- 2009-04-15
- 839
- 2,838
سلام
دوست خوبم
همین که مونتاژ کردید تقریبا کار تمام است و کمترین جای نگرانی نیست و چه بسا مفید است که ناگزیر به عیب یابی شوید و به نحوه صحیح عیب یابی و عملکرد مدار هرچه بیشتر مسلط شوید
اگر زینر 12 ولتی است ، به تبع آن تغذیه باید 12 ولت باشد دراینصورت :
1- باید پایه 3 دارای 6 ولت باشد ببینید دارد
2- پتانسیومتر را آنقدر بچرخانید که ولتاژ پایه 2 بیشتر از پایه 3 شود (هرچه بیشتر بهتر مثلا 7 یا 8 ولت )
دراینصورت باید خروجی آپ امپ (پایه 6) حدود صفر ولت شود و دراینحالت اعلام کنید چند ولت است
اگر با چرخاندن پتانسیومتر ولتاژ پایه 6 ثابت باشد و ماکزیمم و مینیمم نشود دراینصورت
یا آی سی سوخته
و یا تغذیه ، نویز شدیدی دارد
3- موارد فوق را با تغذیه خوب و یا با آداپتور تست کنید تا مشخص شود که تغذیه ایراد داشته یا نه
و اگر ایراد ، مربوط به تغذیه بود و با آداپتور مشکلی نداشت و عملکرد آی سی درست بود دراینصورت باید ایراد تغذیه را بر طرف کنیم
و یا مقدار مینیمم خروجی ، مقدار قابل توجهی است مثلا 2 ولت که باید با روشهایی که اعلام کردم حذف کنیم
4- پس از پاسخ سوالات فوق و لذا پس از اینکه از عملکرد آی سی مطمئن شدیم سراغ ترانزیستور میرویم
منتظر پاسخ شما هستم که مراحل بعدی را اعلام میکنم
سلام استاد عزیز
موارد خواسته شده به شرح زیر می باشد ضمنا" موارد فوق هم با برق شهر تست شد و هم با آداپتور و در هر دو حالت یکسان بود.
1) ولتاژ زینر 12 ولت است
2) ولتاژ تغذیه بین 12 تا 13 ولت متغییر است
3) ولتاژ پایه دو آیسی 12 ولت است و ولتاژ پایه سه 8 ولت است با چرخش پتانسیومتر هم تغییر می کنند
4) ولتاژ پایه شش آیسی 9 تا 10 ولت است با چرخش پتانسیومتر به 12 ولت هم رسید
5) مقدار مینیمم خروجی 9 تا 10 ولت است.
استاد میشه مقدار پتانیسومتر رو بیشتر از 100 کیلو در نظر گرفت ؟؟؟
با تشکر