پاسخ : تحلیل و عیب یابی ساده ترین و دقیق ترین تغذیهٔ طراحی غزال
پس اینکه با بار 2 آمپری ولتاژ نوسان پیدا میکنه ناشی از ضعف ترانس هست
ترانس با توان بالا قطعاتمو زودتر مستهلک نمیکنه؟
دیودها 6 آمپری هستند
ترانزیستورها 2SB778/TIP35
یدونه 0/68 آجری 5 وات
یه 6800 میکروفاراد 25 ولت
باید ولتاژ خارن رو افزایش بدم اگه ترانس بهتر پیدا کردم
توی تست برد دوتا سؤال برام پیش اومد
چرا با مقاومت 270 کیلو بین بیس Q1 و گراند هر تلاشی کردم تحریک نشد؟اما با دو انگشت خیس شد
چرا بدون بار 15/7 ولت دو سر خازن هست ولی تو خروجی 13/8 ولت؟مصرف 741 و 317 و ترانزیستورهاست؟
درود
اینکه با بار 2 آمپری ولتاژ نوسان پیدا میکنه ناشی از ضعف ترانس هست
ترانس با توان بالا قطعاتمو زودتر مستهلک نمیکنه؟
بله با توجه به ضعف ترانس شما و ولتاژ ماکزیمم ورودی ، در ولتاژهای نزدیکتر به ماکزیمم ولتاژ ، جریان بالا عامل اختلال میشه
اما هر چقدر در ولتاژ کمتری استفاده کنید توانایی جریاندهی بیشتر میشه و اختلالی رخ نمیده.
مشکلات تغذیه فعلی شما فقط مربوط به ضعف ترانس هست که البته در جریان پایین هیچ مشکلی نداره .
بابت استهلاک قطعات :
ازآنجاکه با ترانس قوی میتونی از جریان بالا استفاده کنی ، لذا بدیهی است که قطعات در جریان بالاتر تحت فشار بیشتری هستند لذا در جریان پایین بدون تهویه و بدون هیت سینک هم صدمه ای نمی بینه ، اما در جریان بالا که حرارتی در قطعات تولید میشه ، اگه با تهویه مناسب از حرارت غیرمجاز پیشگیری کنی ، هرگز صدمه نمی بینند .
اما اغلب تغذیه های خودم فن و حتی هیت سینک نداره و تهویه نمیشه و در جریان بالا هم استفاده میکنم ، اما نیازم را در زمان کوتاه برطرف میکنم تا دمای قطعات به حرارت غیرمجاز نرسه و لذا باوجودیکه مثلا ۵ آمپر از تغذیه عبور میکنه اما مراقبم که قبل از تولید حرارت غیرمجاز ، کارم بپایان برسه و جریان متوقف بشه و با استراحت کافی ، حرارتش دفع و برای استفاده و تست بعدی آماده بشه.
اگه قبل از اتصال سیستم تحت آزمایش به تغذیه ، کلیه لوازم و مقدمات لازم را آماده کنید ، دراینصورت عمده تست ها در امور پژوهشی و تعمیرات در زمان کوتاهی انجام میشه و دمای قطعات بمقدار غیرمجاز نمیرسه.
اما اگه بعد از اتصال تغذیه به سیستم بخوای مثلا دنبال ولتمتر بگردی و به محل مورد نظر متصل کنی و ... دراینصورت علاوه بر افزایش احتمال حوادث ناهنجار و اتصالی ناخواسته و غیره ، ضمنا قطعات تغذیه بدون هیت سینک در زمان طولانی به حرارت غیرمجاز میرسه و باباش درمیاد .
بخصوص که این تغذیه فوق العاده سگ جون هست ،
البته اگه با شرایطی مونتاژ بشه که در پست اول تاکید کردم ، دراینصورت صدمه آن محال است و یکی از مهمترین دلایلش تعداد ناچیز قطعات است زیرا قطعات فراوانی که حذف شده هیچوقت صدمه نمی بینه ، زیرا وجود نداره که صدمه ببینه .
چرا با مقاومت 270 کیلو بین بیس Q1 و گراند هر تلاشی کردم تحریک نشد؟اما با دو انگشت خیس شد
قطعا ترانزیستور را مطابق نقشه انتخاب نکردید و ترانزیستور قویتری نصب کردید و دراینصورت اگرچه قدرت و تحمل را بیشتر میکنید اما گین و حساسیت کمتر میشه و لذا با مقاومت های کوچکتر از ۲۷۰ کیلو تحریک میشه که اشکالی نداره.
چرا بدون بار 15/7 ولت دو سر خازن هست ولی تو خروجی 13/8 ولت
هیچ رگلاتور و تثبیت کننده و تغذیه و ماشینی در دنیا وجود نداره که انرژی و توانایی ورودی و خروجی آن یکسان باشه .
حتی ورودی و خروجی یک تکه سیم هم یکسان نیست و اندکی تلف میشه.
سپاس