آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
840
2,840
با سلام به استاد رجبی عزیز
استاد میشه یک مدار سون سگمنت ( تک نمایشگر 0 تا 9 ) رو با یک سلکتور راه اندازی کرد . در واقع مداری می خواستم که با چرخش سلکتور اعداد از 0 تا 9 تغییر کنند و اون سون سگمنت اعداد رو نشون بده . آیا شدنی هست ؟ با تشکر

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: CINAPA

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام به استاد رجبی عزیز
استاد میشه یک مدار سون سگمنت ( تک نمایشگر 0 تا 9 ) رو با یک سلکتور راه اندازی کرد . در واقع مداری می خواستم که با چرخش سلکتور اعداد از 0 تا 9 تغییر کنند و اون سون سگمنت اعداد رو نشون بده . آیا شدنی هست ؟ با تشکر
با سلام :
بله همه رقم امکان پذیر هست یک مقدار توضیح بیشتری بزارید .
میشه با چند تا دیود 4148 هم این کار را انجام داد فکر کنم در بخش اموزش گام به گام نحوه نمایش اعداد با سون سگمنت توضیحاتی با همراه نقشه گذاشته ام با این وجود نسبت به محل مصرف و دقت مدار و ورودی ان {سلکتور مکانیکی هست یا توسط فرمان و.... مدار چند ولتیه ؟؟؟ توضیحات بزارید تا نسبت به درخواست و نیاز شما - در خدمت باشم .
موفق باشید .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
840
2,840
با سلام :
بله همه رقم امکان پذیر هست یک مقدار توضیح بیشتری بزارید .
میشه با چند تا دیود 4148 هم این کار را انجام داد فکر کنم در بخش اموزش گام به گام نحوه نمایش اعداد با سون سگمنت توضیحاتی با همراه نقشه گذاشته ام با این وجود نسبت به محل مصرف و دقت مدار و ورودی ان {سلکتور مکانیکی هست یا توسط فرمان و.... مدار چند ولتیه ؟؟؟ توضیحات بزارید تا نسبت به درخواست و نیاز شما - در خدمت باشم .
موفق باشید .
سلام استاد راستش من یک سلکتور مکانیکی دارم درست مثل این :این سلکتور 12 حالته هست که من فقط از 9 حالت اون استفاده خواهم کرد .
94261924998429021397.jpg

راستش تصمیم دارم از این سلکتور در اکو استفاده کنم ( به جای ولوم دیلای ) . یعنی برای هر حالت مثلا" حال اول( عدد1 ) ریورب - یا مثلا" حالت دوم ( عدد2 ) تاخیر 100 میلی ثانیه و ....
حال تصمیم گرفتم برای زیبا تر شدن دستگاهم شماره افکت 1 در نمایشگر سون سگمنت با عدد 1 نمایش داده شود و با چرخاندن سلکتور اعداد همین طور که میزان تاخیر بیشتر می شود شماره عدد هم بیشتر شود و بلعکس تغییر کنند . این روش در برخی از اکو آمپلی فایر های تولید داخل هم استفاده می شود مثل شکل زیر کادر مستطیل شکل که شماره برنامه اکو رو مشخص می کنه. با تشکر
39407617405528400995.jpg

• Like

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
سلام استاد راستش من یک سلکتور مکانیکی دارم درست مثل این :این سلکتور 12 حالته هست که من فقط از 9 حالت اون استفاده خواهم کرد .
راستش تصمیم دارم از این سلکتور در اکو استفاده کنم ( به جای ولوم دیلای ) . یعنی برای هر حالت مثلا" حال اول( عدد1 ) ریورب - یا مثلا" حالت دوم ( عدد2 ) تاخیر 100 میلی ثانیه و ....
حال تصمیم گرفتم برای زیبا تر شدن دستگاهم شماره افکت 1 در نمایشگر سون سگمنت با عدد 1 نمایش داده شود و با چرخاندن سلکتور اعداد همین طور که میزان تاخیر بیشتر می شود شماره عدد هم بیشتر شود و بلعکس تغییر کنند . این روش در برخی از اکو آمپلی فایر های تولید داخل هم استفاده می شود مثل شکل زیر کادر مستطیل شکل که شماره برنامه اکو رو مشخص می کنه. با تشکر
با سلام :
بالاخره متوجه نشدم كه از همان سلكتور و همزمان ميخواهيد استفاده كنيد ؟؟؟؟ اين سلكتور فقط يك رديف {گام 12 مرتبه } دارد كه اينها هم براي تغييرات در مدارتان نياز داريد و ديگر پين اضافي نداريد تا فرمان به سگمنت صادر كنيد .
مدارات ساده زير كه فقط چند تا ديود 4148 و يك سگمنت و سلكتور استفاده شده و تا ارقام 4 را براتون گذاشتم { روي هر قدم سلكتور شماره ان نيز نمايش داده ميشه} . بقيه را طبق شكل ميتونيد تا عدد 9 و 0 ادامه دهيد ولي اينكه در طرح شكل شما از مدارات ديگري كه توسط ايسي سويچ هاي انالوگ {مثل 4016 } و ماتريس {4067 يا 4097 } ممكنه استفاده كنند .
به هرحال اگر طرح ساده براتون كافيست كه ...... و در صورت نياز به مدارات پيشرفته تر بازم در خدمت خواهم بود . مسلما ميشه توسط مداري همزمان از گام هاي سلكتور چند استفاده كرد كه مستلزم طرح مورد نياز است .
[hide] مشاهده فایل‌پیوست 7seg.rar[/hide]
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 5.9 کیلوبایت بازدیدها: 101

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
840
2,840
با سلام
بالاخره متوجه نشدم كه از همان سلكتور و همزمان ميخواهيد استفاده كنيد ؟؟؟؟
بله -می خواهم همزمان که سلکتور رو می چرخانم عدد سون سگمنت تغییر کند

اين سلكتور فقط يك رديف {گام 12 مرتبه } دارد كه اينها هم براي تغييرات در مدارتان نياز داريد و ديگر پين اضافي نداريد تا فرمان به سگمنت صادر كنيد .
بله درست است ورودی ها 12 تایی هستند و تنها یک خروجی دارد - اگه منظورتون رو درست متوجه شده باشم این هست که باید دو ردیف گام 12 تایی داشته باشیم تا هم بتونیم به سگمنت فرمان دهیم و هم به اکو درسته ؟پس با این حساب به نظرتون امکان پذیر نیست؟

مدارات ساده زير كه فقط چند تا ديود 4148 و يك سگمنت و سلكتور استفاده شده و تا ارقام 4 را براتون گذاشتم { روي هر قدم سلكتور شماره ان نيز نمايش داده ميشه} . بقيه را طبق شكل ميتونيد تا عدد 9 و 0 ادامه دهيد ولي اينكه در طرح شكل شما از مدارات ديگري كه توسط ايسي سويچ هاي انالوگ {مثل 4016 } و ماتريس {4067 يا 4097 } ممكنه استفاده كنند .
به هرحال اگر طرح ساده براتون كافيست كه ...... و در صورت نياز به مدارات پيشرفته تر بازم در خدمت خواهم بود . مسلما ميشه توسط مداري همزمان از گام هاي سلكتور چند استفاده كرد كه مستلزم طرح مورد نياز است .
استاد نوع سون سگمنت از چه نوعی باید باشد؟( کاتد مشترک یا آند مشترک)
استاد میشه به جای سلکتور از ولوم استفاده کرد منظورم اینه کهمیشه با ولوم به سگمنت فرمان داد و با چرخش ولوم اعداد تغییر کنند؟
با تشکر

• Like

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام
بله -می خواهم همزمان که سلکتور رو می چرخانم عدد سون سگمنت تغییر کند

بله درست است ورودی ها 12 تایی هستند و تنها یک خروجی دارد - اگه منظورتون رو درست متوجه شده باشم این هست که باید دو ردیف گام 12 تایی داشته باشیم تا هم بتونیم به سگمنت فرمان دهیم و هم به اکو درسته ؟پس با این حساب به نظرتون امکان پذیر نیست؟

استاد نوع سون سگمنت از چه نوعی باید باشد؟( کاتد مشترک یا آند مشترک)
استاد میشه به جای سلکتور از ولوم استفاده کرد منظورم اینه کهمیشه با ولوم به سگمنت فرمان داد و با چرخش ولوم اعداد تغییر کنند؟
با تشکر
با سلام :
1- در این صورت میتونید از سلکتور هایی که دو ردیفه یا بیشتر هستند استفاده کنید که در بازار هم موجود هستند در این نوع سلکتور همزمان ردیف اولی برای تغییرات مدار و ردیف دومی برای نمایش طبق شکلهای پست قبلی و بقیه هم .... در نوع خود مصرف میشوند .
در طرح دیودی فرقی نمیکند که سکمنت از کاتد یا انود مشترک باشد کافیست نسبت به نوع انتخابی - قطبین ولتاژ اعمالی را تغییر دهید .
2 - مسلما میشه از یک ردیفه هم همزمان برای چند منظور متفاوت استفاده کرد ولی مستلزم مدارات ماتریس و.... دیکودر که در اینجا فکر کنم ارزش کاری و هزینه و.... ندارد .
3 - بله با ولوم هم میشه و نیاز به مدار معروف VCO دارید در اینگونه مدارات به نسبت ولتاژ اعمالی به مدار پالسهایی متناسب با ولتاژ ورودی تولید میشه و یک مدار کانتر نتیجه را به نمایش گذارد { مثلا ایسی CD4026 یا .... } .
اگر موفق به طرح مدارات مورد نیاز نشدید با انتخاب مورد درخواست بزارید در خدمت خواهم بود { احتمالا چند روزی نباشم... تاخیر در پاسخ } .
موفق باشید .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
840
2,840
سلام
استاد این مدار را پیدا کردم منتها نمی دونم به کارم میاد یا نه.
11177861519674441544.jpg

آیا میشه با ولوم 100 کیلو اعداد رو تغییر داد ؟

• Like

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
سلام
استاد این مدار را پیدا کردم منتها نمی دونم به کارم میاد یا نه.
آیا میشه با ولوم 100 کیلو اعداد رو تغییر داد ؟
سلام :
محمد جان این یک مدار کانتر ساده ای هست که با تغییر ولوم سرعت شمارش تغییر میکنه یعنی اگر ولوم مینیموم باشه ممکنه هر ثانیه یک عدد اضافه بشه {یک تبدیل بشه به 2 } و اگر ماکسیمم شود هر ثانیه فرضا 9 رقم می شماره .
قسمت انتهایی برای شمارش اعداد شما خوبه ولی بجای 555 باید از مداری به نام VCO استفاده کنید {مدار555 حاضر فقط اوسیلاتور یا مولتی ویبراتور هست } . شما 555 را از پایه 1 ایسی 4026 ازاد و ان قسمت را حذف کنید .
حال با هربار که سیم پایه یک را به زمین و سپس به خط مثبت مدار وصل کنید یک رقم به شمارشگر اضافه میشه که مورد نیاز شماست ولی این کار توسط فرمان سلکتور انجام میگیرد .
توجه : برای تست اسان میتوانید پایه یک را با مقاومتی 10 کیلویی به زمین و یا به خط مثبت مدار و بطور ثابت وصل کنید سپس توسط یک سیم انرا مستقیما به خط بعدی ولتاژ { منفی یا مثبت } وصل کنید اگر پرشی داشت با یک خازن 100 نانوفارادی پولیستر موازی مقاومت ثابت کنید .
- ترفند : در صورتیکه گام های سلکتور شما ولتاژ را تغییر میدهند میتوانید از ان تغییرات نیز همزمان برای شمارش استفاده کنید با کمی مهارت و تجربه به نتیجه میرسید که کوتاه ترین و اقتصادی ترین راه میباشد .
موفق باشید .
ضمنا فکر کنم {احتمالا و باید دیتا شیت 4026 را دید } برای این مدار از سگمنت کاتد مشترک بهره بگیرید .
موفق باشید .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
840
2,840
با سلام
حال با هربار که سیم پایه یک را به زمین و سپس به خط مثبت مدار وصل کنید یک رقم به شمارشگر اضافه میشه .توجه : برای تست اسان میتوانید پایه یک را با مقاومتی 10 کیلویی به زمین و یا به خط مثبت مدار و بطور ثابت وصل کنید سپس توسط یک سیم انرا مستقیما به خط بعدی ولتاژ { منفی یا مثبت } وصل کنید اگر پرشی داشت با یک خازن 100 نانوفارادی پولیستر موازی مقاومت ثابت کنید .
استاد طبق توصیه شما مدار به شکل زیر تغییر دادم آیا درست هست ؟
91491512385675345288.jpg

استاد با این روش میشه شماره اعداد رو افزایش داد اما برای این که کاهش پیدا کند به چه صورت خواهد بود؟

ترفند : در صورتیکه گام های سلکتور شما ولتاژ را تغییر میدهند میتوانید از ان تغییرات نیز همزمان برای شمارش استفاده کنید با کمی مهارت و تجربه به نتیجه میرسید که کوتاه ترین و اقتصادی ترین راه میباشد .
منظورتون رو میشه واضح تر بفرمایید
با تشکر

• Like

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
840
2,840
با سلام
استاد میشه در مورد پست قبلی راهنمایی بفرمایید در ضمن من این طرح را هم پیدا کردم میشه راهنمایی بفرمایید با تشکر
93850337340152700994.jpg

بالا