- 2007-05-09
- 5,028
- 106,712
با سلام
استاد میشه در مورد پست قبلی راهنمایی بفرمایید در ضمن من این طرح را هم پیدا کردم میشه راهنمایی بفرمایید با تشکر
با سلام :
دوست عزيز هدف از پيشنهاد مدارات مطروحه قبلي و ايسي ها يكمي اشنايي با اصول و كاركرد اينگونه مدارات بود كه شكر خدا تا حدودي به نتيجه نزديك شديد و شمارش مستقيم را فكر كنم توجيه شده باشيد .
بطور كلي و براي شمارش اعداد - مدارات ايسي هاي فوق هر كدام محسنات و معايبي نسبت به طرح شما دارند و براي اينكه به نتيجه نهايي { شمارش مستقيم و معكوس } برسيد بايد از ايسي CD40110BE و بعنوان مدار up/down counter بهره بگيريد در اين ايسي كه شامل دو ورودي كلاك ميباشد يكي براي كلاك هايي با دامنه پايين رونده و ديگري بالا رونده شروع بكار ميكنه به عبارتي ديگر : چنانكه پالس فرمان از ولتاژ مثبت به طرف منفي نزول كند ايسي به عنوان شمارنده معكوس { كم كردن اعداد از 9 به ترتيب تا يك } و اگر پالس فرمان شما از خط منفي به مثبت صعود كند انگاه شمارش از يك شروع شده و يك به يك به ان اضافه ميكند تا شماره 9 {توجه كنيد عدد صفر - ريست ايسي ميباشد چه در حالت مستقيم يا معكوس يعني با روشن شدن ايسي عدد صفر را نمايش ميدهد حال بسته به فرمان دريافتي يا به صفر نشان داده شده يكي اضافه و يا كسر خواهد كرد } و شمارش مستقيم گفته ميشود .
متاسفانه چند روزي فرصت برام كمتر هست تا شماتيك مدار فوق را براتون اماده كنم ولي اگر با همين عنوان در نت جستجو كنيد حتما با مدارات متعددي مواجه خواهيد شد كه نسبت به طرح خود انتخاب و استفاده ميكنيد مسلما همراه تان خواهم بود .
همچنين در يك دستگاه تجاري مدلي ديدم كه با سگمنتي اعلام وضعيت ميكرد كه با ميكروكنترل { چيپ } كار ميكرد در صورتيكه بخواهيد از اينگونه مدارات استفاده كنيد { طبعا بايد تجهيزات پروگرامر و اطلاعات برنامه نويسي را داشته باشيد } مدارات ساده و پر محتوايي در سطح نت پيدا خواهيد كرد .
در ديجيتال { غير ميكروكنترل }براي نمونه من يك جستجو در گوگل و صفحات زير را براتون ميزارم كه چهار رقمي هست و به راحتي تفكيك و براي يك رقم انرا فعلا مطالعه و.... مونتاژ كنيد .
[hide] http://www.circuitstoday.com/up-down-counter-circuit [/hide]
و همچنين اينم نوعي ديگر : [hide] http://www.doctronics.co.uk/4510.htm [/hide] با ايسي هاي ديجيتالي .
-- در مورد راهنمايي پست قبلي و در نهايت منظور اين است كه اگر سلكتور فوق ولتاژ را قطع وصل يا تغيير ميدهد به اساني ميتوانيد از همون فرمان هاي خروجي با بهره گيري از يك مدار ساده {مثل: ولوم ديجيتالي } همچنين { VU METER } براي نمايش اعداد استفاده كرد كه در صورت لزوم بتفصيل در خدمت خواهم بود .
فعلا موفق باشيد .