آی پی امداد
abtahi

تاپيك پرسش و پاسخ در مورد آمپلیفایرها

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
سلام استاد چند تا مدار با ماسفت منفی برام میگذارین ؟ ممنون

سلام
استاد عزیز از نقشه های بیشمار بخش الکترونیک و آمپلیفایر ، منطبق با امکانات و شرایط خود انتخاب فرمایید

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
با سلام یه سینمای خانگی سونی البته قلابی هست که ازبانه اومده ولی متاسفانه صدای هوم در قسمت بافر بلندگو میباشد چگونه میتوان این ******* رو کم و صاف کرد در ضمن دستگاه هم اکبند میباشد

سلام
دوست پرمهر و عزیزم

هر چقدر قلابی و ساخت افغانستان هم باشد ، بعید است این عیب مربوط به ضعف طراحی باشد

اگر صدای سالم همراه با هوم دارید دراینصورت ولتاژ تغذیه آمپلیفایر ناصاف است و با توجه به اینکه نو است به احتمال ضعیف ، خازن بزرگی معیوب و با احتمال زیاد ، پایه اش از برد جدا شده

ضمنا در هر آمپلیفایری که با برق شهر تغذیه میشود هرچه خازنهای بزرگی با خازنهای تغذیه موازی کنید هوم 50 هرتز کمتر میشود و صدای سالمتری خواهید داشت

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام به دوست و استاد عزیز جناب غزال
تو پری آمپلی فایر هایی که از آیسی آپ آمپ در اونها استفاده شده مقاومت گین مقاومتی است که بین پایه ورودی و خروجی آیسی قرار دارد و هرچه مقدار این مقاومت ( Rf ) بیشتر شود گین یا گیرایی میکروفن بیشتر میشود
مثل شکل زیر :
Op-Amp_Inverting_Amplifier.svg

در مدارات پری ترانزیستوری این مقاومت گین رو به چه صورت باید پیدا کنیم ؟؟؟ مثلا" در شکل زیر :
3.gif

یک سوال دیگه :
برای پری میکروفن و مستر در اکو آمپلی فایر ها چه مقدار مقاومتی رو پیشنهاد میدهید ؟؟
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
سلام به دوست و استاد عزیز جناب غزال
تو پری آمپلی فایر هایی که از آیسی آپ آمپ در اونها استفاده شده مقاومت گین مقاومتی است که بین پایه ورودی و خروجی آیسی قرار دارد و هرچه مقدار این مقاومت ( Rf ) بیشتر شود گین یا گیرایی میکروفن بیشتر میشود
مثل شکل زیر :
1.svg

در مدارات پری ترانزیستوری این مقاومت گین رو به چه صورت باید پیدا کنیم ؟؟؟ مثلا" در شکل زیر :
3.gif

یک سوال دیگه :
برای پری میکروفن و مستر در اکو آمپلی فایر ها چه مقدار مقاومتی رو پیشنهاد میدهید ؟؟
با تشکر

دوست بسیار عزیزم
سلام

هرچه فکر کردم چه پاسخی بدهم که منتهی به کتابی نشود و برای همکاران عزیز هم قابل استفاده باشد عاقبت عاجز شدم و لذا فقط عرض میکنم
ساده ترین رشته های فنی دانشگاهی هم بسیار بسیار پیچیده تر از بقیه علوم است چه رسد به الکترونیک که از سنگین ترین آنهاست
چنانکه اخذ لیسانس در رشته های غیرفنی در مدت 4 سال بسیار ساده است اما تابحال در رشته الکترونیک دانشگاههای معتبر ندیده ام ، احدی قادر به اخذ لیسانس در مدت 4 سال شده باشد

بنابرین هرچند آپ امپ از ساده ترین مباحث و محاسبات الکترونیک است و برای دیگر رشته ها هم قابل هضم است اما قاعده کلی که فرمودید هم درست نیست

و ازآنجا که حتی در امور تعمیر استفاده چندانی ندارد و ورود به مباحث آن ثمره چندانی ندارد و مورد هدف شما هم نیست لذا فقط در این حد عرض میکنم که نه تنها در آپ امپ بلکه در کل دنیا حتی یک سیستم و مدار الکترونیکی با قاعده ای که فرمودید هم وجود ندارد که گین با افزایش یک مقاومت (مانند Rf ) افزایش یابد

زیرا دراینصورت نیاز به آمپلیفایر و بخش هایولتاژ و ترانس هایولتاژ و غیره نداشتیم و کافی بود از مقاومت بینهایت (قطع) استفاده کنییم که گین آن بینهایت میشد و یک سیکنال ناچیز در ورودی منجر به تولید هایولتاژی در خروجی میگردید که تا کره ماه شعله میکشید

بویژه که آشنایی با مباحث و محاسبات پیچیده مدارهای ترانزیستوری ، (صرفنظر از پیش نیاز های آن) بسادگی آپ امپ نیست و مستلزم تحصیل در نیم ترم دانشگاهی است
بطوریکه صرفنظر از استثناء ، برجسته ترین اساتید دانشگاههای ایران اگر هنر کنند در محاسبات مدارهای تکراری که سالها تدریس کرده اند دچار خطا نمی شوند و به همین دلیل در مدارهای خارج از دروس عاجز هستند و عملا قادر به استفاده از علوم خود نیستند

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام بر دوست عزیزم جناب غزال
صرف نظر از بیان شیوا و زیبای جنابعالی در خصوص مقوله گین که ارائه فرمودید باید عرض کنم که من به جوابی نرسیدم. البته شاید من در پرسیدن سوال دچار اشکال بودم. به طور کلی جدا از بحث های نظری اگر در شماتیک همون مدار پری ترانزیستوری بخواهیم گیرایی میکروفن کم یا بالعکس زیاد شود چه کاری باید انجام دهیم؟؟؟
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
سلام بر دوست عزیزم جناب غزال
صرف نظر از بیان شیوا و زیبای جنابعالی در خصوص مقوله گین که ارائه فرمودید باید عرض کنم که من به جوابی نرسیدم. البته شاید من در پرسیدن سوال دچار اشکال بودم. به طور کلی جدا از بحث های نظری اگر در شماتیک همون مدار پری ترانزیستوری بخواهیم گیرایی میکروفن کم یا بالعکس زیاد شود چه کاری باید انجام دهیم؟؟؟
با تشکر

سلام
دوست خوبم این سوال متناسب و مرتبط با امور تعمیر و قابل استفاده و مفید است
اتفاقا ارتقاء دستی و غیر ماشینی کیفیت کلیه تولیدات و محصولات بدلایلی مقدور است و یکی از امور تعمیرگاهم است

و لذا با توجه به سوال تازه ، مدار ترانزیستوری را بررسی کردم و با حساب سرانگشتی من ، مدار معتبری نیست و در باورم نمیگنجد و یا من اطلاعات لازم را جهت تحلیل آن ندارم
لذا منبع و طراح مدار و بقیه مدار را مطرح فرمایید تا ارزش بررسی ماهوی آنرا باور کنم

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
استاد عزیز جناب غزال

برای من حداقل علم و تجربه شما تو بحث تعمیرات ثابت شده هست لذا من به دلیل اطمینانم به شما ترجیح می دهم در بسایری از موارد از تجربه شما استفاده کرده و با شما مشورت کنم.
اون مدار رو صرفا" به جهت یک مثال خدمتتون ارائه دادم و از کارکردش مطمئن نیستم فقط بحث سوالم اینه که چه طور گیرایی یک میکروفن رو از طریق پری تنظیم کنیم
فردا یک مدار مطمئن رو قرار می دهم تا در موردش بحث کنیم
شب خوش.
با تشکر

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
با سلام
دوست عزیز و بزرگوارم جناب غزال

مداری که در زیر مشاهده میکنید یک نمونه تجاری از پری آمپلی فایر هایی بود که قبلا" در شرکت فاراتل تولید میشد. در مدار زیر اگر بخواهیم گیرایی میکروفن زیاد شود البته نه آنقدر که باعث فیدبک شود چه تغییراتی را اعمال می کنید ؟
با تشکر

پیوست‌ها

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
با سلام
دوست عزیز و بزرگوارم جناب غزال

مداری که در زیر مشاهده میکنید یک نمونه تجاری از پری آمپلی فایر هایی بود که قبلا" در شرکت فاراتل تولید میشد. در مدار زیر اگر بخواهیم گیرایی میکروفن زیاد شود البته نه آنقدر که باعث فیدبک شود چه تغییراتی را اعمال می کنید ؟
با تشکر

دوست عزیزم
سلام

هرچند مدار جدیدی که مورد سوال قرار داده اید معقول تر و خیلی متفاوت با مدار قبلی است که سر و ته نداشت و شوخی بنظر میرسید اما همین مدار که معقول تر بنظر میرسد نیز بدون نیاز به بررسی عمیق و با دید کلی و سطحی نیز کاملا مشخص است که دارای کیفیت نیست و محال است بعنوان پری آمپلیفایر مورد تایید فاراتل قرار گرفته باشد مگر برای موارد خاصی که نیاز به کیفیت نداریم مانند آیفون و کیت آموزشی و امثالهم

لذا نمیدانم چرا برای دومین بار است که سوالی نامتناسب با شان کارشناس ارشد مطرح فرموده اید
با توجه به شناختی که از شان و شخصیت حضرتعالی دارم بنظر میرسد شخصی در جریان شوخی با شما مدارهایی در اختیار شما قرار داده و ادعاهای وی را باور کرده اید

با توجه بمراتب فوق عرض میکنم مدار کامل دستگاهی را که کاملا مطمئن شده اید منبع و پدر و مادری دارد و معتبر است با ذکر مشخصات کامل و مدل دستگاه مطرح فرمایید ( نه دوطبقه ترانزیستوری ) تا با اطمینان از صحت اعتبار آن اوقاتی را صرف کنم که باطل نگردد
مدار قبلی که شوخی محض بود اما اگر مدار فوق نیز مربوط به پری آمپلیفایر ، یکدستگاه آمپلیفایر خصوصا متعلق به فاراتل باشد باید هرچه آموخته ام به زباله بسپارم

سپاس

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
مدار قبلی که شوخی محض بود اما اگر مدار فوق نیز مربوط به پری آمپلیفایر ، یکدستگاه آمپلیفایر خصوصا متعلق به فاراتل باشد باید هرچه آموخته ام به زباله بسپارم
سپاس

عرض سلام و ادب خدمت شما جناب غزال
بنده قصد جسارت نداشتم اون مدار رو هم یکی از دوستان تعمیرکار به من داده بود که به گفته خودش از روی برد فاراتل نقشه اش رو درآورده .به هر حا راست یا دروغش به خودش مربوط میشه
.به نظرم بهتر هست از خیر این بحث بگذریم. چون بنده هم حاضر به این نیستم که شما هم وقت خود رو بر روی تحلیل یک مدار ناشناس قرار دهید.
با تشکر

بالا