آی پی امداد
abtahi

تجربیات: Pcb و تحلیل و عیب یابی ساده ترین و دقیق ترین تغذیهٔ طراحی غزال

daniyal18

کاربر vip
کاربر
2022-11-26
430
252
29
Yazd
پاسخ : تحلیل و عیب یابی ساده ترین و دقیق ترین تغذیهٔ طراحی غزال

درود
من هرگز نگفتم ولتاژ زیاد انتخاب و با مقاومت ۱ اهم ولوم جریان را تا انتها بچرخانید.
اساسا برای کشف مقدار محدودکنندگی ، آزمایشاتی را پیشنهاد کردم.
که بدون اطمینان از سلامت تغذیه ، ولوم را تا انتها نچرخانید .
معلومه که ۱۰ ولت با مقاومت ۱ اهمی دقیقا جریان ۱۰ آمپر داره و اگه محدود کننده جریان بدرستی کار نکنه باباش درمباد

توصیه های من برای پیشگیری از خسارته ولی بازم توجه نکردی و ولوم را تا انتها چرخوندی و تست کردی که اینجوری نیاز به توصیه نبود .

باید ۱ اهمی را به خروجی متصل کنی و ولتاژ را کم کم بالا ببری تا ۳ آمپر از مقاومت عبور کنه ، حالا اگه ولتاژ را کمی بیشتر کنی که بیش از ۳ آمپر عبور کنه و لامپ جریان روشن بشه در این صورت محدود کننده جریان درسته و این نقطه از ولوم را برای ۳ آمپر علامت بزن و بنابرین این موضوع مهمه که اگه اندکی ولوم ولتاژ را بیشتر بچرخانی باید چراغ جریان روشن بشه ، ضمنا هر لحظه حرارت قطعات را بررسی کن .

اگه هنوز تا انتهای ولوم جای خالی داره و میتونی بیشتر بچرخونی یعنی تغذیه نیاز به تنظیمات و تغییراتی داره که ۳ آمپر در انتهای ولوم قرار بگیره و نتونی آمپر بیشتری انتخاب کنی .

راه حل دوم اینه که از نقطه ۳ آمپر که علامت زدی ولوم را بیشتر نچرخونی وگرنه میتونه در حالت اتصال کوتاه یا با بارهای کم اهم جریان بیشتر از ۳ آمپر بده و بسوزه .

قبلا یک زینر را ۲ ولت اعلام و الان ۱،۸۴ اعلام کردی چرا ؟

.
ضمنا قصد داشتی مقاومت اضافه و موازی کنی اما تا رفع عیب اگه میخوای خودسرانه کاری کنی دیگه نباید از من سوال کنی.

البته بعد از رفع عیب هر کاری دوست داری بکن و بعدش بمن ارتباطی نداره و میتونی برای تحقیق و بررسی هر اقدامی انجام بدی چون من بی خبر هستم و عامل فریب و گمراهی من نمیشه.

در ضمن مقاومت یک اهم برای تست خوب نیست و لااقل ۵ اهم انتخاب کن .

زمانیکه ولوم را بدون بار
تا انتها بچرخونی ولتاژ پایه ۳ آی سی نسبت به پایه ۲ چند ولته ؟

ضمنا باید ولتاژ و مقاومتی انتخاب کنید که بیش از ۱۰۰ میلی آمپر کشیدی چراغ جریان روشن بشه مثلا ۱۰۰ اهمی را به خروجی متصل کن و ولوم جریان مینیمم باشه ولتاژ را بتدریج بالا ببر ببین در چه ولتاژی لامپ جریان روشن میشه ؟
حالا ولوم جریان را اندکی بیشتر کن و ولتاژ را بتدریج بالا ببر بطوریکه در ۱۰ ولت در خروجی باشه و ولوم جریان در یک نقطه ، لامپ جریان را در مرز خاموش و روشن قرار میده که همونجا ۱۰۰ میلی آمپره ، یعنی اگه در همین حالت خروجی را اتصال کوتاه کنی همون ۱۰۰ میلی آمپر عبور میکنه ( دوباره ولوم را تا انتها نچرخونی و تست کنی ، صبر کن آزمایشات کامل بشه ) دراینحالت که چراغ ، قرمز شده ، هرچه ولتاژ را زیاد کنی ولتاژ خروجی زیاد نمیشه ، آیا این کار رو کردی ؟

دراینصورت محدود کننده تست میشه وگرنه هر تغذیه کلنگی هر جریان ۱۰۰ و ۳۰۰ میلی آمپر را میتونه بده و این موضوع اهمیتی نداره و دراینصورت محدود کننده جریان تست نشده . اگر لامپ جریان در جریان مختلف( کمتر از ۳ آمپر )روشن بشه دراینصورت محدود کننده بدرستی کارمیکنه

فعلا تا یک آمپر تست ها رو انجام بده .

. دیگه کف کردم.
سپاس

مشاهده فایل‌پیوست 156457
مشاهده فایل‌پیوست 156785
درود چقدر شما ناز پاسخ گو هستید ادم لذت همنوع بودن با شمارو حس میکنه ذوق میکنه حال میکنه ششو نیم صبح شده اما من همچنان دارم دنبال پاسخ های زیبا میگردم و از اطلاعات بزرگواران لذت میبرم
اگه از سایت اخراج نشم حتما از خونه میشم و پشت در میخوابم (مزاح )
موفق و در پناه خداوند متعال که الان بیشتر دوسش دارم برا افریده هاایی چون بزرگواران باشید

یاشکین

کاربر
2020-10-24
34
38
ایران
سلام استاد
ترانس ۱۸ ولت ۶ آمپر متناوب ،ب تغذیه متصل کردم-- درحالی ک ولتاژ پلدیود و خازن، ۲۳ ولت- و خروجی تغذیه ۲۱ ولت میباشد- هنگامی ک خروجی را اتصال کوتاه میکنم، ولتاژ خازن و پلدیود از ۲۳ به ۱۸ ولت "اندازه گیری با مولتیمتر" افت میکنه و نمایشگرِ کالیبره شده ی تغذیه، صفر ولت ۶ آمپر رو نشان میده- با این تفاسیر ک ۲۳ ولت خازن ب ۱۸ ولت افت میکنه میشه گفت ک ترانس ضعیفه و ۶ آمپر نیست؟؟ ممنون میشم پاسخ بفرمایید

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام استاد
ترانس ۱۸ ولت ۶ آمپر متناوب ،ب تغذیه متصل کردم-- درحالی ک ولتاژ پلدیود و خازن، ۲۳ ولت- و خروجی تغذیه ۲۱ ولت میباشد- هنگامی ک خروجی را اتصال کوتاه میکنم، ولتاژ خازن و پلدیود از ۲۳ به ۱۸ ولت "اندازه گیری با مولتیمتر" افت میکنه و نمایشگرِ کالیبره شده ی تغذیه، صفر ولت ۶ آمپر رو نشان میده- با این تفاسیر ک ۲۳ ولت خازن ب ۱۸ ولت افت میکنه میشه گفت ک ترانس ضعیفه و ۶ آمپر نیست؟؟ ممنون میشم پاسخ بفرمایید

درود

نمیدونم هدف شما چیه ؟
اگر بدنبال نام ترانس هستید که ۶ آمپری هست یا نه ؟
باید بدانید که ملاک و معیار دقیقی برای این منظور وجود نداره و فقط معیار تقریبی را قابل تصور میکنه.

یعنی اگه چنین ترانسی که ولتاژ ماکزیمم خازن بزرگ تغذیه در جریان ۶ آمپر از ۲۳ ولت بمقدار ۱۸ ولت افت میکنه چنانچه با ترانس مشابهی در همین شرایط ، ولتاژ خازن بزرگ بمقدار ۱۷ یا ۱۹ ولت افت کنه ممکنه این ترانس‌ها هم بعنوان ۶ آمپری عرضه بشه.

اما نکته مهم ، فقط ماکزیمم ولتاژ خازن در شرایط مورد نظر است .
یعنی اگر ولتاژ خازن بزرگ در ۶ آمپر ۱۸ ولت بشه دراینصورت دریافت ولتاژ از این تغذیه و با این ترانس تا حدود ۱۶ ولت مقدور است چه این ترانس را ۶ آمپری و چه ۶۰ آمپری بنامیم و لذا فقط این نکته حائز اهمیت است که از صفر تا ۱۶ ولت ، جریان ۶ آمپر را براحتی قابل دریافت میکند .

برای دریافت ۶ آمپر در ولتاژ بالاتر هم بارها توضیح دادم که چگونه میسر میشه ، اما همواره تاکید کردم که ارتقاء تغذیه برای دریافت بیش از ۳ آمپر ، کار بی‌ثمر و بیهوده‌ و حتی مضر است و فقط احتمال خسارت و صدمه تغذیه افزایش می‌یابد.

مگر در امور خاص که نیاز دائمی به جریان بالاتر از ۳ آمپر داشته باشید که بسیار بعیده.

اصولا محدودیت ولتاژ و جریان تغذیه ، مزیت محسوب میشه .
بطوریکه تغذیه ۳ آپ امپی معروف که از بدو فعالیتم استفاده کردم ، عامدانه ولتاژ و جریان آنرا بمقدار کمتر از ۳۰ ولت و کمتر از ۳ آمپر محدود کردم و به همین علت هرگز صدمه ندیده.

چون هدفم استفاده از تغذیه است نه نمایش توانایی تغذیه.
و ازآنجاکه در هیچیک از امور الکترونیکی نیازی به ولتاژ ۲۵ ولت و جریان ۳ آمپر هم نداشتم ، لذا مقدار ولتاژ و جریان را به حداقل مقادیر مورد نیازم محدود کردم تا در صورت خطا و حوادث ناخواسته خسارت کمتری تحمیل کند .

با این وجود تابحال علیرغم تاکید و تکرار مکرر این حقیقت حتی یک مورد ندیدم که به این نکته بسیار مهم توجه بشه و لذا درصورت امکان همگی علاقمندان ، خواستار تغذیه صفر الی ۱۰۰۰ ولت ۱۰۰۰ آمپر هستند و اگر علت آنرا جویا شوید ، هیچگونه توجیه منطقی و علمی نیز ندارند .

سپاس

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا
درود استاد کمالی
بنده به یه مشکل برخوردم
تغذیه در بخش قدرت و تنظیم و میخکوب کردن ولتاژ خروجی بدون عیب کار می‌کنه
محدود کننده جریان هم بدون مشکل جریان رو محدود می‌کنه
اما با LED و بیزر مشکل دارم
به این صورت که اگه در ولتاژ کمتر از چهار ولت محدود کننده با چرخاندن ولوم فعال بشه ،LED روشن میشه ولی صدای بیزر در نمیاد و برای پرنور تر شدن LED و شنیدن صدای بیزر باید ولوم ولتاژ رو افزایش بدم و خروجی رو هم اتصال کوتاه کنم.باز هم صدا خیلی ضعیفه.بیزر و مقاومت صد اهم و LED و دیود کنار LED از لحاظ سلامت بررسی شدند و مشکلی نداشتند. مشکل از چیه؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
درود استاد کمالی
بنده به یه مشکل برخوردم
تغذیه در بخش قدرت و تنظیم و میخکوب کردن ولتاژ خروجی بدون عیب کار می‌کنه
محدود کننده جریان هم بدون مشکل جریان رو محدود می‌کنه
اما با LED و بیزر مشکل دارم
به این صورت که اگه در ولتاژ کمتر از چهار ولت محدود کننده با چرخاندن ولوم فعال بشه ،LED روشن میشه ولی صدای بیزر در نمیاد و برای پرنور تر شدن LED و شنیدن صدای بیزر باید ولوم ولتاژ رو افزایش بدم و خروجی رو هم اتصال کوتاه کنم.باز هم صدا خیلی ضعیفه.بیزر و مقاومت صد اهم و LED و دیود کنار LED از لحاظ سلامت بررسی شدند و مشکلی نداشتند. مشکل از چیه؟

درود

باید بیزر و بویژه led مناسب با مشخصات متفاوت تست و استفاده کنید.

سپاس

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا
درود

باید بیزر و بویژه led مناسب با مشخصات متفاوت تست و استفاده کنید.

سپاس
تشکر از پاسخگویی
بیزر 3 ولت استفاده کردم که با 2.5 ولت هم صدای قابل قبولی داره و 0.025 آمپر جریان میکشه
بنده LED قرمز داشتم که با 1.8 ولت روشن میشد ولی صدای بیزر در نمیومد چون جریان بیزر به مقدار کافی تامین نمیشد (بدون اتصال بیزر و در حال بستن ولوم جریان با زیادشدن ولوم ولتاژ چند صدم ولت در دو سر LED قرمز تغییر ایجاد میشد ولی پرنورتر میشد)
LED نارنجی گذاشتم که دوسر اون (بدون اتصال بیزر) 2.5 ولت می افتاد ولی باز هم صدای بیزر در نیومد علاوه بر اون در ولتاژ پایین خروجی رو محدود کننده قطع میکرد اما نه صدا بود نه نور LED.و عجیب اینکه LED روشن بود اما با زیاد کردن ولوم ولتاژ تا 0.3 ولت در خروجی آشکار شد
LED آبی گذاشتم که بدون بیزر دوسرش 3.1 ولت افتاد ولی بیزر باز هم وز وز ضعیفی میکنه و نشتی محدود کننده تا 0.7 ولت هم رسید
برای بیزر ترانزیستور بگذارم یا راه حل ساده ای هست؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
تشکر از پاسخگویی
بیزر 3 ولت استفاده کردم که با 2.5 ولت هم صدای قابل قبولی داره و 0.025 آمپر جریان میکشه
بنده LED قرمز داشتم که با 1.8 ولت روشن میشد ولی صدای بیزر در نمیومد چون جریان بیزر به مقدار کافی تامین نمیشد (بدون اتصال بیزر و در حال بستن ولوم جریان با زیادشدن ولوم ولتاژ چند صدم ولت در دو سر LED قرمز تغییر ایجاد میشد ولی پرنورتر میشد)
LED نارنجی گذاشتم که دوسر اون (بدون اتصال بیزر) 2.5 ولت می افتاد ولی باز هم صدای بیزر در نیومد علاوه بر اون در ولتاژ پایین خروجی رو محدود کننده قطع میکرد اما نه صدا بود نه نور LED.و عجیب اینکه LED روشن بود اما با زیاد کردن ولوم ولتاژ تا 0.3 ولت در خروجی آشکار شد
LED آبی گذاشتم که بدون بیزر دوسرش 3.1 ولت افتاد ولی بیزر باز هم وز وز ضعیفی میکنه و نشتی محدود کننده تا 0.7 ولت هم رسید
برای بیزر ترانزیستور بگذارم یا راه حل ساده ای هست؟

درود

نیاز به قطعات اضافی نیست و اشکالی هم وجود نداره که بدنبال راه حل باشی.، بلکه باید از بیزر و led منطبق با طراحی استفاده کنی و اگه فرصتی پیدا کنم بررسی میکنم که مجددا مشخصات لازم را اعلام کنم.
تصور میکنم فقط جناب habbib عزیز با این مشکل مواجه شد که خاطرم نیست پس از بررسی لازم چه مشخصاتی اعلام کردم که رفع شد و مطلعم که کماکان استفاده میکنه .
ولی تغییر و تعویض رنگ led گویای مشخصات متفاوت نیست.

جهت کشف مشخصات لازم موقتا بجای یک ‌ led از دو تا بصورت سری استفاده کن و فعلا بیزر را حذف کن ببین اشکالی پیش نمیاد و با این شرایط درست کار میکنه ؟
ضمنا از جملات شفاف با فعل و فاعل کامل استفاده کن مثلا گفتی خروجی ۰/۳ ولت بیشتر شد معلوم نیست کدوم خروجی مورد نظر شماست ؟
لذا از جملات گنگ و نامفهوم و مبهم استفاده نکن تا وقت کمتری برای درک مطالب نیاز باشه و از بررسی موضوع منصرف نشوم.

سپاس

آخرین ویرایش:

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا
درود

نیاز به قطعات اضافی نیست و اشکالی هم وجود نداره که بدنبال راه حل باشی.، بلکه باید از بیزر و led منطبق با طراحی استفاده کنی و اگه فرصتی پیدا کنم بررسی میکنم که مجددا مشخصات لازم را اعلام کنم.
تصور میکنم فقط جناب habbib عزیز با این مشکل مواجه شد که خاطرم نیست پس از بررسی لازم چه مشخصاتی اعلام کردم که رفع شد و مطلعم که کماکان استفاده میکنه .
ولی رنگ led گویای مشخصات متفاوت نیست.

جهت کشف مشخصات لازم موقتا بجای یک ‌ led از دو تا بصورت سری استفاده کن و فعلا بیزر را حذف کن ببین اشکالی پیش نمیاد و با این شراط درست کار میکنه ؟

سپاس
دوتا قرمز رنگ سری کردم و بیزر هم متصل نکردم و باعث شد در 12 ولت وقتی ولوم جریان رو می‌بندم 1.4 ولت در خروجی تغذیه آشکار بشه.
به عبارت دیگه با دوتا قرمز سری شده محدود کننده جریان خروجی رو قطع نمیکنه و با زیاد کردن ولوم ولتاژ ، خروجی از صفر تا 1.4 ولت قابل افزایش هست ولی با یک LED قرمز خروجی صفر میشه

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
دوتا قرمز رنگ سری کردم و بیزر هم متصل نکردم و باعث شد در 12 ولت وقتی ولوم جریان رو می‌بندم 1.4 ولت در خروجی آشکار بشه

درود

تاکید کردم از جملات مبهم استفاده نکن و توضیح شفاف و کامل بده ولی بدتر کردی و کوتاه‌ترین و ناقص‌ترین پاسخ را ارسال کردی و خسته شدی لذا خسته نباشی.

گفتی در ۱۲ ولت ولوم جریان رو میبندم ۱،۴ در خروجی آشکار میشه یعنی چی ؟

یعنی در ۱۳ ولت اینطور نیست؟
در ۱۰ ولت چطور ؟
فقط در ۱۲ ولت اینطوره ؟
فقط در یک نقطه از ولوم جریان اینطوره؟
آیا بدون بار اینطوره ؟

در پست قبل موکدا گفتم منظور از خروجی را مشخص کن کدوم خروجی ولتاژ آشکار میشه ؟
ولی دقیقا به همان صورت قبلی گزارش کردی در خروجی آشکار میشه.
تاکید کردم که رنگ اهمیتی نداره ، ضمنا چرا انواع متفاوت تست نکردی ؟
یعنی باید حتما دونه دونه سوال و بازجویی کنم تا منظورت شفاف بشه؟
لطفا از جملات شفاف استفاده کن و توضیح کامل بده.
با دو جمله پاسخ دادی که برای درک دو جمله باید دو صفحه تایپ و سوال کنم .
دستت درد نکنه.

سپاس

J1375

کاربر
2021-03-26
240
436
زیر سایه خدا
ضمنا از جملات شفاف با فعل و فاعل کامل استفاده کن مثلا گفتی خروجی ۰/۳ ولت بیشتر شد معلوم نیست کدوم خروجی مورد نظر شماست ؟
لذا از جملات گنگ و نامفهوم و مبهم استفاده نکن تا وقت کمتری برای درک مطالب نیاز باشه و از بررسی موضوع منصرف نشوم.
منظورم از خروجی،خروجی مدار تغذیه هست
و منظورم از نشتی محدود کننده ناتوانی این بخش در صفر کردن خروجی تغذیه و بی اثر کردن ولوم ولتاژ هست
در حالی که بدون اتصال بیزر و با یک LED قرمز خروجی صفر میشه و ولوم ولتاژ بی اثر میشه

بالا