سلام
استاد گرامی جناب غزال
من خازنهای 105 و 155 رو سری کردم در حالتی که با آداپتور تست کردم زینر بازهم در حالتی که رله وصل نیست داغ میشه اما با برق شهری هنوز تست نکردم . نظرتون چیه ؟؟؟؟
با تشکر
دوست خوبم
سلام
نظرم اینه که باز هم بمیزان لازم ، مطالعه توجه نفرمودید
لااقل با مشاهده اشکال ، به مطالعه و برداشت خود از عرایضم تردید کنید و مجددا پست ها را مطالعه فرمایید تا ناگزیر به تکرار مکررات نگردم
اولا در انتهای پست قبل نکته ای را عرض کردم که شرح زیر کپی آن است
درصورت استفاده از آداپتور نیازی به زینر نیست ولی میتواند نقش محافظتی ایفا کند و لذا ولتاژ آداپتور باید اندکی کمتر از 12 ولت باشد که زینر غیر فعال شود
بنابرین اگر مطلب فوق را مطالعه میفرمودید درصورت استفاده از آداپتور باید یکی از دو روش زیر را استفاده میکردید
یا باید زینر را خارج میکردید
یا باید ولتاژ آداپتور را اندکی کمتر از ولتاژ زینر تنظیم میکردید ( مثلا 11 ولت ) تا زینر غیرفعال شود و فقط نقش محافظتی داشته باشد
و لذا زینری که داغ میکند فعال است و بنابرین ولتاژ آداپتور کمتر از 12 نیست
ثانیا خازنهای سری موصوف درصورت استفاده از آداپتور نقشی ندارند که با تغییر آنها انتظار کاهش حرارت زینر یا هر انتظار دیگری داشته باشید
خازنهای موصوف در این مدار صرفا جهت تهیه ولتاژ 12 ولت از برق شهر قابل استفاده است و لذا اگر از برق شهر استفاده نکنید خازن 100000 میکرو و خازن 105 و خازن صفر فرقی ندارند و موجب تغییرات و واکنشی در این مدار نمیشود
نتیجه
1- درصورت استفاده از آداپتور ، زینر را خارج کنید و یا ولتاژ آداپتور را اندکی کمتر از 12 ولت کنید
2- درصورت استفاده از برق شهر
یا زینر قویتر تهیه کنید
یا از چند زینر 1 وات سری که جمعا 12 ولت شود استفاده کنید
یا از رگلاتور استفاده کنید
یا از ترانزیستو.ر تقویت زینر استفاده کنید
و یا با کاهش تدریجی ظرفیت خازن موصوف به مقدار ایده آل دست یابید یعنی بتدریج خازن را کوچک و کوچکتر کنید تا مرز کاهش ولتاژ زینر را بدست آورید
مثلا اگر دیدید با 1 و 8/ و 7/ و 6/ و 5/ میکرو ، ولتاژ زینر درحال فعالیت رله همان 12 ولت است ولی با 4/ میکرو ، 11 ولت شد
بنابرین خازن ایده آل 5/ میکرو است
این روش را روش سعی و خطا میگویند و بسیار معتبرتر از محاسبات علمی است و تنها عیب این روش آنست که غالبا برای رسیدن به نقطه ایده آل نیاز به زمان بیشتری دارید
اگر دقیق تر مطالعه می فرمودید بسیار سریع و ساده حل مبشد
سپاس