سلام
مهندس گرامی اگر اشتباهی شده مطمئن باشید سهوی است وگرنه انقدر نفهم نیستم که وقت گرانبهای شما و دیگر دوستانی که موضوع را دنبال میکنند بگیرم
ببخشید از بابت اطلاعات ناچیزم
اگر گرمای ترانزیستور را اعلام کردم بخاطر این نبوده که بفکر سوختن و ضررش باشم چون به گفته های شما ایمان دارم بخاطر این بود که در جریان باشید و از همه مهمتر و نکته جالب اینه هر چی ترانزیستور گرمتر میشه ولتاژ خروجی بیشتر میشه مثلا بدون بار 3.3 اهم در حالتی که ترانزیستور سرد است ولتاژ خروجی 11.33 است وقتی بار را وصل میکنیم و بعد از چند ثانیه دوباره برمیداریم ترانزیستور که گرم شده بود ولتاژ خروجی در حالت بی باری تا 11.59 میرسه و با سرد شدن کاهش پیدا میکنه
خدمتتان گفتم در جریان باشید اگر چند صدم ولت اینور انور میشه تلرانس حرارتی
خوب ولتاژ خروجی در حالت بی باری 11.36 بود وقتی بار 3.3 اهم 10 وات وصل شد ولتاژ خروجی 5.21 شد در حالی که کلکتور ترانزیستور قدرت 17.30 بود
بیس امیتر 639 اتصال شد ولتاژ خروجی فرقی نکرد
کلکتور 639 در اورده شد ولتاژ خروجی فرقی نکرد
ولتاژ پایه ابتدای ولوم در همه حالتها 6.14 تا 6.10 ولت است
ولتاژهای ذکر شده با گرم شدن ترانزیستور در حد 0.2 تلرانس دارند یکبار دیگر مدار بررسی کردم فقط بجای مقاومت 4.7 کیلوی خروجی از 47 کیلو استفاده کرده بودم ولی ولتاژ خروجی در حالت مینیمم ولتاژ ولوم 0 میشد
درود
این موضوع که حرارت ترانزیستور موجب تغییرات ولتاژ خروجی میشه بدیهی است.
ولی ایراد مشخص شد
وقتی کلکتور BC639 آزاد و بی اثر شده و ولتاژ کلکتور ترانزیستور قدرت هم کافی و مناسبه لذا تنها عاملی که موجب اختلال شده ، ولتاژ نامناسب و ناکافی ابتدای پتانسیومتره بطوریکه در 100 اهمی افت زیادی داریم و لذا فقط جریان قابل توجه بیس ترانزیستور قدرت عامل اختلاله و لذا دیگه ارتباطی به ترانس و بخش جریان نداره
بنابرین ایراد مدار فقط جریان قابل توجه بیس 2N3055 است که البته قصد داشتم پس از آنکه عوارض آنرا مشاهده و تجربه کردی و با استخون لمس کردی اصلاحش کنیم
لذا ازآنجا که بیس ترانزیستور قدرت ، جریان قابل توجه میخواد ، ولتاژ 12 ولت رگلاتور روی 100 اهمی (سری با رگلاتور ) خیلی افت میکنه و لذا بجای آنکه 12 ولت رگلاتور به ابتدای پتانسیومتر V برسه فقط 6 ولت بهش میرسه
حالا خودت کلکی پیشنهاد کن که جریان ناچیزی از مقاومت 100 اهمی و پتانسیومتر V عبور کنه تا ولتاژ 12 ولت رگلاتور زیاد افت نکنه و به ابتدای پتانسیومتر V برسه.
سپاس