت ازطریق مقاومت 220کیلو باورودی line inمشترک میباشد واز انجا هم به ای سی های به شماره njm4558l که تعداد5 عدد هست متصل میباشد
در ضمن امپلی فایر قسمت بلندگو بیس در یه مدار دیگه میباشد عکس پشت ورو این مدار رو قرار میدم تا دوستان راهنمائی کنند ممنون

سلام
دوست پرمهر و خوبم
برای پیدا کردن بخش قدرت آمپلیفایر باید سیم بلندگو را تعقیب کنید که از طریق خازنی ( بزرگتر از 220 میکرو ) و یا مستقیما به قویترین آی سی و یا ترانزیستور دستگاه متصل میشود که همان قطعات بخش قدرت یا اوت پوت آمپلیفایر هستند

ضمنا مقاومت تغذیه هر بخش که بصورت سری با هر بخشی قرار میگیرد راهنمای خوبی است زیرا چنین مقاومتی برای دیگر بخشها بزرگتر از 22 اهم است ولی برای بخش اوت پوت آمپلیفایر مقدار کوچکی (کمتر از 1 اهم ) است

ضمنا اگر njm4558l دارای 8 پایه باشد یک تقویت کننده استریو ضعیف و شامل دو آپ امپ است که پایه 1 و 7 خروجی چپ و راست آن است و احتمالا به بلندگوهای ضعیفی متصل میشوند

و نظر به اینکه فرمودید
ازطریق مقاومت 220کیلو باورودی line inمشترک میباشد واز
لذا توصیه میکنم
در آمپلیفایرها هرگز مقاومت 220 کیلو را برای تحلیل و تعقیب و راهنما و هر چیز دیگری به حساب نیاورید و فرض کنید اساسا وجود ندارد (زیرا تاثیر آن بسیار ناچیز و نامحسوس است )
حالا با اطلاعات فوق بخش آمپلیفایر را پیدا کنید و بفرمایید چه قطعاتی است؟
و یا بفرمایید سیم مثبت بلندگو به چه قطعاتی متصل است ؟
تا سرنخ اولیه تعمیر بدست آید و توصیه لازم را تقدیم کنم.

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
استاد مداری که به عنوان محافظ به کمک هم راه انداختیم رو روی یک آمپلی فایر نصب کردم ولی یک مشکلی دارم اگر بخواهم از این مدار استفاده کنم باید یک ترانس 12 ولت کوچک خریده و در دستگاه جاسازی کنم آیا امکانش هست تا از ولتاژ ac ترانس خود دستگاه برای این کار استفاده کنم ؟؟؟ یعنی با استفاده از یک مقاومت کم اهم ولتاژ 12 ولت مدار رو تامین کنم و با یک دیود و خازن یکسوسازی را انجام دهم؟؟؟ با تشکر
ولتاژ ac ترانس 30-0-30 دوبل می باشد
لینک مدار http://www.irantk.ir/showthread.php?t=396&page=53
پست شماره 523

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
استاد مداری که به عنوان محافظ به کمک هم راه انداختیم رو روی یک آمپلی فایر نصب کردم ولی یک مشکلی دارم اگر بخواهم از این مدار استفاده کنم باید یک ترانس 12 ولت کوچک خریده و در دستگاه جاسازی کنم آیا امکانش هست تا از ولتاژ ac ترانس خود دستگاه برای این کار استفاده کنم ؟؟؟ یعنی با استفاده از یک مقاومت کم اهم ولتاژ 12 ولت مدار رو تامین کنم و با یک دیود و خازن یکسوسازی را انجام دهم؟؟؟ با تشکر
پست شماره 523

دوست خوبم
روش اول - استفاده از رگلاتور

با توجه به اینکه ماکزیمم ولتاژ شما 42 ولت است و در مرز حداکثر ولتاژ ورودی رگلاتورهاست لذا اگر رگلاتوری با حداکثر ورودی 50 ولت پیدا کردید از روش اول و در غیر اینصورت از روش دوم و سوم و چهارم استفاده کنید

ورودی رگلاتور 12 ولت را به 42 ولت یکسو شده بدهید و از خروجی آن استفاده کنید

تذکر : ورودی رگلاتورها توسط سازنده تعیین میشود و غالبا تا 35 الی 40 ولت است اما هرچه از ولتاژ کمتری در ورودی رگلاتور استفاده کنید قادر به دریافت جریان بیشتری هستید ( چند ولت بیشتر از خروجی )

مثلا در رگلاتور 12 ولت 1 آمپری = اگر حدود 15 ولت به ورودی بدهید قادر به دریافت 1 آمپر هستید
اما بدلایل علمی اگر 30 ولت به ورودی بدهید با 5/ آمپر هم بشدت داغ میکند و فقط در جریانهای پایین قابل استفاده میشود

روش دوم = استفاده از ترانس دستگاه با تمهیدات لازم

1- یکی از دیواره های قرقره ترانس برق دستگاه را بشکنید تا سیم ردیف های مختلف دیده شود (سیمهای ضخیم در ترانس شما مربوط به ثانویه و سیمهای نازک مربوط به اولیه است)

2- ولتمتر را روی ac گذاشته و یک پروب را به سر وسط ثانویه متصل کنید و پروب دیگر را به سوزن تیز متصل کنید

3- سوزن را روی سیمهای ضخیم و در ردیف های مختلف فشار دهید که با حداقل خراش از شارلاک عبور کند و به سیم متصل شود و ولتاژ آنرا بخوانید

4- با تکرار مراتب فوق سیمی که ولتاژ دلخواه را دارد پیدا کنید

5- با جسم غیر فلزی که خراش و صدوه ای به شارلاک سیم ها نزند ، سیم دلخواه را کمی بسمت بیرون بکشید که با سیمهای دیگر فاصله بگیرد ( اگر پاره شد که نمیشود اشکالی ندارد و ترمیم میکنید )

6- شارلاک قسمت کوچکی از این سیم را با تیغ ، بتراشید و یک سیم به آن لحیم و پس از یکسوسازی استفاده کنید ( روی قسمت زخمی شده را هم با جسب آهن عایق کنید البته من عایق نمیکنم و یا با لنت میپوشانم ولی شما با چسب بپوشانید تا به مهارت برسید )

روش سوم = ازآنجاکه ترانس شما بزرگ است و قطعا فاصله خالی دارد لذا براحتی و بدون باز کردن هسته ترانس حدود 20 دور سیم شارلاکدار دور ترانس بپیچید و با دو روش زیر استفاده کنید
(سیم شارلاکدار را از ثانویه ترانس های سوخته که غالبا اولیه آنها میسوزد و یا از مغازه های سیم پیچی تهیه کنید و با هر ضخامتی تهیه کنید برای مقصود شما اشکالی ندارد)

الف) ولتاژ 20 دور را اندازه گیری کنید تا مقدار دور بر ولت بدست آید و مشخص شود با پیچیدن چند دور ، به ولتاژ دلخواه میرسید و لذا باید چند دور اضافه یا کم کنید

ب) اگر با محاسبه فوق مشخص شد که به تعداد دور لازم زیادی نیاز دارید (مثلا 100 دور که با توجه به توان ترانس شما بعید است ) و یا اگر ترانس شما فضای کافی برای تعداد دور بیشتر را ندارد دراینصورت همین 20 دور را با 30 ولت ac بصورت برعکس سری کنید تا ولتاژ ac کم شود و باین ترتیب برای هر رگلاتوری مناسب میگردد و سپس میتوانید از روش اول استفاده کنید

روش 4 = تقسیم ولتاژ که من نمی پسندم

مقاومت 520 و 320 اهمی را سری کرده و به 42 ولت تغذیه متصل و از سر وسط آن در بی باری 16 ولت بگیرید و استفاده کنید که در زمان استفاده (متناسب با جریان) کم میشود
اگر جریان مورد نیاز ، ولتاژ را خیلی کم کرد مقدار هر دو مقاومت را نصف کنید (260 و 160 اهم )
سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
پست شماره 523

درصورت استفاده از روش دوم و سوم ازآنجاکه کاربرد زیادی دارند ، گزارش مربوطه را مطرح فرمایید

توضیح اینکه تهیه ولتاژ با استفاده از زینر نیز مقدور است اما احتمالا قادر به تامین جریان مورد نیاز شما نیست و ناگزیر هستید از زینر وات بالا و تحت فشار و با مقاومت سری کوچک استفاده کنید که طول عمر آنرا کم میکند

اما درصورت اجبار و محدودیت ، ادغام زینر با روش 4 بهتر است

بالا