آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام و ادب خدمت استاد بزرگوار آقای رجبی.
استاد آیا خروجی رله به یه بلندگو خالی وصل میشه یا یه مدار اژیر(بلندگو)؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
در شهرستان ما هر چی گشتم نتونستم ای سی LM311 رو پیدا کنم.اگه میشه یه مدار دیگه ای رو برای من زحمت بکشید.
آیا با یه مداری که تریاک داشته باشه نمیشه این کارو کرد؟؟؟؟؟
اون مداری که با 3 ولت کار میکنه که زحمتش و کشیدید شماره قطعاتش نوشته نشده آیا به جای اون لامپ نمیشه از یک امپلی فایر و بلندگو استفاده کرد؟؟؟؟؟چون این مدار راحت تره درست کردنش.
لطفا راهنمایی کنید.

سلام :
خروجي رله بجاي سيم قطع وصل {كليد } يك اژير بلندگويي { دزدگير خودروها يا موتورسيكلت } وصل ميشه كه با قطع برق اژير به صدا در مياد .
بجاي 311 از 741 نيز ميتوانيد استفاده كنيد .
ترياك با مدار ساده تر ضريب اطمينان پاييني و خطرات برق گرفتگي بدنبال دارد كه توصيه نكردم وگرنه امكان پذير هست .
مقاومتهاي مدار 3 ولتي >> همگي 100 كيلو اهمي و خازن 2 ميكروفاراد 300 الي 400 ولتي هستند و متاسفانه بجاي لامپ فوق {l e d } از امپلي فاير نميشه استفاده كرد . فقط يك راه داريد كه بجاي لامپ از رله مينياتوري 3 ولتي استفاده و از كنتاكت رله براي اژير يا ... استفاده كنيد .
موفق باشيد .

~H03in~

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-08-20
900
7,095
با تشکر فراوان از شما آقای رجبی ولی چند تا مشکل دارم.
اول اینکه اون مداری که با 3 ولت کار میکنه,D1,R1- R2- R3 -R4 ,C1,T1-T2 مقدارشون چنده بطور دقیق؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
(گرچه میدونم رله مینیاتوری رو ندارن)
دوم اینکه اگر به جای 311 از 741 استفاده کنم جای پایه هاشون فرق داره چون دیتا شیتشون فرق میکنه یعنی اینجوری میشه که 6 (741)به جای پایه 7 (LM311) و 7 هم به جای 8 (311) و جای 2 و 3 هم عوض میشه تغییر میکنه(چون + - فرق دارن) و 4 هم که فرقی نمیکنه .من با بقیه پایه ها چیکار کنم (1-8-5)؟
سوم اینکه ایا میشه از مدار چراغ اضطراری استفاده کرد همونایی که برق وقتی رفت خودش روشن میشه اگه میشه یک مدار با استفاده از تریاک به هم معرفی کنید چون داخل این چراغ ها تریاک به کار رفته اینجوری هم راحت تره و هم از ولتاژ 6 ولت استفاده میشه.
ببخشید
با تشکر فراوان
به حق ساقی کوثر وجودتان بی بلا باشد

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: CINAPA

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با تشکر فراوان از شما آقای رجبی ولی چند تا مشکل دارم.
اول اینکه اون مداری که با 3 ولت کار میکنه,D1,R1- R2- R3 -R4 ,C1,T1-T2 مقدارشون چنده بطور دقیق؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
(گرچه میدونم رله مینیاتوری رو ندارن)
دوم اینکه اگر به جای 311 از 741 استفاده کنم جای پایه هاشون فرق داره چون دیتا شیتشون فرق میکنه یعنی اینجوری میشه که 6 (741)به جای پایه 7 (LM311) و 7 هم به جای 8 (311) و جای 2 و 3 هم عوض میشه تغییر میکنه(چون + - فرق دارن) و 4 هم که فرقی نمیکنه .من با بقیه پایه ها چیکار کنم (1-8-5)؟
سوم اینکه ایا میشه از مدار چراغ اضطراری استفاده کرد همونایی که برق وقتی رفت خودش روشن میشه اگه میشه یک مدار با استفاده از تریاک به هم معرفی کنید چون داخل این چراغ ها تریاک به کار رفته اینجوری هم راحت تره و هم از ولتاژ 6 ولت استفاده میشه.
ببخشید
با تشکر فراوان
به حق ساقی کوثر وجودتان بی بلا باشد
سلام :
t1=t2= bf422 >> r1,r2,r3,r4 = 100k >>c1= 2uf 350v >> d1=1n4007 .
براي جايگزيني 4741 و 311 از شكل زير كمك بگيريد :
[hide] http://www.irantk.ir/attachment.php?attachmentid=27575&stc=1&d=1286320734 [/hide]
مدارات متنوعي در همين تاپيك و لينك زير براي چراغ اضطراري و.... موجود ميباشد مراجعه و مطالعه كنيد :
[hide]http://www.irantk.ir/showthread.php?t=743 [/hide]
موفق باشيد .

~H03in~

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-08-20
900
7,095
با سلام خدمت استاد آقای رجبی.
من رله 3 ولتی رو با هزار زحمت به دست اوردم ولی هر چی گشتم نتونستم ترانزیستور BF422 رو پیدا کنم اگه میشه یک ترانزیستور مشابه به من معرفی کنید.
با عرض پوزش از شما.
زیر سایه مرتضی علی.
در شادي علت باشيم نه شريک ، و در غم شريک باشيم نه علت !!زرتشت!!

• Like

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام خدمت استاد آقای رجبی.
من رله 3 ولتی رو با هزار زحمت به دست اوردم ولی هر چی گشتم نتونستم ترانزیستور BF422 رو پیدا کنم اگه میشه یک ترانزیستور مشابه به من معرفی کنید.
با عرض پوزش از شما.
زیر سایه مرتضی علی.
در شادي علت باشيم نه شريک ، و در غم شريک باشيم نه علت !!زرتشت!!
سلام :
ترانزيستور bf422 به راحتي و بفور قابل دسترس در فروشگاه ها ميباشد به هر حال شما ميتونيد از هر شماره ترانزيستوري كه با مشخصات زير باشد از فروشندگان درخواست و استفاده كنيد :
[hide] MJD350 = 0.5 A, 300 V PNP Bipolar Power Transistor [/hide]
{اين مشخصات را بدهيد تا ترانزيستور موجودش را برايتان تحويل دهد }.در ضمن ميتونيد از ترانزيستورهاي مدار لامپ هاي كم مصرف به شرط سالم در اورده و استفاده كنيد .
موفق باشيد .

~H03in~

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-08-20
900
7,095
با سلام خدمت استاد رجبي.
من اين مداري که با سه ولت کار ميکرد و درست کردم به جاي اون ترانزيستور BF422از 13005 (همونایی که تو لامپ کم مصرفه)استفاده کردم .براي تامين ولتاژ 3 ولت از 2 تا باطري قلمي استفاده کردم.همه چي درسته يعني وقتي در خروجي مدار (دو سر کلکتور ترانزيستورها)از LED استفاده ميکنم چراغش روشن ميشه و وقتي 220 رو وصل ميکنم چراغ خاموش ميشه اما وقتي از رله 3 ولت استفاده ميکنم به جاي LED,رله کار نميکنه در ضمن ولتاژ خروجي (دو سر کلکتور ترانزيستورها)در حالت معمولي در حدود 3.17 ولته ,من فکر ميکنم جريان لازم و نداره چون LED تا حدي کم نوره .مدار را چک کردم همه چي سالمه.
استاد خيلي واجبه لطفا راهنمايي کنيد .
با تشکر از زحماتتان .

• Like

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام خدمت استاد رجبي.
من اين مداري که با سه ولت کار ميکرد و درست کردم به جاي اون ترانزيستور BF422از 13005 (همونایی که تو لامپ کم مصرفه)استفاده کردم .براي تامين ولتاژ 3 ولت از 2 تا باطري قلمي استفاده کردم.همه چي درسته يعني وقتي در خروجي مدار (دو سر کلکتور ترانزيستورها)از LED استفاده ميکنم چراغش روشن ميشه و وقتي 220 رو وصل ميکنم چراغ خاموش ميشه اما وقتي از رله 3 ولت استفاده ميکنم به جاي LED,رله کار نميکنه در ضمن ولتاژ خروجي (دو سر کلکتور ترانزيستورها)در حالت معمولي در حدود 3.17 ولته ,من فکر ميکنم جريان لازم و نداره چون LED تا حدي کم نوره .مدار را چک کردم همه چي سالمه.
استاد خيلي واجبه لطفا راهنمايي کنيد .
با تشکر از زحماتتان .
سلام :
دوست عزيز شما بايد از رله اي كه سيم پيچ ان اهم بيشتري دارد {در حدود يك كيلواهمي } استفاده كنيد .
قطعا رله اي كه بكار ميبريد اهمي در حدود زير 200 اهم ميباشد و جريان مدار براي اين نوع رله كافي نيست .
يك راه اسان ديگر اينكه بجاي رله از اپتو كوپلر استفاده كنيد و خروجي اپتو كوپلر را به ترياك و از خروجي ترياك هر نوع وسيله مساعد ديگري را بكار بنديد براي چنين عملي نقشه هاي متعددي در تاپيك مدارات ساده براي مبتديان موجود هست مراجعه و مطالعه كنيد .
موفق باشيد .

~H03in~

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-08-20
900
7,095
با سلام خدمت استاد رجبي
آقا ما هر چي تو اون قسمت گشتيم مداري که تو خروجيش از اوپتوکوپلر و ترياک استفاده بشه رو نديديم.لطفا به من بگویید از چه نوع شماره اپتوکوپلر و تریاک استفاده کنم و مدارش چگونه است یعنی بینشان از قطعات دیگر هم باید استفاده کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگه ممکنه مدارش رو به من نشان دهید.
با تشکر.

• Like

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام خدمت استاد رجبي
آقا ما هر چي تو اون قسمت گشتيم مداري که تو خروجيش از اوپتوکوپلر و ترياک استفاده بشه رو نديديم.لطفا به من بگویید از چه نوع شماره اپتوکوپلر و تریاک استفاده کنم و مدارش چگونه است یعنی بینشان از قطعات دیگر هم باید استفاده کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگه ممکنه مدارش رو به من نشان دهید.
با تشکر.
سلام :
دوست عزيز اگر تمام صفحات را باز بيني كنيد كلي از اين تيپ مدارات را خواهيد ديد . به هر حال چند نوع را براتون اپلود ميكنم و توصيه ميكنم از مدار { 220v copler.GIF } به خاطر سادگي و كامل بودن استفاده كنيد منفي 3 ولت بايد به نقطه صفر وصل شود و مثبت ان به + مدار .
بقيه را نيز مطالعه كنيد .
[hide] مشاهده فایل‌پیوست optocopler.rar[/hide]
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 4.1 کیلوبایت بازدیدها: 122
بالا