- 2012-03-18
- 10,107
- 80,117
پاسخ : ساده ترین و دقیق ترین تغذیه طراحی غزال با تحلیل و عیب یابی
درود
اتفاقامن تاکید کردم که از بررسی هر ایده ای خوشحال میشم و اگه منجر به توفیق بشه قطعا بیشتر لذت میبرم و اگه مطرح فرمایید مایه افتخاره و اگه از من هم کمکی ساخته باشه حتما درخدمتم.
لذا بررسی جوانب قضیه را بعنوان مخالفت تلقی نفرمایید.
برای افزایش جریاندهی هر ترانزیستور لازمه اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی کمتر بشه که بکمک رله یا بصورت دستی مقدوره.
اگر مثلا در اغلب مواقع به ولتاژ کمتر از ۱۰ ولت نیاز دارید ساده ترین راه برای دریافت جریان زیاد اینه که با کلیدی ولتاژ ترانس را قابل انتخاب کنید که همیشه حدود ۱۲ ولت باشه و در مواقع اضطراری که نیاز به حدود ۱۴ ولت داشتید کلید را در حالت ۱۷ یا۱۸ ولت انتخاب کنید .
به این ترتیب بازدهی ترانزیستور را افزایش و حرارت انرا بشدت کاهش میدهید.
اما اگه بخوای بصورت اتوماتیک ولتاژ ترانس انتخاب بشه همین روش دستی فوق باید بکمک رله و سیستم فرمان رله انجام بشه
بنابرین هرچقدر اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی ترانزیستور را در محدوده مجاز کم کنید به ماکزیمم جریاندهی ان نزدیکتر شده اید.
و بتعداد کمتری ، ترانزیستور نیاز دارید.
اما اینکه از رادیاتور استفاده نکنید در جریان بالای نیم امپر ممکن نیست زیرا هر ترانزیستور باید متناسب با جریان و بمیزان اختلاف ولتاژ ، انرژی تلف کنه که با توجه به ساختار نیمه هادی بصورت حرارت ظاهر میشه و مانقشی در ان نداریم مگر بتوانیم مقاومت تزانزیستورها را کم کنیم که ناممکنه ، زیرا تغییر ساختار نیمه هادی پس از تولید نامحتمل و ناممکنه.
در خصوص محافظ اتصال کوتاه که مفید میدانید توضیح دهید که چه مزیت و فایده ای داره ؟
فرض کنید محدود کننده جریان برای ۱ یا ۳ آمپر انتخاب شده و در صورت اتصال کوتاه جریان ۱ یا ۳ آمپر عبور میکنه .
اگر تغذیه خاموش نشه چه عیبی داره؟
سپاس
درود استاد وقت بخیر ایده هایم رو تست کردم و نتیجه مطلوبی نگرفتم فرمایشات شمارم قبول دارم و کاملا صحیح است من فقط گفتم برای اون دسته از عزیزان که کار حساس انجام میدهند مثلا تعمیرات موبایل و... که با اتصال کوتاه خروجی کلا قطع شه به گوشی اسیبی نرسه درسته که ولوم تنظیم جریان داره اما اینطوری خیلی خیلی بیشتر میشه روش حساب کرد و بهش اعتماد کرد من یک مدار اتصال کوتاه و اضافه جریان پیدا کردم درسته لازم نیست و منبع همینطوری با نمونه هایه میلیونی بازار یکسان است و دقت بالایی دارد
اما ایرادی ندارد که حرفه ای تر و چشم نواز تر بشود
من یک مدار محافظ اتصال کوتاه و اجافه جریان پیدا کردم
یعنی شما تنظیم میکنی روی ۱ امپر از ۱ امپر ذره ای بیشتر بکشه خروجی قطع میشه یعنی در خروجی منبع هیچ ولتاژی نداریم و به محض اتصال کوتاه در صدم ثانیه قطع میکنه با استفاده از کلید باید وصلش کنیم دارم روش کار میکنم اینو یه جوری روی پی سی بی بند کنم بزارم اینجا کسی خواست استفاده کنه من خودم استفاده کردم خوب بود
فقط استاد من میخام یه منبع ۱۰ امپر بسازم گفتین میشه تغییراتی داد که از هر عددtip35 تا ۵ امپر دریافت کرد میشه بگین چطوری ؟ ایا من قادر خواهم بود این تغییراتو با کمک شما انجام بدم؟ زمان زیادی میخواد؟
tip35 مرغوب الان حدود ۳۰ هزار تومنه و من گفتم اگر بشه به جایه ۴ عدد از ۲ عدد استفاده کنیم که هم هزینه خیلی کم تر میشه هم افراد بیشتری به سمت منبع کشیده میشن و اینکه دیگه اون هیت سینک خیلی بزرگ و فن بزرگ برای خنک کردن لازم نیست
ممنون میشم اگه راهنمایی کنین بتونم با هر عدد ترانزیستور قدرت ۵ امپر یا بیشتر بگیرم
سپاس
درود
اتفاقامن تاکید کردم که از بررسی هر ایده ای خوشحال میشم و اگه منجر به توفیق بشه قطعا بیشتر لذت میبرم و اگه مطرح فرمایید مایه افتخاره و اگه از من هم کمکی ساخته باشه حتما درخدمتم.
لذا بررسی جوانب قضیه را بعنوان مخالفت تلقی نفرمایید.
برای افزایش جریاندهی هر ترانزیستور لازمه اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی کمتر بشه که بکمک رله یا بصورت دستی مقدوره.
اگر مثلا در اغلب مواقع به ولتاژ کمتر از ۱۰ ولت نیاز دارید ساده ترین راه برای دریافت جریان زیاد اینه که با کلیدی ولتاژ ترانس را قابل انتخاب کنید که همیشه حدود ۱۲ ولت باشه و در مواقع اضطراری که نیاز به حدود ۱۴ ولت داشتید کلید را در حالت ۱۷ یا۱۸ ولت انتخاب کنید .
به این ترتیب بازدهی ترانزیستور را افزایش و حرارت انرا بشدت کاهش میدهید.
اما اگه بخوای بصورت اتوماتیک ولتاژ ترانس انتخاب بشه همین روش دستی فوق باید بکمک رله و سیستم فرمان رله انجام بشه
بنابرین هرچقدر اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی ترانزیستور را در محدوده مجاز کم کنید به ماکزیمم جریاندهی ان نزدیکتر شده اید.
و بتعداد کمتری ، ترانزیستور نیاز دارید.
اما اینکه از رادیاتور استفاده نکنید در جریان بالای نیم امپر ممکن نیست زیرا هر ترانزیستور باید متناسب با جریان و بمیزان اختلاف ولتاژ ، انرژی تلف کنه که با توجه به ساختار نیمه هادی بصورت حرارت ظاهر میشه و مانقشی در ان نداریم مگر بتوانیم مقاومت تزانزیستورها را کم کنیم که ناممکنه ، زیرا تغییر ساختار نیمه هادی پس از تولید نامحتمل و ناممکنه.
در خصوص محافظ اتصال کوتاه که مفید میدانید توضیح دهید که چه مزیت و فایده ای داره ؟
فرض کنید محدود کننده جریان برای ۱ یا ۳ آمپر انتخاب شده و در صورت اتصال کوتاه جریان ۱ یا ۳ آمپر عبور میکنه .
اگر تغذیه خاموش نشه چه عیبی داره؟
سپاس
آخرین ویرایش: