آی پی امداد
abtahi

درخواست: فرستنده ها و گيرنده

6466

کاربر
2011-10-17
66
137
با سلام :
عزیزم کاش محل کاربرد و مصرف نیز اشاره میکردین تا در تهیه مقاله وقت که صرف میشه مفید باشه... به هر حال :
مقاله شماره یک در مورد گیرنده های VLF خدمت تان تقدیم میگردد در ادامه به صورت های کاربردی {در سر فرصت } میپردازم و چنانکه مورد مصرف خاصی دارید بفرمایید تا بیشتر در خدمت باشم .
hidden content may not be quoted
با تشکر موفق باشید .

ممنون مهندس رجبی عزیز شما فوق العاده اید
آقای رجبی من مقاله شما رو خوندم و واقعا مفید بود متشکرم
من مداری می خوام که امواج vlf را در محدوده 0-20 کیلو هرتز دریافت کنه.مصرف اون هم برای امواج وی ال افی هستش که به طور طبیعی از زمین ساصع میشه .(vlf reciver e.m)
فقط توی این محدوده باشه آقای رجبی 0تا20کیلو هرتز
منتظر راهنمایی شما هستم استاد

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنون مهندس رجبی عزیز شما فوق العاده اید
آقای رجبی من مقاله شما رو خوندم و واقعا مفید بود متشکرم
من مداری می خوام که امواج vlf را در محدوده 0-20 کیلو هرتز دریافت کنه.مصرف اون هم برای امواج وی ال افی هستش که به طور طبیعی از زمین ساصع میشه .(vlf reciver e.m)
فقط توی این محدوده باشه آقای رجبی 0تا20کیلو هرتز
منتظر راهنمایی شما هستم استاد

با سلام : { مقاله پست قبلی در مورد گیرنده های vlf فضایی بود } .
عزیزم در پاسخ های قبلی نیز اشاره کردم کاربرد چنین مداراتی باید مشخص بشه تا به نسبت محل مصرفی مدار طراحی و قابل استفاده باشد
بنده این چند روزه همش فکر میکنم که از کجا و برای چه کاربردی مدار شما را مد نظر بگیرم و شروع کنم که هنوز خودم هم نتونستم تصمیم بگیرم و همینقدر که شما اشاره کرده اید که { vlf reciver e.m }اگر درخواست شما را تصحیح کنم بدین معنی :{ در میدان ها و صخره و سفره های زمینی چه میگذرد ؟؟؟ } شامل بخش عظیمی از علم و اکتشافات و .... زمین شناسی هست برای مثال : کاوشهای زیر زمینی برای اب .......... تحقیقات خاکی ........ و حتی همین فلزیاب و....... تا تحقیق پدیده های ... امواج زمینی در مکانهایی مثل دارکوب جهان { فکر کنم در سیبری باشد } و..... که هر کدام از اینها با روش های خاص خود امواج دریافتی { در حقیقت همون دیتا بایس } را توسط ابزار ها و نرم افزارهای خاص { یعنی صرفا داشتن یک گیرنده ساده کافی نیست } فقط از منظر خود مورد بحث و اشکارسازی و.... قرار میدهد که پرداختن به همه این موارد نحوه دیکد و مفهوم علایم فوق از عهده این انجمن خارج هست در ضمن بنده هم در حدی نیستم که چنان مدارات دقیق و پیشرفته ای که در حال حاضر سازمان یافته و بکار گرفته میشوند و حتی بعد طرح - مونتاژ انها هم به صورت مبتدی و دستی برای شما عملی نخواهد بود . شما میتونید فقط در یک شاخه ای که قصد فعالیت دارید عنوان کنید تا حد توان در خدمتون باشم ای بسا پس از کلی صرف وقت و هزینه و ..... در نهایت فرضا موفق به دریافت یک صدایی که براتون نامفهوم هست برسید و ......
این فایل ضمیمه را دانلود و بررسی کنید .... [hide] مشاهده فایل‌پیوست test.rar [/hide] فایل صوتی راجع به دریافتی یک گیرنده که فرکانس ان از 12 کیلو تا 23 کیلو هرتز در حال تحقیق و عکسی از هیلیوگرافی طیف های منتنج از اصوات فوق میباشد {اصل منبع روسی هست } و گرنه بفرمایید این هم یک مدار در حال طراحی یک گیرنده VLF-EM که حاصل ساعت ها ....فعلا چه نتیجه ای میگیرید ؟
[hide] [/hide][hide][/hide][hide] test Sch.jpg[/hide]
موفق باشید .

jfrras

مدير انجمن تخصصی الکترونیک
مدیر تالار
2007-04-13
3,117
74,139
48
ایران
با سلام
از این نوع گیرنده معمولا برای فلزیابهای TR استفاده میشه

• Like

6466

کاربر
2011-10-17
66
137

با سلام : { مقاله پست قبلی در مورد گیرنده های vlf فضایی بود } .
عزیزم در پاسخ های قبلی نیز اشاره کردم کاربرد چنین مداراتی باید مشخص بشه تا به نسبت محل مصرفی مدار طراحی و قابل استفاده باشد
بنده این چند روزه همش فکر میکنم که از کجا و برای چه کاربردی مدار شما را مد نظر بگیرم و شروع کنم که هنوز خودم هم نتونستم تصمیم بگیرم و همینقدر که شما اشاره کرده اید که { vlf reciver e.m }اگر درخواست شما را تصحیح کنم بدین معنی :{ در میدان ها و صخره و سفره های زمینی چه میگذرد ؟؟؟ } شامل بخش عظیمی از علم و اکتشافات و .... زمین شناسی هست برای مثال : کاوشهای زیر زمینی برای اب .......... تحقیقات خاکی ........ و حتی همین فلزیاب و....... تا تحقیق پدیده های ... امواج زمینی در مکانهایی مثل دارکوب جهان { فکر کنم در سیبری باشد } و..... که هر کدام از اینها با روش های خاص خود امواج دریافتی { در حقیقت همون دیتا بایس } را توسط ابزار ها و نرم افزارهای خاص { یعنی صرفا داشتن یک گیرنده ساده کافی نیست } فقط از منظر خود مورد بحث و اشکارسازی و.... قرار میدهد که پرداختن به همه این موارد نحوه دیکد و مفهوم علایم فوق از عهده این انجمن خارج هست در ضمن بنده هم در حدی نیستم که چنان مدارات دقیق و پیشرفته ای که در حال حاضر سازمان یافته و بکار گرفته میشوند و حتی بعد طرح - مونتاژ انها هم به صورت مبتدی و دستی برای شما عملی نخواهد بود . شما میتونید فقط در یک شاخه ای که قصد فعالیت دارید عنوان کنید تا حد توان در خدمتون باشم ای بسا پس از کلی صرف وقت و هزینه و ..... در نهایت فرضا موفق به دریافت یک صدایی که براتون نامفهوم هست برسید و ......
این فایل ضمیمه را دانلود و بررسی کنید .... hidden content may not be quoted فایل صوتی راجع به دریافتی یک گیرنده که فرکانس ان از 12 کیلو تا 23 کیلو هرتز در حال تحقیق و عکسی از هیلیوگرافی طیف های منتنج از اصوات فوق میباشد {اصل منبع روسی هست } و گرنه بفرمایید این هم یک مدار در حال طراحی یک گیرنده VLF-EM که حاصل ساعت ها ....فعلا چه نتیجه ای میگیرید ؟
hidden content may not be quoted
موفق باشید .
ممنونم استاد رجبی
راستش من دارم روی یک طرح کار میکنم که اگه اینشالا بشه واسه خوارزمی آمادش کنم .طرح منم سنجش فلزات از راه دور و پاکسازی میادین مشکوک به خطر.چند وقتی در اینترنت تحقیق کردم و به این نتیجه رسیدم که فلرات در زیر زمین از 0-20کیلوهرتز از خود فرکانس تولید میکنن و این امواج در دسته vlf قرار دارن .حالا از شما میخوام که در این زمینه مدار فوق رو برام طراحی کنید
منتظر راهنمایی شما هستم استاد عزیز

• Like

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنونم استاد رجبی
راستش من دارم روی یک طرح کار میکنم که اگه اینشالا بشه واسه خوارزمی آمادش کنم .طرح منم سنجش فلزات از راه دور و پاکسازی میادین مشکوک به خطر.چند وقتی در اینترنت تحقیق کردم و به این نتیجه رسیدم که فلرات در زیر زمین از 0-20کیلوهرتز از خود فرکانس تولید میکنن و این امواج در دسته vlf قرار دارن .حالا از شما میخوام که در این زمینه مدار فوق رو برام طراحی کنید
منتظر راهنمایی شما هستم استاد عزیز
با سلام :
طبقه گیرنده چنین دستگاهی فقط یک گیرنده امواج VLF ساده هست و کافیست از یک LNA استفاده شود { LNA= تقویت کننده با نویز کم } ولی برای قسمت پردازش خروجی این گیرنده باید به سراغ میکروکنترل ها بروید که تهیه و نوشتن برنامه های لازم ان در حیطه { رشته فعالیتی } بنده نیست .
چشم یک مداری در همین رابطه { LNA } براتون تقدیم میکنم .
موفق باشید .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام
از این نوع گیرنده معمولا برای فلزیابهای TR استفاده میشه
با سلام :
با اجازه شما دوست عزیز متن شما را بدین صورت تکمیل میکنم : { طراحی مدارات فلزیاب TR یکی از کاربردهای چنین گیرنده ها میباشد } در متن پاسخ هم اشاره کرده ام : { و حتی همین فلزیاب } .
با تشکر .
موفق باشید .

6466

کاربر
2011-10-17
66
137
با سلام :
طبقه گیرنده چنین دستگاهی فقط یک گیرنده امواج VLF ساده هست و کافیست از یک LNA استفاده شود { LNA= تقویت کننده با نویز کم } ولی برای قسمت پردازش خروجی این گیرنده باید به سراغ میکروکنترل ها بروید که تهیه و نوشتن برنامه های لازم ان در حیطه { رشته فعالیتی } بنده نیست .
چشم یک مداری در همین رابطه { LNA } براتون تقدیم میکنم .
موفق باشید .

ممنون مهندس رجبی
پس اگه واستون مقدور همین مداری که فرمودید رو بدید من منتظرتون هستم

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mseifi

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنون مهندس رجبی
پس اگه واستون مقدور همین مداری که فرمودید رو بدید من منتظرتون هستم

با سلام :
تصمیم داشتم سر فرصت مدار کاملتر و پیشرفته ای براتون اماده کنم متاسفانه فعلا این فرصت پیش نیومد از مدار شکل زیر که برای محدوده 20 کیلوهرتز تنظیم کردم استفاده کنید .
تغذیه مدار با توجه به پرتابل بودن اینگونه تجهیزات را پایین 6 ولت گرفتم و ایسی ان هم همینطور ....
امپدانس خروجی مدار جهت تطبیق با تقویت کننده های صوتی معادل 500 اهم با بهره 20 دسیبل محاسبه شده ...
انتن را تا میتونید از شکلی که گذاشتم طراحی کنید { حلقوی } : این انتن ها دور کمر حامل دستگاه قرار میگیره تا ازنظر جابجایی و جهت یابی مشکلی پیش نیاد .
امیدوارم براتون مفید واقع شود .
دانلود کنید : [hide] مشاهده فایل‌پیوست VLF RECIVER.rar [/hide]
موفق باشید .

پیوست‌ها

6466

کاربر
2011-10-17
66
137
با تشکر استاد رجبی عزیز1-روش ساخت کویل حلقوی به چه شکلیه؟2-تفاوت حلقوی با میله ای در چی هستش؟کدوم کارایی بیشتر داره؟3-طرز استفاده از این مدار به چه شکلی هستش؟4-استاد عزیز میشه همین مدار رو برای 50کیلو هرتز هم برام طراحی کنید؟منتظر راهنمایی شما هستمبا تشکر از شما استاد رجبی

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mseifi

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با تشکر استاد رجبی عزیز1-روش ساخت کویل حلقوی به چه شکلیه؟2-تفاوت حلقوی با میله ای در چی هستش؟کدوم کارایی بیشتر داره؟3-طرز استفاده از این مدار به چه شکلی هستش؟4-استاد عزیز میشه همین مدار رو برای 50کیلو هرتز هم برام طراحی کنید؟منتظر راهنمایی شما هستمبا تشکر از شما استاد رجبی
با سلام :
- روش ساخت به همین شکلی که پست قبلی گذاشتم >> محاسبه تعداد حلقه ها { دورها } بستگی به فرکانس کار و سرعت انتشار امواج که تقریبا با نور برابر میباشد استفاده کنید مسلما در چنین مواردی { فرکانس پایین } که لاندا عددی هست خیلی بزرگ !!! معمول هست که ضرایبی از لاندا را مورد استفاده قرار میدهند فرضا اگر لاندا برابر 5 کیلومتر باشد از یک چهارم ان به عبارتی 250 1 متر و یا از یک شانزدهم ان حدود 312 متر خواهد بود با توجه به طول فرضی 312 متر که به صورت طولی امکان تهیه و پرتابلیته را ندارد این متراژ سیمی را دور یک حلقه دایره ای { البته با توجه به فرکانس کاری و مخصوصا در فرکانس پایین شکل فیزیکی انتن اعم از دایره یا مربعی یا 6 ضلعی بودن چندان اهمیتی ندارد ولی در فرکانس های بالاتر - این امر دارای دقت و فرمولهای پیچیده و بیشتری دارد } و به اشکال مختلفی رویهم { حلقوی انباشته } و یا ردیفی می پیچند طبیعی هست که هر چقدر ممکن باشد که طول انتن به لاندا نزدیک تر باشد قدرت دریافتی بیشتر خواهد بود .
- تفاوت این دو در جهت یابی فرکانس دریافتی میباشد بدین شرح که در میله ای - انتن دارای جهت دار شدید بوده و دقیقا در مسیر امواج باید قرار گیرد اما در دایره ای { حلقوی } جهت اهمیتی ندارد که هر کدام کاربرد خاص خود دارد معمولا قدرت دریافتی میله ای بدلیل دریافت مستقیم امواج از توان بالاتری برخوردار خواهد بود .
- طرز استفاده بستگی در نوع و محل کاربرد دارد معمولا این نوع انتن را طوری طراحی میکنند که حامل ان { دستگاه یا نفر } در دور کمر خود جای داده و با وصل اتصالات { کابل یا سیم پروب و... } به دستگاه مصرفی { گیرنده یا کاوشگر و... } که انهم توسط دستگاه یا نفر حامل همراه دارد میباشد .
- هر چه فرکانس گرایش پیدا کنه که بره بالاتر مدارات گیرنده هم کلی تغییرات در ساختاری نیاز دارند فرضا در 10 کیلوهرتز چندان نیازی به سیم پیچ نبود ولی در 50 کیلوهرتز باید از تله های RCL و صافی هایی نظیر بسل { BESEL} . ویلهم و چپی شف و باترورث و.... اکتیو یته دقیق در مدار بار گذاری و طراحی گردد که به کاربرد مدار گیرنده خیلی وابسته خواهد بود فرضا یک گیرنده 50 کیلوهرتزی ریجنراتیو ممکن هست در کاوشگری بازده خوبی داشته باشد اما یک گیرنده سو پـــــــر هترودین که از قطعات بیشتری هم استفاده میکنه بدلیل داشتن سلکتویته زیاد در این مورد اصلا کارایی نداشته باشد لذا برای طرح چنین مداراتی باید تمام ایده ها و داده ها در دسترس طراح قرار گیرد تا نسبت به درخواست مدار فوق محاسبه و طراحی گردد و به همین دلیل { عدم اطلاع از کاربرد دقیق و ... } بود که به چنین درخواست شما نتونستم پاسخ کاربردی بزارم همونطور که عرض کردم با فرضیات وارد چنین امری شدن بی فایده و نتیجه ای نخواهد داشت در صورتیکه ممکن هست روزها وقت صرف پاسخ چنین درخواستی شود .
موفق باشید .

بالا