درود
وقتی وریستور ۱۵۰ ولتی با ولتاژ نقطه ای سری باشه تا زمانیکه اون نقطه به ۱۵۰ ولت نرسیده جریان را مسدود و قطع میکنه و وقتی از ۱۵۰ ولت بیشتر میشه از وریستور عبور میکنه و به کوپلر میرسه و کوپلر روشن میشه و رله فعال میشه و دو سر ntcها رو اتصال کوتاه میکنه تا برق شهر مستقیما به دیود پل متصل بشه.
در غیراینصورت باید ntcها رو شورت کنن که بابای تغذیه رو درمیاره و برق شهر از لحظه اول مستقیما به دیود پل و خازن ها متصل میشه و فوق العاده مضر است.
اما اگه میخوای بهتر از وریستور هم بشه و دیگه در بدترین شرابط هم هیچوقت ، وریستور و کوپلر نسوزه میتونی از دو مقاومت و زینر بجای وریستور بشرح زیر استفاده کنی
مقاومت حدود ۱۳۰ کیلو و ۲۴ کیلو را سری کن و سر و ته این دو مقاومت را با خازن بزرگ موازی کن بطوریکه؛
سر آزاد ۱۳۰ کیلو به مثبت خازن بزرگ متصل و
سر آزاد ۲۴ کیلو به منفی خازن بزرگ (گراند ) متصل و
سر مشترک این دو مقاومت را به کاتد یک زینر ۲۴ ولت متصل کن
و پایه آند این زینر را به محل پایه خروجی وریستور متصل کن که درواقع به کوپلر متصل بشه و بتونه به کوپلر جریان بده.
حالا این سه قطعه کار وریستور را انجام میده با این تفاوت که دیگه هرگز زینر و کوپلر نمیسوزه ( حتی اگه برق شهر دوفاز بشه).
سپاس
مشاهده فایلپیوست 173065
درود استاد
چون مقاومت۱۳۰ کیلو نتونستم پیدا کنم ۳۳۰ کیلو و ۲۲۰ کیلو موازی کردم که تقریبا ۱۳۲کیلو شد و با مقاومت ۲۴کیلو سری کردم
طبق دستور شما سر آزاد ۱۳۰کیلو به مثبت خازن ها و سر آزاد ۲۴ کیلو به منفی خازن ها و پایه کاتد زینر۲۴ ولتی به سر مشترک مقاومت ها و اند زینر به پایه اند کوپلر U3 وصل کردم
استاد : ولتاژ خروجی رو ۳۱۰ ولت قفل شد بدون کوچکترین افت ولتاژی
چون دستگاه مشکل جوش داره تا فردا رفع و زیر بار هم تست میکنم که مطمنم تکون نمیخوره
خیلی خیلی سپاسگزارم خدا خیرتون بده استاد