آی پی امداد
abtahi

مطرح كردن سوالات و مشكلات مادر برد

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

hojjat81

کاربر
2010-05-04
14
25
bita_1th ممنونم ازراهنمایی شما دوست عزیزامید وارم در مراحل زندگی هم موفق باشی( برکت خداوند باشما باد)

Xcard

کاربر
2010-06-18
85
359
هوالعلیم
با سلام ، صحبتی که قبلا در مورد مادربردتان کردید ، با صحبت جدیدتان در مورد همان مادربردو توضیحات کاملی که جدیدا فرمایش کردید کل صورت مسئله را عوض میکند، اساسا وقتی که مادربردی دستور سوییچ دریافت میکند یک قسمتی از بایوس به نام post وظیفه چک کردن تمامی قطعات به ترتیب اول مادربرد و بعد سخت افزار های دیگر را دارد وقتی که قسمتی معیوب باشد post همان جا کد خطا را اعلام میکند و دیباگر کد را ترجمه و قابل نمایش میکند وقتی که دیباگر کد c1 را نشان میدهد یعنی که مادربرد در قسمت ram دچار اشکال شده است ، شما اول باید قسمت ram مادر بردتان را چک میکردیدیعنی ولتاژ و فرکانس قسمت ram را اندازه گیری میکردید در صورت سالم بودن آن قسمت ، ram را تعویض میکردید بعد اگر همچنان جواب نمیگرفتید slat ram را با اسپری شستشو میکردید وباز اگر جواب نمیگرفتید میتوانستیدسوال کنید تا بنده یا اساتید دیگر به شما جواب دهند کد c1 یک کد سرفصل است و 6 کد زیر مجموعه دارد و کد های زیر مجموعه هرکدام دارای 3 کد مجزا میباشند، بطور مثال یکی از ایراد هایی که به کد c1 ختم میشود اشکال در لگاریتم بافر بایوس در مسیر طولی خط 1 hex میباشد که میتوان با پروگرام کردن این اشکال را رفع کرد ، شما با حرارت دادن چیپ north bridge یا اصطلاحا پل شمالی، چند خطر را برای مادربردتان ایجاد کردید خطر اول حرارت بیش از اندازه بر روی برد و سوختن الیاف داخل مادربرد و ایجاد اتصال کوتاه بین مدار بالایی میانی و زیرین دقت داشته باشید که در مادر برد 3 دسته مدار وجود دارد مدار بالایی مدار میانی و مدار زیرین که توسط الیافی درلایه های میانی مادربرد، مدارات ذکر شده از هم جدا میباشند و درصورت از بین رفتن این الیاف مادربرد دچار اتصال کوتاه شده و چون ما به لایه میانی دسترسی نداریم اصطلاحا مادربرد out میشود خطر بعدی حرارت بیش از حد به چیپ ، pcb چیپ را سوزانده و مدارات داخلی چیپ دچار اتصال کوتاه شود خطر بعدی که اغلب بیشتر است ذوب شدن توپی های زیر چیپ و اتصال آنها به هم میباشد همیشه یه یاد داشته باشید که هیچ وقت چیپ شمالی را بدون تجهیزاتی مانند Bga machine یا دستگاه ir اتوماتیک تعویض و یا هیت نکنید، علت حساس تر بودن تعوض و یا هیت دادن پل شمالی نسبت به پل جنوبی ، نزدیکی آن به cpu و قوسی که بر اثر فشار از ناحیه فن cpu به برد وارد میشود و تمامی مادربردها علی الخصوص مادربردهای قدیمی تر دچار قوس و اصطلاحا تاب برداشتن برد هستند حالا با صحبتی که شد ببینید که کجای کارتان دچار اشکال است ، در مورد سوالتان راجع به مدار pwm cpu این مدار یک مدار اسیلاتور میباشد و تولید کننده فرکانس حامل یا مربعی برای انتقال فرکانس سینوسی تولید شده توسط cpu میباشد ، که اصطلاحااین مدار،مدار فاز cpu نامیده میشود، موفق باشید.

ممنون از اینکه این اطلاعات ناب رو در اختیار شاگردان خودتون میزارید.#$V686
ولتاژ و فرکانس رم رو به چه طریق باید اندازه گرفت؟

من فقط دیود ها و ولتاژهای ورودی -خروجی فت های تغذیه رم رو اندازه گرفتم .که درست بود و خرابی یا سوختگی نبود.

سوکت رم رو با اسپری خشک شستوشو دادم-بایوس رو پروگرام کردم حتی ic io در تعویض کردم (با وجود اینکه بی ربط بود) بعد دیگه ics رو هم تعویض کردم.!!!جواب نداد -

ولتاژ رم رو باید از کریستال اون اندازه گرفت؟ کریستالش کجاست؟ ولتاژ باید همون باشه که روی سوکت رم نوشته؟ (مثلا برای ddr 2.5 ولت) یا 3.3?

فرکانس رو باید با اسکوپ اندازه بگیریم؟ یا با فرکانس سنج مولتی متر هم میشه؟

از کدوم قسمت باید فرکانس رو سنجید؟(کدام قطعه)

این تصویر برد من منه -لطف بفرمایید بگید مدار pwm cpu شامل چه قطعاتی هست؟

تصور من روی اون 6 تا فت و اون دوتا کریستال و خازن 6.3 و ic pwm -درسته؟ و موارد دیگه چی هستش؟

اون ics و کریستال کنارش نقششون تو برد چیه و بیشتر به کدوم قسمت تغذیه میدن؟

یه نکته دیگه اینکه دوتا ای سی رگلاتور 8 پایه کنار سوکت رم هستش این ای سی ها پایه اول و اخرشون اتصال کوتاه بود البته روی برد و وقتی از روی برد جداشون کردم -دوباره جای پایه هاشون اتصال کوتاه بود که برام عجیب بود -ایا پیشفرض کارخونه اینجور بوده یا؟

motherboard_productimage_8vm533m-rz_big.jpg

با سپاس از وقتی میگذارید.

Xcard

کاربر
2010-06-18
85
359
سلام-
مادربردی برام اومده به مدل msi k9n neo v2

خب میریم سر مشکل.

وقتی کیس میعوب رو برام اوردند-به محض زدن کلید پاور پشت کیس -مادربرد روش میشد و هیچ نوع بوق بایوس نمیزد و با جامبر pw روی برد مین خاموش نمیشد

مین رو از روی کیس خارج کردم و از اونجایی که پاور نامرغوب روی کیس سوار بود مین رو جدا روی میز با یه پاور 300 وات متوسط تست کردم -دیباگر رو روی مین زدم و دوباره به محض زدن کلید پاور مین روشن شد و دیباگر کد no رو نشون داد و چراغ ریست روشن بود و چراغ کلاک خاموش .

دوباره پاور رو تعویض کردم و از یک پاور نو green 380 real استفاده کردم و اینبار با زدن کلید ورودی پشت پاور مین روشن نشد (کمی امیدوار شدم:violent-smiley-093:) و البته با زدن جامبر روی کیس هم مین روشن نشد - (کمی امید از دست رفت:sadwalk:)
با شورت کردن برق روی سوکت 24 پین مین رو روشن کردم و علائم دیباگر مثل گذشته بود . بعد پنس رو که به وسیله اون روی سوکت اتصال کوتاه کرده بودم رو جدا کردم و مین خاموش نشد و همینطور به صورت معمول روشن بود و دوباره اقدام به خاموش کردن مین از روی جامبر pw کردم که مین خاموش نشد.

موارد قابل ذکر دیگه اینکه cpu اصلا حتی برای 1 درجه هم گرم نمیشه و چیپ وسط گرم میشه و اختلاف فاز روی 2.70pw ولت هستش .

با زدن جامپر rs رو مین چراغ rs دیباگر خاموش -روشن نمیشه و اختلاف فاز هم روی این جامپر 2.70 v هست.
سوختگی در فت ها پیدا نکردم

سوختگی یا ضربه فیزیکی ندیدم.

موارد قابل ذکر روی عکس:

8.jpg

اختلاف فاز بین پایه drain و پایه های gate-source مد نظر هست.

خازن هایی که با رنگ صورتی مشخص شدن دارای اختلاف 16 ولت و ظرفیت 1000 میکروفاراد هستند و خازن هایی که بارنگ قرمز مشخص شدند اختلاف 6.3 و ظرفیت 1800 میکرو فاراد دارند,اما اختلاف فاز خازن های 16 ولت 12.22 هستش و خازن های 6.3 اصلا ولتاژی نیست و 0 هست.

اگر نکته و یا تست دیگه مد نظر دارید بفرمایید تا نتیجه رو سریعا اعلام کنم.

پیشاپیش سپاسگزارم.

آخرین ویرایش:

majid_tech

کاربر
سلام-
مادربردی برام اومده به مدل msi k9n neo v2

خب میریم سر مشکل.

وقتی کیس میعوب رو برام اوردند-به محض زدن کلید پاور پشت کیس -مادربرد روش میشد و هیچ نوع بوق بایوس نمیزد و با جامبر pw روی برد مین خاموش نمیشد

مین رو از روی کیس خارج کردم و از اونجایی که پاور نامرغوب روی کیس سوار بود مین رو جدا روی میز با یه پاور 300 وات متوسط تست کردم -دیباگر رو روی مین زدم و دوباره به محض زدن کلید پاور مین روشن شد و دیباگر کد no رو نشون داد و چراغ ریست روشن بود و چراغ کلاک خاموش .

دوباره پاور رو تعویض کردم و از یک پاور نو green 380 real استفاده کردم و اینبار با زدن کلید ورودی پشت پاور مین روشن نشد (کمی امیدوار شدم:violent-smiley-093:) و البته با زدن جامبر روی کیس هم مین روشن نشد - (کمی امید از دست رفت:sadwalk:)
با شورت کردن برق روی سوکت 24 پین مین رو روشن کردم و علائم دیباگر مثل گذشته بود . بعد پنس رو که به وسیله اون روی سوکت اتصال کوتاه کرده بودم رو جدا کردم و مین خاموش نشد و همینطور به صورت معمول روشن بود و دوباره اقدام به خاموش کردن مین از روی جامبر pw کردم که مین خاموش نشد.

موارد قابل ذکر دیگه اینکه cpu اصلا حتی برای 1 درجه هم گرم نمیشه و چیپ وسط گرم میشه و اختلاف فاز روی 2.70pw ولت هستش .

با زدن جامپر rs رو مین چراغ rs دیباگر خاموش -روشن نمیشه و اختلاف فاز هم روی این جامپر 2.70 v هست.
سوختگی در فت ها پیدا نکردم

سوختگی یا ضربه فیزیکی ندیدم.

موارد قابل ذکر روی عکس:

8.jpg

اختلاف فاز بین پایه drain و پایه های gate-source مد نظر هست.

خازن هایی که با رنگ صورتی مشخص شدن دارای اختلاف 16 ولت و ظرفیت 1000 میکروفاراد هستند و خازن هایی که بارنگ قرمز مشخص شدند اختلاف 6.3 و ظرفیت 1800 میکرو فاراد دارند,اما اختلاف فاز خازن های 16 ولت 12.22 هستش و خازن های 6.3 اصلا ولتاژی نیست و 0 هست.

اگر نکته و یا تست دیگه مد نظر دارید بفرمایید تا نتیجه رو سریعا اعلام کنم.

پیشاپیش سپاسگزارم.

با سلام و عرض خسته نباشید. فعلا vcore=0v و شما باید دنبال ماسفت سوخته بگردیدولی نخست چک کنید که سوکت 4 پین 12v دارد یا نه

vcore ولتاژی حدود 1.3 ولت خواهد بود که از سر سلفهای دوربر cpu میتوان اندازه گیری کرد

موفق باشید !

Xcard

کاربر
2010-06-18
85
359
ضمن تشکر

atx 12 درست بود

فت های مدار رگلاتور ولتاژ cpu خارج از مین چک شدند و فت های دیگر روی مین اتصال کوتاه نبودند.

اگر لازم هست فت خاصی چک بشه مشخص کنید خارج از مدار تست کنم.

بی نهایت سپاسگزارم.

bita_1th

Banned
2008-12-19
370
1,195
46
Esfahan
bita_1th ممنونم ازراهنمایی شما دوست عزیزامید وارم در مراحل زندگی هم موفق باشی( برکت خداوند باشما باد)
دوست من سلام
ممنون و سپاسگزارم .ولی دوست من برای تشکر لطف کنید دکمه تشکر را یزنید.
برکت خداوند با شما باد

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: artimes

bita_1th

Banned
2008-12-19
370
1,195
46
Esfahan
یعنی مین غیر قابل تعمیره؟
up please
دوست من سلام
چند نکته.1: لطفا سوالاتتونو بصورت زندگینامه ننویسید.باور کنید این اولین و آخرین سواله طولانیه ک جواب میدم.
2: تو تایپیکهای قبلی گفتم چیکار کنی.داداش من قبل از همه چیز تایپیکهای قبلو بخون.
شما طبق صحبتهای برادر گلم مجید سر سلفهاتو ولتاژگیری کن و اعلام کن.احتمال 90% چیپ شمالیت رفته.ولی بزار تا یواش یواش بهش برسیم تا برای باقی بچه ها هم تجربه جالبی باشه.من همش تو نتم.زود بگیر و اعلام کن
برکت خداوند با شما باد

bita_1th

Banned
2008-12-19
370
1,195
46
Esfahan
دوستان قراره آموزش تعمیرات مادربردو پاورو و انواع دی وی دیها رو من و مجید جان شروع کنیم.فقط مانده توافق بین ما و مسئول سایت.اگر شد ک از بیس ابتدایی تعمیرات بصورت کاملا اصولی و علمی شروع میکنیم
برکت خداوند با شما باد

bita_1th

Banned
2008-12-19
370
1,195
46
Esfahan
دوستان قراره آموزش تعمیرات مادربردو پاورو و انواع دی وی دیها رو من و مجید جان شروع کنیم.فقط مانده توافق بین ما و مسئول سایت.اگر شد ک از بیس ابتدایی تعمیرات بصورت کاملا اصولی و علمی شروع میکنیم
برکت خداوند با شما باد

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا