آی پی امداد
abtahi

مطرح كردن سوالات و مشكلات مادر برد

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

Avang2005

Banned
2009-02-16
354
2,053
سلام دوست من

دوست من سلام
سه حالت دارد
1: یا خیلی خوشمزه ای
2: یا عجله داری
3:یا آیکیویه پائینی داری
چرا که هیچکدوم تایپیکهارو نخوندی.ومعلومه هیچی بلد نیستی.پس لطفا اصلا دیگه نه اینجا بیا و نه اینجوری سوال بپرس که وقت ماهارو با اون معلومات بالات نگیری
برکت خداوند با شما باد

لطف کنید از گفتن کلمات توهین آمیز با یوزر ها ی دیگه خودداری کنید .

ایشون فقط سوال پرسیدن نه چیز دیگه

و طبق قوانین انجمن اگر کسی به سوالی که پرسیده میشه نتونه جواب بده اجازه نداره به

کاربر مورد نظر توهین کنه .

ممنون از شما

موفق باشید

N.H.H

Banned
2010-05-03
25
80
سلام -

یه مادربرد گیگا 478 دارم که وقتی روشن میکردم یه نیم دور میزد و دیگه روشن نمیشد

یه موسفت کنار سوکت cpu سوخته بود به شماره k3638 و اونا تعویض کردم و دوباره تست کردم و همین اتفاق افتاد و دوباره فن یه نیم دور زد و دوباره همون موسفتی که تعویض کردم سوخت

-جای پایه هاش اتصالی نداره و تا الان 3 یا 4 بار این موسفت رو تعویض کردم و سوخته

لطفا راهنمایی کنید:مدل مین 8vm533m
هوالعلیم
با سلام شما قبل از هر کاری باید پورت 4 پین را از روی مادربرد جدا کرده و سپس مادر برد را روشن کنید ببینید آیا کاملا روشن میشود یا خیر ، اگر روشن نشد مجددا درخواست کنید تا عرض کنم و اگر روشن شد اول cpu را چک کرده و بعد کلیه ماسفت های pwm cpu را پیاده و چک کنیدالبته دقت کنید در موقع جا زدن ماسفت های q1 با q2 از نظر شماره جابجا نشوند در مدار pwm cpu شماره خاصی مهم نیست تنها چیزی که مهم است البته فقط در مدار pwm cpu مشابهت ماسفت ها از نظر شماره فنی و اندازه آمپر ماسفت و یا نزدیک بودن شماره تست با مولتی مترمیباشد ، لطفا بفرمایید مدار pwm را چطور تست کردید که در صورت تست اشتباه راهنمایی شوید ، موفق باشید.

Xcard

کاربر
2010-06-18
85
359
سلام -و تشکر از لطف شما

قبل از هر چیز فراموش کردم که بگم ایراد اصلی مین این بود که بوق رم میزد-تصویر نمیداد و روی دیباگر کد c1 میداد و بعد از برسی های فراوان متوجه شدم سمت راست چیپ وسط مین قطعی داره و بعد مین رو کمی خم کردم و هیت گرفتم بعد مین درست شد و تصویر داد
ولی وقتی دوباره داشتم مین رو روی کیس میبستم برای اولین بار که خواستم روشن کنم مین یه نیم دور زد و تست که کردم فت سوخته بود و با تعویض اون دوباره سوخت الان 4 تا فت رو سوزونده و هنوز مشکل پابرجاست -البته خودم فکر میکنم که وقتی مین خم شده و دوباره فن روی پردازنده فشار اورده یه اتصالی خفیف رخ داده که باعث این مشکل میشه.
فرمایش شما رو انجام دادم و مین روشن شد و دیباگر کد no میده و کلاک و ریست خاموش هست(منظور از no =ff هستش)

و نکته ی قابل ذکر دیگه اینکه وقتی مین رو بدون اون فت مورد دار روشن کردم یکی از اون ترانزیستور های خیلی ریز کنار سوکت پردازنده سوخت و سوختگی همراه با دود و قابل مشاهده بود.

منظورتون از مدار pwm دقیقا کجاست ؟من فقط فت هایی که مربوط به فازهای تغذیه ولتاژ پردازنده هستند رو چک کردم که این مین دو فاز داره و 6 فت که به ازای هر دوتا فت یک فت نقش راه انداز رو داره که الان اون فت راه انداز میسوزه
و دیگه اینکه منظور شما رو دقیقا از q1 , q2 متوجه نشدم؟؟؟

اگر تست خاصی مد نظر شماست لطف بفرمایید تا انجام بدم.

بازهم متشکرم از توجه شما.

Avang2005

Banned
2009-02-16
354
2,053
سلام دوست من

فکر میکنم دیگه بس باشه . لطفا کشش ندید وگر نه مجبورم گذارش بدم

موفق باشید

majid_tech

کاربر
با سلام

نحوه مطرح کردن سوال در بخش کامپیوتر :

1. ایراد را با تمام جزئیات مطرح کنید با مطرح کردن کلی ایراد هیچ کس نمیتواند شما را راهنمایی کند

2. همه کارهایی که تا قبل از مطرح کردن مشکل انجام دادید را بنویسید مثلا دیباگر چه کدی نشان میدهد؟ کدام قسمت را تست کردید. کدام ولتاژ ها را تست کردید و ...

آخرین پست آقای xcard بهترین نمونه برای مطرح کردن سوال هست. با تشکر فراوان از ایشان:bs_iloveyou::bs_iloveyou::bs_iloveyou:

majid_tech

کاربر
سلام -و تشکر از لطف شما

قبل از هر چیز فراموش کردم که بگم ایراد اصلی مین این بود که بوق رم میزد-تصویر نمیداد و روی دیباگر کد c1 میداد و بعد از برسی های فراوان متوجه شدم سمت راست چیپ وسط مین قطعی داره و بعد مین رو کمی خم کردم و هیت گرفتم بعد مین درست شد و تصویر داد
ولی وقتی دوباره داشتم مین رو روی کیس میبستم برای اولین بار که خواستم روشن کنم مین یه نیم دور زد و تست که کردم فت سوخته بود و با تعویض اون دوباره سوخت الان 4 تا فت رو سوزونده و هنوز مشکل پابرجاست -البته خودم فکر میکنم که وقتی مین خم شده و دوباره فن روی پردازنده فشار اورده یه اتصالی خفیف رخ داده که باعث این مشکل میشه.
فرمایش شما رو انجام دادم و مین روشن شد و دیباگر کد no میده و کلاک و ریست خاموش هست(منظور از no =ff هستش)

و نکته ی قابل ذکر دیگه اینکه وقتی مین رو بدون اون فت مورد دار روشن کردم یکی از اون ترانزیستور های خیلی ریز کنار سوکت پردازنده سوخت و سوختگی همراه با دود و قابل مشاهده بود.

منظورتون از مدار pwm دقیقا کجاست ؟من فقط فت هایی که مربوط به فازهای تغذیه ولتاژ پردازنده هستند رو چک کردم که این مین دو فاز داره و 6 فت که به ازای هر دوتا فت یک فت نقش راه انداز رو داره که الان اون فت راه انداز میسوزه

با سلام و عرض خسته نباشید به نظر من سوختن فت احتمال قوی به وجود یک اتصال کوتاه مربوط میشود و بنا به گفته های شما . باید به محلی که قبلا هیتر گرفته اید مراجعه کنید چون شما قبل از اینکه لحیم سردی چیپ را حل کنید فت شما سالم بود .

hojjat81

کاربر
2010-05-04
14
25
سلام دوستان :ماردبرد asusمدلp4xp-xدارم وقتی به برق میزنم خود به خود روشن میشه عیب این مادربرد چیست راهنمایی بفرمایید

N.H.H

Banned
2010-05-03
25
80
سلام -و تشکر از لطف شما

هوالعلیم
با سلام ، صحبتی که قبلا در مورد مادربردتان کردید ، با صحبت جدیدتان در مورد همان مادربردو توضیحات کاملی که جدیدا فرمایش کردید کل صورت مسئله را عوض میکند، اساسا وقتی که مادربردی دستور سوییچ دریافت میکند یک قسمتی از بایوس به نام post وظیفه چک کردن تمامی قطعات به ترتیب اول مادربرد و بعد سخت افزار های دیگر را دارد وقتی که قسمتی معیوب باشد post همان جا کد خطا را اعلام میکند و دیباگر کد را ترجمه و قابل نمایش میکند وقتی که دیباگر کد c1 را نشان میدهد یعنی که مادربرد در قسمت ram دچار اشکال شده است ، شما اول باید قسمت ram مادر بردتان را چک میکردیدیعنی ولتاژ و فرکانس قسمت ram را اندازه گیری میکردید در صورت سالم بودن آن قسمت ، ram را تعویض میکردید بعد اگر همچنان جواب نمیگرفتید slat ram را با اسپری شستشو میکردید وباز اگر جواب نمیگرفتید میتوانستیدسوال کنید تا بنده یا اساتید دیگر به شما جواب دهند کد c1 یک کد سرفصل است و 6 کد زیر مجموعه دارد و کد های زیر مجموعه هرکدام دارای 3 کد مجزا میباشند، بطور مثال یکی از ایراد هایی که به کد c1 ختم میشود اشکال در لگاریتم بافر بایوس در مسیر طولی خط 1 hex میباشد که میتوان با پروگرام کردن این اشکال را رفع کرد ، شما با حرارت دادن چیپ north bridge یا اصطلاحا پل شمالی، چند خطر را برای مادربردتان ایجاد کردید خطر اول حرارت بیش از اندازه بر روی برد و سوختن الیاف داخل مادربرد و ایجاد اتصال کوتاه بین مدار بالایی میانی و زیرین دقت داشته باشید که در مادر برد 3 دسته مدار وجود دارد مدار بالایی مدار میانی و مدار زیرین که توسط الیافی درلایه های میانی مادربرد، مدارات ذکر شده از هم جدا میباشند و درصورت از بین رفتن این الیاف مادربرد دچار اتصال کوتاه شده و چون ما به لایه میانی دسترسی نداریم اصطلاحا مادربرد out میشود خطر بعدی حرارت بیش از حد به چیپ ، pcb چیپ را سوزانده و مدارات داخلی چیپ دچار اتصال کوتاه شود خطر بعدی که اغلب بیشتر است ذوب شدن توپی های زیر چیپ و اتصال آنها به هم میباشد همیشه یه یاد داشته باشید که هیچ وقت چیپ شمالی را بدون تجهیزاتی مانند Bga machine یا دستگاه ir اتوماتیک تعویض و یا هیت نکنید، علت حساس تر بودن تعوض و یا هیت دادن پل شمالی نسبت به پل جنوبی ، نزدیکی آن به cpu و قوسی که بر اثر فشار از ناحیه فن cpu به برد وارد میشود و تمامی مادربردها علی الخصوص مادربردهای قدیمی تر دچار قوس و اصطلاحا تاب برداشتن برد هستند حالا با صحبتی که شد ببینید که کجای کارتان دچار اشکال است ، در مورد سوالتان راجع به مدار pwm cpu این مدار یک مدار اسیلاتور میباشد و تولید کننده فرکانس حامل یا مربعی برای انتقال فرکانس سینوسی تولید شده توسط cpu میباشد ، که اصطلاحااین مدار،مدار فاز cpu نامیده میشود، موفق باشید.

آخرین ویرایش:

N.H.H

Banned
2010-05-03
25
80
سلام -و تشکر از لطف شما

هوالعلیم
با سلام ، صحبتی که قبلا در مورد مادربردتان کردید ، با صحبت جدیدتان در مورد همان مادربردو توضیحات کاملی که جدیدا فرمایش کردید کل صورت مسئله را عوض میکند، اساسا وقتی که مادربردی دستور سوییچ دریافت میکند یک قسمتی از بایوس به نام post وظیفه چک کردن تمامی قطعات به ترتیب اول مادربرد و بعد سخت افزار های دیگر را دارد وقتی که قسمتی معیوب باشد post همان جا کد خطا را اعلام میکند و دیباگر کد را ترجمه و قابل نمایش میکند وقتی که دیباگر کد c1 را نشان میدهد یعنی که مادربرد در قسمت ram دچار اشکال شده است ، شما اول باید قسمت ram مادر بردتان را چک میکردیدیعنی ولتاژ و فرکانس قسمت ram را اندازه گیری میکردید در صورت سالم بودن آن قسمت ، ram را تعویض میکردید بعد اگر همچنان جواب نمیگرفتید slat ram را با اسپری شستشو میکردید وباز اگر جواب نمیگرفتید میتوانستیدسوال کنید تا بنده یا اساتید دیگر به شما جواب دهند کد c1 یک کد سرفصل است و 6 کد زیر مجموعه دارد و کد های زیر مجموعه هرکدام دارای 3 کد مجزا میباشند، بطور مثال یکی از ایراد هایی که به کد c1 ختم میشود اشکال در لگاریتم بافر بایوس در مسیر طولی خط 1 hex میباشد که میتوان با پروگرام کردن این اشکال را رفع کرد ، شما با حرارت دادن چیپ north bridge یا اصطلاحا پل شمالی، چند خطر را برای مادربردتان ایجاد کردید خطر اول حرارت بیش از اندازه بر روی برد و سوختن الیاف داخل مادربرد و ایجاد اتصال کوتاه بین مدار بالایی میانی و زیرین دقت داشته باشید که در مادر برد 3 دسته مدار وجود دارد مدار بالایی مدار میانی و مدار زیرین که توسط الیافی درلایه های میانی مادربرد، مدارات ذکر شده از هم جدا میباشند و درصورت از بین رفتن این الیاف مادربرد دچار اتصال کوتاه شده و چون ما به لایه میانی دسترسی نداریم اصطلاحا مادربرد out میشود خطر بعدی حرارت بیش از حد به چیپ ،pcb چیپ را سوزانده و مدارات داخلی چیپ دچار اتصال کوتاه شود خطر بعدی که اغلب بیشتر است ذوب شدن توپی های زیر چیپ و اتصال آنها به هم میباشد همیشه یه یاد داشته باشید که هیچ وقت چیپ شمالی را بدون تجهیزاتی مانند Bga machine یا دستگاه ir اتوماتیک تعویض و یا هیت نکنید، علت حساس تر بودن تعوض و یا هیت دادن پل شمالی نسبت به پل جنوبی ، نزدیکی آن به cpu و قوسی که بر اثر فشار از ناحیه فن cpu به برد وارد میشود و تمامی مادربردها علی الخصوص مادربردهای قدیمی تر دچار قوس و اصطلاحا تاب برداشتن برد هستند حالا با صحبتی که شد ببینید که کجای کارتان دچار اشکال است ، در مورد سوالتان راجع به مدار pwm cpu این مدار یک مدار اسیلاتور میباشد و تولید کننده فرکانس حامل یا مربعی برای انتقال فرکانس سینوسی تولید شده توسط cpu میباشد ، که اصطلاحااین مدار،مدار فاز cpu نامیده میشود، موفق باشید.

آخرین ویرایش:

bita_1th

Banned
2008-12-19
370
1,195
46
Esfahan
سلام دوستان :ماردبرد asusمدلp4xp-xدارم وقتی به برق میزنم خود به خود روشن میشه عیب این مادربرد چیست راهنمایی بفرمایید
دوست من سلام
یه آیسی کریستال ساعت کنار چیپ جنوبی داری.اونو با پنس بگیر ببین اتفاقی میوفته یا نه؟؟روی ics رو ولتاژگیری کن باید 3.2 داشته باشی بگیر وخبر بده.
برکت خداوند با شما باد
برای زودتر رسیدن به جواب هم میتونی زنگ بزنی تا پشت تلفن برات توضیح بدم

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا