سلام استاد غزال بنده چند بار این مبحث رو مطالعه کردم خیلی عالی توضیح دادین البته چون هی مطالب رو فراموش میکنم بعد یه مدت دوباره به چند صفحه اول مراجعه مکنم زیر پستهاتون دکمه تشکر رو زدم ولی خداییش برای همچین مطالب با ارزشی بنظرم اون مدل تشکرکردن کمه و حق مطلب رو ادا نمیکنه گرچه با خودم فکر میکنم همه اعضایی که از مطلب شما بهره بردن نمیشه یکی یکی بیان یه پست تشکر بزارن ولی چون الان یک سوال داشتم لازم بود این مقدمه رو عرض کنم عذر خواهی می کنم طولانی شد
سوالم اینه تو شارژرهای 5 ولتی موبایل البته اونایی که اصلی نیستند و معمولا چینی و ارزان قیمت هستند چطوره که با حداقل قطعات همون کارایی یعنی ولتاژ 5 ولت مثلا 500 میلی آمپر رو تولید میکنند
تو همین عکس شارژری که اینجا اپلود میکنم تو قسمت ورودی بجای پل 4 دیود فقط دو تا دیود گذاشته و بجای آیسی کنترل یک ترانریستور 13001 قرار داده (البته یک ترانزیستور c945 هم هست که نمی دونم وظیفه اش چیه) و بعد اصلا اپتوکوپلر و مثلا431 نداره این مدار با این حداقل قطعه و ارزان ( من 1000 تومن خریدم نمی دونم اونی که تو چین تولید کرده چقدر گیرش میاد) چطوری کار میکنه؟
مشاهده فایلپیوست 157114
درود
از لطف شما سپاسگار و ممنونم
اما سیستم های ارزان قیمت نیز از نظر مرغوبیت در دودسته با قیمت نازل عرضه میشه.
۱- سیستم های مرغوب با تجهیزات کامل و سادگی علمی و ابتکاری فاقد مارک معتبر
۲- سیتم های نامرغوب فاقد تجهیزات لازم و سادگی غیر علمی .
دسته اول باوجودیکه دستگاه دارای مرغوبیت قابل قبول و چه بسا مرغوب تر از دستگاه های مارک دار و با تکنولوژی پیشرفته تر و با ابتکارات علمی و لذا با قطعات کمتر که خللی به مرغوبت وارد نمیکند تولید میشوند معذالک بدلیل فقدان اعتبار و کسب اعتبار ، تولیدات خود را با سود ناچیزی عرضه میکنند تا شناخته شود و جایگاه خود را پیدا کند که اگر در کشورهایی مانند چین تولید گردد که کارگر تقریبا رایگان است قیمت دستگاه ناچیزتر و باورنکردنی نیز خواهد شد .
البته شناسایی این دستگاهها دشواره ولی با توجه به قیمت نازل قروش بالایی داره و کم کم اعتبار خود را پیدا خواهد کرد.
اما دسته دوم که شارژر شما هم در همین دسته بنظر میرسد ، سادگی سیستم ناشی از کمبود تجهیزات لازم است و مثلا شارژر شما ولتاژکیلویی تولید میکنه و قادر به کنترل ولتاژ خروجی نیست و هر عاملی از جمله تغییرات ولتاژورودی موجب ناهنجاری در خروجی گردد تمهیدی برای تثبیت و تعدیل و پیشگیری از ناهنجاری ندارد و لذا اولا امکان صدمه زدن به موبایل را بشدت افزایش میده و ثانیا خودش هم عمر چندانی ندارد و بسرعت میسوزه.
بنابرین بویژه با توجه به قیمت گوشی استفاده از دسته دوم ، غالبا خسارات سنگینی تحمیل میکنه و مقرون بصرفه نیست.
شارژری که کوپلر نداره ۴۳۱ هم نداره و لذا قادر به ارزیابی کیفیت ولتاژ خروجی نیست و لذا کیفیت ولتاژ بسیار بد و نامناسب است
ضمنا یکسوسازی مستقیم برق شهر با ۴ دیود و ۱ دیود مقدوره و ۲ دیودی نداریم زیرا ۲ دیود نیاز به ولتاژ قرینه داره .
سپاس