پاسخ : ساده ترین و دقیق ترین تغذیه طراحی غزال با تحلیل و عیب یابی
سلام استاد یکی از دوستان یک تایپیکی زدن ولی من از سایت و اینا زیاد اگاهی ندارم و اشنا نیستم نمیدونم لینکشو از کجا بیارم از جناب مهندس که اون تایپیک رو زدن خواهش کردم شمارو مطلع کنم ولی نمیدونم نتیجه چیشد (در مورد سی ان سی اسم تایپیک هم اشتباه نکنم سی ان سی هست دقیقا همین طور که تایپ کردم)
استاد یک شماتیک منبع تغذیه دیدم ۰تا۳۵ ولت با ای سی lm723 یکی از دوستان پی سی بی هم زد براش خیلی خیلی کوچک و جمو جور هست و هزینشم خیلی کمه همینطوریش ۳۵ ولته ۴ امپره
میخاستم اگر اجازه بدین شماتیکو پیوست کنم ازش یه ایده بگیریم روی این منبع سوار کنیم یا همونو یکم تغییرش بدیم
چون بعضی چیزاش معلوم نیست و مثل اینکه شماتیک یه خورده مشکل داره تعداد ولوم هاشو اینا زیاده پتانسیو متر تریمر داره که نمیدونم برای چه کاری هست یکی از دوستانم پی سی بی زد براش ولی کامل نیستو ولوم جریان نزاشته براش ولتاژش هم ۰تا۳۱ با ترانس ۲۴ گرفتم فکر کنم برای ۳۵ ولت ترانس ۲۶ ولت نیاز است
اجازه هست پیوست کنم شماتیک رو تا یه ایده ای بگیرم ازشون برای کسانیکه ولتاژ بالا میخوان یا همونو یکم تغیر بدیم ؟
من ساختمش حقیقت از این که خیلی جمو جوره خوشم اومد و ارزون در میاد و قطعات خیلی پیچیده ایم نداره البته در پی سی بی ولوم جریان گذاشته نشده شاید اون بیاد یکم پیچیده تر شه ولی بازم کوچیکه ساختمش خوبه ولی نمیدونم محافظ اتصال کوتاه داره یا ن فکر کنم نداره و ترانزیستور قدرتش بسوزه در این صورت
سپاس
درود
هر تغذیه ای برای ولتاژ بالا نیاز به رله داره که بصورت پله ای ولتاژ ترانس رو انتخاب کنه .
اگه میخوای بدون رله استفاده کنی همین تغذیه تاپیک هم صفر تا ۳۰ ولت کار میکنه .
اگه من توصیه کردم بیشتر از ۲۰ ولت استفاده نشه بدلایلی هست که در هر تغذیه ای این عوارض وجود داره و عمده علاقمندان نیازی هم به بالاتر از ۲۰ ولت ندارن.
اگه در نقشه شما اینو نگفته و ادعا گرده صفر تا ۳۰ ولته دلیل بی نیازی به رله نیست لذا اولا در صورت استفاده در ولتاژ بالا ، عمرش کم میشه ثانیا بشدت داغ میکنه.
نقشه ای که شما ارسال کردی و بخشی از آن دیده نمیشه و خارج از تصویره اگر فقط ولتاژ متغیر میده و کنترل جریان نداره قطعا اضافه کردن کنترل جریان اثراتی روی ولتاژ میذاره
اما جهت اطلاع از کیفیت ولتاژ خروجی باید با ولتمتر آنالوگ یا اسیلوسکوپ در حدود ۱ یا ۲ آمپر تست کنی و ببینی وقتی بصورت ناگهانی جریان ۱ یا ۲ امپر میکشی افت ولتاژ ناچیز هم نداری ؟
در هر صورت برای طراحی با این آی سی باید دیتاشیت اونو عمقی مطالعه کنم و سپس با این آی سی طراحی کنم که فرصت ندارم و دلیلی برای اینکار هم ندارم چون طراحی تغذیه تاپیک حاضر پاسخ بسیار عالی و باورنکردنی و بیش از انتظارم داده و هر چقدر جستجو کردم تغذیه ای کاملی با این سادگی و تعداد ناچیز قطعات که چنین کیفیت و امکاناتی داشته باشه پیدا نکردم.
سپاس