آی پی امداد
abtahi

تاپيك پرسش و پاسخ در مورد آمپلیفایرها

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
عرض سلام و ادب خدمت شما جناب غزال
بنده قصد جسارت نداشتم اون مدار رو هم یکی از دوستان تعمیرکار به من داده بود که به گفته خودش از روی برد فاراتل نقشه اش رو درآورده .به هر حا راست یا دروغش به خودش مربوط میشه
.به نظرم بهتر هست از خیر این بحث بگذریم. چون بنده هم حاضر به این نیستم که شما هم وقت خود رو بر روی تحلیل یک مدار ناشناس قرار دهید.
با تشکر

دوست خوبم
سلام
با توجه به شخصیت شما مطمئن بودم که شوخی کسی را جدی گرفته اید
باوجودیکه بنظر میرسد مدار جدید ( برخلاف مدار قبلی ) قابل استفاده باشد اما محال است بعنوان پری آمپلیفایر معتبری استفاده شده باشد

لذا اگر دوست شما شوخی نکرده باشد قطعا در اشتباه است زیرا مداری که با دو طبقه ترانزیستوری بتواند جریان صوتی میکرفن را بگونه ای تقویت کند که در خروجی سیستم نیاز به خازن 22 میکرو باشد و قس علیهذا ، کیفیت چنین مداری قابل پیش بینی است که برای اسباب بازی کودکان و آیفون و امثالهم قابل استفاده است نه بعنوان پری آمپلیفایر شرکت معتبر فاراتل

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
دوست عزیزم جناب غزال سلام
اگر امپدانس ورودی آمپلی فایر رو بالا ببریم ( توسط مقاومتی موازی شده با ورودی ) آیا راحتر با هر نوع پری مچ میشه ؟؟
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
دوست عزیزم جناب غزال سلام
اگر امپدانس ورودی آمپلی فایر رو بالا ببریم ( توسط مقاومتی موازی شده با ورودی ) آیا راحتر با هر نوع پری مچ میشه ؟؟
با تشکر

دوست عزیزم
سلام
کاهش و افزایش امپدانس سیستم ها با سری و موازی کردن مقاومت شبیه آنست که بگوییم ژیان اتومبیل سبکی است و در پیچ ها و باد و طوفان چپ میکند و من یک تن سرب در آن نصب کردم که مطمئن تر از تمام اتومبیلهای جهان شود ولی دراینصورت با سرعت یک کیلومتر هم حرکت نمیکند

اصولا تغییر یک متغیر در صورتی مفید است که سیستم را با آثار سوء مواجه نکند
و امپدانس یک سیستم در شرایط ایده آل قابل استفاده است نه در شرایط ناهنجار
درغیراینصورت تمام قواعد الکترونیک زائد میگردید و امپدانسهای ورودی و خروجی بسیار متفاوت آرایش بیس مشترک و کلکتور و یا امیتر مشترک معنایی نداشت و میتوانستیم به اشارتی امپدانس دلخواه را با اضافه کردن یک مقاومت بسازیم

و اگر تغییر امپدانس کار ساده ای بود تطبیق تمام مدارها با اشارتی میسر میشد و یک پری آمپلیفایر ضعیف با اضافه کردن یک مقاومت منطبق با بلندگوی 8 اهم میشد و به آمپلیفایر نیاز نداشتیم

ولی اینطور نیست و درست است که با موازی شدن مقاومت با پری آمپلیفایر ، آنرا منطبق با بلندگو کرده ایم اما چنین مداری وظیفه قبلی خودش را هم فراموش میکند و فقط قابل تماشاست نه قابل شنیدن

تصور کنید مقاومتی که از دو سر باطری قلمی می بینید بزرگ است (برخلاف باطری ماشین) و شما با این روش میتوانید یک مقاومت کوچک با باطری قلمی موازی کنید که هر دو را با مقاومت یکسان ببینید اما در اینصورت نه تنها در اتومبیل بلکه در ریموت کنترل تلویزیون هم قابل استفاده نیست
سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام بر دوست عزیزم جناب غزال
ضمن تشکر از شما از بابت پاسخ گویی و راهنمایی اینجانب و ضمن شرمندگی خودم بابت سوالهای زیادی که در ذهنم ایجاد میشه و مجبورم بپرسم تا یک باری از دوشم برداشته بشه.

استاد اگر خاطرتون باشه از صدای خراب دستگاهی که مونتاژ کرده بودم براتون گفتم . همون دستگاه اکو منظورم هست. بالاخره بعد از مدت زیاد و تست های فراوان که تصور میکردم مشکل از بخش پری میکروفن و مدارات تونالیته صدا باشه به این نتیجه رسیدم که مشکل از آمپلی فایرم هست. من سیم ورودی به مدار پاور صدا قطع کرده و به ورودی امپلی فایر دیگر دادم و تست کردم و صدا کاملا" عالی و همون چیزی بود که می خواستم بهش برسم. لذا تصمیم به تعویض مدارآمپلی دارم
دو مدار را در نظر دارم که تقریبا" با ولتاژ ترانس جور درمیاد خواستم خواهش کنم یک نگاهی به دو مدار انداخته و مزیت و عیب هایی اگر دارند مشخص فرمائید با تشکر
بر روی تصاویر کلیک کنید

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
دوست گرامی جناب غزال
دستگاهای اکو آمپلی فایر تولید داخل در تولیدات خودشان بیشتر از آمپلیفایر های ماسفت استفاده میکنند یا بی جی تی ؟؟
شما کدام نوع را ترجیح میدهید ؟؟؟
با تشکر

jac

کاربر vip
vip
کاربر
2008-04-20
490
1,744
پاسخ : تاپيك پرسش و پاسخ

سلام آقای رجبی من یه مقاله ای در مورد طراحی مدارات آمپلی فایر که تمام قسمتها و طبقات تشکیل دهنده آمپلی فابرها رو توضبح بده ترجیحا قدرت بالا میخواستم . اگه کتابی در رابطه با این موضوع هست معرفی کنید

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
[
سلام بر دوست عزیزم جناب غزال
ضمن تشکر از شما از بابت پاسخ گویی و راهنمایی اینجانب و ضمن شرمندگی خودم بابت سوالهای زیادی که در ذهنم ایجاد میشه و مجبورم بپرسم تا یک باری از دوشم برداشته بشه.

استاد اگر خاطرتون باشه از صدای خراب دستگاهی که مونتاژ کرده بودم براتون گفتم . همون دستگاه اکو منظورم هست. بالاخره بعد از مدت زیاد و تست های فراوان که تصور میکردم مشکل از بخش پری میکروفن و مدارات تونالیته صدا باشه به این نتیجه رسیدم که مشکل از آمپلی فایرم هست. من سیم ورودی به مدار پاور صدا قطع کرده و به ورودی امپلی فایر دیگر دادم و تست کردم و صدا کاملا" عالی و همون چیزی بود که می خواستم بهش برسم. لذا تصمیم به تعویض مدارآمپلی دارم
دو مدار را در نظر دارم که تقریبا" با ولتاژ ترانس جور درمیاد خواستم خواهش کنم یک نگاهی به دو مدار انداخته و مزیت و عیب هایی اگر دارند مشخص فرمائید با تشکر
بر روی تصاویر کلیک کنید

URL=http://www.redhue.ir/viewer.php?file=06152054754452752307.jpg]
[/URL]

سلام
دوست عزیزم

بطور کلی استفاده از ترانزیستورهای تیپ مثبت انتخاب درستی نیست خصوصا در طبقه قدرت و اوت پوت
زیرا عمر کوتاه تری دارند و بیشتر از تیپ منفی داغ میکنند (بدلیل ساختار پیوند های لازم نیمه هادی )
بطوریکه در این نوع پوش پول ها اگر یکی از دو ترانزیستور سوخته باشد ( در شرایط یکسان) حتما می بینید مثبت سوخته نه منفی

لذا قویا از نقشه های که در اوت پوت از تیپ مثبت استفاده کرده احتراز فرمایید

اساسا نقشه موصوف دارای ایرادات عجیبی نیز هست بعنوان مثال Q8=2N3005 باید دقیقا معادل Q10=2N3055 باشد یعنی علاوه بر اینکه باید هر دو از یک شماره باشند بلکه باید دارای یک مارک باشند و حتی بهتر است تاریخ تولید آنها هم متفاوت نباشد تا حتی المقدور و هرچه بیشتر دارای مشخصات یکسانی باشند

اما مشخصات 2N3005 و 2N3055 بسیار متقاوت و باورنکردنی است
همین ایراد بزرگ در Q7, Q9 وجود دارد

ایراد دیگر نقشه فوق ، تقویت مجزای نیم سیکل مثبت و منفی از ابتدا تا انتهاست و غیره
من حیث المجموع نقشه 300 وات بگونه ای نامعتبر است که حتی مشخصات دو خازن الکترولیتی اعلام نشده و مجهول است

در نقشه 200 وات از مقایسه کننده استفاده شده که برای من قابل توجیه نشد و نمیتوانم تایید کنم

توصیه میکنم از نقشه ای استفاده کنید که سالها آزمایش شده و کارآیی و کیفیت خود را اثبات کرده
اصولا معتبرترین شرکتها مدتی پس از تولید محصول اصلاحاتی را اعمال میکنند که گویای این حقیقت است که در الکتونیک ، علوم کلاسیک و نظری و محاسبات حرف اول را میزند و تجربه حرف آخر را میزند

ضمنا قبل از مونتاژ باید نمونه ای تهیه و بابت تطبیق امپدانس با پری تست کنید و سپس اقدام به مونتاژ فرمایید و یا همزمان با آن پری آمپلیفایر مخصوص آنرا هم مونتاژ کنید

و تجربه من میگوید بهترین آمپلیفایر های پرقدرت ، دارای چوک خروجی هستند و گرنه درصورت مواجهه با کوچکترین ناهنجاری بسرعت میسوزند

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
سلام
دوست خوبم جناب m-j

شما علاقه زیادی به محاسبات و معادلات الکترونیک دارید و دوست ندارم کسی را مایوس کنم و مانع از امید و تلاش افراد بویژه افراد پرتلاش و کنجکاو شوم ولی متاسفانه علوم نظری الکترونیک بقدری پیچیده و گنگ و البته شیرین است که بدون تحصیل و استاد ، کسب اطلاعاتی در حد لیسانس ظرف 100 سال هم بعید است
بطوریکه حتی اساتید دانشگاههای ما علیرغم سالها تحصیل تخصصی نیز غالبا چیزی نمیدانند و محفوظات خود را تکرار میکنند

بهتر است در کلاسهای دانشگاهی بعنوان دانشجوی آزاد شرکت کنید و اغلب اساتید استقبال میکنند و دراینصورت ممکن است مواردی را بصورت عمیق درک کنید که مدرس مربوطه بصورت سطحی هم درک نکرده است و فقط تکرار میکند

بعنوان مثال سالها سوال تاپیک زیر را در محضر اساتید دانشگاههای مختلف مطرح کردم و عاقبت شانس ملاقات با یک متخصص خارجی نصیبم شد و قادر به پاسخگویی گردید

http://www.irantk.ir/showthread.php?t=32562&p=173488&viewfull=1#post173488

سپاس

ghasreshishe

کاربر
2013-02-13
2
2
سلام
ببخشید من دارم میکسر آمپلی فایر (ای ام ایکس 660)یا ما ها رو درست میکنم
میخواستم بدونم آی سیاش نیاز به پرگرام دارن یا نه اگه آره برام فایل, هگزشونو بزاری
لطفا نگید که سخته چون من قطعاتشو تهیه کردم از چین فقط موندم که پراگرام میخواد یا نه یا اینکه این آی سیا مخصوص آمپلین و پراگرام نمیخواد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
در ضمن با هزار بد بختی سی پی یو( zfx-2) خریداری کردم اونم گرون ولی هنوز نرسیده چون دوستم چین بوده از اونجا اورده ...
میگم سی پی یو هم پراگرام میخواد یا نه؟
لطفا جوابمو بدین و اگه فایل هگز لازم دارن واسم بزارید....
مچکرم ازتون اگه جواب دادین به این شمارم اس بدین که بیام جوابمو ببینم...........///////////////////////////
مرسی

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: NICHICON

ghasreshishe

کاربر
2013-02-13
2
2
اینم لیست آی سیا و سی پی یو آمپلی فایر ای ام ایکس 660
1.PCM300 1E
2.CPU ZFX-2
3.MSKUPD78P083GB-3B4