آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنون از شما استاد عزیز .استاد من یه خورده گیج شدم
میشه لطف کنید و یه شماتیک از این طرح رو برای فرکانس 6.3kh به من بدید .؟؟؟
خیلی از لطفتون ممنونم استاد عزیز
سلام :
بفرماييد دو تا شماتيك براتون تقديم ميكنم ولي براي محاسبه مقاومت و خازن اوسيلاتور از ديتا شيت هم استفاده كنيد
يك توصيه تجربي براي خازن و مقاومت اوسيلاتور {خازن 0.068 nf و يك مقاومت 10 كيلو اهمي به همراه پتانسيومتر 50 كيلواهمي سري شده } .
بقيه خازن ها را 4.7 ميكروفاراد 35 ولتي الكتروليتي و 0/01 ميكرو فاراد يا همون 103 براي ساير خازن هاي بيپلار { ترجيحا پوليستر سبز رنگ }
رله 5 يا 6 ولتي مينياتوري .
سيگنال 6.3 كيلوهرتزي را با دامنه بالاتر توسط يك مقاومت 100 كيلويي و دامنه پايين تر از 10 ولت يك مقاومت 10 كيلويي به پايه سه اعمال كنيد.
ابتدا با پتانسيومتر معمولي تست و پس از اخذ نتيجه از مقدار اهمي ان ميتوانيد ا ز پتانسيومتر نوع { ده دور } نتيجه مطلوبي خواهد گرفت .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 4.9 کیلوبایت بازدیدها: 123
  • 2.4 کیلوبایت بازدیدها: 135

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
با تشکر از شما استاد عزیز
استاد من می خوام مدارم فقط در صورتی که فرکانس روی 6.3kh بود واکنش نشون بده .یعنی وقتی فرکانس 6.2 شد و یا 6.4 شد ال ای دی خاموش بشه و در صورتی ال ای دی روشن بشه که فرکانس رو 6.3 باشه
استاد آیا این مدار به این شکل کار میکنه؟
لطفا راهنمایی بفرمایید

هادیان

کاربر vip
کاربر
2010-09-18
187
281
با سلام وتشکر از جواب شما
به طور کلی من یک مداری می خوام که با یک باطری 6 ولت که در دسترس می باشد یک اینورت 12 به 220 بسازم با توان خروجی 1000 وات و همچنین روشن کردن 2 لامپ کم مصرف حدود23 وات .
همچنین در مورد منبع تغذیه که گفته بودید از ولتاژ بالا بهره بگیرید مثلا اگر ولتاژ 24 ولت بخواهیم استفاده کنیم با ید از ترانس 24 ولت استفاده کرد و آیا آمپر ترانس چه در 12 یا در 24 مد نظر می باشد مثلا ترانس 12 ولت 500 میلی آمپر یا 1000 میلی آمپر کاربرد اینها در مدار اینورت چگونه اند؟
باز هم از شما به خاطر جوابهای متعدد سوالات تشکر و قدردانی می کنم

آخرین ویرایش:

هادیان

کاربر vip
کاربر
2010-09-18
187
281
با سلام
در پی چند سوال قبل یک سوال دیگر هم داشتم در مدارات اینورت مدار قبل از تراس کارش تبدیل dc به ac می با شد اگر نه کارش چیست ؟
اگر یک آدابتور 12ولت را به خروجی یک ترانس 220به 12 وصل کنیم و به یک لامپ 100 وات وصل کنیم چه اتفاقی می افتد؟
لطفا این چند سوال را جواب دهید؟
با تشکر

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با تشکر از شما استاد عزیز
استاد من می خوام مدارم فقط در صورتی که فرکانس روی 6.3kh بود واکنش نشون بده .یعنی وقتی فرکانس 6.2 شد و یا 6.4 شد ال ای دی خاموش بشه و در صورتی ال ای دی روشن بشه که فرکانس رو 6.3 باشه
استاد آیا این مدار به این شکل کار میکنه؟
لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام :
بله دقيقا مدار پيشنهادي همين كار را انجام ميده كه درخواست كردين حتي دقيقتر از {پهناي باندي كه مورد نظر شماست يعني 100 هرتز } با مدارات فوق تا پهناي باند 10 هرتز هم ميتوان رسيد كه اگر از كريستال كوارتز براي اوسيلاتور استفاده كنين {متاسفانه فركانس كاري مورد انتخاب شما با استاندارد فركانسهاي كريستال نيست } تا 1 هرتز هم ميتونيد برسيد .
از سادگي مدار تعجب نكنيد !!!!
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: meysamm

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام
در پی چند سوال قبل یک سوال دیگر هم داشتم در مدارات اینورت مدار قبل از تراس کارش تبدیل dc به ac می با شد اگر نه کارش چیست ؟
اگر یک آدابتور 12ولت را به خروجی یک ترانس 220به 12 وصل کنیم و به یک لامپ 100 وات وصل کنیم چه اتفاقی می افتد؟
لطفا این چند سوال را جواب دهید؟
با تشکر
سلام :
1= بله دوست عزيز درست تشخيص دادين مدارات ماقبل ترانس كارش تبديل جريان و ولتاژ dc به ac هستش كه وقتي ولتاژ dc به مدار اعمال ميشه و فركانسي كه براي كار مدار در نظر گرفته ميشه وظيفه مدار تبديل اين ولتاژ باتري مستقيم {dc} به ac با همون فركانس ميباشد .

2= اداپتور معمولا به مبدلهايي گفته ميشود كه برق شهري را به ولتاژ dc مثل باتري با سطح كمتري تبديل ميكند اگر منظور شما خروجي اداپتور با جريان dc است { و اگر وصل كنيد } يكي از دو اتفاق زير مي افتد :
الف : اگر توان خروجي اداپتور بيشتر از توان ترانس فوق باشد طبعا ترانس شما خواهد سوخت {چون يك جريان dc به يك سيم پيچ ترانس اعمال كرده ايد كه سيم پيچ فوق فقط يك مقاومت اهمي در برابر جريان dc از خود نشان ميدهد .
ب : و اگر توان ها بر عكس مورد اول باشد اين بار قطعا اداپتور شما اسيب خواهد ديد .
اگر خروجي يك ترانس 220 به 12 ولت را به يك ترانس ديگر 220 ولت به 12 ولت وصل كنيد و يك لامپ بر خروجي 220 ترانس دوم وصل كنيد با برقراري ولتاژ برق شهر در ترانس اولي - لامپ فوق روشن خواهد شد و در عمل براي اين كار { ترانس ايزولاسيون } گويند - يعني در نهايت سيم فاز و نول خروجي 220 ترانس شما قابل تشخيص نخواهد بود و از برق شهر ايزوله الكتريكي ميباشد - در چنين مواردي بايد توان ترانس اولي از توان ترانس دومي بيشتر و يا حداقل برابر و مساوي هم باشند .{در تعميرگاه هايي كه با برق شهر سر و كار دارند از اين روش براي حفاظت از برق گرفتگي در ميز كار استفاده ميكنند } .
موفق باشيد .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام وتشکر از جواب شما
به طور کلی من یک مداری می خوام که با یک باطری 6 ولت که در دسترس می باشد یک اینورت 12 به 220 بسازم با توان خروجی 1000 وات و همچنین روشن کردن 2 لامپ کم مصرف حدود23 وات .
همچنین در مورد منبع تغذیه که گفته بودید از ولتاژ بالا بهره بگیرید مثلا اگر ولتاژ 24 ولت بخواهیم استفاده کنیم با ید از ترانس 24 ولت استفاده کرد و آیا آمپر ترانس چه در 12 یا در 24 مد نظر می باشد مثلا ترانس 12 ولت 500 میلی آمپر یا 1000 میلی آمپر کاربرد اینها در مدار اینورت چگونه اند؟
باز هم از شما به خاطر جوابهای متعدد سوالات تشکر و قدردانی می کنم
سلام :
اگر منظورتون را درست متوجه شده باشم :
توان {امپر ولت } ترانسي كه در اينورترهاي معمولي استفاده ميشه بستگي به طراحي مدارات ما قبل ترانس { در نهايت توان خروجي اينورتر } دارد چنانكه مدارات ماقبلي براي توان فرضي 100 وات طراحي شده بايد از ترانس 100 واتي استفاده كنيد اينورتر ها به نسبت مورد نياز هميشه با توان هاي محدود طراحي ميشوند در نتيجه شما نمي توانيد از هر ترانسي در هر اينورتري استفاده كنيد مگر در توان همديگر باشند و يا سازگاري داشته باشند .
قبلا نيز عرض شد كه رابطه توان پيوسته ثابت هست هرچي ولتاژ بالاتر باشد قطعا امپر ان پايين و برعكس با پايين {كمتر} گرفتن ولتاژ امپر بالاتر خواهد بود .
براي محاسبه توان خروجي اينورتر بايد توان مصرفي تمام مداراتي كه قرار است از اين اينورتر استفاده كنند را جمع كرده و يك نسبتي براي جبران تلفات به ان اضافه كرده و توان اينورتر را محاسبه ميكنند . حالا لامپ كم مصرف و 1000 وات توان و همچنين ها همه در يك فرمول كلي بايد جمع شوند.
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: ila00

هادیان

کاربر vip
کاربر
2010-09-18
187
281
با تشکر از جواب عالی شما !
یک ترانس 220به 12 ولت 500 میلی آمپر را به یک ترانس مشابه وصل کردم نور لامپ خیلی ضعیف بود .خروجی ترانس دوم در حد 150ولت می باشد اگر بخواهم ولتاز در حد 220ولت شود و نور لامپ بشتر شود چه کار کنم ، و نوع و آمپر ترانس انتخابی چه باید باشد ! از این دو ترانس می خواهم ولتاز و آمپر در حد برق شهر و توان خروجی 1000 یا بیشتر داشته باشم. ترانس انتخابی من باید چگونه باشد. البته ترانس اولی می خواهم در حد 9 یا بیشتر باشد .
قبلا از راهنماییهای وب شما متشکرم.

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با تشکر از جواب عالی شما !
یک ترانس 220به 12 ولت 500 میلی آمپر را به یک ترانس مشابه وصل کردم نور لامپ خیلی ضعیف بود اگر بخواهم نور لامپ در حد مطلو باشد با ید چه کنم و نوع و آمپر ترانس انتخابی چه باید باشد !
سلام :
فكر كنم لامپي كه استفاده كردين واتش بيشتر از توان ترانس ها باشد يا ترانسها را بزرگتر {با توان بيشتر } و يا لامپ خود را كم وات انتخاب كنيد بايد توان مصرف كننده يك مقدار كمتر از توان ترانس ها {براي جبران تلفات } باشد {اگر لامپ 100 واتي استفاده ميكنيد ترانس 125 الي 150 واتي انتخاب كنيد .
موفق باشيد .

هادیان

کاربر vip
کاربر
2010-09-18
187
281
اگر بخواهم از این طریق توان خروجی 1000 وات بگیرم ترانس باید چگونه باشد ( منظور هر دو ترانس است ) اصلا چنین ترانس وجود دارد ؟

بالا