- 2012-03-18
- 10,107
- 80,117
پاسخ : ساده ترین و دقیق ترین تغذیه طراحی غزال با تحلیل و عیب یابی
درود
من عمری تجربه کردم که ولتاژ بالاتر از ۱۵ ولت بلااستفاده و زائد است و دلیلی نداره قطعاتی اضافه کنیم که در ۲۰۰ مورد شاید یکبار نیاز شویم
دراینصورت نیز از کلیدی که پیش بینی کردم استفاده میشه.
۷۲۳ آی سی مناسبی نیست و باوجودیکه تغذیه شما ۱ آمپری و ۱۵ ولتی و فاقد کنترل جریان هست از قطعات بیشتری استفاده کرده و گویای این حقیقته که تابحال کسی نتونسته تغذیه کامل و دقیق و مجهز با این تعداد قطعات ناچیز طراحی کنه. ( فقط ۲ ترانزیستور و یک ۳۱۷ و یک آپ امپ )
در مورد رله اگر مقصود شما ولتاژ بوبین رله است طراح با توجه به موجودی متقاضی و قیمت و کیفیت رله های موجود بازار رله ای را انتخاب و بر اساس ولتاژ بوبین رله ، فرمان لازم را تامین میکنه.
اما اگه مقصود شما انتخاب دو یا چند ولتاژ ترانس هست باید بنحوی ولتاژهای متعدد ترانس انتخاب بشه و در چند مرحله توزیع بشه که هر ولتاژی انتخاب کنید ، اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی در هر حالت رله مثلا حداکثر ۱۵ ولت باشه.
ضمنا تحمل ولتاژ ۷۲۳ بیشتر از آپ امپ نیست و اپ امپ ۴۵ ولتی هم وجود داره اما نزدیک شدن به ولتاژ بحرانی موجب کاهش عمرش میشه.
از طرفی اگه علاقمندانی نیاز دائمی به ولتاژ بالا دارند میتونن دو نمونه از این تغذیه را سری کنند و تغذیه ایده آلتری بسازند چون تغذیه ها معمولا دارای ولتاژ قرینه مثبت و منفی هستند و با دو تغذیه کلیه خواسته ها محقق میشه.
سپاس
درود استاد
تاکنون موضع و وظیفه رله در مدار برایم مبهم بود ولی با توضیحات شفاف و ساده آیی که فرمودید متوجه شدم
پس لازمه استفاده رله وجود دو ولتاژ متفاوت (با ورودی مجزا از ترانس) در مدار هست در غیر اینصورت نه دلیلی و لزومی دارد
۱- با عمل رله ولتاژ اول از مدار خارج و ولتاژ دوم جایگزین میشود؟
۲-نوع عملکرد رله بستگی به مقدار ولتاژی دارد که تولید کننده تعیین کرده؟
یا طراح مدار نیز میتواند ولتاژی را جهت عمل رله تعیین کند؟
استاد توی این چند روز سعی کردم تمامی مطالب آموزشی شما را مطالعه کنم و در حال تحقیق هستم
شما تلاش کردید با حداقل قطعات مداری ساده که همه بتوانند مونتاژ کنن حتی افراد مبتدی مثل خودم... منبع تغذیه دقیق و تقریبا نسوزی طراحی کنید
کاش یه چیز مهم را لحاظ میکردید
وآن سطح توقعات است انسان وقتی به مقصودی میرسد تازه یادش میآید این دسر بود و هدف اصلی در پله بعدی میسر میشود و پله های دیگر...
همه خواهان بالا بردن ولتاژ این منبع هستند مثلا تا ۳۰ ولت
اگر بجای ریگلاتور ۳۱۷ و آپ امپ ۷۴۱
ریگلاتور ۷۲۳ رو که تحمل ولتاژ بیشتری (تا ۴۰ ولت) حتی با ترانس ۲۴ ولتی را مد نظر قرار میدادید (البته با وجود رله عالی بود) و استفاده از هیتسینگ مناسب برای ترانزیستور خیلی از سوالات مکرر کاربران عزیز حل شده بود و بار زحمت شما کمتر میشد...درسته یا خیر
سپاس
درود
من عمری تجربه کردم که ولتاژ بالاتر از ۱۵ ولت بلااستفاده و زائد است و دلیلی نداره قطعاتی اضافه کنیم که در ۲۰۰ مورد شاید یکبار نیاز شویم
دراینصورت نیز از کلیدی که پیش بینی کردم استفاده میشه.
۷۲۳ آی سی مناسبی نیست و باوجودیکه تغذیه شما ۱ آمپری و ۱۵ ولتی و فاقد کنترل جریان هست از قطعات بیشتری استفاده کرده و گویای این حقیقته که تابحال کسی نتونسته تغذیه کامل و دقیق و مجهز با این تعداد قطعات ناچیز طراحی کنه. ( فقط ۲ ترانزیستور و یک ۳۱۷ و یک آپ امپ )
در مورد رله اگر مقصود شما ولتاژ بوبین رله است طراح با توجه به موجودی متقاضی و قیمت و کیفیت رله های موجود بازار رله ای را انتخاب و بر اساس ولتاژ بوبین رله ، فرمان لازم را تامین میکنه.
اما اگه مقصود شما انتخاب دو یا چند ولتاژ ترانس هست باید بنحوی ولتاژهای متعدد ترانس انتخاب بشه و در چند مرحله توزیع بشه که هر ولتاژی انتخاب کنید ، اختلاف ولتاژ ورودی و خروجی در هر حالت رله مثلا حداکثر ۱۵ ولت باشه.
ضمنا تحمل ولتاژ ۷۲۳ بیشتر از آپ امپ نیست و اپ امپ ۴۵ ولتی هم وجود داره اما نزدیک شدن به ولتاژ بحرانی موجب کاهش عمرش میشه.
از طرفی اگه علاقمندانی نیاز دائمی به ولتاژ بالا دارند میتونن دو نمونه از این تغذیه را سری کنند و تغذیه ایده آلتری بسازند چون تغذیه ها معمولا دارای ولتاژ قرینه مثبت و منفی هستند و با دو تغذیه کلیه خواسته ها محقق میشه.
سپاس
آخرین ویرایش: