آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام
استاد میشه در مورد پست قبلی راهنمایی بفرمایید در ضمن من این طرح را هم پیدا کردم میشه راهنمایی بفرمایید با تشکر
با سلام :
دوست عزيز هدف از پيشنهاد مدارات مطروحه قبلي و ايسي ها يكمي اشنايي با اصول و كاركرد اينگونه مدارات بود كه شكر خدا تا حدودي به نتيجه نزديك شديد و شمارش مستقيم را فكر كنم توجيه شده باشيد .
بطور كلي و براي شمارش اعداد - مدارات ايسي هاي فوق هر كدام محسنات و معايبي نسبت به طرح شما دارند و براي اينكه به نتيجه نهايي { شمارش مستقيم و معكوس } برسيد بايد از ايسي CD40110BE و بعنوان مدار up/down counter بهره بگيريد در اين ايسي كه شامل دو ورودي كلاك ميباشد يكي براي كلاك هايي با دامنه پايين رونده و ديگري بالا رونده شروع بكار ميكنه به عبارتي ديگر : چنانكه پالس فرمان از ولتاژ مثبت به طرف منفي نزول كند ايسي به عنوان شمارنده معكوس { كم كردن اعداد از 9 به ترتيب تا يك } و اگر پالس فرمان شما از خط منفي به مثبت صعود كند انگاه شمارش از يك شروع شده و يك به يك به ان اضافه ميكند تا شماره 9 {توجه كنيد عدد صفر - ريست ايسي ميباشد چه در حالت مستقيم يا معكوس يعني با روشن شدن ايسي عدد صفر را نمايش ميدهد حال بسته به فرمان دريافتي يا به صفر نشان داده شده يكي اضافه و يا كسر خواهد كرد } و شمارش مستقيم گفته ميشود .
متاسفانه چند روزي فرصت برام كمتر هست تا شماتيك مدار فوق را براتون اماده كنم ولي اگر با همين عنوان در نت جستجو كنيد حتما با مدارات متعددي مواجه خواهيد شد كه نسبت به طرح خود انتخاب و استفاده ميكنيد مسلما همراه تان خواهم بود .
همچنين در يك دستگاه تجاري مدلي ديدم كه با سگمنتي اعلام وضعيت ميكرد كه با ميكروكنترل { چيپ } كار ميكرد در صورتيكه بخواهيد از اينگونه مدارات استفاده كنيد { طبعا بايد تجهيزات پروگرامر و اطلاعات برنامه نويسي را داشته باشيد } مدارات ساده و پر محتوايي در سطح نت پيدا خواهيد كرد .
در ديجيتال { غير ميكروكنترل }براي نمونه من يك جستجو در گوگل و صفحات زير را براتون ميزارم كه چهار رقمي هست و به راحتي تفكيك و براي يك رقم انرا فعلا مطالعه و.... مونتاژ كنيد .
[hide] http://www.circuitstoday.com/up-down-counter-circuit [/hide]
و همچنين اينم نوعي ديگر : [hide] http://www.doctronics.co.uk/4510.htm [/hide] با ايسي هاي ديجيتالي .
-- در مورد راهنمايي پست قبلي و در نهايت منظور اين است كه اگر سلكتور فوق ولتاژ را قطع وصل يا تغيير ميدهد به اساني ميتوانيد از همون فرمان هاي خروجي با بهره گيري از يك مدار ساده {مثل: ولوم ديجيتالي } همچنين { VU METER } براي نمايش اعداد استفاده كرد كه در صورت لزوم بتفصيل در خدمت خواهم بود .
فعلا موفق باشيد .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام
استاد طبق توصیه شما مدار به شکل زیر تغییر دادم آیا درست هست ؟
استاد با این روش میشه شماره اعداد رو افزایش داد اما برای این که کاهش پیدا کند به چه صورت خواهد بود؟
منظورتون رو میشه واضح تر بفرمایید
با تشکر
سلام :
طرح انتخابي شما از نظر تيوري درست هست ولي در عمل {بخاطر پرشي كه هنگام قطع وصل كليدهاي مكانيكي دارند } با مشكل پرش اعداد مواجه ميشويد هرچند خازن مقداري نقش محافظت را دارد .
ببينيد اگه يك دفعه و بدون مقدمه وارد مداري گسترده شويد شايد از خير طرحي كه در مد نظر داريد بگذريد :( ولي با كمي حوصله و تامل و كسب مهارت و تجربه بزودي خودتون خواهيد توانست كه مدار مورد علاقه خود را طراحي و مونتاژ و لذت دست ساخت خود را ببريد پروژه درخواستي شما روش هاي متعددي دارد كه بستگي به سليقه و مقداري تجربه نياز دارد براي مثال اگر پروتيوس داريد مدار زير را در پروتيوس اجرا كنيد !!!!!
خيلي ساده >> فقط با چهار رشته سيم ورودي ميتونيد تا عدد 16 را در نمايشگري { يك عدد7 سگمنت } نشون دهيد توجه كنيد كه اين روش را به اصطلاح تبديل كدهاي { BCD 2 SEGMENT } گويند و با توجه به اينكه فقط از يك سگمنت استفاده ميكنيد و از طرفي اعداد تا 16 رقم { دو رقمي } ميشه در نتيجه بعد از عدد 9 { از صفر شروع كرده ايد } بجهت نمايش از حروفات به ترتيب { A=10 , B=11 , C=12 , D=13 , E=14 , F=15 } بهره ميبريد و اين همون مقدمه هگزا دسيمال ميباشد كه اعداد دهدهي در مبناي 16 {هگزا } نمايش داده ميشه .
نتيجه :
شما با استفاده از فقط چهار گام سلكتور { 4رشته سيم } ميتونيد عدد دلخواه را {0 الي 15 } در سگمنتي نمايش دهيد كه معرف همون گام هاي انتخابي ميباشند .توجه كنيد كه 7سگمنت فوق از نوع بي سي دي {B,C,D } ميباشد و هدف اشنايي با قطعاتيست كه دست شما را در انتخاب و طرح مدارات باز ميگذارد .اگر پروتيوس هم نداريد مشكلي نيست شكلهاي 0 الي 15 را نيز براتون ميزارم فقط به موقعيت كليدها و جدول منطقي كه در كنار شكل ها قرار داده ام توجه كنيد ... حتما نتيجه خوبي هم دست تون مياد .
براي تهيه چنين سلكتوري نياز به جستجو و سفارش خاصي نداريد به راحتي ميتونيد از شاسي راديوهاي اوراقي قديمي كه چند موج { ترجيحا 4 يا 5 موج چرخان } به شرط سالم بودن تهيه كنيد كه قيمت چنداني هم ندارد .
يك توضيح جامع تري نيز { كه چطور از تغييرات ولتاژ سلكتور ميتوان ...به اعداد رسيد ...} در اسرع وقت تقديم ميكنم .
[hide] مشاهده فایل‌پیوست BCD 2 SEGMENT.rar [/hide]
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 17.7 کیلوبایت بازدیدها: 99

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
840
2,840
با سلام
فقط به موقعيت كليدها و جدول منطقي كه در كنار شكل ها قرار داده ام توجه كنيد ... حتما نتيجه خوبي هم دست تون مياد .
استاد در مورد اون کدها کاملا" متوجه شدم قضیه به چه صورت هست .{ اگر درست متوجه شده باشم اون کدها برای نمایش اعداد در سگمنت هست که به صورت صفر و یک هستند و صفر نشان دهنده بسته بودن کلید مربوطه و یک نشان دهنده باز بودن کلید مربوطه هست مثلا" برای نمایش عدد 2 تنها کلید b باز هست و بقیه بسته هستند . }
فکر کنم برای اینکه این کدها به صورت خودکار عمل کند نیاز به آیسی هایی هست که کد رو به عدد تبدیل و سپس به سگمنت ارسال می کنند درسته؟
شما با استفاده از فقط چهار گام سلكتور { 4رشته سيم } ميتونيد عدد دلخواه را {0 الي 15 } در سگمنتي نمايش دهيد كه معرف همون گام هاي انتخابي ميباشند
درسته ولی این بشرطی هست که تنها یکی از کلید های a - b - c - d بسته باشند با این سلکتوری که من دارم ( 12 ورودی و یک خروجی ) احتمالا نمیشه این کار را انجام داد ضمن اینکه من می خواهم همزمان با این سلکتور تاخیر اکو رو هم کنترل کنم
نظر شما چیه ؟
با تشکر

ashima

کاربر
2008-01-05
1
3
با سلام خدمت آقای رجبی
میخاستم درخواست یه مدار داشته باشم
مدار کنترل کننده یا مداری که بشه باهاش وسایل الکتریکی خونه رو با تلفن از راه دور روشن و خاموش کرد

tarizadeh

کاربر
2010-11-26
15
7
سلام آقای رجبی خسته نباشین ممنون از سایت خوبتون
اگه زحمتی نیست یه منبع تغذیه 0تا 15ولت با جریانی ماکزیمم3آمپر میخواهمممنون از کمکتون

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: CINAPA

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام
استاد در مورد اون کدها کاملا" متوجه شدم قضیه به چه صورت هست .{ اگر درست متوجه شده باشم اون کدها برای نمایش اعداد در سگمنت هست که به صورت صفر و یک هستند و صفر نشان دهنده بسته بودن کلید مربوطه و یک نشان دهنده باز بودن کلید مربوطه هست مثلا" برای نمایش عدد 2 تنها کلید b باز هست و بقیه بسته هستند . }
فکر کنم برای اینکه این کدها به صورت خودکار عمل کند نیاز به آیسی هایی هست که کد رو به عدد تبدیل و سپس به سگمنت ارسال می کنند درسته؟
درسته ولی این بشرطی هست که تنها یکی از کلید های a - b - c - d بسته باشند با این سلکتوری که من دارم ( 12 ورودی و یک خروجی ) احتمالا نمیشه این کار را انجام داد ضمن اینکه من می خواهم همزمان با این سلکتور تاخیر اکو رو هم کنترل کنم
نظر شما چیه ؟
با تشکر
سلام :
بله خوشحالم كه دارين به نتيجه نزديكتر مي شويد . {
صفر نشان دهنده بسته بودن } البته توجه داشته باشيد كه بخاطر استفاده از سكمنت BCD كاتد مشترك مجبور بودم كه هر چهار ورودي را به خط مثبت وصل كنم تا كد هگز { F } يعني 15 را داشته باشم و سپس توسط فشردن كليد يكي يكي انها را زمين {صفر } كنم تا به بقيه اعداد برسم در اين رابطه بايد به يك مورد مهمي اشاره كنم :
دنياي ديجيتال و طراحي مدارات ان داراي دو منطق ميباشد كه يكي از انها منطق مثبت {پوزيتيو لاجيك } و ديگري منطق منفي يا { نگاتيو لاجيك } و اين بدين مفهوم است كه در طراحي ممكن هست شما بخواهيد خط صفر را كنترل كنيد { نگاتيو لاجيك } و امكان دارد لازم داشته باشيد اعمال كنترلي روي خط مثبت انجام دهيد { پوزيتيو لاجيك } اينجاست كه فشردن يك كليد را ميتوان صفر يا يك منطقي فرض كرد و معمولا استاندارد كاري چنين هست كه سعي ميكنيم فشردن يك كليد را يك منطقي قرار داد كنيم و حالت مقابل طبعا صفر منطقي خواهد بود و با توجه به كاتد مشترك بودن سگمنت و طرح ساده ان در اين نمايش مداري - بنده از منطق منفي استفاده كرده ام كه اين روش { هر چند منطق و قراردادي ميباشد} ولي كاربردي كمتر دارد شما سعي كنيد كه فشردن يك كليد را يك منطقي و عكس انرا صفر منطقي قراردادي و بكار گيريد .
{بسته بودن كليد را يك منطقي و باز بودن كليد را صفر منطقي در لاجيك مثبت تلقي ميكنند } .
درسته و در نهايت شما به طرحي خواهيد رسيد كه مجموعا دو يا سه دگمه نياز خواهيد داشت كه { UP , MUTE , DOWN } خواهند بود يعني با فشار دگمه UP ضمن بيشتر كردن ولوم و همزمان نمايش عددي انرا در سكمنت و برعكس اين عمل توسط دگمه DOWN ,و دگمه MUTE ضمن عمل ريست كردن و نمايش عدد صفر همزمان صدا را نيز خفه خواهد كرد . در اين رابطه بد نيست كه ديتا شيت ايسي 74193 را نيزاز فايل ضميمه مطالعه كنيد اين ايسي با دريافت پالسي { معادل يك خط از كليدهاي مدار قبلي } معادل BCD انرا در خروجي خود خواهد داشت به عبارتي ديگر : اين ايسي يك مبدل اعداد دهدهي به هگز ميباشد .
- در مورد سلكتور :هدف استفاده از دگمه هاي پوش باتن صرفا بخاطر سهولت اموزش بود وگرنه تغيير چند كليد بايد همزمان و توسط سويچ هاي BCD انجام گيرد.
-- پست قبلي اشاره كرده بودم كه براي تهيه چنين سلكتوري ....
با اين وجود يك قدم ديگر جلو تر رفته و شما را با چنين سلكتورهايي اشنا ميكنم .
خوشبختانه در بازار الكترونيك سلكتورهايي به نام { روتاري بي سي دي } يا سلكتورهاي BCD موجودهستند كه قيمت چشمگيري هم ندارند در فايل ضميمه انواع مختلفي از اين سلكتورهاي چرخان را مشاهده ميكنيد در صورتيكه بخواهيد از خير ايسي بگذريد به راحتي ميتوانيد با تعبيه يك سلكتور BCD از عهده اين كار براييد .
[hide]مشاهده فایل‌پیوست BCD SWITCH SELRCTOR.rar مشاهده فایل‌پیوست 74LS193-.pdf [/hide]
در ضمن اگرفكر ميكنيد كه مبحث طولاني و يا احتمالا از حوصله و فرصت شما خارج هست مبحث را تمام ميكنم و شماتيكي كه اماده ميكنم را براتون تقديم كنم .
خسته نباشيد .
با تشكر .

پیوست‌ها

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام خدمت آقای رجبی
میخاستم درخواست یه مدار داشته باشم
مدار کنترل کننده یا مداری که بشه باهاش وسایل الکتریکی خونه رو با تلفن از راه دور روشن و خاموش کرد
با سلام :
دوست عزيز در تاپيك لينك زير مداراتي اپلود شده مراجعه و استفاده كنيد واگر مشكلي داشتين در تاپيك پرسش و پاسخ همين بخش مطرح نماييد :
[hide] http://www.irantk.ir/showthread.php?t=6474 [/hide] نمايش اولين پست .
موفق باشيد .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
سلام آقای رجبی خسته نباشین ممنون از سایت خوبتون
اگه زحمتی نیست یه منبع تغذیه 0تا 15ولت با جریانی ماکزیمم3آمپر میخواهمممنون از کمکتون
با سلام :
ممنونم دوست عزيز به لينك زير مراجعه و مدار مورد نياز خود را دريافت و استفاده كنيد :
[hide] http://www.irantk.ir/forumdisplay.php?f=112 [/hide]
موفق باشيد .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
840
2,840
با سلام
در صورتيكه بخواهيد از خير ايسي بگذريد به راحتي ميتوانيد با تعبيه يك سلكتور BCD از عهده اين كار براييد .
استاد همان طور که از ابتدا هم گفتم می خواهم همزمان با تغییر دیلای اکو شماره اون افکت در سگمنت نمایش داده بشه من حتی اگر بتونم تا رقم 6 هم از سگمنت بهره ببرم برام کافیست . با این حال فکر نکنم آیسی به کارم بیاد چون نیاز به کلید های up و down دارد . از طرفی با سلکتور نمیشه کنترلش کرد. راستش تو این فکر بودم که اگر از آیسی بهره ببرم نیاز به کلید های up و down دارم و اگه بشه همزمان از همین کلیدها برای چپ و راست کردن یک آرمیچر استفاده کنم می توانم آرمیچر رو به ولوم دیلای اکو وصل کرده و با تغییر حالت هم تاخیر اکو کنترل میشه و هم سگمنت اعداد رو نشون می ده که متاسفانه این طرح احتمالا" هزینه زیاد تری خواهد داشت و ...

در ضمن اگرفكر ميكنيد كه مبحث طولاني و يا احتمالا از حوصله و فرصت شما خارج هست مبحث را تمام ميكنم و شماتيكي كه اماده ميكنم را براتون تقديم كنم .
استاد من خوشحال می شم از تجربیات شما استفاده کنم و چیزی یاد بگیرم .کما اینکه در طی این چند سالی که عضو سایت هستم خیلی از شما آموخته ام

راستی روز معلم و استاد رو به شما هم تبریک می گم #$V686

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: CINAPA

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام
استاد همان طور که از ابتدا هم گفتم می خواهم همزمان با تغییر دیلای اکو شماره اون افکت در سگمنت نمایش داده بشه من حتی اگر بتونم تا رقم 6 هم از سگمنت بهره ببرم برام کافیست . با این حال فکر نکنم آیسی به کارم بیاد چون نیاز به کلید های up و down دارد . از طرفی با سلکتور نمیشه کنترلش کرد. راستش تو این فکر بودم که اگر از آیسی بهره ببرم نیاز به کلید های up و down دارم و اگه بشه همزمان از همین کلیدها برای چپ و راست کردن یک آرمیچر استفاده کنم می توانم آرمیچر رو به ولوم دیلای اکو وصل کرده و با تغییر حالت هم تاخیر اکو کنترل میشه و هم سگمنت اعداد رو نشون می ده که متاسفانه این طرح احتمالا" هزینه زیاد تری خواهد داشت و ...
استاد من خوشحال می شم از تجربیات شما استفاده کنم و چیزی یاد بگیرم .کما اینکه در طی این چند سالی که عضو سایت هستم خیلی از شما آموخته ام

راستی روز معلم و استاد رو به شما هم تبریک می گم #$V686
با سلام و تبريك متقابل :
فكر كنم اگر ولوم كنترل اكو را كنار بزاريد و از طرحي {فعلا كاملش نكردم } كه براتون پيشنهاد ميكنم استفاده كنيد هم از نظر اقتصادي براتون با صرفه هست و هم از مدار پيشرفته تري {ديجيتال كامل } كه صرفا در اختيار شماست استفاده ميكنيد .
نمونه طرح توصيه بنده را در فايل ضميمه { فعلا تكميلش نكردم ولي تا حد نياز فعلي رفع مشكل و با توجه به اطلاعاتي كه داريد ميباشد } قطعا قيمت يك سلكتور از قيمت تمام ايسي هاي بكار رفته اين طرح بالاتر خواهد بود .
- ان شكلهاي سلكتور و مباحث براي مزيد اطلاع شما ميباشند و در واقع از يك مدار ساده زير ميتوانيد همزمان توسط سه دگمه فوق هم اكو و همچنين نمايش و حتي ولوم را نيز داشته باشيد .
تهيه {اقتصادي } و استفاده از ارميچر و مصرف باتري ان و سر و صداي چرخش و ايجاد نويز ارميچر و .... ديگه مقرون به صرف كه نيست حتي دقيق نخواهد بود و احتمالا بي نتيجه .....
به هرحال توصيه ميكنم مدار را در پروتيوس تست كنيد !!!!
سرعت مدار را بخاطر ديد كافي از نحوه عملكرد خيلي كاهش داده ام و در عمل خيلي بيشتر از اينا خواهد بود ميتوانيد 4 خازن ابتداي مدار را كه 1ميكرو هستند به 100 نانو كاهش داده و نتيجه را با دقت مشاهده كنيد .
كليد كشويي چهار تايي فعلا و صرفا جهت تست مدار و استفاده از سگمنت در لاجيك مثبت و منفي و هم چنين با برنامه ريزي اين كليد ميتوانيد شمارش را تا عدد خاصي محدود كنيد { گام سلكتور زير 16 رقم } تعبيه كرده ام ميتوانيد حذفش كنيد .
خروجي اين مدار يك كد 4 بيتي را ارايه ميدهد كه نمايشگر اعداد حالت هاي انرا تا 16 رقم نمايش ميدهد در ادامه با استفاده از يك ايسي مالتي پلكسر 4067 مونو يا 4097 براي استريو { همون پست اول اشاره كردم } به مدار اضافه مي شود و طرح نهايي .....
اينا نظر شخصي بنده بود باز اگر موردي داشتيد در خدمتم .
[hide] مشاهده فایل‌پیوست schema1.rar [/hide]
موفق باشيد .

پیوست‌ها

بالا