آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

عباس مهدی

کاربر vip
کاربر
2017-01-03
166
121
کرمان
سلام استاد غزال عزیز.
واسه شوکر هستش که با دو تا ماسفت 3205 بسته شده.قبلا که بین دو تا باطری یک تیکه سیم بسته بودم بعد 10 ثانیه داغ و بعد قطع شد پس حتما جریان قابل توجه داره که سیم ./5 رو ذوب کرد.باز هر جور خودتون صلاح میدونین.فقط عجله دارم.ممنون

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام استاد غزال عزیز.
واسه شوکر هستش که با دو تا ماسفت 3205 بسته شده.قبلا که بین دو تا باطری یک تیکه سیم بسته بودم بعد 10 ثانیه داغ و بعد قطع شد پس حتما جریان قابل توجه داره که سیم ./5 رو ذوب کرد.باز هر جور خودتون صلاح میدونین.فقط عجله دارم.ممنون

درود

اولا شوکرهای ساده در زمان طولانی قابل استفاده نیستن و بخش قدرت میسوزه
ثانیا با توجه به گزارش شما بنظر میرسه جریان بالای ۱۰ آمپر نیاز داره که البته در زمان کوتاه اشکالی نداره.

لذا برای استفاده مقطعی یعنی
برای اینکه وصل و نهایتا پس از یک ثانیه قطع کنی هرچند مدام وصل و قطع کنی از مدار ساده زیر استفاده کن
مدت زمان وصل نباید ترانزیستور را بشدت داغ کنه مثلا اگه ۲ ثانیه کمی گرم شد اشکال نداره.

یک ترانزیستور صنعتی پر قدرت ولتاژ پایین تهیه کن
۱- کلکتور به مثبت باطری و امیتر به مثبت شوکر
۲- بین بیس و کلکتور یک کلید مینیاتوری نصب کن ( اگه بیس را با مقاومت حدود ۳۰ اهم سری کنی درصورتیکه شوکر ، صدمه ببینه احتمال صدمه ترانزیستور کمتر میشه.)

تاکید میکنم کلید بمدت طولانی روشن باشه بابای ترانزیستور درمیاد و قبل از انکه باطری را آزاد کنی بابای شوکر هم درمیاد .

برای اندازه گیری جریان میتونی مقاومت حدود یکدهم اهم با باطری سری کنی و ولتاژ این مقاومت را بر یکدهم تقسیم کنی ، جریانش بدست میاد

یادت باشه یکی هم به نیت من بزن
سپاس

عباس مهدی

کاربر vip
کاربر
2017-01-03
166
121
کرمان
چشم عزیز چشم حتما حتما
فقط یکی از دوستان گفت از ماسفت 3205 به این صورت که گیت و سورس را با دیود زنر 5.6 ومقاومت 2.2 کیلو وصل کنم بعد مثبت رو مستقیم به مدار و از مثبت برای تحریک با کلید مینیاتوری به گیت و منفی رو از سورس رد میشه و از درین به مدار میره.. به نظر شما اینم خوبه؟

عباس مهدی

کاربر vip
کاربر
2017-01-03
166
121
کرمان
در ضمن ترانزیستور مثبت یا منفی؟
واینکه چرا بخش قدرت میسوزه. چون یدفعه اینطور شد و یکی از فتها سوخت.هیچ راهی داره؟
واینکه اگر مدار خوبی دارین خیلی خیلی کمک میکنه.ممنون میشم ارائه و راهنمایی کنین.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
در ضمن ترانزیستور مثبت یا منفی؟
واینکه چرا بخش قدرت میسوزه. چون یدفعه اینطور شد و یکی از فتها سوخت.هیچ راهی داره؟
واینکه اگر مدار خوبی دارین خیلی خیلی کمک میکنه.ممنون میشم ارائه و راهنمایی کنین.

درود

تیپ منفی میخواد مانند tip35
شوکر نیاز به زمان طولانی نداره و یکلحظه روشن بشه کافی است.
اما برای زمان طولانی باید از سیستم پیچیده استفاده بشه که حجیم تر و سنگین تر میشه و لذا مطلوب و مقرون بصرفه نیست.

سپاس

آخرین ویرایش:

عباس مهدی

کاربر vip
کاربر
2017-01-03
166
121
کرمان
درود
پس اون روش بالا با ماسفت گفته شده و بایاس که دوستمون گفته جواب نمیده؟ چون ماسفت رو دارم ولی ترانزیستور رو باید تهیه کنم.نحوه ی بایاس ماسفته درسته؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
چشم عزیز چشم حتما حتما
فقط یکی از دوستان گفت از ماسفت 3205 به این صورت که گیت و سورس را با دیود زنر 5.6 ومقاومت 2.2 کیلو وصل کنم بعد مثبت رو مستقیم به مدار و از مثبت برای تحریک با کلید مینیاتوری به گیت و منفی رو از سورس رد میشه و از درین به مدار میره.. به نظر شما اینم خوبه؟

درود

بله مسلما هر پیشنهاد دیگری بهتره .
ازآنجاکه فرمودی گسی پاسخ نمیده و لذا تصور کردم به پیشنهادات ارزنده دسترسی نداری پیشنهاد ضعیف خود را تقدیم کردم زیرا گوشت که نباشه چغندر سالاره
و لذا با توجه به اینکه خارج از این تاپیک به منابع ارزنده دسترسی داری پیشنهاد منو نادیده بگیر .

سپاس

عباس مهدی

کاربر vip
کاربر
2017-01-03
166
121
کرمان
درود
مهندس در ضمن اگه وقت داشتین یک مدار واسه راه اندازی ماشین لباسشویی کوجک که راه انداز موتورش که با پک چرخ دنده ای بوده وخراب شده.و به کررات درخواست مدارشو تو سایت دادم رو لطف میکنین.بینهایت ممنون میشم.توضیحش اینه که بعد از روشن کردن 5 ثانیه به راست میچرخه بعد دو ثانیه مکث واسه اروم گرفتن اب 5 ثانیه به چپ میچرخه و دو ثانیه مکث.به همین طریق تا 15 دقیقه که خاموش میشه.میخام با رله و بدون استفاده از ترانس راش بندازم.اگه لطف کنین کمکم کنین ممنون میشم.

عباس مهدی

کاربر vip
کاربر
2017-01-03
166
121
کرمان
جناب غزال عزیز بنده خداروشکر به هیچ کس که حتی بتونه ذره ای به گرد پای شما برسه دسترسی ندارم.فقط در قطعه فروشی صاحب مغازه این پیشنهاد رو داد.واینکه بهش نگفتم واسه چه کاریه.فردا میرم ترانزیستور رو اگه اینجا گیر بیاد.میخرم.و بسیار بسیار سپاسگزار از جواب و توجه شما که برام بینهایت ارزش داشت.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
جناب غزال عزیز بنده خداروشکر به هیچ کس که حتی بتونه ذره ای به گرد پای شما برسه دسترسی ندارم.فقط در قطعه فروشی صاحب مغازه این پیشنهاد رو داد.واینکه بهش نگفتم واسه چه کاریه.فردا میرم ترانزیستور رو اگه اینجا گیر بیاد.میخرم.و بسیار بسیار سپاسگزار از جواب و توجه شما که برام بینهایت ارزش داشت.

درود

بابت اظهار لطف و اغراق شما ممنونم
13007 نامناسب و ضعیفه و شماره کامل ۳۲۰۵ را ننوشتی نمیدونم چیه.

اگ ولتاژ کمتر از ولتاژ باطری به شوکر برسه برات اهمیتی نداره دراینصورت از فت آمپر بالا هم میتونی بجای ترانزیستور استفاده کنی فقط ولتاژ خروجی که به شوکر میرسه ، کمتر از ولتاژ باطری میشه.
البته بعیده که ولتاژ مورد نیاز شوکر ۷،۴ ولت باشه و احتمالا میخوای ولتاژ بیشتری بهش بدی که هایولتاژ بالاتری بده ولی در اینصورت شوکر زودتر صدمه میبینه و امپر غیرعادی هم بهمین دلیله ، در هر صورت
گیت بجای بیس
درین بجای کلکتور

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا