- 2012-03-18
- 10,107
- 80,177
بله کاملا حق با شماست . دیود 9 رو آزاد کرده بودم ولی به ترانزیستور اصلا توجه نکرده بودم . یه اشکال دیگه هم داشتم و اونم این بود که یکی از پتانسیمترام سوخته بود .
راستش از این مولتی متر پنلی های کوچک خریدم که هم مولتی متر داره و هم آمپر متر . مولتی مترشو که وصل کردم مشکلی نبود . ولی واسه آمپر متر دو تا سیم داره که یکیش نوشته I+ و یکیش هم I-
چند مدل وصل کردم ولی جواب نداد . الان دقیقا نمیدونم که جریان مثبت و منفیو باید کجا وصل کنم . یکیشو که باید با خروجی سری کنم . ولی اونیکی رو کجا وصلش کنم؟؟؟
یه سوال دیگه هم داشتم : منبع رو گذاشتم روو 12 ولت و به یه لامپ چراغ جلوی اتومبیل وصلش کردم . لامپ به خوبی روشن شد ولی ولتاژ منبع نصف شد . این حالت طبیعیه؟؟
درود
هر وقت با مجهولی مواجه شدی و خواستی بصورت شانسی تست کنی تا مجهول را با استفاده از نتیجه تست حدس بزنی دراینصورت باید کم خطرترین تست را انتخاب کنی
لذا 1+ را به مثبت خروجی و 1- را بعنوان خروجی تغذیه استفاده کن
در مورد لامپ اتومبیل که موجب کاهش ولتاژ خروجی شد
اساسا وظیفه محدود کننده اینه که اگه بخوای جریانی بیش از جریان مجاز بکشی دراینصورت محدود کننده جریان وارد عمل شده و آنقدر ولتاژ را کم میکنه که مقدار جریان به مرز جریان مجاز برسه
مثلا فرض کن ولتاژ را 10 ولت و جریان را 1 آمپر انتخاب کردی
حالا اگه لامپ 20 اهمی به خروجی متصل کنی جریان آن 10/20 یعنی 5/ آمپر میشه پس بمقدار غیر مجاز نرسیده و بنابرین محدود کننده عمل نمیکنه و کاری به ولتاژ نداره
و همچنین اگه 10 اهمی به خروجی متصل کنی جریان 10/10 یعنی 1 آمپره که در مرز غیر مجازه و لذا بازم به ولتاژ کاری نداره
اما اگه لامپ 5 اهمی به خروجی متصل کنی جریان 10/5 یعنی 2 آمپر میکشه و بنابرین بالای 1 آمپر شده که غیرمجازه و لذا محدد کننده وارد میشه و آنقدر جریان را کم میکنه که جریان به مرز مجاز یعنی 1 آمپر برسه و بنابرین ولتاژ را تا 5 ولت پایین میکشه که جریان 5/5 یعنی 1 آمپر بشه
حالا اگه جریان محدود کننده را زیاد کنی مثلا 2 آمپر یا بالاتر از 2 آمپر انتخاب کنی در اینصورت با 5 اهمی هم کاری به ولتاژ نداره
لذا هر تغذیه ای حد یقف داره که در این تغذیه 3 آمپره یعنی اگر محدود کننده را تا انتها زیاد کنی نمیتونی بیشتر از جریان 3 آمپر بکشی و در اینصورت اگه بیشتر از 3 آمپر بکشی آنقدر ولتاژ را کم میکنه که جریان به مرز 3 آمپر برسه.
لذا لامپ شما بیشتر از 3 آمپر میخواد که ولتاژ را کم میکنه
البته اگه حداکثر جریان را انتخاب کنی و کمتر از 3 آمپر بکشی و بازم ولتاژ را کم کنه دراینصورت ایرادی وجود داره و ممکنه ترانس شما ضعیفه یا ایراد دیگری داره.
سپاس