hossein137
کاربر
- 2010-06-25
- 3
- 0
سلام خدمت آقای رجبی
استاد من میخوام آمپلی فایر زیر رو برای قسمتی از پرو
سلام :با سلام به شما استاد عزیز
استاد من اسکوپ ندارم اما از صحبتهای شما این جور متوجه شدم که :
بدون دادن سیگنال به ورودی بلندگو را از مدار خارج کرده و پروب های اهم متر دیجیتالی را به خروجی وصل کرده و اون پتانسیومتر را آنقدر بچرخانم تا در خروجی ( محل نصب بلندگو ) ولتاژ صفر شود درسته؟
استاد اگر مدار آمپلی فایری که با ولتاژ دوبل 24 کار کنه و نیاز به تنظیم بایاس نداشته باشه در آرشیوتان موجود دارید قرار دهید ( در ضمن من تاپیک مدارات آمپلی فایر ها را دیدم اما چیزی که با ترانسم جور در بیاد را پیدا نکردم ) با تشکر از بابت راهنمایی های شما استاد عزیز
روش تنظيم بله همين كه متوجه شده ايد .{اگر مدارتان سالم باشد با تنظيم پتانسيومتر معمولا يا ولتاژ منفي تري نسبت به خط صفر {گراند} در خروجي و يا مثبت تر از خط صفر خواهيد داشت در صورتي تنظيم درست هست كه در خط خروجي هيچ ولتاژي نداشته باشيد } با اين كار مدار شما دقيقا بالانس شده است .
اتفاقا هر مدار تقويت كننده اي كه داراي پتانسيومتر تنظيم باياس داشته باشه خوبه چون با توجه به تلرانس قطعات موجود بازار نميشه اطمينان كرد كه طبق نقشه تنظيم ها در بياد ولي لين پتانسيومتر ميتونه در استفاده از قطعات با مارك هاي متفرقه دست تون را باز كند .
چند تا مدار در اين روزهاي دهه اخير دستم رسيده كه بزودي اپ ميكنم .
موفق باشيد .
سلام خدمت آقای رجبی
سلام :
دوست عزيز در حال حاضر و تا اونجايي كه بنده از بازار تحقيق كردم فعلا بهترين گزينه جانشين ترانزيستور هاي bjt معمولي و موس فيت براي استفاده در امپلي فايرها ي قدرتي اين قطعات در بازار موجود هستند وقيمت مناسبي نيز دارند :
{2SA1943} مكمل { 2SC5200 } براي قدرت هاي بالاتر و { 2SC5198 } با مكمل { 2SA1941 } براي قدرت بالا و {TIP41 } با مكمل { TIP43 } براي قدرت متوسط و { IRFP250} با مكمل {IRFP9240 } براي موس فيت ها كه از قدرت خوبي برخوردار هستند .
موفق باشيد .
سلام :استاد یعنی این ترانزیستورها با قطعات برد من مچ میشه ؟
شما خودتون مداری که قطعاتش توی بازار باشه و از نظر کیفیت خوب باشه سراغ دارید(شماتیک یا PCB) ؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام :با سلام به استاد محترم جناب آقای رجبی
استاد اخیرا" در تعدادی از دستگاه های صوتی مشاهده شده که از افکتی به نام dsp و reverb استفاده می شود که دارای یک ولوم جداگانه و یک صفحه نمایش سون سگمنت هست که میزان اون افکت رو نمایش می ده . خواستم بپرسم کار این دو افکت چیه و اینکه مداری از اینها در آرشیوتان دارید با تشکر
سلام :سلام به استاد عزیز جناب رجبی
استاد در شکل زیر یک مدار محافظ بلنگو را مشاهده می کنید سوال من در مورد رله اش هست البته در شکل گفته شده که رله 12 ولت است اما همانطور که مشاهده می کنید دارای 8 پایه هست . سوال من این هست اگر بخواهم از این نوع رله بخرم به فروشنده باید بگویم که از چه نوع رله ای به من بدهد هست ؟
سلام به استاد رجبی عزیزسلام :
روش تنظيم بله همين كه متوجه شده ايد .{اگر مدارتان سالم باشد با تنظيم پتانسيومتر معمولا يا ولتاژ منفي تري نسبت به خط صفر {گراند} در خروجي و يا مثبت تر از خط صفر خواهيد داشت در صورتي تنظيم درست هست كه در خط خروجي هيچ ولتاژي نداشته باشيد } با اين كار مدار شما دقيقا بالانس شده است .
اتفاقا هر مدار تقويت كننده اي كه داراي پتانسيومتر تنظيم باياس داشته باشه خوبه چون با توجه به تلرانس قطعات موجود بازار نميشه اطمينان كرد كه طبق نقشه تنظيم ها در بياد ولي لين پتانسيومتر ميتونه در استفاده از قطعات با مارك هاي متفرقه دست تون را باز كند .
چند تا مدار در اين روزهاي دهه اخير دستم رسيده كه بزودي اپ ميكنم .
موفق باشيد .
استاد من در مورد تنظیم بایاس این مدار از شما سوال کردم که شما پاسخ دادید من این مدار راساختم اماهنوز آزمایش نکردم و این سوالات برام پیش اومده که خواستم شما راهنمایی بفرمایید.
این هم شماتیک مدار :
و اما سوالاتم:
1) برای تنظیم بایاس با اهم متر باید از رنج ولتاژ DC استفاده کرد یا AC ؟
2) ترانزیستورهای درایور نیاز به هیت سینک دارند؟
3) ترانزیستورهای خروجی از نوع تیپ مثبت و منفی هستند آیا میشود آنها را روی یک هیت سینک نصب کرد ؟ آیا نیاز به خمیر SILICON برای این ترانزیستورها وجود دارد؟
4) اگر به جای مقاومت 0.5 اهم 5 وات از مقاومت 0.47 با همان وات استفاده شود مشکلی ایجاد می شود ؟
5) استاد تصویر مدار زیر منبع تغذیه این مدار آمپلی فایر بالا هست اما مقدار آمپر پل دیود مشخص نیست شما پل چند آمپر پیشنهاد می کنید با توجه به اینکه ترانس من 24 ولت سه سر 3 آمپر می باشد. راستی مقدار ولتاژ خازن ها را هم بفرمایید ( استاد ببخشید زیاد سوال کردم ) با تشکر