سلام
دقیقا همینطوره
برای لمس موضوع اگر یک ترانس معمولی 6 ولتی تهیه کنید و دوسر 220 ولت آنرا به لامپ فازمتر متصل کنید و یک باطری را به دو سر سیم پیچ 6 ولت ترانس متصل کنید و همینطور متصل نگهدارید خواهید دید که لامپ فازمتر فقط لحظه اول ، روشن و برای همیشه خاموش می شه
لذا باوجودیکه باطری همچنان متصله اما فقط لحظه اول ، میتونه لامپ را روشن کنه (البته در لحظه قطع باطری هم ولتاژ بیشتری تولید میکنه که مورد بحث ما نیست)
دلیل علمی این رفتار را در تاپیکی تقدیم کردم
و هرچند مطلب مورد نظر را کمی جستجو کردم و پیدا نکردم اما تاپیک زیر هم جان کلام را میرسونه
http://www.irantk.ir/irantk36121-2/#post189968
اگر برق شهر در تغذیه برقرار است و بطریقی آی سی را یک لحظه خاموش کنیم (مثلا 14 ولت را یک لحظه قطع و مجددا وصل کنید) چرا دیگه تغذیه کار نمیکنه و حتما باید برق شهر را قطع و مجددا وصل کنید تا راه اندازی بشه؟
همانطور که در تست و توضیحات بالا اشاره کردم بمحض ورود برق DC به هر ترانسی یک لحظه کلیه سیم پیچ ها دارای ولتاژ میشه
و بعد از این لحظه اولیه ، هرچقدر ولتاژ DC متصل بمونه دیگه خبری نیست و فقط لحظه اول ، این ولتاژ تولید میشه (مگر اینکه آی سی تغذیه ای باشه که بعد از لحظه اول ، مدام ولتاژ dc را قطع و وصل کنه که این ولتاژ برای همیشه تولید بشه )
بنابرین بمحض اتصال برق به ترانس ، این ولتاژ لحظه ای ، برای لحظه اول تولید میشه و برق راه اندازی آی سی را تامین میکنه و پس از راه اندازی هم آی سی مدام ولتاژ dc را قطع و وصل میکنه و لذا تا زمانیکه آی سی کار میکنه و قطع و وصل میکنه ترانس هم مدام فکر میکنه لحظه اوله و لذا 14 ولت تغذیه آی سی هم مدام تولید میشه.
حالا اگه یک لحظه آی سی را خاموش کنیم بشرطی که برق اصلی (۳۱۰ولت) قطع نشه دراینصورت آی سی قطع و وصل نمیکنه و چون برق اصلی هم برقراره لذا لحظه اول را نداریم که راه اندازی کنه و بنابرین دیگه ترانس تا ابد لحظه اول را نمی بینه و به این ترتیب به خواب میره و دیگه برقی تولید نمیکنه.
اینجاست که مجبوریم تغذیه را از برق بکشیم و مجددا به برق بزنیم تا لحظه اول را برای ترانس بسازیم که ۱۴ ولت یک لحظه تولید و آی سی راه اندازی بشه.
البته اگه با آداپتور یا هر منبع دیگری هم یک لحظه 14 ولت راه اندازی لحظه اول را بهش برسونی دراینصورت هم راه می افته.
سوال:
چرا در تغذیه ای که بدلیل فوق ، بخواب رفته ، باوجودیکه برق شهر را قطع و وصل میکنیم ، گاهی اوقات
روشن نمیشه ؟
سپاس