آی پی امداد
abtahi

کاهش دلخواه ولتاژ ترانس بدون باز کردن هسته

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
جان استاد بیا این یه قلم پتانسیومتر رو بیخیال شیم
من نمیخوام و استعفا میدم ".... الان ولتاژ 24 رو ردیف داریم چی میخوام دیگه

از 21 تا 24 متغیره یعنی = 21 و22 و 23 و24 خروجی هی کم و زیاد میشه

معنی " یا خیلی کم میشه هم یعنی اینکه = کمتر از 1 ولت میشه " جونم ،عزیزم

دیود رو هم متصل کردم پایه یک رو جدا کردم و آند دیود رو به پایه ایسی و کاتد رو به طرف دیکه
استاد ولت خروجی خیلی کم میشه و تغریبا شاید 4 یا 5 ولت تغییر ایجاد میکنه
اونم از 1 ولت تا حدود 7 یا 8 ویا 10 ولت "

به دلیل اینکه ولت خروجی خیلی دل میزنه و متغیره دقیق نمیشه فهمید که چند ولته

ولی همزمان با اجازه یکی از کرمها یه لامپ 12 ولتی رو هم متصل کردم و میدونستم که نمیسوزه
به همون دلیلی که با متصل کردن پتانسیومتر ولت تا 7 الی هشت ولت کم میشه
به هر حال لامپ 12 ولتی کم نور و با دل دل زدن فراوان روشن شد

پتانسیومتر هم از 5 کیلو استفاده میکنم

ضمنا ترک عادت موجب مرضه استاد ولی سعی خودمو میکنم

مگه پتانسیومتر را بیخیال بشی مشکل حل میشه ؟

حالا پتانسیومتر و 3 مقاومتی که در پست 364 به زیر تصویر اضافه کردم بترتیب زیر متصل کن
که مجددا توضیح میدم
1- پایه 2 آی سی را با تیغ جدا کن که به جایی متصل نباشه ( با خط کوچک قرمز علامت زدم که باید با تیغ یا چاقو ببری که کاملا از گراند قطع بشه )

2- یک پتانسیومتر حدود 5 کیلو را بشرح زیر آماده کن ( با رنگ قرمز زیر تصویر مشخص کردم )

مطابق تصویر زیر یک مقاومت 2 کیلو را به ابتدای پتانسیومتر و یک 2 کیلو را به انتهای پتانسیومتر و یک مقاومت حدود 30 کیلو را به پایه وسط پتانسیومتر لحیم کن و مطابق تصویر زیر به گراند و پایه 7 و پایه 2 متصل کن

یعنی 30 کیلو به پایه 2
2 کیلو به پایه 7
2 کیلوی دیگر به گراند ( یا پایه 5 )

ضمنا یک کوپلر نو را با باطری تست کن ببین مقاومتش چند اهم میشه و اعلام کن
میخوای فردا پاسخ بده

attachment.php

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام

با توجه به عشق و علاقه ای که به الکترونیک داری لازمه راه را بشناسی و از بیراهه نری

البته خسارت های این تغذیه مهم نیست ولی در آینده ممکنه خصوصیات فعلی کار دستت بده و فاجعه ساز بشی لذا باید از ضعف های اساسی خودت مطلع بشی و رفع کنی
شما 4 ضعف اساسی داری که با رفع و اصلاح و تعدیل آنها کمک بزرگی به خودت کردی بویژه در زندگی روزمره

1- ضعف اطلاعات و تجربه که در قبال ضعف های دیگر مهم نیست یعنی اگه الفبای الکترونیک را ندونی ولی 3 ضعف دیگر را اصلاح کنی با مشکل جدی مواجه نمیشی ولی اگه پروفسور الکترونیک باشی با وجود 3 ضعف دیگر همیشه با مشکلات جدی و خطرناک مواجه میشی

2- بی پروایی در تعویض و جابجایی غیرمنطقی قطعات
بطوریکه عاشق تعویض قطعات هستی و هیچگونه توجهی به معایب بزرگ تعویض نداری

3- بی توجهی در دخل و تصرف
باوجودیکه دیدی بواسطه لحیم نکردن یک مقاومت عمده قطعات سوخت و کاری که به دم رسیده بود به بدترین وضعیت درآمد و دردسر بزرگی درست کردی ولی درس نگرفتی و هیچگونه تاثیری در بی توجهی شما نداشت و هیچگونه دغدغه ای از خطاهای احتمالی خود نداری

4- بدترین ضعف شما تنظیم گزارش ناصحیح و نامفهوم و گمراه کننده است یعنی همواره با گزارش غلط راهنمایی زیانباری میگیری

پست های شما مملو از خطاهای عجیب و غریب است و بنظر میرسه درحال دویدن گزارش خود را تنظیم میکنی و با همان شدتی که توجهی به صحت گرارش خودت نداری با همان تعجیل و خطا ، گزارش دیگران را مطالعه میکنی و فقط با درک گوشه هایی از گزارش دست بکار میشی و دوست نداری بطور کامل و صحیح درک کنی

بطور کلی بیشتر از دستت استفاده میکنی تا از مغزت

ولی باید بدونی حتی در امور یدی و جسمی مانند کارگری هم اگه از مغز استفاده بشه با زحمت بسیار کمتری کار بیشتر و تمیزتر و سریعتری انجام میشه چه رسد به فعالیت الکترونیکی که باید 90 درصد از مغز و 10 درصد از دست استفاده کرد

من در جوانی کلیه امور ساختمان منزلم را خودم انجام دادم حتی چاه کنی و جوشکاری اسکلت ساختمان و کاشی کاری و غیره جز سقیدکاری

و گهگاه در برخی از موارد که ناگزیر به استفاده از کارگر بودم و باوجودیکه 2 برابر بناها کارگر میگرفتم و کمتر از یک بنا کار میکردم اما همیشه کارگرها از من عقب می افتادند و خودشونو هلاک میکردند ولی نمیتونستند جوابگو باشند و عقب افتادگی را جبران کنند چون در تمام امور ، بیشتر از مغزم استفاده میکنم

اتفاقا چند روز قبل کارگران همسایه ام درحال کوبیدن و تخریب ساختمان بودند و دیدم با روش ناصحیحی مثل لاک پشت جلو میرن ولی دارن دیوار منو تخریب میکنن و با پتک به تک تک آجرها بسمت دیوار ساختمان من ضربه میزنند تا آجرها یکی یکی دربیاد و هرچی میگفتم بواسطه اسکلت فلزی ساختمانم ، دیوار من 10 سانتی است و دارین دیوار منو تخریب میکنین

ولی وقتی به خونه میومدم ترک جدید میدیم خلاصه بهشون گفتم اگه با روش من کار نکنید کارتون را تعطیل میکنم و ایستادم تا با روش من کار کنن لذا باور کنید دیواری که باید ظرف یکهفته تخریب میکردن کمتر از یکساعت درسته تخریب شد و انگار بمب اتمی منفجر شده و همه همسایه بیرون ریختند و فرداش کارگرها برام یک گونی خربزه بعنوان دستخوش آوردند که البته با مصیبت پولشو دادم

اونا بواسطه کنترات تخریب ، مثل تو فقط عجله داشتند و نمیدونستند بدون فکر ، دیرتر به مقصد میرسن

ببین شما بموجب تعجیل زیاد و عدم استفاده از مغزت مرتکب چه خطاهایی شدی
مثلا یک مقاومت را فراموش کردی و داستان شد
و یا نصب وارونه کوپلر که به عقل جن هم نمیرسه و بعد از مدت طولانی و پس از چند صد پست مشخص شد

پس از مغزت استفاده کن و سعی کن خطاها را کم کنی و کمی فکر کن تا از من نپرسی آیا منظورت از اهم متر ، ولتمتره یا اهم متر ؟ !

یعنی اساسا نگاه نمیکنی چی نوشتی وگرنه یک خیاط و کفاش هم میدونه اهم متر یعنی اهم متر نه ولتمتر

دقت دقت ، تامل ، تفکر ، تعقل ، حوصله

چون خیلی علاقمند هستی زمان قابل توجهی صرف تایپ موارد فوق کردم و تجربیاتی که در طول عمر و با هزینه کلان و با خساراتی بدست آوردم مجانی دراختیارت گذاشتم و لذا روش خودت را اصلاح کن .

سپاس

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,301
ایران
باسلام

دوست گرامی و بزرگوار استاد عزیز غزال خدا کمکت کند و پشتیبانت باشد عملا شما "ذکات علم یاد دادن است" را همیشه اجرا میکنی واقعا عاشق کمک هستی خدا پشت وپناهت باشد

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام

اتفاقا با جستجو در خصوص دیتاشیت این آی سی متوجه شدم همه از مشکلات جایگزینی این آی سی می نالند و لذا واجبه روش تبدیل ورژن های مختلف را پیدا کنیم

اگه دوستان مجرب نمونه ای از برد 3842P دارند و مایل به جایگزینی با 3842A هستند اعلام فرمایند تا راهکار مربوطه را پیدا کنیم که اگه فقط اطلاعات مختصری برای اجرای توصیه های من داشته باشید کافیه و بسرعت راهکارشو پیدا می کنیم

اما جناب habbib عزیز اگه پست 371 را اجرا نکردی فعلا توصیه زیر را اجرا کن شاید درست بشه

یک خازن عدسی قرمز به پایه 4 متصله که احتمالا با شماره C10 روی برد مشخص شده که در نقشه ای که کشیدی روی این خازن 222 نوشته
یک خازن عدسی دیگه که یکانش 2 باشه مثل 472 یا 332 یا 672 را با خازن 222 فوق الذکر موازی کن یعنی فرض کن اون وجود نداره و میخوای جای اون بذاری ( پشت برد لحیم کن )
و نتیجه را اعلام کن

ضمنا کوپلر نو را هم بشکلی که گفتم بیرون از مدار تست کن

سپاس

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
سلام

اتفاقا با جستجو در خصوص دیتاشیت این آی سی متوجه شدم همه از مشکلات جایگزینی این آی سی می نالند و لذا واجبه روش تبدیل ورژن های مختلف را پیدا کنیم

اگه دوستان مجرب نمونه ای از برد 3842P دارند و مایل به جایگزینی با 3842A هستند اعلام فرمایند تا راهکار مربوطه را پیدا کنیم که اگه فقط اطلاعات مختصری برای اجرای توصیه های من داشته باشید کافیه و بسرعت راهکارشو پیدا می کنیم

اما جناب habbib عزیز اگه پست 371 را اجرا نکردی فعلا توصیه زیر را اجرا کن شاید درست بشه

یک خازن عدسی قرمز به پایه 4 متصله که احتمالا با شماره C10 روی برد مشخص شده که در نقشه ای که کشیدی روی این خازن 222 نوشته
یک خازن عدسی دیگه که یکانش 2 باشه مثل 472 یا 332 یا 672 را با خازن 222 فوق الذکر موازی کن یعنی فرض کن اون وجود نداره و میخوای جای اون بذاری ( پشت برد لحیم کن )
و نتیجه را اعلام کن

ضمنا کوپلر نو را هم بشکلی که گفتم بیرون از مدار تست کن

سپاس
با درود
استاد گرامیم
من که واقعا از این همه خوبی و مهربانی در حیرت و شگفتم و زبونم قاصر از ذکر خوبی و وفای شماست
تشکر واژه بسیار ناچیز و کوچیک در مقابل اعمال و رفتار شایسته "لایق و بجای شماست

تمام نصیحتها رو به جان دل میسپرم و اجرا میکنم فقط امیدوارم ارزش این همه محبت و خوبی رو داشته باشم
وهر چند زبانن لطفی نداره ولی امیدوارم روزی برسه که گوشه ای از زحمات شریف از سمت بنده قابل جبران باشه

لذا امیدوارم سایه شما عزیز گرانمایه صدها........ سال دیگر رو سر خانواده محترم و همچنین دوستان گرامی حاضر در این انجمن ماندگار و یادگار باقی بماند " تشکر بی پایان

استاد
پتانسیومتر رو همانطور که فرمودید متصل کردم
ابتدا ارتباط پایه 2 رو از گراند قطع کردم
بعد پتانسیومتر رو به سه مقاومت مجهز کردم پایه 1 و 3 پتانسیومتر رو با مقاومت 2 کیلو و پایه وسط رو به مقاومت 30 کیلو

پایه وسط پتانسیومتر ( مقاومت 30 کیلو) رو به پایه 2 آیسی و پایه 1 پتانسیومتر (مقاومت 2کیلو) رو به پایه 2 آیسی
و همچنین پایه 3 پتانسیومتر(مقاومت 2کیلو) رو به پایه 5 آیسی متصل کردم

کوپلر رو هم طبق فرمایش تست کردم ( روی 3 کوپلر)
1 - کوپلر نو 240 اهم وزمانی که جای پروبها رو عوض میکنم اهم مترمرتب روی 73 اهم و OL میره

2- کوپلر دیگه 211 اهم وزمانی که جای پروبها رو عوض میکنم 3.476 کیلو

3- کوپلر آخر که مسلما سوخته OL وزمانی که جای پروبها رو عوض میکنم فراموش کردم چند بود

واما خازن عدسی که فرمودید به پاییه 4 آیسی متصله "" استاد به پایه 3 یه خازن عدسی ریز متصله ولی به پایه 4 آیسی من که نمیدونم ولی فکر کنم سرامیکی باشه لطفعا یه بار دیگه تصویر رو نگاه کنید
ضمنا یدونه سرامیکی مثل همون ولی با شماره 2A472j پیدا کردم

لطفعا با توجه به کارهای انجام گرفته دستور فرمایید اجرا کنم

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
با درود
استاد گرامیم
من که واقعا از این همه خوبی و مهربانی در حیرت و شگفتم و زبونم قاصر از ذکر خوبی و وفای شماست
تشکر واژه بسیار ناچیز و کوچیک در مقابل اعمال و رفتار شایسته "لایق و بجای شماست

تمام نصیحتها رو به جان دل میسپرم و اجرا میکنم فقط امیدوارم ارزش این همه محبت و خوبی رو داشته باشم
وهر چند زبانن لطفی نداره ولی امیدوارم روزی برسه که گوشه ای از زحمات شریف از سمت بنده قابل جبران باشه

لذا امیدوارم سایه شما عزیز گرانمایه صدها........ سال دیگر رو سر خانواده محترم و همچنین دوستان گرامی حاضر در این انجمن ماندگار و یادگار باقی بماند " تشکر بی پایان

استاد
پتانسیومتر رو همانطور که فرمودید متصل کردم
ابتدا ارتباط پایه 2 رو از گراند قطع کردم
بعد پتانسیومتر رو به سه مقاومت مجهز کردم پایه 1 و 3 پتانسیومتر رو با مقاومت 2 کیلو و پایه وسط رو به مقاومت 30 کیلو

پایه وسط پتانسیومتر ( مقاومت 30 کیلو) رو به پایه 2 آیسی و پایه 1 پتانسیومتر (مقاومت 2کیلو) رو به پایه 2 آیسی
و همچنین پایه 3 پتانسیومتر(مقاومت 2کیلو) رو به پایه 5 آیسی متصل کردم

کوپلر رو هم طبق فرمایش تست کردم ( روی 3 کوپلر)
1 - کوپلر نو 240 اهم وزمانی که جای پروبها رو عوض میکنم اهم مترمرتب روی 73 اهم و OL میره

2- کوپلر دیگه 211 اهم وزمانی که جای پروبها رو عوض میکنم 3.476 کیلو

3- کوپلر آخر که مسلما سوخته OL وزمانی که جای پروبها رو عوض میکنم فراموش کردم چند بود

واما خازن عدسی که فرمودید به پاییه 4 آیسی متصله "" استاد به پایه 3 یه خازن عدسی ریز متصله ولی به پایه 4 آیسی من که نمیدونم ولی فکر کنم سرامیکی باشه لطفعا یه بار دیگه تصویر رو نگاه کنید
ضمنا یدونه سرامیکی مثل همون ولی با شماره 2A472j پیدا کردم

لطفعا با توجه به کارهای انجام گرفته دستور فرمایید اجرا کنم

سلام

لطف داری عزیزم

توی پیامبران متاسفانه جرجیس نصیببت شده زیرا همه از جایگزینی این آی سی در همه سایت ها می نالند
اگه توی همین سایت هم شماره آی سی را جستجو کنی همه با مشکل مواجه شدند

ولی موقعیت خوبی است که راهکار جایگزینی را پیدا کنیم و حتما پیدا می کنیم
فقط مثل پست اخیرت که کامل و شفاف و خیلی خوب توضیح دادی توضیح بده حل میشه

اما پست آخر منو نخوندی که گفتم:

ولی پتانسیومتر را که مربوط به پست 371 است اجرا کردی

لذا اشکال نداره ببین اگه با چرخوندن این پتانسیومتر حل نشد خازن را بشرح زیر موازی کن

البته بله حق باشماست خازن c10 که بنا به نقشه شما روش 222 نوشته سرامیکی است
اگه واقعا روی اون 222 نوشته و به پایه 4 متصله خازنهای متفاوتی که یکان 2 داره مثل 472 که خودت پیدا کردی باهاش موازی کن ببین بهتر میشه یا بدتر میشه

موازی یعنی هر دو رویهم لحیم بشن یعنی اگه فرض کنیم شماره پایه هر خازن 1 و 2 باشه باید پایه 1 هر دو خازن بهم متصل بشه و پایه 2 هر دو خازن بهم متصل بشه
لذا 222 سرجاش باشه ولی فرض کن نیست و 472 را پشت مدار به پایه های اون لحیم کن بعد روشن کن ببین تغییر ولتاژ (21 تا 24) درست میشه و ثابت میشه یا نه ؟

سپاس

آخرین ویرایش:

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
سلام

لطف داری عزیزم

توی پیامبران متاسفانه جرجیس نصیبت شده زیرا همه از جایگزینی این آی سی در همه سایت ها می نالند
اگه توی همین سایت هم شماره آی سی را جستجو کنی همه با مشکل مواجه شدند

ولی موقعیت خوبی است که راهکار جایگزینی را پیدا کنیم و حتما پیدا می کنیم
فقط مثل پست اخیرت که کامل و شفاف توضیح دادی توضیح بده حل میشه

اما پست آخر منو نخوندی که گفتم:

ولی پتانسیومتر را که مربوط به پست 371 است اجرا کردی

لذا اشکال نداره ببین اگه با چرخوندن این پتانسیومتر حل نشد خازن را بشرح زیر موازی کن

البته بله حق باشماست خازن c10 که بنا به نقشه شما روش 222 نوشته سرامیکی است
اگه واقعا روی اون 222 نوشته و به پایه 4 متصله خازنهای متفاومتی که یکان 2 داره مثل 472 که خودت پیدا کردی باهاش موازی کن ببین بهتر میشه یا بدتر میشه

موازی یعنی هر دو رویهم لحیم بشن یعنی اگه فرض کنیم شماره پایه هر خازن 1 و 2 باشه باید پایه 1 هر دو خازن بهم متصل بشه و پایه 2 هر دو خازن بهم متصل بشه
لذا 222 سرجاش باشه ولی فرض کن نیست و 472 را پشت مدار به پایه های اون لحیم کن بعد روشن کن ببین تغییر ولتاژ (21 تا 24) درست میشه و ثابت میشه یا نه ؟

سپاس
استاد پست اخر 375 رو به این دلیل اجرا نکردم چونکه پتانسیومتر متصل به مدار بود
حالا برای اجرای خازن سرامیکی آیا ابتدا پتانسیومتر مجهز به مقاومتها رو جدا کنم؟ یا با همون وضعیت سرامیکی رو متصل کنم ......؟

استاد الان خازن سرامیکی فوق رو هم متصل کردم و منتظر دستورم تا آتیش کنم

از این جهت پتانسیومتر رو سوال میکنم چون پایه 2 ایسی رو با چاقو از گراند جدا کردم و اگه باید بدون پتانسیو متر سرامیکی رو متصل کنم پایه 2 آیسی رو باید مجدد لحیم کنم
منتظر دستورم

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد پست اخر 375 رو به این دلیل اجرا نکردم چونکه پتانسیومتر متصل به مدار بود
حالا برای اجرای خازن سرامیکی آیا ابتدا پتانسیومتر مجهز به مقاومتها رو جدا کنم؟ یا با همون وضعیت سرامیکی رو متصل کنم ......؟

استاد الان خازن سرامیکی فوق رو هم متصل کردم و منتظر دستورم تا آتیش کنم

از این جهت پتانسیومتر رو سوال میکنم چون پایه 2 ایسی رو با چاقو از گراند جدا کردم و اگه باید بدون پتانسیو متر سرامیکی رو متصل کنم پایه 2 آیسی رو باید مجدد لحیم کنم
منتظر دستورم

آیا با پتانسیومتر هیچ تاثیری نکرد و همچنان ولتاژ کم و زیاد میشه ؟

اگه اینطوره خازن را موازی کن که امکان داره بدتر بشه ولی اگه بدتر بشه هم خوبه و می فهمیم باید چکار کنیم

ضمنا کاری به قطع و وصل پایه و غیره نداشته باش هرجایی خازن 222 است این 472 را با پایه هاش موازی کن و نمیخواد پایه 2 را وصل کنی

ولی اول نتیجه پتانسیومتر را گزارش کن

سپاس

آخرین ویرایش:

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
آیا با پتانسیومتر هیچ تاثیری کرد و همچنان ولتاژ کم و زیاد میشه ؟

اگه اینطوره خازن را موازی کن که امکان داره بدتر بشه ولی اگه بدتر بشه هم خوبه و می فهمیم باید چکار کنیم

ضمنا کاری به قطع و وصل پایه و غیره نداشته باش هرجایی خازن 222 است این 472 را با پایه هاش موازی کن و نمیخواد پایه 2 را وصل کنی

ولی اول نتیجه پتانسیومتر را گزارش کن

سپاس
استاد اول یه چیزی رو بگم که فراموش کردم

اون مقاومت 1370 اهمی رو که ابتدا حدث زدیم سوخته درش اورده بودم و به جاش 1 کیلویی قرار دادیم که دیشب مجدد فرمودید خودشو نصب کنم و یه 200 اهمی هم روش موازی کنم و درست هم شد

امروز که با دقت نگاه میکردم متوجه شدم من مقاومت1370 اهمی رو با یه مقاومت دیگه (120 کیلویی) که کاملا از نظر قیافه ای شبیه هم بودن اشتباه جاگذاری کرده بودم عذر میخوام
حالا همون 1370 اهمی رو جایگذین کردم ( مشکلی نداره)؟

واینکه با پتانسیو تست کردم استاد اصلا جواب نمیده ولوم رو کمترین حالت یه لحظه ولت تا 20 میاد و بعد لامپ سری به فاصله 3 ثانیه یک بار یه تک میزنه ولت هم میکشه پایین تا کمتر از 1 ولت

واز کمترین حالت ولوم (پتانسیومتر) یه کم که بیشتر بازمی کنم کلا ولت و لامپ خاموش میشه

استاد اگه پتانسیو رو بخوام وردارم و خازن رو نصب کنم پایه 2 آیسی رو که پرش دادم رو باید لحیم کنم دیگه
وگرنه پایه 2 ارتباطش قطع میشه

وموضوع دیگه ای که قبلا هم عرض کرده بودم ( جهت یادآوری ) اینکه
این دل زدن ولتاژ به دلیل سوختن تغذیه بوجود نیومده استاد
دل زدن بعد از سیم پیچی ترانس وتغییرات در اون بوجود اومد ه بود که فرمودید با اضافه نمودن مقاومت قابل حله

آخرین ویرایش:
بالا